Listopadowe serce żarem rozgrzane, na myśl że w lipcu mamą zostanę.. 🥹
-
WIADOMOŚĆ
-
SeminogramEliora wrote:A jakie badanie ?
Bella_33 lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025 (7cs)
CP 2025 💔 7tc (1cs)
Usunięcie lewego jajowodu
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Nie. Do AMH nie ma żadnych zaleceń.Ounai wrote:Do badania trzeba byc na czczo?
Do seminogramu zalecana jest odpowiednia abstynencja (2-7 dni, ale najlepiej 3-5), odpowiednie nawodnienie (to znaczy brak odwodnienia) i najlepiej brak alkoholu dzień przed badaniem. Najważniejsza jest abstynencja, reszta opcjonalna
Ounai lubi tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️ 01-11.25 10 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
✨️Program Ochrony Zdrowia Prokreacyjnego ✨️
⏳️ Start cyklu + antykoncepcja od 29.11
🗓 16.12.25 wizyta kwalifikacyjna IVF
🗓 30.12.25? start stymulacji IVF -
Ounai wrote:Do badania trzeba byc na czczo?
Z tego co pamiętam to nie
👩🏼 29
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, usunięty polip endometrialny
suple: fertistim, dha, cynk, nac, q10, wit.d
👦🏻 29
➡️ obniżone parametry nasienia
suple: fertistim
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
Starania z przerwami od 2021r. -
Ehh mnie łapie jakiś dołek… czuję, że pobiera mnie coś przeziębienie, więc boję się że nic z nowego cyklu nie wyjdzie.. i jakoś tak sporo ostatnio spraw nie idzie po mojej myśli 😕
Mam niezbyt fajna atmosferę w pracy, sporo mobbingu, takiego obciążenia psychicznego.. zastanawiam się czy ten cały stres i wieczne napięcie nie jest powodem niepowodzeń 🫠
Ach jakiś wieczór rozkmin mam…👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
A ja z innym pytaniem - dzisiaj 3 dpo, wczoraj miałam dyskomfort w podbrzuszu, chciałam zrobić test owulacyjny, a że mam kasetkowe to pobrałam mocz do pojemnika. Patrzę, a on jest mętny... Zdarzyło Wam się mieć zapalenie pęcherza w czasie od owulacji do testu? Co stosowalyscie?🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Ja brałam normalnie furaginę. Dopóki nie zrobisz testu to żyjesz normalnie i zakładasz, że w ciąży nie jesteś.Lady A. wrote:A ja z innym pytaniem - dzisiaj 3 dpo, wczoraj miałam dyskomfort w podbrzuszu, chciałam zrobić test owulacyjny, a że mam kasetkowe to pobrałam mocz do pojemnika. Patrzę, a on jest mętny... Zdarzyło Wam się mieć zapalenie pęcherza w czasie od owulacji do testu? Co stosowalyscie?
Co więcej, był to cykl udany, a ja się zaleczyłam a nie wyleczyłam, więc później już brałam antybiotyk zalecony przez ginekologa.
A skoro jesteś 3dpo to bez sensu te testy owulacyjne. Szkoda kasy ☺️
Remedios lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze od 09/2023
02/05 ⏸️ 10 dpo; bhcg 13,1; prog 21 ng/ml 😍
05/05 13dpo; bhcg 94,7; prog 28 ng/ml
07/05 15dpo; bhcg 206; prog 30 ng/ml
15/05 bhcg 4174 😍 prog 17,7 ng/ml
22/05 CRL 3,4mm z bijącym ❤️
05/06 CRL 1,7cm fasolki 🥰
22/06 CRL 5,1cm bułki 😍
NIPT Felia Test - ZDROWY CHŁOPAK 🩵
04/07 I prenatalne: CRL 6,5 cm bobaska🫶
27/08 połówkowe: 396g skarba 👑
16/09 echo - zdrowe serduszko ❤️
24/09 neurosonografia - 727g 🩵
23/10 1193g pysia
6/11 III prenatalne, wszystko ok 🥰, mamy 1763g
4/12 2600g łobuza
rośnij misiu ✨🐻
kolejna wizyta: 18/12, 22/12✨✨✨
czekam na Ciebie słoneczko ☀️
✨#rodzew2026✨

-
Skłonił mnie do nich ten dyskomfort, ja ogólnie należę do osób które robią do pierwszego pozytywnego... Zrobiłam badanie moczu, bo nie mam aż takich objawów i gdybym tego moczu nie zobaczyła to bym to zbagatelizowała na pewno. No nic, na razie żuravit, bo miałam w domu i wzięłam do pracy, a badanie wszystko wyjaśni...NinaB wrote:Ja brałam normalnie furaginę. Dopóki nie zrobisz testu to żyjesz normalnie i zakładasz, że w ciąży nie jesteś.
Co więcej, był to cykl udany, a ja się zaleczyłam a nie wyleczyłam, więc później już brałam antybiotyk zalecony przez ginekologa.
A skoro jesteś 3dpo to bez sensu te testy owulacyjne. Szkoda kasy ☺️🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Ja nadal bez okresu, w pon powinnam dostać i cisza. Wczoraj pojawiła się kropka krwi przy podcieraniu i cisza. Jest możliwe żeby np implantacja była po dniu spodziewanej miesiączki? Dziś zrobię kolejny, ale tym razem ostatni test i zobaczymy czy coś jest na rzeczy
Aqkaracza lubi tę wiadomość
Ona 32 l.
On 32 l .
22.05.2022 synek Jasiu 🥰
06.2023 9tc 💔👼
12.2024 9tc 💔👼 -
Karolina93 wrote:Ja nadal bez okresu, w pon powinnam dostać i cisza. Wczoraj pojawiła się kropka krwi przy podcieraniu i cisza. Jest możliwe żeby np implantacja była po dniu spodziewanej miesiączki? Dziś zrobię kolejny, ale tym razem ostatni test i zobaczymy czy coś jest na rzeczy

Trzymam kciuki, żeby to było to, ile jesteś dpo?
U mnie 10 dpo i biel 😐💃🏼32🕺🏻30
Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 6 cs
💔 10/25 biochem
IO
PCOS
AMH 3,4
Insulina: 10,5 -> 6,7
Ferrytyna: 44 ->37
Wit D 27 -> 34,3
Magnez: 0,78 -> 0,86
Suple: omega3, Q10, inozytol, kwas foliowy, magnez, wit D, Szelazo, olej z wiesiołka, berberyna, NAC
On - badanie nasienia ✅💪 -
Przytulam wszystkie 🫂
Ja wlasnie kupilam zapas pinkow, bo na szczescie ten badziew z testeo sie skonczyl, ostatni test byl z pinka ale kasetkowego a teraz wzielam ten drugi. Jak jutro bedzie przesylka, to w piatek dla formalnosci zatestuje, zeby sie jeszcze bardziej zdolowac 😂👦🏼 2018
31 & 34
3cs -
Dziewczyny, czy któraś z Was prowadzi JDG?
White1 lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025 (7cs)
CP 2025 💔 7tc (1cs)
Usunięcie lewego jajowodu
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Olo, J.ss
u mnie może nie mobbing ale też już jestem zmęczona całym tym pier*olnikiem. Daje sobie pół roku na starania i jeśli nie pyknie to zmieniam swoje życie zawodowe
Ileż można odkładać takie zmiany,bo dziecko bo coś. Bilans na ten moment jest taki, że dziecka nie ma a praca niesatysfakcjonująca jak była tak jest ;/ a u Was jak z planami zawodowymi ? Planujecie zmianę pracy ?
👩🏼 29
👦🏻 29
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
Starania z przerwami od 2021r. -
Hej! Podczas tworzenia ankiety wpadłam na jeszcze jeden pomysł tytułu w nawiązaniu do Sylwestra:
W grudniu Święta i imprezki 🥂, podczas Sylwestra zobaczę dwie kreski! ⏸️
Pod linkiem test wielokrotnego wyboru - zapraszam do głosowania
https://forms.gle/uHiqp6bAYCugNfu5A
propozycji jest sporo, więc niech wygra najpiękniejszy 🫶
J.ss, Karina123, Olo323, Luna11, Maalwii, KAaareii lubią tę wiadomość
35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy, leki:
Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Inozytol, magnez, Pueria czysty folian, selen i cynk
On: Fertisim, magnez, cynk
🕐 Długość cyklu - 29 - 30 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
Tarczyca: TSH - 2,72 -> 2,26 (listopad 2025), FT3 - 4,9, FT4 - 14,2, ATG - 293,54, ATPO - 430,94
Prolaktyna - 14,32
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
Karina123 wrote:Olo, J.ss
u mnie może nie mobbing ale też już jestem zmęczona całym tym pier*olnikiem. Daje sobie pół roku na starania i jeśli nie pyknie to zmieniam swoje życie zawodowe
Ileż można odkładać takie zmiany,bo dziecko bo coś. Bilans na ten moment jest taki, że dziecka nie ma a praca niesatysfakcjonująca jak była tak jest ;/ a u Was jak z planami zawodowymi ? Planujecie zmianę pracy ? 
Praktycznie wyjelas mi z ust moje slowa, ktore powiedzialam w poniedzialek.
Tez czekam pol roku, jezeli nic sie do tego czasu nie wydarzy to prawdopodobnie bede chciala zmienic prace, bo jestem totalnie wypalona zawodowo, a kazde pojscie tam przyprawia mnie o mdlosci, zreszta ja czuje jakby przez ta prace uciekalo ze mnie zycie. Ciagle zastanawiam sie jeszcze nad wizyta u psychiatry aby to wszystko poukladac i byc moze zastosowac jakas farmakologie, by poczuc sie lepiej.👦🏼 2018
31 & 34
3cs -
Karina123 wrote:Olo, J.ss
Ja mam bardzo spokojna i fajna prace teraz, wiec na pewno chce w niej zostac, pracuje 4 dni w tyg z czego 2 dni z domu. W piatki sie zajmuje zleceniami - prowadze dzialalnosc, jestem tlumaczka. Mam idealna sytuacje, zeby byc w ciazy.... Tylko czemu w niej nie jestem 🤔
Co do JDG - niestety Ounai nie odpowiem raczej na Twoje pytania bo nie mieszkam w Polsce, ale widzialam, ze jestes ze Slaska, ja z Katowic, pozdrawiam slaska dziolche
Karina123 lubi tę wiadomość
💃🏼32🕺🏻30
Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 6 cs
💔 10/25 biochem
IO
PCOS
AMH 3,4
Insulina: 10,5 -> 6,7
Ferrytyna: 44 ->37
Wit D 27 -> 34,3
Magnez: 0,78 -> 0,86
Suple: omega3, Q10, inozytol, kwas foliowy, magnez, wit D, Szelazo, olej z wiesiołka, berberyna, NAC
On - badanie nasienia ✅💪 -
Mamacita wrote:Trzymam kciuki, żeby to było to, ile jesteś dpo?
U mnie 10 dpo i biel 😐
No i biel vizira
czyli po prostu okres się spóźnia
szczerze już nawet nie liczę ile po
może to lepiej, że teraz nic nie wyszło, bo mam taki kaszel, że aż zmiana na płucach jest i antybiotyk wpadł od poniedziałku
Ona 32 l.
On 32 l .
22.05.2022 synek Jasiu 🥰
06.2023 9tc 💔👼
12.2024 9tc 💔👼 -
Przytulas za wszystkie biele i @ 🫂
U mnie wczoraj jakieś niestandardowe plamienie, trochę świeżej krwi, trochę brązowej wydzieliny, w nocy zero oznak okresu i dziś rano też, jeszcze tak nie miałam 🤔 tak czy inaczej czekam na @
Z dobrych wieści wczoraj byłam u lekarza rodzinnego i dostałam skierowanie do poradni leczenia niepłodności na cito, dziś umówiłam się do poradni na 27.01, wiążę duże nadzieje z tą wizytą 🤞🏻🩷
Pani w rejestracji powiedziała, że standardowe terminy mają teraz na marzec, ale ze względu na przyspieszone skierowanie znalazła ten szybszy termin. Przerażające jaka aktualnie jest skala problemu niepłodności, to bardzo przykre. 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada, 08:23
👩🏻 30 l. (Hashimoto 🦋) + 👨🏻🦱 30 l. (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87mln)
Starania: od 01.2025 🌱
🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈
💊 Suplementy/leki:
Euthyrox 75 mcg | Wit. D |
Cytrynian magnezu | Inozytol
🧫 AMH: 5,67 ng/ml (brak PCOS)
W drodze po nasze szczęście... 🍼💖 -
J.ss wrote:Praktycznie wyjelas mi z ust moje slowa, ktore powiedzialam w poniedzialek.
Tez czekam pol roku, jezeli nic sie do tego czasu nie wydarzy to prawdopodobnie bede chciala zmienic prace, bo jestem totalnie wypalona zawodowo, a kazde pojscie tam przyprawia mnie o mdlosci, zreszta ja czuje jakby przez ta prace uciekalo ze mnie zycie. Ciagle zastanawiam sie jeszcze nad wizyta u psychiatry aby to wszystko poukladac i byc moze zastosowac jakas farmakologie, by poczuc sie lepiej.
No to trzymam kciuki żeby te dwie kreski pojawił się u nas jak najprędzej
Jeśli czujesz, że frustracja, złość i smutek psuje Ci życie, to na pewno warto iść po pomoc do psychiatry. Szczególnie, że życie w trybie przetrwania i ogromnego stresu mocno wpływa na hormony. Ja nie wdając się w szczegóły, odkąd zrezygnowałam z kilku stresujących projektów w moim życiu- widzę ogromną poprawę np. w regularności miesiączek, braku wiecznego bólu brzucha ( myślalam, że mam zespół jelita drażliwego) braku bólu głowy.
Mamoura, J.ss, Mamacita, Olo323 lubią tę wiadomość
👩🏼 29
👦🏻 29
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
Starania z przerwami od 2021r.