Lot samolotem w ciąży.
-
Cześć !
Otóż, staramy się o dziecko (ot nowość na tym forum;p) Za 2 tygodnie mamy lot do gruzji na tydzień,spowrotem również samolotem. Jeżeli byłaby sytuacja że właśnie nam się udało, byłabym w 4 tygodniu (lot 16lipca, termin miesiączki 14lipca-także pewnie samo bym się o ciąży dowiedziała). Czy macie pojęcie o tym,czy lot w tak wczesnej ciąży jest bezpieczny ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 16:29
-
nick nieaktualny
-
Z tego co pamiętam gdzieś czytałam, że lot nie powinien mieś żadnego wpływu na tak wczesną ciążę. No może w przypadku osoby panicznie bojącej się latania i przypłacającej to ogromnym stresem można by się zastanawiać.
Co prawda z pysznego gruzińskiego winka nici, ale myślę, że taka wiadomość zrekompensowalaby tą stratę z nawiązką .
A swoją drogą troszkę zazdroszczę wyprawy, też planujemy się kiedyś do Gruzji wybrać
Powodzenia!
********Gang 18+********
Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży... -
nick nieaktualny
-
Ja mieszkam w dublinie więc bardzo często latam co za tym idzie nie raz rozmawiałam o tym z gin i w tak wczesnej ciąży nic nie powinno się stać nie raz nawet dziewczyny nie wiedzą ze sa w ciąży i latają moja koleżanka jest w 10 tyg ciąży i leciała za ten czas 4x samolotem i wszystko w porządku
Dobrą radą jest przed lotem wziąć magnez na rozkurcz
Wyjątkiem od latania są ciążę mnogie-wtedy odradzają i jeśli od samego początku ciaza jest zagrożona.Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja bylam na weekend w Oslo bedac w ciazy gdzie jeszcze o tym nie wiedzialam i wszystko jest ok. teraz zamierzam latac czesto do Szwajcarii i lekarz nie ma zadnego sprzeciwu, krotki lot po Europie w ok 2h jest jak najbardziej OK jesli ciaza przebiega prawidlowo.
-
Ja wlasnie jestem w trakcie planowania wakacji i zaczelam troche panikować... Zakładając ze w tym cyklu udalo mi się zafasolkować, lot będę miała w 7 tc i poźniej 14 tc. Przeszperałam wujka google wzdłuż i wszerz i znalazlam wiele skrajnych opinii... Jedne dziewczyny piszą, ze lekarz nie widzi ryzyka do 30-tego któregoś tygodnia jesli ciaza nie jest zagrożona, inne dziewczyny i artykuly (typu onet.pl) podaja, ze do 14 tygodnia ciąży lot jest niewskazany ze względu na promieniowanie rentgenowskie używane na bramkach bezpieczenstwa na lotniskach oraz promieniowanie kosmiczne podczas lotu.
Mam nadzieję, że w przypadku ewentualnej ciąży nic sie złego nie stanie... -
Anetpis wrote:A jak przygotować się do lotu z dzieckiem?Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
W niektórych liniach nie ma opcji rezerwacji pierwszych miejsc w samolocie, z większą ilością miejsca. Warto spróbować zapytać o nie, jak nie przy odprawie to w samolocie, jeśli widzicie że wolne. Córka siedziala głównie na podłodze bawiąc się wszystkim.
-