X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assialbn bardzo bardzo mi przykro, ściskam Cię mocno i wysyłam serduszko wsparcia ❤️

assialbnn lubi tę wiadomość

✨ Starania od 09/24, 4 cykle stymulowane

✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina, HB, pazożyty
    ✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %

‼️ cd56 i cd138 - zapalenie endometrium, podejrzenie polipa
    ➡️ histeroskopia zabiegowa + biopsja endometrium
    ➡️ konsultacja immunologiczna

Wysłany: 24 lutego, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochliczku, zgadzam się z przedmówczyniami i kibicuje Ci mocno w nowej pracy. Zmiany są dobre, a życie jest za krótkie, żeby tkwić w pracy, która nas nie zadowala albo nie rozwija tak, jak byśmy chcieli.
    Cieszę sie, że mamy tutaj taką wspierającą, mądrą i dojrzałą społeczność 🥰

Zosia667, Chochlik12 lubią tę wiadomość

• Liliuszka_2024 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    W ogóle w tym miesiącu odnotowuje jakieś rekordowe ilości śluzu. Być może jednak hormony trochę świrują po CB, a być może to kwestia tego, że zmieniłam wiesiołek z Oeparol na Allines.
    Nie przeczytałam, że ten nowy w jednej kapsułce ma dwa razy tyle olejku co poprzedni, a brałam dalej tak samo 2-3 dziennie i wygląda na to, że skutecznie 😅

Także jeśli któraś z Was narzeka na brak śluzu lub jego niewielka ilość to można rozważyć zakup Allines.
    Ja przy następnym cyklu raczej ograniczę dawkę, bo aktualnie jest mi aż za mokro momentami, a mąż „narzekał”, bo w trakcie serduszkowania było tego śluzu aż do przesady. Sorrki, że tak obrazowo, ale to tak dla podkreślenia „dramatyzmu” sytuacji 🤣
    Ooo ja w pierwszym cyklu brania olejku miałam brak tego śluzu w drugim cyklu już było lepiej teraz trzeci i szczerze mówiąc tylko jednego dnia miałam uczucie,że jest trochę mokrzej ale tak szczerze mówiąc to dużo mniej go niż przed. Może zakupie ten z Twojego polecenia.

• Mstka Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn, bardzo mi przykro 💔🫂

Chochliczku, ja ciągle trzymam kciuki! 🤞💪

assialbnn, Chochlik12, S_va_88 lubią tę wiadomość

♀️27 ♂️ 27

➡️ 8cs

❌ PCOS
    ❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto

💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych.
  • brilka Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ale tych tytułów, chyba rekordowa ilość, trudny wybór, jestem bardzo ciekawa, który wygra 😁
    No właśnie nie pamiętam kiedy ostatnio było tyle tytułów do wyboru 😂😂

Starania od 04/24

niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4% ➝ 33,2% , alloMLR 0%, adenomioza, oligospermia

08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
    immunosupresja 💊
    10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
    2 cykle diphereline ⏳
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ritkaa wrote:
    O nie, asialbnn :( byłyśmy razem w październikowych mamach, u mnie w piątek wydarzyło się co się miało wydarzyć, samoistnie. Chociaż wolałabym być w szpitalu bo się wystraszyłam, nie było jak "mocniejszy okres" ... Przytulam 🫂
    Nic nie dzieje się bez powodu 🙂 wiadomo że mi przykro i serce boli bo skoro się udało zajść w ciążę to ciężko że jednak nic z tego nie bedzie 🥹 trzymam kciuki abyśmy spotkały się na kolejnym ostatnim wątku ❤️ już bez skakania z wątku na wątek 🙃

S_va_88 lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za słowa wsparcia ❤️ jesteście cudowne ❤️ jest mi ciężko ale czekam z niecierpliwością co przyniesie przyszłość. Muszę przetrwać jeszcze ten najtrudniejszy czas, który jeszcze jest przede mną 🥺 partner jest wsparciem ale wiadomo że tylko kobieta kobietę zrozumie najlepiej jeśli chodzi o takie doświadczenie. Chciałabym już mieć to za sobą... trzymam kciuki i liczę na to że najbliższe miesiące okażą się dla nas wszystkich tym szczęśliwym czasem bez rozczarować i oczekiwania 🩷🩵

Marzycielka94, Nana11 lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Dziękuję Wam dziewczyny za słowa wsparcia ❤️ jesteście cudowne ❤️ jest mi ciężko ale czekam z niecierpliwością co przyniesie przyszłość. Muszę przetrwać jeszcze ten najtrudniejszy czas, który jeszcze jest przede mną 🥺 partner jest wsparciem ale wiadomo że tylko kobieta kobietę zrozumie najlepiej jeśli chodzi o takie doświadczenie. Chciałabym już mieć to za sobą... trzymam kciuki i liczę na to że najbliższe miesiące okażą się dla nas wszystkich tym szczęśliwym czasem bez rozczarować i oczekiwania 🩷🩵

Bardzo mocno tulę 🫂 jesteś bardzo dzielna ❤️

👩'95 👨'94
    👦08.2020 👼07.2022👦02.2024

⏳01.2025 starania o 👶
    ⏸️18.08.2025 (10dpo)
    🤰19.08.25 - beta - 14.3, prog 20
    🤰21.08.25 - beta - 55,4
    🤰23.08.25 - beta - 148
    🤰27.08.25 - beta - 848, prog 12
    🤰04.09.25 - 6+0 - 0,288 cm z serduszkiem ❤️
    🤰18.09.25 - 8+0 - 1,59 cm 🫛
    🤰15.10.25 - 11+6 - 5,5 cm 👶
    🤰21.10.25 - prenatalne, 7 cm zdrowy dzidziuś 👶
    🤰12.11.25 - wstydzioch 🫣
    🤰10.12.25 - ⏳
    🤰16.12.25 - połówkowe ⏳

preg.png

Wysłany: 24 lutego, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tytuł tytułem, ale czy na wątku marcowym będzie równie ładna grafika powitalna, jak tutaj na 1 stronie? Jakoś tak miło się robi jak patrzę na tego bociana na starcie 😂

S_va_88 lubi tę wiadomość

• White1 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Dziewczyny, tytuł tytułem, ale czy na wątku marcowym będzie równie ładna grafika powitalna, jak tutaj na 1 stronie? Jakoś tak miło się robi jak patrzę na tego bociana na starcie 😂
    Jasne! Przyjmuję obrazki, a jak nie będzie żadnego, to sama się pobawię w canvie albo z ai

Ann35, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina

❌️ 01-11.25 10 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    ✨️Program Ochrony Zdrowia Prokreacyjnego ✨️

⏳️ Start cyklu + antykoncepcja od 29.11
    🗓 16.12.25 wizyta kwalifikacyjna IVF
    🗓 30.12.25? start stymulacji IVF
  • Ann35 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Jasne! Przyjmuję obrazki, a jak nie będzie żadnego, to sama się pobawię w canvie albo z ai
    Czyli mamy nową panią kierownik 🥳🥳

White1, Chochlik12, Zosia667, Marzycielka94, Olisska, AnMiPe lubią tę wiadomość

👩🏻 36 🧑🏻‍🦱 32 🇩🇪 HH

11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc O
    11.06.2012- 👧🏼 🩷🌈40+6 4210g 61cm U
    13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm L
    13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc W

———————————————————
    02.2025- 7cs
    25.02.25- 9 dpo ⏸️
    06.05.25- Trisomia 13 🖤💔
    ———————————————————

09.2025 - 3cs 🍄‍🟫 🌈
    🩷27.09.25 - 9 dpo ⏸️
    🩷30.09.25 - 12 dpo beta 56
    🩷02.10.25 - 14 dpo beta 186
    🩷21.10.25 - 6+5 ❤️
    🩷19.11.25 - 10+6 Nipt - niskie ryzyka
    🩷03.12.25 - 12+6 prenatalne - zdrowa Misia
    🩷06.01.26 - 17+5 ⏳
    preg.png
  • Iskiereczka00 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    W ogóle w tym miesiącu odnotowuje jakieś rekordowe ilości śluzu. Być może jednak hormony trochę świrują po CB, a być może to kwestia tego, że zmieniłam wiesiołek z Oeparol na Allines.
    Nie przeczytałam, że ten nowy w jednej kapsułce ma dwa razy tyle olejku co poprzedni, a brałam dalej tak samo 2-3 dziennie i wygląda na to, że skutecznie 😅

Także jeśli któraś z Was narzeka na brak śluzu lub jego niewielka ilość to można rozważyć zakup Allines.
    Ja przy następnym cyklu raczej ograniczę dawkę, bo aktualnie jest mi aż za mokro momentami, a mąż „narzekał”, bo w trakcie serduszkowania było tego śluzu aż do przesady. Sorrki, że tak obrazowo, ale to tak dla podkreślenia „dramatyzmu” sytuacji 🤣

A jak to jest, lepiej kapsułki czy zwykły olej w butelce? Co Wam się bardziej sprawdza? 🧐

Starania od 10.2022

👩🏼 34
    ❌️IO, hipoglikemia reaktywna, niedrożny prawy jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
    ❌️Kir AA, brak implantacyjnych
    ❌️Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
    ✅️Kariotypy prawidłowe
    ✅️Przeciwciała przeciwplemnikowe ujemne
    ✅️ANA ujemne, TRAB ujemne
    ❓️Co jeszcze mogę zbadać? AOA, pasożyty, homocysteina?

🧔🏻‍♂️ 36
    ❓️06.2025: 23,75 mln, ruch postępowy 14%, procent prawidłowych 3%
    ❓️fragmentacja z 2023 roku: prawidłowych 73%.
    ✅️Hla C1C1

IVF
    I procedura, krótki protokół 07.2025 - 7 pobranych ➡️5🥚➡️ 0❄️
    II procedura, długi protokół 09.2025 - 10 pobranych ➡️8🥚➡️❄️❄️❄️➡️ przetrwał 1❄️➡️ PGT⏳️➡️nieprawidłowy😭
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:

Również mi przykro 😢
    Przesyłam dużo serduszek wsparcia. Doskonale wiem co czujesz ♥️

31 👩 34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    08.07 prenatalne ❤️ zdrowa dziewczynka 6,6 cm 🥰
    08.09 połówkowe 🧸 415 g kokosika 🥥
    23.10 1103 g księżniczki 🥰
    22.11 1917 g małej misi 🐻

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a oczywiście staraczkowy brain mi wjeżdża i zastanawiam się, czy któraś z Was tak miała..
    Generalnie byłam w 12 dc i był ładny pęcherzyk 18x16 mm. W środę podany został Ovitrelle, żeby pęcherzyk pękł. Śluz płodny był ładny, jajnik też czułam jak na owu. Później byłam, co prawda u innego ginekologa, w 21 dc i po USG lekarka stwierdziła, że owulacja była, bo widzi ciałko żółte. Dzień później, czyli 22 dc i strzelając 7 dpo zbadałam ten nieszczęsny progesteron i wyniósł <0,1 ng/ml. Generalnie byłam na pobraniu krwi z moim Dzidziutkiem i teraz zaczynam się zastanawiać, czy może naszej krwi nie pomylili?
    Jak napisałam tej ginekolog, że jest tak niski prog, to stwierdziła, że w takim razie to było ciałko białawe (z poprzedniego cyklu?), no ale to co z tym pęcherzykiem? 🥲 był i sobie go nie? W poprzednim cyklu też był na pewno pęcherzyk 19 mm, ale wtedy niestety nie wiem, czy pękł, bo nie byłam na monitoringu, a proga nie badałam. Generalnie czuję się jak na okres, już nawet PMS chyba zaczyna wjeżdżać, ale zastanawia mnie cały czas ta wartość proga i co z tym pęcherzykiem 🫠

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

czekamy na dziewczynkę 🌸🥹

preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cysterka95, przybijam piątkę za wspólne badania! ✨dawaj znać jak poszło po!

Lavenda! 💖

eM 🌺 dziękuję Ci za napisanie tego – ogromnie to doceniam!

Zosia667 💖 Twój kubek z kurą tak mnie zainspirował, że postanowiłam wybrać się do Pepco i znaleźć swój własny – taki znak przełomu i nowego sezonu! 😃 Znalazłam śliczny z lawendowymi kwiatuszkami i czuję, że to naprawdę miły gest dla samej siebie. Mam nadzieję, że uda Ci się dorwać ten z kurką i będzie dla Ciebie równie wyjątkowym symbolem!

Karczoch 💖💖

Marzycielka94 💖

Agni97, eM 🌺, Marzycielka94, cysterka95, Zosia667, S_va_88 lubią tę wiadomość

Starania od 01.2024 🤍
    Endometrioza & adenomioza & PCOS | czynnik męski
    Teraz: pause & breathe 😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Agni97 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assia! Nie mogę uwierzyć w to co Cię spotkało 😢 bardzo mi przykro.. przytulam Cię mocno i przesyłam ogrom wsparcia. Trzymaj się w tym trudnym czasie! Mam nadzieję, że szybko przejdziesz z powrotem na fioletową stronę mocy!

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mamy cudne nazwy na przyszły miesiąc! 😍😍😍

Starania od 01.2024 🤍
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Cysterka95, przybijam piątkę za wspólne badania! ✨dawaj znać jak poszło po!

Lavenda! 💖

eM 🌺 dziękuję Ci za napisanie tego – ogromnie to doceniam!

Zosia667 💖 Twój kubek z kurą tak mnie zainspirował, że postanowiłam wybrać się do Pepco i znaleźć swój własny – taki znak przełomu i nowego sezonu! 😃 Znalazłam śliczny z lawendowymi kwiatuszkami i czuję, że to naprawdę miły gest dla samej siebie. Mam nadzieję, że uda Ci się dorwać ten z kurką i będzie dla Ciebie równie wyjątkowym symbolem!

Karczoch 💖💖

Marzycielka94 💖
    apropos kubków to właśnie stwierdziłam, że muszę sobie sprawić nowy na powrót do pracy 😆 żeby ten powrót chociaż trochę sobie umilić 🫠 muszę polować na drop w pracowni ceramicznej 🙈

Chochlik12 lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochliczku! Kibicuje Tobie bardzo mocno! Myślę, że Dziewczyny dużo już powiedziały. Ja na Twoim miejscu wzięłabym tę pracę! Zawsze coś nowego, odskocznia dla głowy, mniej stresu (no może poza wprowadzeniem). Trzymam kciuki, żeby beta wystartowała! A jak nie teraz, to w odpowiednim dla Ciebie czasie ❤️

PS brakuje mi Twojego fioletu 🤭

Chochlik12 lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Chochliczku! Kibicuje Tobie bardzo mocno! Myślę, że Dziewczyny dużo już powiedziały. Ja na Twoim miejscu wzięłabym tę pracę! Zawsze coś nowego, odskocznia dla głowy, mniej stresu (no może poza wprowadzeniem). Trzymam kciuki, żeby beta wystartowała! A jak nie teraz, to w odpowiednim dla Ciebie czasie ❤️

PS brakuje mi Twojego fioletu 🤭

Do fioletu wrócę jak przeżyje żałobę tego miesiąca 😂przed usunięciem upewniłam się, czy na pewno mam zapisane zdjęcie na kompie…
    Choć przyznam, że dałyście mi troszkę nadziei na ten miesiąc jeszcze 🤭

Uuu, ja uwielbiam ceramiczne rzeczy 😍 takie ręcznie robione to już w ogóle! Gdzie kupujesz takie perełki?

Starania od 01.2024 🤍
    __

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ