X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lubrykanty a starania o dziecko
Odpowiedz

Lubrykanty a starania o dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) To mój pierwszy wpis na forum i mam nadzieję, że uda mi się uzyskać odpowiedź od bardziej doświadczonych dziewczyn :)
    Staramy się z partnerem o dziecko i do tej pory używaliśmy do stosunku standardowych lubrykantów. Wyczytałam w necie, że te mogą zabijać plemniki i je spowalniać i że nie są wskazane podczas starań.
    I teraz moje pytanie brzmi. Czy znalazłyście cos zastępczego, a może jesteście w stanie polecić jakiś produkt dedykowany dla par starających się?
    Dodam, że borykam się z endometriozą, wiec i tak już wszystko jest utrudnione, a z kolei suchość potrafi odebrać całą radość.

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Cześć dziewczyny :) To mój pierwszy wpis na forum i mam nadzieję, że uda mi się uzyskać odpowiedź od bardziej doświadczonych dziewczyn :)
    Staramy się z partnerem o dziecko i do tej pory używaliśmy do stosunku standardowych lubrykantów. Wyczytałam w necie, że te mogą zabijać plemniki i je spowalniać i że nie są wskazane podczas starań.
    I teraz moje pytanie brzmi. Czy znalazłyście cos zastępczego, a może jesteście w stanie polecić jakiś produkt dedykowany dla par starających się?
    Dodam, że borykam się z endometriozą, wiec i tak już wszystko jest utrudnione, a z kolei suchość potrafi odebrać całą radość.
    Hej 😊 Przy staraniach polecany jest np. żel Conceive Plus (używamy i jak dla mnie spoko) albo Ferti Lily.

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Conceive PLus. U mas udało sie w cyklu w ktorym pierwszy raz uzylismy tego zelu. Byc moze to przypadek ale przynajmniej dobrze nawilza i nie szkodzi plemniczkom więc warto.

age.png

age.png
  • facebook Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedam conceive 75ml
    cena 65zł

♣️ 2020
    💔 w 6tc krwiak podkosmowkowy
    * V leiden, mthfr c677T,mthfr a1298C, pai-1
    *Kir bx (brak -2ds3,2ds4norm,3ds1)
    *01-04/21 - clo + duphaston
    ♦️ 2022 -iui na 7 pęcherzykach- nieudane, laparoskopia doagnostyczna
    ♦️2023
    *histeroskopia z biopsja cd138
    💔 biochem
    ♠️ 2024
    5 ❄️ prawidłowych
    1) FET 05.10 - 😔
    2) FET 05.12
    5dpt i 6dpt test pozytywny
    7 dpt. 12.12- beta - 79, prog - 30
    9 dpt. 14.12 - beta 209, prog - 63
    11 dpt. 16.12 - beta 487, prog 70
    13 dpt. 18.12- beta 1182, prog 81
    22 dpt 27.12 ❤️

Accofil, prolutex, magne b6, letrox, devikap, encorton, prograf, bryophyllum, aspirin cardio, neoparin, cyclogest, no spa doraznie
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ