Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luteina przed ciążą
Odpowiedz

Luteina przed ciążą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dasiaczka Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) jestem w 21 dc, lekarz profilaktycznie przepisał mi luteinę w razie gdyby była ciąża. Mówił, ale zupełnie wypadło mi to z głowy, więc muszę Was zapytać - do kiedy powinnam ją brać, gdyby ciąża się nie pojawiła? Wiem, że ona podnosi temp, czy to nie jest przypadkiem tak, że gdybym w ciąży nie była to dopóki jej nie odstawie to okresu nie dostanę, czy to nie ma znaczenia i normalnie dostanę okres i wtedy będę mogła ją odstawić? :)

• Promyczek93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam luteinę, okres przychodził sam, następnie odstawiałam. Bez obawy przyjdzie, pytanie jeszcze jaka dawkę bierzesz. Ja brałam 50mg dziennie po owulacji. Ze spokojem cykl się nie wydłużył.

Ona 30 👱‍♀️ On 40 👨
    31.07.22 👶

Walczymy o rodzeństwo! 👊
    Sierpień 2023 start walki
    6.11.23 punkcja ❄️❄️❄️❄️
    2024 nadzieja na transfer 2 cykle odwołane
    3 trafiony- cudzie trwaj!

24.01.24 transfer 4AA 🥺
    5dpt ⏸️ cień
    7dpt prog 36,9 beta 38,6
    10dpt prog 46,1 beta 258
    12dpt prog 45,6 beta 714 😍
    19dpt beta 8840
    26dpt USG mamy ❤️😍
    ——————————————————-
    IVF
    06.21 criotransfer 4BB 9dpt 43,7 11dpt 172 prog 15,7 16dpt 1132 prog 14,2 21dpt 1696 prog 18,5 22dpt USG pęcherzyk ciążowy 24dpt 1782 28dpt 💔 Poronienie zatrzymane

11.21 Transfer
    7 dpt - prog 17,7 13dpt - bHCG 585 prog 16,5 15dpt - bHCG 1279 prog 21,1 22dpt- bHCG 9558 prog 21,4 30dpt USG 7,5mm serduszko ❤️ 31.07 Cud na świecie! 🥰 Synko 👶🏻
  • Dasiaczka Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek93 wrote:
    Brałam luteinę, okres przychodził sam, następnie odstawiałam. Bez obawy przyjdzie, pytanie jeszcze jaka dawkę bierzesz. Ja brałam 50mg dziennie po owulacji. Ze spokojem cykl się nie wydłużył.

Oo to super, skoro on przyjdzie sam :) dzięki za odpowiedź, teraz jestem spokojniejsza bo już mi się tak zagmatwało xD ;) Co do dawki to mi kazał brać 100mg 2x dziennie.

• aneta2007 Debiutantka

Wysłany: 15 marca 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam, mam na sprzedaz dwa opakowania cyclogest 400 mg i dorzuce w gratise 4 gobulki pojedyncze za darmo :) jezeli jest ktos zainteresowany prosze o kontakt :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ