X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Choinka123 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Ja niestety nie mam pozytywnych wiadomości, chociaż oboje z mężem czuliśmy że tak będzie. Przyszły wyniki drugiego seminogramu. Było źle a wygląda to jeszcze gorzej 🙄

Wzrosła lepkość i pH - z 7,5 do 8,1
    Spadła koncentracja - z 10,61 do 8,07
    Spadł ruch b - 12,75 do 10
    i łącznie spadło całe a+b+c - z 15 na niecałe 9... 🤦🏻‍♀️

Poprawił się za to odsetek żywych plemników z 61% do 70%
    I morfologia bo było 0 a jest 1%, szału nie ma ale zawsze coś

To są wyniki po ponad 3 miesiącach sumiennej suplementacji wszystkim co zalecane, oleju z czarnuszki, przetworach pomidorowych itd. Tak więc chyba temat starań mamy na razie z głowy. W przyszłym tygodniu idzie na kolejną wizytę do androloga i prawdopodobnie będzie trzeba operować żylaka. Zobaczymy, ale na pewno stymulacja w takiej sytuacji odpada 🙃
    Hm u nas podobne wyniki tylko że już po operacji i morfologia nadal zero a ja mam 4 stymulację teraz i jak to przeczytałam to trochę zwątpiłam czy ma sens.

30 & 34
    ▪️starania od 11.2021
    ▪️AMH
    2022-2,83
    2024 -2,44
    ▪️Hormony w normie
    ▪️MUCH -OK
    ▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
    ▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
    ▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
    ▪️MTHFR C677T C/T
    ▪️STYMULACJE
    12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston

04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?

ON
    ŻPN
    2024 zabieg
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie . Nic nowego pęcherzyk od pn urósł aby 1.6 mm. Puste jajo płodowe. Mam skierowanie do szpitala . Albo mam czekać aż samo się zacznie. Ale wybieram pierwsza opcje i idę jutro do szpitala żeby mieć to już za sobą. Mam pytania do dziewczyn które mają to przykre doświadczenie za sobą i tez zdecydowały na pomoc w szpitalu . Ile leży się w szpitalu ? I czy szpital wystawił wam zwolnienie z pracy i na ile ? Dziękuję Wam za wsparcie ❤️

Bardzo mocno cię przytulam 🫂 pozwól siebie na wszystkie emocje, które teraz tobą szargają. Masz do nich prawo. I pamiętaj, że to co się wydarzyło, nie jest twoja winą. 🫂🫂🫂

U mnie do poronienia doszło samoistnie. Spędziłam w szpitalu jedną noc. Rano po USG wypuszczono mnie do domu. Dostałam L4 na 2 tygodnie, później przedłużyłam sobie u swojego ginekologa.

assialbnn lubi tę wiadomość

👦2020
    👼2022
    👦2024
    ⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱
  • Anulek84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Tak przysługuje w przypadku ustalenia płci dziecka i zarejestrowania go w urzędzie..

Ja poprostu chce kilka dni zwolnienia żeby dojść do siebie i odpocząć.

Pamiętaj tylko jesli chcesz skorzystać z urlopu skróconego lub dostać odszkodowanie, aby szpital dopilnować i aby wysłali kartę martwego urodzenia elektronicznie do usc! Nie zrobią tego gdy nie ma ustalonej płci, badanie samej płci też można wykonać w określonych laboratoriach, jeśli nie w szpitalu to np w gyncentrum lub innym, który się specjalizuje (szpital powinien zabezpieczyć dobrze materiał) warto też aby w szpitalu zrobili bad. Histopatologiczne , to też dużo daje do późniejszej diagnostyki. Dużo siły dla Ciebie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 20:12

👩40 👨42
    02.2024 💔 (5t)
    12.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d
    start programu IVF (09.2024)
    zespół antyfosfolipidowy 🆗 antykoagulant toczniowy 🆗 kariotypy 🆗mucha 🆗CD138🆗
    ❌allo MLR 0%
    ❌PPJ (ANA2)- dodatni
    ❌MTHFR c.665C homo
    ❌PAI-I c.820-817 (4_5) hetero
    ❌KIR AA
    obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
    nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
    AMH: 0,78 -> 1,05⬆
    03.2025 stumulacja przed IVF:💉 Mensinorm, Rekovelle
    💉i💊do transferu: Accofil, Encorton, Prograf
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulek84 wrote:
    Pamiętaj tylko jesli chcesz skorzystać z urlopu skróconego lub dostać odszkodowanie, aby szpital dopilnować i aby wysłali kartę martwego urodzenia elektronicznie ! Nie zrobią tego gdy nie ma ustalonej płci, badanie samej płci też można wykonać w określonych laboratoriach, jeśli nie w szpitalu to np w gyncentrum lub innym, który się specjalizuje (szpital powinien zabezpieczyć dobrze materiał) warto też aby w szpitalu zrobili bad. Histopatologiczne , to też dużo daje do późniejszej diagnostyki. Dużo siły dla Ciebie ❤️
    U mnie jest puste jajo więc takie badania nie wchodzą w grę. Mam nadzieję że to nie jest jakiś głębszy problem i następnym razem się uda 🙂

Chochlik12 lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Anulek84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    U mnie jest puste jajo więc takie badania nie wchodzą w grę. Mam nadzieję że to nie jest jakiś głębszy problem i następnym razem się uda 🙂

Na pewno badania porobią, bo szpital zawsze wysyła wyniki na histopat.
    Na pewno się uda 🍀❤️

👩40 👨42
    02.2024 💔 (5t)
    12.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d
    start programu IVF (09.2024)
    zespół antyfosfolipidowy 🆗 antykoagulant toczniowy 🆗 kariotypy 🆗mucha 🆗CD138🆗
    ❌allo MLR 0%
    ❌PPJ (ANA2)- dodatni
    ❌MTHFR c.665C homo
    ❌PAI-I c.820-817 (4_5) hetero
    ❌KIR AA
    obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
    nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
    AMH: 0,78 -> 1,05⬆
    03.2025 stumulacja przed IVF:💉 Mensinorm, Rekovelle
    💉i💊do transferu: Accofil, Encorton, Prograf
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka123 wrote:
    Hm u nas podobne wyniki tylko że już po operacji i morfologia nadal zero a ja mam 4 stymulację teraz i jak to przeczytałam to trochę zwątpiłam czy ma sens.

Wiesz każdy przypadek też jest inny, to że ja nie widzę u nas wielkiego sensu stymulacji teraz to nie znaczy że u was też tak jest ☺️ Ja tak myślę głównie dlatego, że wg mojej gin została nam jeszcze tylko jedna stymulacja, a na kolejne cykle sugerowała już inseminację. Nie chcę na ten moment iść w IUI póki nie wykorzystamy wszystkich możliwości poprawy wyników. A szkoda mi też stymulować się ze świadomością że to ostatni raz i to przy takich wynikach. Do tego mam jeden drożny jajowód, to też nie pomaga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 20:18

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli
    🔜 operacja?

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
  • Marzycielka94 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, bardzo mi przykro, ściskam Cię mocno i z całego serca życzę Ci, abyś jak najprędzej spełniła swoje największe marzenie ❤️

Starania od 09/24
    7 cs ✨
    12.24 cb

👩 31
    USG, cytologia ✓
    guzek na tarczycy -> zbijamy TSH (Euthyrox 25 mcg + jod)
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji

👨 36
    Badania nasienia przed nami
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy
  • MoniaB Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam sobie dziś o nas. I o tym ile wysiłku i emocji mają zaoszczędzone osoby, które łatwo. zachodzą w ciążę.

Jesteśmy bardzo dzielne.

Ja dziś miałam negatywny test rano, potem od razu musiałam się zbierać do pracy, cały dzień wystąpienia publiczne. Czułam się smutna i zmęczona, a musiałam być bardzo aktywna i uśmiechnięta. Ciężki to był dość miesiąc. Miałam trochę skutków ubocznych tej stymulacji, starałam się wszystko tak zdrowo, jak bolała głowa to bez ulubionych leków na migrenę itp. Eh :) Jutro zrobię betę dla potwierdzenia, odstawiam duphaston i zaczynamy od nowa :)

Czajnik, Marzycielka94, Ola8999, Powder lubią tę wiadomość

37💃❤️🏃40

Bez antykoncepcji od 11.2023
    Strania intensywne od 08.2024
    6 cs z Aromek

1️⃣ IUI 13.02.2025, ovi 12.02, ⚪ 28.02
    2️⃣ IUI marzec

Wyniki ok.
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z wizyty u ginekologa. Nawet mnie nie zbadał ginekologicznie, tylko tarczycę, bo powiedział, że jest masakra i trzeba to okiełznać żeby się dalej bawić. Ma specjalizacje z endokrynologii. Mam zrobić jeszcze jeden wynik o którym pisała mi Księgowa i jutro mu wysłać, bo są dwie opcje: albo hashimoto weszło w stan nadczynności albo mam chorobę Gravesa Basedova. W obu przypadkach takie samo leczenie. Na razie dał mi tabletki, bo mam za wysoki puls (badał mi też i było ponad 100) i powiedział, że jak nie okiełznamy tarczycy to będzie zawał albo udar. Propranolol wzf dostałam 3x dziennie. No i powiedział, że na dziecko jest szansa, ale jeszcze nie teraz i że mi w tym pomoże. Czuję się mocno zmieszana. Z jednej strony mam nadzieję w końcu na stanięcie na nogi, jakiś plan i nie zbywanie mnie tylko w stylu "musi pani schudnąć". A z drugiej.. czekam już od 2023 roku, bo ciągle coś.
    Swoją drogą typ działa na mnie chyba uzdrawiająco, bo plamić zaczęłam. Po 70 dniach.

Dżozu, Darrika, MoniaB, Pustynia, Iskiereczka00, S_va_88, S_va_88 lubią tę wiadomość

🤶 29l. 🎅34 l.

starania od 5.2024 r.
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa

💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero nadrabiam wasze wpisy - Asia 💔❤️ życzę Ci, by wszystko, co złe minęło jak najszybciej. Jak każdej z Was tutaj.

Tak sobie myślę, że bez was nie poszłabym z gotowymi wynikami, nie wiedziałabym, gdzie szukać. Doceniam, że tu jesteście i po prostu piszecie. Dziękuję 🤍

assialbnn, Agni97, Dżozu, Darrika, Marzycielka94, Loraa, Iskiereczka00, S_va_88 lubią tę wiadomość

🤶 29l. 🎅34 l.

starania od 5.2024 r.
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa

💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Julciaa14 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dziś tak szybko. Melduje @ i trzymam kciuki bo widzę że jutro dużo testerek 🤞🤞🤞

31👩‍❤️‍👨41
    👶- 9 lat
    Starania o rodzeństwo od 06.2023
    Styczeń 2024 💔
  • Nana11 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Dopiero nadrabiam wasze wpisy - Asia 💔❤️ życzę Ci, by wszystko, co złe minęło jak najszybciej. Jak każdej z Was tutaj.

Tak sobie myślę, że bez was nie poszłabym z gotowymi wynikami, nie wiedziałabym, gdzie szukać. Doceniam, że tu jesteście i po prostu piszecie. Dziękuję 🤍

Ja dzisiaj też sobie myślałam o tym, jak bardzo doceniam wsparcie tutaj na forum i jak bardzo pomaga, że można podzielić się tutaj z osobami, które naprawdę zrozumieją. Cieszę się, że jesteście!

Agni97, AnMiPe, Darrika, MoniaB, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

• Julciaa14 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie . Nic nowego pęcherzyk od pn urósł aby 1.6 mm. Puste jajo płodowe. Mam skierowanie do szpitala . Albo mam czekać aż samo się zacznie. Ale wybieram pierwsza opcje i idę jutro do szpitala żeby mieć to już za sobą. Mam pytania do dziewczyn które mają to przykre doświadczenie za sobą i tez zdecydowały na pomoc w szpitalu . Ile leży się w szpitalu ? I czy szpital wystawił wam zwolnienie z pracy i na ile ? Dziękuję Wam za wsparcie ❤️
    Bardzo mi przykro. Co by się nie działo to pamiętaj że jesteśmy 🫂😘

31👩‍❤️‍👨41
    👶- 9 lat
    Starania o rodzeństwo od 06.2023
    Styczeń 2024 💔
  • Dżozu Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaB wrote:
    Myślałam sobie dziś o nas. I o tym ile wysiłku i emocji mają zaoszczędzone osoby, które łatwo. zachodzą w ciążę.

Jesteśmy bardzo dzielne.

Ja dziś miałam negatywny test rano, potem od razu musiałam się zbierać do pracy, cały dzień wystąpienia publiczne. Czułam się smutna i zmęczona, a musiałam być bardzo aktywna i uśmiechnięta. Ciężki to był dość miesiąc. Miałam trochę skutków ubocznych tej stymulacji, starałam się wszystko tak zdrowo, jak bolała głowa to bez ulubionych leków na migrenę itp. Eh :) Jutro zrobię betę dla potwierdzenia, odstawiam duphaston i zaczynamy od nowa :)

Z tymi lekami przeciwbolowymi to rozumiem dobrze. Przykro mi z powodu negatywnego testu. Podziwiam za te wystepy publiczne i uśmiechy, to musi być szczegolnie trudne..

MoniaB lubi tę wiadomość

34 i 41

probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, cynk...dołącza ubichinol..
    +
    pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH

starania na luza od 2/24
    nieregularne cykle 28-50 dni; pasożytów i infekcji brak...
    hipoglikemia reaktywna
    migreny

żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
    homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
    D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
    B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️

TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
    fsh 3,94; lh 2,8
    prolaktyna 20.20; testosteron 1.25

6-7 dpo
    prog 9,3; estradiol 88
  • onalola Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak pijecie inozytol? To mój 1szy cykl z nim. Pijecie cały czas czy tylko do owu? 🤔

Asia 🫂🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 20:51

2 cs 11/24 cb 💔

03.2025 5cs 🙌

02.2025 czy owu w ogóle była ? 🤷
    11.03 konsultacja inny gin
    12.03 wizyta u gina prowadzącego

➡️Nowe suple (Inozytol + nac)

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed , NAC
    Duphaston 2x1
  • Kokosik Ekspertka

Wysłany: 27 lutego, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:

Bardzo mi przykro i mocno tulę 💔
    Ja w szpitalu byłam 2 dni - bardzo skąpo krwawiłam i przetrzymali mnie żeby się upewnić czy na pewno wszystko ok. Dostałam zwolnienie, a w takim przypadku należy Ci się 2 tyg.
    sam szpital wspominam też dobrze, położne były bardzo pomocne, miałam też nawet na sali dziewczynę, która też poroniła i razem się wspierałyśmy.
    Powodzenia. Jak coś się będzie działo, zawsze możesz tutaj do nas napisać ♥️

31 👩‍🦳 34 🧔‍♂️
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
    01.2025 walczymy od nowa 🍀
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Wracam z wizyty u ginekologa. Nawet mnie nie zbadał ginekologicznie, tylko tarczycę, bo powiedział, że jest masakra i trzeba to okiełznać żeby się dalej bawić. Ma specjalizacje z endokrynologii. Mam zrobić jeszcze jeden wynik o którym pisała mi Księgowa i jutro mu wysłać, bo są dwie opcje: albo hashimoto weszło w stan nadczynności albo mam chorobę Gravesa Basedova. W obu przypadkach takie samo leczenie. Na razie dał mi tabletki, bo mam za wysoki puls (badał mi też i było ponad 100) i powiedział, że jak nie okiełznamy tarczycy to będzie zawał albo udar. Propranolol wzf dostałam 3x dziennie. No i powiedział, że na dziecko jest szansa, ale jeszcze nie teraz i że mi w tym pomoże. Czuję się mocno zmieszana. Z jednej strony mam nadzieję w końcu na stanięcie na nogi, jakiś plan i nie zbywanie mnie tylko w stylu "musi pani schudnąć". A z drugiej.. czekam już od 2023 roku, bo ciągle coś.
    Swoją drogą typ działa na mnie chyba uzdrawiająco, bo plamić zaczęłam. Po 70 dniach.
    Najważniejsze, że w końcu miałaś z kim skonsultować wyniki! Mam nadzieję, że uda się je unormować. Domyślam się, że skoro staracie się już tyle czasu, to nie jest Ci łatwo słyszeć, że pojawił się kolejny krok, który trzeba pokonać by być bliżej swojego upragnionego szczęścia.. Ale pamiętaj, żeby osiągnąć swoje upragnione szczęście, musisz też zadbać o siebie i swoje zdrówko. To Ty tu jesteś najważniejsza, bo to Ty później będziesz nosić w sobie Dzieciątko. Na pewno nie jest to łatwe, ale wierzę, że jak unormujesz wyniki to będziecie krok bliżej ❤️‍🩹
    Mam nadzieję, że teraz 🐒 się rozkręci i będziesz mogła z hukiem zamknąć drzwi tego cyklu! 🤞

AnMiPe lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Aqkaracza Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn, bardzo mi przykro z powodu twojej straty. Na pewno dostaniesz zwolnienie że szpitala. Ja po.usunieciu CP dostalam 2 tygodnie, możliwością przedłużenia, ale nie skorzystam. Chcę już wrócić do pracy. Mogą cię przetrzymać max 1 dobę.

• Agni97 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaB wrote:

Jesteśmy bardzo dzielne.

Monia, przytulam mocno 🫂 każdy miesiąc na pewno potrafi nieźle przeorać, jeśli się nie udaje.. jeden bardziej, drugi mniej, ale zawsze. Nie zazdroszczę, że musiałaś nosić tę maskę.. mam nadzieję, że dzisiaj wieczorem możesz już trochę odpocząć i dać upust swoim emocjom ❤️‍🩹

MoniaB lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • emciak Koleżanka

Wysłany: 27 lutego, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:

To musi być bardzo trudne dla Ciebie bo to co powiedział lekarz jest bardzo... wstrząsające? Chodzi mi o to, że chyba nikt by nie chciał usłyszeć, że grozi mu zawał lub udar. Życzę Ci dużo siły i determinacji żeby dalej walczyć o swoje zdrowie i miejmy nadzieję już niebawem swoje dziecko. Wierzę, że się uda z pomocą dobrego specjalisty 🫶

AnMiPe lubi tę wiadomość

Rocznik '91
    4 CS 🩷
    12.24 - CB
    03.25 - 🤞

*Badania hormonalne*
    estradiol 81, FSH 6,9, LH 5,7, TSH 2,3, kortyzol 17, prolaktyna 25, testosteron 24
    21 dc progesteron - ?

*Zaplanowany mindset*
    radość, wyciszenie, szczerość, wdzięczność, uważność
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ