Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia wrote:
    dokładnie u mnie tak było, beta 7.2 a dzień wcześniej cień na teście facelle paskowym

potwierdzam, u mnie cień cienia w weekend, a w poniedziałek rano beta 8.
    co ciekawe na czułym pinku (10) nic nie przebijało, a na check&go o czułości 20 była lekka kreska 😅

izzou97, MonikaMonia, snieżka, AnitaK lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁7 cs

💔 02.25 - 6tc

💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • izzou97 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaopatruję się w pinki i Facelle na najbliższe 2 dni 😂

MonikaMonia, AnitaK lubią tę wiadomość

👩🏼‍🦱 27 🧔🏻‍♂️ 29 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
  • Pdes Koleżanka

Wysłany: 24 lutego, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje chłopaki ( synek i mąż ) chorzy.. obaj mają grypę typu B 😵 także tylko czekać aż mnie też złapie 😥
    Jedyny plus że mąż na L4 to ja jutro pojadę na betę i jak mnie nie zdąży rozłożyć to w czwartek powtórzę 🥲

♀️'95 ♂️ '92
    🧒 04.2018
    💔 04.2024 cb
    ⏸️ 18.02.2025
    04.03.2025 beta 5369,00
    11.03.2025 pierwsza wizyta wg OM 7+0
    preg.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pdes wrote:
    Moje chłopaki ( synek i mąż ) chorzy.. obaj mają grypę typu B 😵 także tylko czekać aż mnie też złapie 😥
    Jedyny plus że mąż na L4 to ja jutro pojadę na betę i jak mnie nie zdąży rozłożyć to w czwartek powtórzę 🥲

oby chłopaki szybko zdrowieli a Ciebie jednak ominęła ta „ przyjemność” z chorowania 😢🤞🏻

Pdes, Deyansu lubią tę wiadomość

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Iskiereczka00 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak na szybko bez emotikonek, ale można później dodać:

W marcu dwie kresunie, w listopadzie tulę Niunie.

Dwie krechy w marcu zakwitną, by jesień uczynić wybitną.

W marcu jak w garncu tempka szybko skacze, czekam aż na jesień wreszcie Cię zobaczę.

W marcu dwie kreseczki wskoczą na rozstopy, a na jesień będę tulić Twoje stopy.

ater, Pdes, DreamBee, S_va_88, emciak, Marcia03 lubią tę wiadomość

Starania od 10.2022

👩🏼 34

IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza

04.24 metformina
    08.24 leczenie doksycyklina
    01.25 leczenie metronidazol + tarivid

04.25 immunolog?
    I co dalej?

🧔🏻‍♂️ 36
    03.25 powtórka badań nasienia

e10150ea3c2caf0b8588c139fa1e741e.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka, a wyjątkowo trzymam kciuki za Twoje testy!

izzou97 trzymam kciuki 💖

Ja też wróciłam z wyników bety i <2.3, chyba po raz pierwszy poczułam jakby serce mi pękło podczas starań. 💔 Tak bardzo zależało mi na tym miesiącu + będziemy musieli wstrzymać się ze staraniami na 3-4 miesiące, żebym mogła na spokojnie zacząć sobie nową pracę. 😓. Dzisiaj jest 9dpo, więc teoretycznie może coś się jeszcze zmienić, ale muszę się czegoś chwycić i coś założyć, bo moja głowa wariuje. Od jakiegoś wczoraj ciągle płaczę i nie umiem się uspokoić. 😪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 14:36

izzou97, snieżka, Bajka92, S_va_88 lubią tę wiadomość

14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔

🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
    ✅ Ilość:
    było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
    ✅Koncentracja:
    było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
    ✖️Ruchliwość:
    było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
    ✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
    ✖️Żywotność:
    była 74% ➡️ jest 32% 😭
    ✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
    ✖️HBA: 43%

Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Czajnik Znajoma

Wysłany: 24 lutego, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik wiem, że ta nowa praca nie ukoi bólu i pewnie teraz Ci się wydaje że wolalas inną wersję wydarzeń, ale coś jest zawsze po coś :) to inne marzenie które spełniasz, nie stoisz w miejscu! Natura sobie poradzi i wszystko przyjdzie w swoim czasie, na pewno w najbardziej odpowiednim :) przytulam i życzę powodzenia w nowej pracy! Zanim się obejrzysz to będzie i ciąża ale wszystko po kolei, widocznie taki jest plan :)

Dziewczyny gratuluję wszystkich kreseczek, czy pojedynczych czy podwójnych na testach ciążowych i owulacyjnych, każda zasługuje na gratulacje że przez to daje radę przechodzić bo mnie już osiem razy trafiał szlag 🤣
    Ale jak tak zaczytuje się w wasze posty to mam wrażenie że nic nie robię od jakiegoś czasu w kierunku zmian i zajścia w ciążę, poddałam się jakiś czas temu ale dzięki wam wróciłam do gry!
    I zrobiłam dzisiaj progesteron i estradiol (8dpo) i chyba jest w normie ale mam progesteron 56.8 nmol/l I estradiol 771pmol/l. Ale nie wiem czy się nie pogubiłam w konwerterach, bo pokazują mi jakoś różnie :o
    Po przeliczeniu to próg jest koło 17.8 i estradiol 210ng/l, prawda? Coś się z tego liczy jeszcze? Jakieś delty czy pierwiastki? 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 14:42

Chochlik12, izzou97, S_va_88 lubią tę wiadomość

Starania od 11.2022

Ona: 30 lat, cykle 29-34 dni

01.2025 - długi cykl (44 dni)
    11.2024 Morfologia: ferrytyna 16, przy wadze 60kg-> suplementacja
    09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
    ->Tarivid, Metronidazol 10 dni
    08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
    08.2024 - mini histeroskopia HyCoSy, diagnoza przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy
    05.2024 - zwiekszenie dawki, wyniki TSH i reszty hormonow dobre
    09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5, rozpoczecie przyjmowania Euthyrox 37.5

On: 31 lat
    2% plemników o prawidłowej budowie
    26% plemników o ruchu postępowym
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Śnieżka, a wyjątkowo trzymam kciuki za Twoje testy!

izzou97 trzymam kciuki 💖

Ja też wróciłam z wyników bety i <2.3, chyba po raz pierwszy poczułam jakby serce mi pękło podczas starań. 💔 Tak bardzo zależało mi na tym miesiącu + będziemy musieli wstrzymać się ze staraniami na 3-4 miesiące, żebym mogła na spokojnie zacząć sobie nową pracę. 😓. Dzisiaj jest 9dpo, więc teoretycznie może coś się jeszcze zmienić, ale muszę się czegoś chwycić i coś założyć, bo moja głowa wariuje. Od jakiegoś wczoraj ciągle płaczę i nie umiem się uspokoić. 😪

Chochliczku kochany, 9 dpo to jeszcze wcześnie bardzo bardzo, jeszcze się w ciągu tych kilku dni wszystko może zmienić! Nie puszczam kciuków 🤞

Chochlik12, izzou97, S_va_88 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️

Wysłany: 24 lutego, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochliczku, wiem, że to trudne, ale proszę poczekaj jeszcze chwilę. 9 dpo to wciąż wcześnie, mogło jeszcze nie dojść do zagnieżdżenia.
    A powiedz, czemu będziesz chciała zrobić przerwę? Co by się stało gdybyś zaszła w ciążę miesiąc czy dwa po rozpoczęciu pracy?

Chochlik12, S_va_88 lubią tę wiadomość

Starania od 10.2022

👩🏼 34

IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza

04.24 metformina

04.25 immunolog?
    I co dalej?

🧔🏻‍♂️ 36

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny . Chyba wrócę jednak na wasza stronę... byłam na usg, pęcherzyk jest pusty, przez 5 dni urósł tylko około 1mm czyli tyle co nic . Lekarz powiedział żeby czekać na wizytę u swojego lekarza bo póki nie krwawię i nic się nie dzieje to nic złego się nie dzieje . Wizytę mam w czwartek .

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie dziewczyny 💖
    Wiem, że to jeszcze wcześnie, ale musiałam się czegoś złapać i dać znać w nowej firmie, że zaczynam…
    Nie lubię być w takim zawieszeniu, to jak gwałt dla mojej duszy. 💔😅

Iskierko, chyba wolałabym sobie odejmować stresu na początku pracy (którego pewnie będę mieć sporo i tak) i po prostu skupić na niej. 😃 Na pewno będziemy poszerzać diagnostykę w międzyczasie, ale chcę mieć wolną głowę przez ten czas, potrzebuje odpocząć.

Z okazji mojej załamki zmieniłam sobie miniaturkę, na taką którą obrazuje moje samopoczucie… 😂
    Myślę, że kiedyś jeszcze wrócę do mojej różowej, uśmiechniętej, hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 14:53

AnitaK, Choinka123, S_va_88 lubią tę wiadomość

Nasza rzeczywistość:

✅ Ilość:
    ✅Koncentracja:
    ✖️Ruchliwość:
    ✖️Żywotność:
    była 74% ➡️ jest 32% 😭

Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • ater Koleżanka

Wysłany: 24 lutego, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Rozumiem, że chciałbyś wiedzieć od razu, żeby zrezygnować z oferty albo właśnie przyjąć :( i to jest straszne, że nie ma takiego przycisku, że wiemy jak jest i nie trzeba czekać w zawieszeniu bez celu. Mam nadzieję, że zaraz beta poszybuje w górę 🚀

A ku pokrzepieniu dla wszystkich to mnie w rodzinie jest taki przypadek, że ciocia się starała z wujkiem o dziecko 20 lat. Odpuścili, zmieniła pracę i zaszła w ciążę od razu🥹 także po 20 latach taki cud

Chochlik12, Dżozu, Deyansu, S_va_88 lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    02/25 💔
    nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!
  • Nana11 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Chochlik, nie trać jeszcze nadziei, może to jeszcze faktycznie za wcześnie z betą.

Nie będę mówić, że może po coś, że zdążysz ogarnąć na spokojnie sytuację w nowej pracy i wtedy akurat zaskoczy, ale może właśnie tak będzie. Tyle, że to tylko z perspektywy czasu będzie można docenić. Kciuki jednak nadal zaciśnięte, żeby się okazało, że to był ten cykl!

@Assia, niestety doskonale wiem co czujesz, okropnie mi przykro :( Ściskam mocno...

Chochlik12, assialbnn lubią tę wiadomość

• Pustynia Ekspertka

Wysłany: 24 lutego, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Wiem, że to jeszcze wcześnie, ale musiałam się czegoś złapać i dać znać w nowej firmie, że zaczynam…

Iskierko, chyba wolałabym sobie odejmować stresu na początku pracy (którego pewnie będę mieć sporo i tak) i po prostu skupić na niej. 😃 Na pewno będziemy poszerzać diagnostykę w międzyczasie, ale chcę mieć wolną głowę przez ten czas, potrzebuje odpocząć.

Z okazji mojej załamki zmieniłam sobie miniaturkę, na taką którą obrazuje moje samopoczucie… 😂

Ojejuuu, bardzo Cię rozumiem Chochliku!
    Bardzo mi przykro, że beta tak zabolała :( Oh jakby dobrze było gdyby te nasze głowy nie tworzyły sobie scenariuszy.

W kontekście tego, że musiałaś mieć się czego złapać - ja dziś wkręciłam sobie alternatywny test ciążowy - stwierdziłam, że jeżeli jestem w ciąży to pies teściowej będzie za mną łaził. Nie łazi. Chyba nie jestem w ciąży 😂 oczywiście załamka 😂

Chochlik12, AnitaK, S_va_88 lubią tę wiadomość

💃 '95 🕺'91
    starania z pomocą medyczną od 05.2024

Ona:
    PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
    podejrzenie IO ❌
    histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)

On:
    obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
    morfologia 2% ❌
    DFI: 40% ❌😢
    hormony w normie ✅
    posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅

➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szokuje mnie to, że Wy nadal wierzycie w to, że beta podskoczy 😂 to serio jest jeszcze realne? Pytam, bo serio nie wiem. Tzn. ja wiem, że jest jeszcze wcześnie, itp., ale chyba coś już by było widoczne na wynikach?

Nasza rzeczywistość:

✅ Ilość:
    ✅Koncentracja:
    ✖️Ruchliwość:
    ✖️Żywotność:
    była 74% ➡️ jest 32% 😭

__

• Pustynia Ekspertka

Wysłany: 24 lutego, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Cześć dziewczyny . Chyba wrócę jednak na wasza stronę... byłam na usg, pęcherzyk jest pusty, przez 5 dni urósł tylko około 1mm czyli tyle co nic . Lekarz powiedział żeby czekać na wizytę u swojego lekarza bo póki nie krwawię i nic się nie dzieje to nic złego się nie dzieje . Wizytę mam w czwartek .

Bardzo mi przykro! 🫂

assialbnn lubi tę wiadomość

💃 '95 🕺'91
    starania z pomocą medyczną od 05.2024

Ona:
    PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
    podejrzenie IO ❌
    histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)

On:
    obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
    morfologia 2% ❌
    DFI: 40% ❌😢
    hormony w normie ✅
    posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅

➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji

Wysłany: 24 lutego, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:

Całkowicie rozumiem potrzebę odpoczynku i potrzebę zmiany miniaturki na spójną z samopoczuciem 😬 myślałam przez chwilę, że to jakieś wymogi pracy.

Asialbnn, czy to oznacza, że już nie ma nadziei czy jeszcze jest szansa, że coś się zmieni? :(

Starania od 10.2022

👩🏼 34

04.24 metformina

04.25 immunolog?
    I co dalej?

🧔🏻‍♂️ 36

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przychodzę po poradę od posiadaczek clearblue owulacyjnych.

Mam te fioletowe.
    Pierwszy cykl - najpierw bylo kolko, nagle stala buzka, bez migajacej.
    Drugi cykl - najpierw kolko, 4 dni migajacej, stala - wg gina cykl bezowulacyjny.
    Trzeci cykl (obecny) - poki co od 3 dni kolko, a ja mam juz ewidentnie płodny sluz.

Do brzegu - czy sa tu osoby, którym sie te testy nie sprawdziły? Jutro mam monit, więc sprawdzę jak faktycznie sie maja te testy do mojego cyklu, ale na tyle na ile znam swoj organizm to owu będzie jutro, a wg tych testów daleko do tego, chyba ze jutro wyskoczy od razu stala buzka, ale noo.. Czy to by oznaczalo, ze mam az tak nagły wzrost i PIK?
    Szczerze mówiąc jestem trochę rozczarowana, bo kasy kosztują nie malo i odnosze wrażenie, ze ja straciłam. Miały byc dokładniejsze, bo wykrywają 2 hormony, a jednak większy problem mam z nimi niz z horienmedical 🙈🫣

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • White1 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Szokuje mnie to, że Wy nadal wierzycie w to, że beta podskoczy 😂 to serio jest jeszcze realne? Pytam, bo serio nie wiem. Tzn. ja wiem, że jest jeszcze wcześnie, itp., ale chyba coś już by było widoczne na wynikach?
    Z tego co pamiętam Aleksandra robiła betę 9dpo przed wylotem do Egiptu i wyszła negatywna, a wróciła do Polski już z pozytywnym testem 😊

Chochlik12, Iskiereczka00, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24 💉od 01.25

👧 PCOS | AMH 6.16
    ❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
    💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo

🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
    🔜03.25 rozszerzone badania

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
    ⏳️03 Lametta + 18.03 wizyta 13dc
  • brilka Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochliczku, wiem że miałaś nadzieję, na inny wynik, ale nie załamuj się 🫂 Zmieniałam pracę w trakcie starań, myślałam że może to błąd bo może zaraz zajdę w ciążę i będę musiała uciekać na l4 i będzie mi głupio że na dzień dobry znikam. Minęło 9 miesięcy, nadal nie jestem w ciąży a nowa praca wyszła mi na dobre pod każdym względem 🤷🏻‍♀️ Pamiętam jak pisałaś, że twoja praca źle na ciebie działa, może to że teraz zmienisz środowisko sprawi, że będziesz spokojniejsza, szczęśliwsza i przyciągniesz do siebie spełnienie marzenia. Nie robiłabym przerwy tylko przez pracę, ale jeśli czujesz że potrzebujesz jej żeby odpocząć i przejść spokojnie przez zmiany to uważam że to dobry pomysł, bo sama wiesz co dla ciebie będzie najlepsze 😊

Czajnik, Chochlik12, Pdes, Darrika, Iskiereczka00, Zosia667, Marzycielka94, S_va_88, Marcia03 lubią tę wiadomość

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    13 cs ✨

❌ niedrożny kanał szyjki macicy

04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ