WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Mi udało się zbić z 2,5 do 1,5 dietą i suplementacją selenu I cynku. Po półtorej miesiąca odstawiłam selen i cynk, ale wynik TSH jeszcze spadł do 1,3 ☺️. Nie wiem, jednak czy u innych się sprawdzi 🤷🏻‍♀️.

Co do ebooka to podobno będzie jakaś promka na dzień kobiet na niego, ale można też się złożyć 😉.

Ja też się zainteresowałam tym ebookiem właśnie to faktycznie można sie nawet wstrzymać do dnia kobiet i moze uda się jakoś złożyć :)

karczoch321, Julia24 lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    15 cs
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage
    PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)

03.05 - 🩸

📆
    06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)
    13.05 - Klinika (2 część wizyty kwalifikacyjnej - wymazy)

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • dailydamn Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka26 wrote:
    Cześć Laski,
    Tak się wczoraj wkurzyłam, bo kupiłam inną betę, nie zwykły test ciążowy, a bHCG marker nowotworowy, musiałam czekać aż do dzisiaj, a dobrze że nie trzy dni robocze.
    Wczoraj było jakieś 9 DPO, wynik poniżej.
    Troszkę mało, ale w sumie nie ma co się dziwić, beta dopiero startuje.
    Powtórzę jutro 😊

Screenshot-2025-02-13-10-51-18-652-pl-alab-online-edit.jpg

Gratulacje ♥️♥️♥️🍀

Nadziejka26 lubi tę wiadomość

👩🏼27 🧔🏻‍♂️31

9cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH

5 cykli stymulowanych ❌

29.04 🩸 | Podjęliśmy ważną decyzję – dać sobie oddech. Zostawiamy za sobą stymulacje, oczekiwania i presję. Teraz pozwalamy sobie na luz, bo wierzymy, że najpiękniejsze rzeczy przychodzą wtedy, gdy serce jest spokojne 🩷

👩🏼 ✅ wyleczona ureaplasma parvum i pasożyty

🧔🏻‍♂️⚠️ - badanie 08.12.24
    ✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
    ❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
    ✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia

30d3d7677fb7ea91f70184ae09beafc7.png
  • Default.owa Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    I jak masz już wyniki? ✊️

Mam, beta poniżej 2.3 :( Więc chyba test mnie oszukał. Ale 🐒 nie ma, mdłości mnie ciągle trzymają, więc nie tracę nadziei.

🧑🏻‍🦲 34 👩🏽 30 🐶 4

4 cs
    ⏸️ 10.24
    💔 11.24

2 cs
    14.03 ⏸️
    17.03 Beta 92,76 Prog 27,84
    19.03 Beta 275,79 Prog 25,11
    21.03 Beta 578,37 Prog 27,66
    01.04 Beta 27089,64 Prog 17,38

Rośnij duży i silny groszku 🩵🤞🏻

25.03 Endo - TSH 2,15 ➡️ 24.04
    🔷️ Euthyrox 112
    01.04 Gin - widać echo zarodka
    15.04 Nie widać serduszka - badanie do powtórzenia za tydzień, ale nie robić sobie dużych nadziei. :(
    29.04 ⏳️ Gin

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli i Ssilvia dziękuję Dziewczyny! :) w środę będę miała pewność, ale właśnie w tym cyklu mam dużo śluzu (może to być też działanie ziółek o. Sroki), dlatego nie ukrywam, że liczę że pęcherzyk pękł 🤞🤞🤞

Nayeli lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • Julciaa14 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flotek wrote:
    A więc żegnam się z wątkiem, razem z partnerem się już poddaliśmy po tylu miesiącach, na jakiś czas odpuszczamy starania. Może to być miesiąc, może to być rok, dwa. Zobaczymy 😟

Przed następnymi staraniami pójdziemy na kompleks badań.

Moja małpa się tak rozkręciła że ból jest nie do zniesienia a mnie zalewają łzy od rana, ale niestety trzeba iść do pracy 🤦‍♀️🥴

Była to trudna decyzja, ale mam nadzieję że dam sobie czas, partnerowi i wam na odpoczynek 🙉 Od czasu do czasu pojawię się może jako wolny strzelec 🏹

Dziękuję wam za wsparcie ❤️🍀 A reszcie życzę żeby nie poddawali się jak ja.
    Rozumiem cię w 100% po ciąży biochemicznej też zrobiliśmy z partnerem przerwę. Dokładnie rok czasu. Zajęłam się innymi sprawami, głowa była gdzie indziej . Teraz wracam z nową energią, świeżym umysłem i jestem pozytywnie naładowana.

flotek lubi tę wiadomość

31👩‍❤️‍👨41
    👶- 9 lat
    Starania o rodzeństwo od 06.2023
    Styczeń 2024 💔
    Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
    24.04 mamy serduszko ❤️
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Ja też się zainteresowałam tym ebookiem właśnie to faktycznie można sie nawet wstrzymać do dnia kobiet i moze uda się jakoś złożyć :)

O, to byłoby super. Na początku był w promocji za 99 zł, więc jakby podobna cena wróciła to można pomyśleć nad wspólnym zakupem :) (tylko kurczę, to legalne?)

A tak ogólnie co sądzicie o przepisach z Akademii Płodności? Używała któraś z Was? O samych durach czytałam różne opinie, ale mnie kusi właśnie ten eBook z przepisami smoothie, bo to w sumie szybki sposób żeby się doładować wartościowym jedzonkiem bez stania w kuchni 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 14:57

„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 9 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Default.owa wrote:
    Mam, beta poniżej 2.3 :( Więc chyba test mnie oszukał. Ale 🐒 nie ma, mdłości mnie ciągle trzymają, więc nie tracę nadziei.
    Ehhh. W takim razie trzymam kciuki razem z Tobą ❤️❤️❤️

Default.owa lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    O, to byłoby super. Na początku był w promocji za 99 zł, więc jakby podobna cena wróciła to można pomyśleć nad wspólnym zakupem :) (tylko kurczę, to legalne?)

A tak ogólnie co sądzicie o przepisach z Akademii Płodności? Używała któraś z Was? O samych durach czytałam różne opinie, ale mnie kusi właśnie ten eBook z przepisami smoothie, bo to w sumie szybki sposób żeby się doładować wartościowym jedzonkiem bez stania w kuchni 😆

Jak ogólnie lubię dziewczyny i cenię za wiedzę tak jadłospisu nie jestem w stanie przejść 🫣 totalnie nie moje smaki, a przerobiłam już mnóstwo ebooków i jadłospisów z niskim IG od dietetyków więc mam porównanie. Ale mój mąż lubi kilka posiłków z męskiego jadłospisu także chyba jestem po prostu wybredna 😅

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - Żylaki powrózka III st.
    📆 23 kwietnia operacja - regeneracja w toku 🤕

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳
  • Dżozu Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Karczoszku! Tak mi przykro z powodu straty 😓😓. Przemknęła mi ta informacja, ale potem nie mogłam Cię znaleźć. Tulę Cię mocno 🫂🫂.
    Trzymam kciuki za szybki spadek bety! I owocny powrót do starań! ✊🏻✊🏻

Rozumiem chęć działania- ja też robię milion rzeczy, łykam kilkanaście tabletek dziennie, żeby coś robić...
    A co do ebooków to mnie ostatnio zainteresowały Eliksiry od Kasi od hormonów! Udostępniła na IG przepis na galaretki z truskawek i żelatyny na poprawę proga- będę próbować po owulacji!

Zakupiłam te eliksiry i juz część wprowadziłam w życie. Fajny ebook, dużo konkretów, przynajmniej dla takich jak ja, niezbyt zaawansowanych...

karczoch321, Julia24 lubią tę wiadomość

🙋‍♀️34
    probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, l-arganina, liver caps NOW + pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH

starania na luza od 2/24
    nieregularne cykle 28-50 dni, cykle bezowulacyjne;
    pasożytów i infekcji (???) brak...
    hipoglikemia reaktywna
    migreny, trądzik

żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
    homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
    D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
    B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️

TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
    fsh 3,94; lh 2,8
    prolaktyna 20.20; testosteron 1.25 nmol/L

6-7 dpo
    prog 9,3; estradiol 88 / kolejny cykl prog 0,17...

⏳ Clostilbegyt i monitoring cyklu

🧔‍41
    seminogram 👍 ten fertil on

🐶4
  • aga_42lata Koleżanka

Wysłany: 13 lutego, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Nayeli i Ssilvia dziękuję Dziewczyny! :) w środę będę miała pewność, ale właśnie w tym cyklu mam dużo śluzu (może to być też działanie ziółek o. Sroki), dlatego nie ukrywam, że liczę że pęcherzyk pękł 🤞🤞🤞
    Ja właśnie otrzymałam przesyłkę z ziołami o. Sroki (od Was to zaczerpnelam). Są jakieś zalecenie ile i kiedy je pic? Po jakim czasie, i po czy zauważyłyście, że działają?

Dżozu, karczoch321 lubią tę wiadomość

👩👨 41lat
    👼💔czerwiec/2024 10 tc. poronienie zatrzymane

Miovelia PRO, Prenatal Primo, olej z wiesiołka, zioła o. Sroki, kwasy omega 3-6-9, Ubichinol, wit. C wit. E, Magnez, B-Complex

2025
    🔹styczeń - 1cs bez stymulacji, był pecherzyk
    🔹luty - 2cs Clostilbegyt + 💉Ovitrelle [13.02]+💉Gonapeptyl Daily 2ampułki [17.02], a potem grypa zniweczyła cykl
    🔹marzec - 3cs - badania w 5dc. [TSH – 1,731 | FSH – 8,28 | LH – 5,13 | Estradiol – 214,0 | Prolaktyna – 17,45 | Testosteron – 44,5] wizyta u ginekologa 17.03 - brak pęcherzyków
    🔹kwiecień - 4cs - Clostilbegyt |w 12dc. 3 pecherzyki | Ovitrelle [14 dc.] | 19dc. monitoring 1 pęcherzyk pękł
  • Pustynia Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aqkaracza tak mi ogromnie przykro 😢 dobrze, że nie zgodziłaś się na usunięcie drugiego jajowodu! Wspieramy Cię i myślimy o Tobie!

@Flotek chciałam odpisać, a zapomniałam - do wszystkiego co już dziewczyny napisały chciałam tylko dodać, że podziwiam Cię za taką dojrzałą decyzję. Czasami się tak zafiksujemy na celu, że nie chcemy zauważyć, że wszystko wskazuje na to, że należy zwolnić. Diagnozuj się, szukaj lekarza, nie ustępuj. Kobieca intuicja naprawdę istnieje, jeśli czujesz, że coś jest nie tak, szukaj odpowiedzi! Może to będzie Wasz brakujący puzzelek :)

@Chochlik bardzo prosiłabym o przepisanie testowania na 28.02 🙏
    Pęcherzyk jeszcze nie pękł, więc wstrzyknęłam dziś Ovitrelle - 28.02 będzie akurat 15 dni po, wolę tak, niż narobić sobie nadziei jakimiś fałszywymi resztkami i cieniami 😂 (Czy nie wytrzymam i zatestuje wcześniej? Być może… 🤣🤣)

Chochlik12, Nayeli, Monini15, flotek lubią tę wiadomość

💃 '95 🕺'91
    starania od 04.2024

Ona:
    PCOS ❌ stymulacja Lametta
    histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

On: wrzesień ➡️ marzec
    koncentracja 7,76 mln/ml ➡️ 12,59 mln/ml
    Całkowita liczba 27,94 mln ➡️ 41,55 mln
    Ruch postępowy (A+B ) 13% / 3,64 mln ➡️ 1,4% / 0,58 mln ❌
    Plemniki żywe 55% / 15,36 mln ➡️ 66% / 27,42 mln
    Morfologia 2% ➡️ 1% ❌
    Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34% ❌
    hormony w normie ✅
    Powtórka posiewu czysta ✅
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:
    @Aqkaracza tak mi ogromnie przykro 😢 dobrze, że nie zgodziłaś się na usunięcie drugiego jajowodu! Wspieramy Cię i myślimy o Tobie!

@Flotek chciałam odpisać, a zapomniałam - do wszystkiego co już dziewczyny napisały chciałam tylko dodać, że podziwiam Cię za taką dojrzałą decyzję. Czasami się tak zafiksujemy na celu, że nie chcemy zauważyć, że wszystko wskazuje na to, że należy zwolnić. Diagnozuj się, szukaj lekarza, nie ustępuj. Kobieca intuicja naprawdę istnieje, jeśli czujesz, że coś jest nie tak, szukaj odpowiedzi! Może to będzie Wasz brakujący puzzelek :)

@Chochlik bardzo prosiłabym o przepisanie testowania na 28.02 🙏
    Pęcherzyk jeszcze nie pękł, więc wstrzyknęłam dziś Ovitrelle - 28.02 będzie akurat 15 dni po, wolę tak, niż narobić sobie nadziei jakimiś fałszywymi resztkami i cieniami 😂 (Czy nie wytrzymam i zatestuje wcześniej? Być może… 🤣🤣)

Zapisałam. 💖 Testujemy razem!
    Ja we wtorek miałam 19,5mm pęcherzyka, powinien powoli pękać dzisiaj/jutro według gina, ale ja nawet Piku nie miałam, także owulki ani widu, ani słychu 😂
    Mam nadzieję, że wszystko ładnie tam pęknie

karczoch321, Pustynia lubią tę wiadomość

16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
    🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):

🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️
    ⚠️ HBA: 43%

Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃‍♂️
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_42lata wrote:
    Ja właśnie otrzymałam przesyłkę z ziołami o. Sroki (od Was to zaczerpnelam). Są jakieś zalecenie ile i kiedy je pic? Po jakim czasie, i po czy zauważyłyście, że działają?

Ja piję rano i wieczorem. Czasami też w ciągu dnia, bo na moim opakowaniu jest zalecenie żeby pić 3 razy dziennie. Sypie taką miarkę jak jest w odżywkach białkowych i parze pod przykryciem ok. 15 minut.
    W cyklu w którym zaczęłam pić serio regularnie i codziennie miałam owulację-petardę, super śluz itd (na podstawie własnych obserwacji oczywiście, bo akurat na monicie u ginekologa nie byłam)

aga_42lata lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 9 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Ja piję rano i wieczorem. Czasami też w ciągu dnia, bo na moim opakowaniu jest zalecenie żeby pić 3 razy dziennie. Sypie taką miarkę jak jest w odżywkach białkowych i parze pod przykryciem ok. 15 minut.
    W cyklu w którym zaczęłam pić serio regularnie i codziennie miałam owulację-petardę, super śluz itd (na podstawie własnych obserwacji oczywiście, bo akurat na monicie u ginekologa nie byłam)
    O to ja czytałam, żeby wieczorem przed snem tylko.
    Ja zalewam wrzątkiem jedną łyżeczkę ziół i parze pod przykryciem 30 minut :)

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    O to ja czytałam, żeby wieczorem przed snem tylko.
    Ja zalewam wrzątkiem jedną łyżeczkę ziół i parze pod przykryciem 30 minut :)

No właśnie czytałam, że większość pije raz dziennie przed snem. Ale to pewnie co sklep to każdy ma inne wskazówki 🫣 może kwestia mieszanki i proporcji ziół w środku albo widzimisię sprzedawcy 😆

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 9 cs
    💔 02.25 - 6tc
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    No właśnie czytałam, że większość pije raz dziennie przed snem. Ale to pewnie co sklep to każdy ma inne wskazówki 🫣 może kwestia mieszanki i proporcji ziół w środku albo widzimisię sprzedawcy 😆
    No właśnie ciekawe od czego to zależy 😆 a skąd zamawiałaś?

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @flotek trzymaj się i odpocznij. 😚 I nie żałuj nigdy decyzji które podejmujesz tu i teraz, bo robisz to co jest dla Ciebie najlepsze w tym momencie życia.

@Aqkaracza, myślę o Tobie, trzymaj się.

@Default.owa leć na betę🤞

@Chochlik trzymam kciukasy, żeby zaprosili na kolejny etap.

@AnMiPe a może czas na test, dziwne te objawy. U mnie też był ból jajnika, a potem cud.

@emciak nie na okresu, jest nadzieja.

@Nadziejka26 🥰🥳

@grazka0022 nawet @czasem ucieszy kobietę.

@Finch11 rośnijcie zdrowo❤️

Chochlik12, emciak lubią tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • dailydamn Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli zioła ojca Sroki pijecie tylko od 1dc do owulacji to robicie po tych 3 miesiącach przerwę? Czy ta przerwa tyczy się tylko przy piciu cały miesiąc? Ja pijam tylko w 1 połowie cyklu i w tym akurat zrobiłam przerwę (bo to byłby 4 cykl picia), brałam tylko olej z wiesiołka i miałam tylko wodnisty śluz bez ogromnej ilości rozciągliwego. Te ziółka faktycznie działają, ale ten wiesiołek hmm sama nie wiem 🤨

👩🏼27 🧔🏻‍♂️31

9cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH

5 cykli stymulowanych ❌

29.04 🩸 | Podjęliśmy ważną decyzję – dać sobie oddech. Zostawiamy za sobą stymulacje, oczekiwania i presję. Teraz pozwalamy sobie na luz, bo wierzymy, że najpiękniejsze rzeczy przychodzą wtedy, gdy serce jest spokojne 🩷

👩🏼 ✅ wyleczona ureaplasma parvum i pasożyty

🧔🏻‍♂️⚠️ - badanie 08.12.24
    ✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
    ❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
    ✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia

30d3d7677fb7ea91f70184ae09beafc7.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Jeżeli zioła ojca Sroki pijecie tylko od 1dc do owulacji to robicie po tych 3 miesiącach przerwę? Czy ta przerwa tyczy się tylko przy piciu cały miesiąc? Ja pijam tylko w 1 połowie cyklu i w tym akurat zrobiłam przerwę (bo to byłby 4 cykl picia), brałam tylko olej z wiesiołka i miałam tylko wodnisty śluz bez ogromnej ilości rozciągliwego. Te ziółka faktycznie działają, ale ten wiesiołek hmm sama nie wiem 🤨
    ja pije pierwszy cykl i wlasnie sie zastanawiam czy stop, bo prawdopodobnie dzisiaj/jutro bedzie owulacja, czy pić cały cykl 🤔 ta przerwa cykl wydaje mi się, ze trzeba ją zrobić przy piciu przez cały cykl x3

aga_42lata, aga_42lata lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
  • aga_42lata Koleżanka

Wysłany: 13 lutego, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ponownie dobre duszyczki,

właśnie wróciłam z monitoringu – 13dc, endometrium niby "piękne", 2 pęcherzyki po 20mm. Właśnie zrobiłam test owulacyjny [przepraszam, ale nie wiem, jak podłączyć zdjęcie, abyście mogły napisać, co o nim sądzicie?] Chętnie dorzucę, bo nie wiem czy tak się powinien wybarwić, czy mocniej – robię pierwszy raz w życiu.
    Dodatkowo dziś od rana odczuwam delikatne kłucie w prawym jajniku i zauważyłam śluz-przeźroczysty i bardzo rozciągliwy, ok. 2,5 cm.

Wytyczne od lekarza: dziś późnym wieczorem zastrzyk OVITRELLA, a od jutra czuła celebracja Walentynek przez 3 dni:) W poniedziałek mam ponownie monitoring.

Czy możecie mi teraz powiedzieć, jak to z tym zastrzykiem? Gdzie najlepiej go zrobić, kiedy zalecano Wam harce?

Z góry dziękuję za pomoc i za tak wiele informacji nt. ziółek, o które wcześniej pytałam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 17:15

👩👨 41lat
    👼💔czerwiec/2024 10 tc. poronienie zatrzymane

Miovelia PRO, Prenatal Primo, olej z wiesiołka, zioła o. Sroki, kwasy omega 3-6-9, Ubichinol, wit. C wit. E, Magnez, B-Complex

2025
    🔹styczeń - 1cs bez stymulacji, był pecherzyk
    🔹luty - 2cs Clostilbegyt + 💉Ovitrelle [13.02]+💉Gonapeptyl Daily 2ampułki [17.02], a potem grypa zniweczyła cykl
    🔹marzec - 3cs - badania w 5dc. [TSH – 1,731 | FSH – 8,28 | LH – 5,13 | Estradiol – 214,0 | Prolaktyna – 17,45 | Testosteron – 44,5] wizyta u ginekologa 17.03 - brak pęcherzyków
    🔹kwiecień - 4cs - Clostilbegyt |w 12dc. 3 pecherzyki | Ovitrelle [14 dc.] | 19dc. monitoring 1 pęcherzyk pękł
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ