Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Aqkaracza, Flotek, przykro mi dziewczyny 😢
Trzymajcie się cieplutko 🩷flotek lubi tę wiadomość
-
Teraz manifestuję okres dla AnMiPe! 🍀
AnMiPe, Agni97 lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
03.05 - 🩸
📆
06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Teraz manifestuję okres dla AnMiPe! 🍀
DziękujęAle jeśli wczoraj owulka jednak była, to manifestujmy ciążę! Hahaha
grazka0022, Agni97, Finch11, Darrika, ater, dailydamn, brilka, Deyansu, Olisska, izzou97, Pdes lubią tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
AnMiPe wrote:Dziękuję
Ale jeśli wczoraj owulka jednak była, to manifestujmy ciążę! Hahaha
To manifestujemy to i toAnMiPe, dailydamn lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
03.05 - 🩸
📆
Monini15 wrote:Pęcherzyk wczoraj 2,2 kurde wydaje mi się mało tego estradiolu i jakieś poczucie beznadziejności mi weszło
Nos do góryprzy letrozolu te wartości mogą być trochę niższe i wcale nie znaczy to, że owulacja będzie złej jakości. 22 mm to bardzo ładny pęcherzyk.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 13:27
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆07.05.2025- kontrola
-
Hej Dziewczyny!
Byłam sobie dziś zbadać krew i TSH podskoczyło mi na 2,500wiem że na początku ciąży powinno być najlepiej poniżej 2, nie chce już pisać znowu do mojej lekarki bo pomyśli że jestem wariatką
nie byłam jeszcze na USG a bez jej wskazań zrobiłam już cały szereg badań w medicover 😂
Czy myślicie, że taki wynik może jakoś zaszkodzić? Najchętniej bym zwiększyła dawkę eurhyroxu (biorę teraz najmniejszą, tą 25) ale boję się tego robić na własną rękę, ewentualnie jakoś dietą można TSH zbić?
Wie któraś?
Btw beta dziś przy okazji zbadana i ładnie rośnie 🤞🏻 1521 mIU/mlAgni97, AnMiPe, cysterka95, karczoch321, Darrika, Dalia, Chochlik12, White1, Meggi_**, Nadziejka26, pupuś, Slava, dailydamn, brilka, Tindaya, Maniaaa., Deyansu, Justa28, Kaliope, izzou97, DreamBee, Pdes, emciak, flotek, MonikaMonia, Mstka lubią tę wiadomość
-
Finch11 TSH rośnie w ciąży, pogadaj z lekarką, ona będzie wiedziała, czy w ogóle jest konieczność zbijać
Finch11 lubi tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
AnMiPe wrote:Finch11 TSH rośnie w ciąży, pogadaj z lekarką, ona będzie wiedziała, czy w ogóle jest konieczność zbijać
-
@Nadziejka gratuluję i życzę Ci dużych przyrostów i nudnej ciąży tym razem do samego końca!😊
@Paulina66 kurczę też pewnie na Twoim miejscu chciałabym od razu mieć to z głowy. Z drugiej strony...może jest jakaś szansa, że to pomyłka w ocenie i samo zniknie? Koleżanka parę dni temu urodziła dziecko. Dowiedziała się, że jest w ciąży w 8 tygodniu jak poszła na kontrolę właśnie polipa. Polip w trakcie ciąży jakimś cudem zniknął. Nie chce ci dawać złudnych nadziei ale może na kolejnej wizycie okaże się, że będziecie się mogli starać szybciej niż przypuszczasz.
@Aqkaracza nawet nie wiem co napisać. Bardzo mi przykro i mocno Cię tulę. Dziewczyny z jednym jajowodem zachodzą w ciążę i tej myśli staraj się trzymać. Oby Ci te najbliższe dni szybko minęły. Dużo zdrówka❤️
@grazka0022 i AnMiPe może jednak ta afirmacja działa 😁afirmuję nam wszystkim dwie kreski!grazka0022, AnMiPe, Nadziejka26, Pdes lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 pierwsza wizyta -
Nayeli wrote:@Nadziejka gratuluję i życzę Ci dużych przyrostów i nudnej ciąży tym razem do samego końca!😊
@Paulina66 kurczę też pewnie na Twoim miejscu chciałabym od razu mieć to z głowy. Z drugiej strony...może jest jakaś szansa, że to pomyłka w ocenie i samo zniknie? Koleżanka parę dni temu urodziła dziecko. Dowiedziała się, że jest w ciąży w 8 tygodniu jak poszła na kontrolę właśnie polipa. Polip w trakcie ciąży jakimś cudem zniknął. Nie chce ci dawać złudnych nadziei ale może na kolejnej wizycie okaże się, że będziecie się mogli starać szybciej niż przypuszczasz.
@Aqkaracza nawet nie wiem co napisać. Bardzo mi przykro i mocno Cię tulę. Dziewczyny z jednym jajowodem zachodzą w ciążę i tej myśli staraj się trzymać. Oby Ci te najbliższe dni szybko minęły. Dużo zdrówka❤️
@grazka0022 i AnMiPe może jednak ta afirmacja działa 😁afirmuję nam wszystkim dwie kreski!
O tak, też sobie i Wam afirmuję by ten cykl to był TEN
Ale na lutowe testowanie się nie zapisuje, bo nie zdażęStart starania: Marzec 2024
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
03.05 - 🩸
📆
Agni97 wrote:dziewczyny, mam pytanie jeszcze do Was, a szczególnie do tych, które wiedzą, że np. w danym cyklu nie pękł pęcherzyk. Czy mimo tego miałyście wtedy normalnie śluz płodny? Czy występowały jakieś odchyły? Dopiero się dowiem, czy ten pęcherzyk pękł, ale jestem ciekawa jak to jest. 🤔
Ja miałam normalny płodny śluz w tym cyklu a był bezowulacyjny.Agni97 lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 pierwsza wizyta -
Finch11 wrote:Hej Dziewczyny!
Byłam sobie dziś zbadać krew i TSH podskoczyło mi na 2,500wiem że na początku ciąży powinno być najlepiej poniżej 2, nie chce już pisać znowu do mojej lekarki bo pomyśli że jestem wariatką
nie byłam jeszcze na USG a bez jej wskazań zrobiłam już cały szereg badań w medicover 😂
Czy myślicie, że taki wynik może jakoś zaszkodzić? Najchętniej bym zwiększyła dawkę eurhyroxu (biorę teraz najmniejszą, tą 25) ale boję się tego robić na własną rękę, ewentualnie jakoś dietą można TSH zbić?
Wie któraś?
Btw beta dziś przy okazji zbadana i ładnie rośnie 🤞🏻 1521 mIU/ml
Finch, mi lekarka powiedziała ze jak bym zaszła w ciążę to automatycznie mam sobie podnieść dawkę o 30%. Tez biorę mała dawkę bo 25 na zmianę z 50. Ale oczywiście każdy przypadek jest inny, wiec myślę ze powinnaś zapytać o ta swojego lekarza.
Bardzo często potem po ciąży, się zmniejsza dawkę do podstawowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 13:47
Finch11 lubi tę wiadomość
✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-
Agni97 wrote:dziewczyny, mam pytanie jeszcze do Was, a szczególnie do tych, które wiedzą, że np. w danym cyklu nie pękł pęcherzyk. Czy mimo tego miałyście wtedy normalnie śluz płodny? Czy występowały jakieś odchyły? Dopiero się dowiem, czy ten pęcherzyk pękł, ale jestem ciekawa jak to jest. 🤔
U mnie podczas cyklu z niepękniętym pęcherzykiem miałam śluz ale mało. Temperatura wzrosła ale powoli i różnica temperatury miedzy pierwsza faza cyklu a druga była nieznaczna. W dodatku cykl był krotki, około 24 dni.Agni97 lubi tę wiadomość
✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-
grazka0022 Elegancko 😍😍😍
Z przyjemnością wpiszę tą małpę w nasz harmonogram😄grazka0022, izzou97 lubią tę wiadomość
16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Dżozu wrote:Aqukaracza przykro mi...
((((((( jesteśmy z Toba myślami, mimo że się nie znamy...
Chciałam Wam zostawić nowy link od Kasi z Więcej niż hormony... nie wiem czy śledzicie hormonowe podcasty..zostawię Wam, może komuś spasuje - o ubichinolu
https://youtu.be/3ysQAUTD0V8?si=24MoLYjU-tqvISfq
Caly kanał bardzo fajny, masa masa informacji. Min. O endometrozie.
O, Kasia ma dużo fajnej wiedzy.
Wczoraj trafiłam na instagramie na profil: odwagi_dietoterapia.
Myślałam żeby wykupić tam ebooka z „plodnosciowymi” smoothie. Wiem, że Akademia płodności też ma taki, ale drożej ;p a ja już i tak ostatanio kupę kasy wydałam na różne suple i nie chce już tak świrować, a jednocześnie potrzebuję poczuć, że coś robię 🙈
Dzis jade zbadać bete. Trzymajcie wyjątkowo kciuki za to żeby spadła i żebyśmy mogli zamknąć temat i wracać do starań 💪
Nayeli, Belia, Iskiereczka00, Marcia03, Dżozu, Tindaya, Agni97, Deyansu, flotek lubią tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵 -
karczoch321 wrote:O, Kasia ma dużo fajnej wiedzy.
Wczoraj trafiłam na instagramie na profil: odwagi_dietoterapia.
Myślałam żeby wykupić tam ebooka z „plodnosciowymi” smoothie. Wiem, że Akademia płodności też ma taki, ale drożej ;p a ja już i tak ostatanio kupę kasy wydałam na różne suple i nie chce już tak świrować, a jednocześnie potrzebuję poczuć, że coś robię 🙈
Dzis jade zbadać bete. Trzymajcie wyjątkowo kciuki za to żeby spadła i żebyśmy mogli zamknąć temat i wracać do starań 💪
Karczoszku! Tak mi przykro z powodu straty 😓😓. Przemknęła mi ta informacja, ale potem nie mogłam Cię znaleźć. Tulę Cię mocno 🫂🫂.
Trzymam kciuki za szybki spadek bety! I owocny powrót do starań! ✊🏻✊🏻
Rozumiem chęć działania- ja też robię milion rzeczy, łykam kilkanaście tabletek dziennie, żeby coś robić...
A co do ebooków to mnie ostatnio zainteresowały Eliksiry od Kasi od hormonów! Udostępniła na IG przepis na galaretki z truskawek i żelatyny na poprawę proga- będę próbować po owulacji!💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛2 IUI ✖️
Plan:
06/05 Histeroskopia + biopsja
+ w międzyczasie KIR
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl w marcu, w kwietniu 603ug/dl
➖ IO, BMI 23,6 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Finch11 wrote:Hej Dziewczyny!
Wie któraś?
Btw beta dziś przy okazji zbadana i ładnie rośnie 🤞🏻 1521 mIU/ml34 👩🏼❤️👨🏻 56
Świnoujście 🏖
12.02.2025 ⏸️
06.03.2025 (6+4) crl 0,95 cm, jest ❤
26.03.2025 (9+3) crl 3,25 cm, 165 bpm ❤
09.04.2025 (11+3) crl 5,93 cm, 157 bpm ❤
14.04.2025 (12+1) prenatalne! niskie ryzyka
-
Default.owa wrote:Nie wytrzymałam i mimo marudzenia męża, że za wcześnie i niepotrzebnie się nakręcam, pojechałam. Teraz tylko doczekać wyników. 🤞🏻
Fotek, też uważam, że warto się zbadać, nawet jakbyś miała iść do 10 lekarzy, któryś w końcu nie powie, że taka Twoja uroda, tylko się przejmie i Cię przebada od stóp do głów.
Emciak, póki nie ma 🐒 to warto wierzyć. Trzymam kciuki.🤞🏻👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Julia24 wrote:Karczoszku! Tak mi przykro z powodu straty 😓😓. Przemknęła mi ta informacja, ale potem nie mogłam Cię znaleźć. Tulę Cię mocno 🫂🫂.
Trzymam kciuki za szybki spadek bety! I owocny powrót do starań! ✊🏻✊🏻
Rozumiem chęć działania- ja też robię milion rzeczy, łykam kilkanaście tabletek dziennie, żeby coś robić...
A co do ebooków to mnie ostatnio zainteresowały Eliksiry od Kasi od hormonów! Udostępniła na IG przepis na galaretki z truskawek i żelatyny na poprawę proga- będę próbować po owulacji!
Dzięki kochana 🫶
Widziałam te galaretki, wyglądają smacznie i też mam je na liście do przetestowanianad samym ebookiem też myślałam, ale to jednak 150 zł 🫣
Wczytałam się w swoje wyniki TSH i m listopadzie miałam na poziomie 2,1.
Zrobie niedługo powtórkę badań, ale jeśli dalej będzie podobny to patrząc po Waszych postach ten wynik też jest do zbicia? Da się to ogarnąć dieta?
Pytałam się wcześniej ginekolog która mi zalecała badania czy wyniki są w porządku to odpisała, że tak 🤷♀️
Teraz idę na kontrolę do ginekologa, który jest jest endokrynologiem to może coś więcej rozjaśni.
Mega wkurza mnie to, że człowiek idzie do lekarza i w sumie dalej nie wie nic, a ostatecznie więcej wiedzy zdobyłam tutaj na forum i na instagramie 🙃
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵 -
karczoch321 wrote:Dzięki kochana 🫶
Widziałam te galaretki, wyglądają smacznie i też mam je na liście do przetestowanianad samym ebookiem też myślałam, ale to jednak 150 zł 🫣
Wczytałam się w swoje wyniki TSH i m listopadzie miałam na poziomie 2,1.
Zrobie niedługo powtórkę badań, ale jeśli dalej będzie podobny to patrząc po Waszych postach ten wynik też jest do zbicia? Da się to ogarnąć dieta?
Pytałam się wcześniej ginekolog która mi zalecała badania czy wyniki są w porządku to odpisała, że tak 🤷♀️
Teraz idę na kontrolę do ginekologa, który jest jest endokrynologiem to może coś więcej rozjaśni.
Mega wkurza mnie to, że człowiek idzie do lekarza i w sumie dalej nie wie nic, a ostatecznie więcej wiedzy zdobyłam tutaj na forum i na instagramie 🙃
Mi udało się zbić z 2,5 do 1,5 dietą i suplementacją selenu I cynku. Po półtorej miesiąca odstawiłam selen i cynk, ale wynik TSH jeszcze spadł do 1,3 ☺️. Nie wiem, jednak czy u innych się sprawdzi 🤷🏻♀️.
Co do ebooka to podobno będzie jakaś promka na dzień kobiet na niego, ale można też się złożyć 😉.grazka0022 lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛2 IUI ✖️
Plan:
06/05 Histeroskopia + biopsja
+ w międzyczasie KIR
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl w marcu, w kwietniu 603ug/dl
➖ IO, BMI 23,6 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨