Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, w temacie analizowania wyników badań, rzućcie proszę swoom okiem.
W styczniu 7dpo: estradiol 160.4 progesteron 14,91.
W lutym 8dpo: estradiol 112.4 progesteron 8.74
Trzyma się to jakiejś normy?👩👨 41lat
👼💔czerwiec/2024 10 tc. poronienie zatrzymane
Miovelia PRO, Estabiom Mama, Prenatal Primo, olej z wiesiołka, kwasy omega 3
2025
🔹styczeń - 1cs
🔹luty - 2cs Clostilbegyt + 💉Ovitrelle [13.02]+💉Gonapeptyl Daily 2ampułki [17.02] -
Polecam pączki z TM. Zrobiłam kiedyś na imprezkę i zrobiły furorę. Wszyscy myśleli że ze sklepu. Proste jak barszcz w przygotowaniu i szybko się robi. Szkoda, że nie mam dzis i jutro wolnego bo też bym chętnie zrobiła. Albo może lepiej, bo nie mam czasu na rozkminy czy to ten cykl 😂🧩 10cs o brakującego puzzelka. To będzie nasz cykl 🫵 6.03
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
aga_42lata wrote:Dziewczyny, w temacie analizowania wyników badań, rzućcie proszę swoom okiem.
Trzyma się to jakiejś normy?
O dobrej owulacji świadczy progesteron powyżej 10 i estradiol powyżej chyba 150. Ale to nie są sztywne normyaga_42lata lubi tę wiadomość
AMH 0,24
👩34 🧔38 🐱
3dc
FSH 11.9
LH 6.2
estradiol 60
20dc (7dpo)
Progesteron 18,6
Estradiol 121
TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8
Starania od 02.2025 -
Jak wy robicie że macie takie ładne progi , ja chcę ten sekret2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
02.2025 czy owu w ogóle była ? 🤷
11.03 konsultacja inny gin
12.03 wizyta u gina prowadzącego
➡️Nowe suple (Inozytol + nac)
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed , NAC
Duphaston 2x1 -
aga_42lata wrote:Dziewczyny, w temacie analizowania wyników badań, rzućcie proszę swoom okiem.
Trzyma się to jakiejś normy?
Wydaje mi się, że masz lekką dominację estrogenową. Stosunek estradiolu do progesteronu powinien być 100-500. Mi też w poprzednim miesiącu wyszło 69 😭aga_42lata lubi tę wiadomość
👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- aktualnie 10cs 🤞 -
Hej, co powiecie na te testy owu?
W pon byłam na USG i był pęcherzyk 17mm
Gin przewidział owulację na dziś
Tymczasem dziś 15dc testy niemal białe.
Nie mam doświadczenia z testami więc ciężko mi ocenić samej. Robiłam tez pomiary temp.
Co sądzicie o tym?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 17:31
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Composita mama/Pregna On, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Cynk
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳
👸 progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
C.d.n.
⏸️13.03 Testowanie
👸🩺03/25 wyniki cytologii
👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
🧔🩺
👩❤️👨🤰2025
W marcu nareszcie widzę dwie kreski na teście ⏸️
Mniej dramatu, więcej brokatu🎊🎉 -
onalola wrote:Jak wy robicie że macie takie ładne progi , ja chcę ten sekret
Oprócz tego Wit D4000, Wit C, complex. Na ten moment tyle.
Uważam, że prog mógłby być wyższy, ale 7dpo ponad 13 też traktuje jako ładny wynik. Myślę, że przy implantacji byłyby wystarczający a jeśli by się udało to bym go czymś pewnie chciała podnieść.
U mnie jest niski poziom estradiolu więc też idealnie nie jest, nie mam dużo jajeczek, no i ciąży przy ok progu i tak nie ma.
Więc się nie martw, tak jak pisałam nasza koleżanka miała prog 7dpo zerowy, a jest w ciąży. Więc wysoki czy w miarę ok prog 7dpo jeszcze o niczym nie świadczy!aga_42lata, Agni97 lubią tę wiadomość
🧩 10cs o brakującego puzzelka. To będzie nasz cykl 🫵 6.03
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Siasi wrote:Polecam pączki z TM. Zrobiłam kiedyś na imprezkę i zrobiły furorę. Wszyscy myśleli że ze sklepu. Proste jak barszcz w przygotowaniu i szybko się robi. Szkoda, że nie mam dzis i jutro wolnego bo też bym chętnie zrobiła. Albo może lepiej, bo nie mam czasu na rozkminy czy to ten cykl 😂
Zrób kurczaka po koreańsku to jest dopiero sztos🤤👸33 🧔 33
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
C.d.n.
⏸️13.03 Testowanie
👸🩺03/25 wyniki cytologii
🧔🩺
👩❤️👨🤰2025
Nana11 wrote:Ja chyba zrobię dzisiaj mini pączki z serka homogenizowanego (obstawiam, że podobnie do serowych, o których piszecie). W zeszłym roku robiłam kilka razy, to wszystkim smakowały bardzo. Zwykle je jeszcze przekrajam, żeby coś do środka dać, bo z nadzieniem lepsze
Ja dzisiaj znowu 🤢🤢🤢
Dzisiaj 9/10 dpo i rano było biało na teście 🫤Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
Dziewczyny właśnie wyszłam od gina i jaka ulga 😅
Owulacja potwierdzona, endometrium 9mm 🥹
Wyniki w normie, wszystko gra. Kamień z serca ♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 17:44
Zosia667, AnitaK, Powder, Agni97, karczoch321, onalola, Chochlik12, aga_42lata, Siasi, Pustynia, Darrika, Dżozu, Lavenda, Meggi_**, Justa28, Loraa, Olisska, MonikaMonia, Lisik, Iskiereczka00, DreamBee, sandrac_94, Pdes, AnMiPe, Mardotka, Marzycielka94, MoniaB, Daisy1, emciak, dailydamn, Nana11, izzou97, Marcia03, Haniaxoxo, S_va_88, Mstka lubią tę wiadomość
31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
01.2025 walczymy od nowa 🍀 -
Zosia667 wrote:Zrób kurczaka po koreańsku to jest dopiero sztos🤤
Agni97 lubi tę wiadomość
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
Zosia667 wrote:
Edit! Nie owulka tylko PiK czyli wyrzut LhWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 18:05
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
Hej, u mnie dziś II krechy z popołudniowego testu
jest radość i strach
Ritkaa, onalola, kasia97, Chochlik12, assialbnn, aga_42lata, Claudii, Agni97, Pustynia, Darrika, Dżozu, Zosia667, Deyansu, snieżka, Siasi, AnitaK, Meggi_**, Justa28, PaulinaNnn, Olisska, Yoanne, MonikaMonia, Lisik, Iskiereczka00, DreamBee, sandrac_94, Mardotka, Monini15, ellevv, Marzycielka94, cysterka95, MoniaB, beautifullady, emciak, Powder, dailydamn, izzou97, Marcia03, S_va_88, Mstka lubią tę wiadomość
-
Siasi wrote:Ja suplementuje fertistim codziennie od 4-5 miesięcy i moje FSH w 3dc z prawie 15 spadło do 9 więc dużo na plus. Dwie saszetki piję do kolacji, z połowa szklanki wody.
Oprócz tego Wit D4000, Wit C, complex. Na ten moment tyle.
Uważam, że prog mógłby być wyższy, ale 7dpo ponad 13 też traktuje jako ładny wynik. Myślę, że przy implantacji byłyby wystarczający a jeśli by się udało to bym go czymś pewnie chciała podnieść.
U mnie jest niski poziom estradiolu więc też idealnie nie jest, nie mam dużo jajeczek, no i ciąży przy ok progu i tak nie ma.
Więc się nie martw, tak jak pisałam nasza koleżanka miała prog 7dpo zerowy, a jest w ciąży. Więc wysoki czy w miarę ok prog 7dpo jeszcze o niczym nie świadczy!
Ja zaczęłam teraz inozytol dopiero. Do tej pory od listopada prog był poniżej 10. Max był chyba 7.71. tak to 7dpo ok 4.59..
W tym cyklu miałam pik , miałam śluz , a proga miałam 2.56 🤡
Wprowadziłam wszystkie zmiany do diety, białko, tłuszcze etc i poprawy nie widzę, i trochę już szczerze nie wiem co robić..
W biochemię przy 4.58 była ciążą , beta prog rósł ale no biochem 😢
2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
Duphaston 2x1 -
sandrac_94 wrote:Wydaje mi się, że masz lekką dominację estrogenową. Stosunek estradiolu do progesteronu powinien być 100-500. Mi też w poprzednim miesiącu wyszło 69 😭👩👨 41lat
👼💔czerwiec/2024 10 tc. poronienie zatrzymane
Miovelia PRO, Estabiom Mama, Prenatal Primo, olej z wiesiołka, kwasy omega 3
2025
🔹styczeń - 1cs
🔹luty - 2cs Clostilbegyt + 💉Ovitrelle [13.02]+💉Gonapeptyl Daily 2ampułki [17.02] -
Siasi wrote:Dzięki za polecajke! Mam ochotę na coś „chińskiego” więc chętnie zrobię! W weekend będzie gotowanko i dam znać jak wyszło. Nie posiadam TM długo, maz mi sprezentował na pocieszenie po nieudanych 6cs jak dostałam zalamke i wciąż się go uczę 😂 Zajęłam nim głowę i gotuję jeszcze więcej i zdrowiej. Wypieki wychodzą super, a zupy są genialne. Zwłaszcza przy większych imprezach rodzinnych bardzo mi się sprawdził. Doprawiam po swojemu, bo kilka razy się nacięłam. Ale ogólnie super sprzęcik. Kocham w nim szatkować cebulę bo to była moja zmora. No i mam nadzieję, że jak NIEDŁUGO udam się na ciążowe L4 to gotowanie wjedzie na pełnej i będę już z niego korzystać na maxa. Żałuję jedynie, że nie mamy tej najnowszej wersji, bo mi się ta urna podoba haha
U mnie się robią te nowe pączki a ajerkoniakiem i faworki 😎
Ja za to polecam miskę buddy, to nasze top danie 🤣 niby nic, ale mąż mówi, że lepsze niż kebab (a kochamy kebaby) 🤪Siasi lubi tę wiadomość
-
Siasi wrote:Według mnie owulka mogła być w nocy 25/26. 25go byłaś już blisko PIKu, ale to jeszcze nie było to. Więc możliwe że w nocy był wyrzut. Tak na moje oko. Druga gorsza wersja, że podchodziłaś do owulki, ale wyrzutu nie było. Jednak jako optymistka myślę, że Pik był w nocy 25/26, a 26 było już spadkowe LH po wyrzucie.
Zakładając że była w tej nocy 25/26 czy nadal się staramy?
Edit: był pik czyli owulka dopiero będzie ???
Wczoraj wieczór i dziś rano nic nie było bo późno poszliśmy spać 😔 i jakoś nie było nastroju bo mieliśmy małą spinę
P.s ten kurczak to jest nasze top topów, kazdy kto do nas przychodzi o to pyta. To był najczęściej używany przepis u nas, zaraz po gotowaniu jajek i ryżu 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 18:13
👸33 🧔 33
C.d.n.
⏸️13.03 Testowanie
👸🩺03/25 wyniki cytologii
🧔🩺
👩❤️👨🤰2025
Zosia667 wrote:Zakładając że była w tej nocy 25/26 czy nadal się staramy?
Edit: był pik czyli owulka dopiero będzie ?
Wczoraj wieczór i dziś rano nic nie było bo późno poszliśmy spać 😔 i jakoś nie było nastroju bo mieliśmy małą spinę
Owu jest 12-36 h po piku. Więc działajcie dziś i jutro poprawcie 🔥Zosia667 lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
Duphaston 2x1 -
Zosia667 wrote:Zakładając że była w tej nocy 25/26 czy nadal się staramy?
Edit: był pik czyli owulka dopiero będzie ???
P.s ten kurczak to jest nasze top topów, kazdy kto do nas przychodzi o to pyta. To był najczęściej używany przepis u nas, zaraz po gotowaniu jajek i ryżu 😁Zosia667, White1 lubią tę wiadomość
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"