X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka123 wrote:
    Ja melduje się po wizycie pęcherzyk jeden 22mm na prawym jajowodzie. Owitrelle w piątek rano, później standardowo Duphaston. Będzie owocny weekend 😆😆😆. Lekarz zmienił leczenie stymaucji łącznie będziemy mieć 6 a nie 3 nie wiem co na tą decyzję wpłynęło ale chyba lepiej bo widziałam że paru dziewczynom udało się w późniejszych stymulacjach w między czasie dostanę się do dr Strus tak że plan mam głowa spokojniejsza ale dziś okropnie mnie boli
    Trzymam kciuki, żeby się udało 🤞🤞🤞

Choinka123 lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki 🥰
    Beta 44.90 (było 15)
    Progesteron 23.500 (było 20) 💛
    Cudowne wieści ❤️❤️❤️❤️ rośnijcie sobie ❤️

Finch11 lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Justa28 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 🙈 mam pytanie, bo wy jesteście taką skarbnicą wiedzy, a ja się tak zastanawiam (jeśli już był ten temat poruszany na poprzednich wątkach to wybaczcie). Czytałam wasze wypowiedzi na temat śluzu w dniach płodnych, wciąż się obserwuję i w tym cyklu się tak bardziej zastanawiam co znaczy taki typowo mleczny lepki śluz? Czy on zwiastuje nadchodzące dni płodne i owulację? Generalnie w dniach płodnych zauważyłam u siebie taki wodnisty przejrzysty śluz, a szczerze mówiąc jestem chyba mało wyedukowana w tym temacie 😅

I jeszcze takie pytanie myślicie, że nadmierny stres może powodować problemy z zajściem w ciążę? Pomijając inne ewentualne problemy zdrowotne.

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki 🥰
    Beta 44.90 (było 15)
    Progesteron 23.500 (było 20) 💛
    Cudownie 🥰 GRATULACJE ❤️

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • SanderkaA Koleżanka

Wysłany: 5 lutego, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:
    Bardzo dobrze Cię rozumiem, powiem Ci, że pod względem psychicznym 5 cykl starań był dla mnie najtrudniejszy, bo wtedy ogarnęło mnie jakieś takie poczucie, że na pewno coś jest nie tak i muszę zacząć godzić się z faktem, że nie będzie to tak „beztroskie” jak sobie wymarzyłam. I do tego poczucie winy, że przecież inne pary starają się dużo dłuzej.
    Ale to przeszło, trochę emocje opadły, weszło bardziej zadaniowe nastawienie. Człowiek się oswaja. W ciąże wciąż nie udało nam się zajść, ale jakoś zeszliśmy na ziemię i jest już lepiej, na tyle ile może być.
    Absolutnie Ci tego nie życzę, mam nadzieję, że znikniesz stąd szybciutko na ciążowe wątki, ale tylko chciałam dać znać, że nie zawsze będzie tak przygnębiająco <3
    Pamiętaj też o projekcie żyćko, bo ono wciąż się poza staraniami kręci :)

Bardzo w sedno wszystko ujęłaś i aż muszę odpisać 😅 Potrzebowałam chyba dzisiaj sprawdzić wątek co się tu dzieje i nie żałuję bo osobiście też się dzisiaj dołuję że prędko się nie uda. Zwłaszcza że mój partner od poniedziałku do piątku jest w trasie, weekendy zawsze wolne w domu i czasami uda się że na noc jest w tygodniu z wtorku na środę. Ale to też, nie zawsze owulacja się tak dobrze ułoży. 🙈 Ściskam was mocno, dużo siły, pozytywnej energii! 🥰

Pustynia lubi tę wiadomość

• Darrika Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa28 wrote:
    Dziewczyny 🙈 mam pytanie, bo wy jesteście taką skarbnicą wiedzy, a ja się tak zastanawiam (jeśli już był ten temat poruszany na poprzednich wątkach to wybaczcie). Czytałam wasze wypowiedzi na temat śluzu w dniach płodnych, wciąż się obserwuję i w tym cyklu się tak bardziej zastanawiam co znaczy taki typowo mleczny lepki śluz? Czy on zwiastuje nadchodzące dni płodne i owulację? Generalnie w dniach płodnych zauważyłam u siebie taki wodnisty przejrzysty śluz, a szczerze mówiąc jestem chyba mało wyedukowana w tym temacie 😅

I jeszcze takie pytanie myślicie, że nadmierny stres może powodować problemy z zajściem w ciążę? Pomijając inne ewentualne problemy zdrowotne.

Jeszcze rok temu bym Ci powiedziała, że stres ma wpływ na zajście bo z pierwszym dzieckiem jak się starałam to zwalalam na stres niepowodzenia i biochema, a jak sie odcielam od stresu i wyluzowalam zaszłam w miesiąc.

A teraz? Od kilku lat mam luzackie życie, żadnych problemów i stresu, a i tak nie mogę zajść więc może to jednak nie wina stresu była wcześniej 😅

Nayeli, Justa28 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Iskiereczka00 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Metronidazol+tarivid, metronidazol+doxycyklina, tarivid+doxycyklina i ostatni zestaw który pomógł to tarivid + levoxa. Przy tym ostatnim brałam sanprobi SF, vivomixx 450 i piłam napar z nagietka.

Dziękuję ❤️ a robiłaś biopsje kontrolne?

Olisska dziękuję:*

Finch! Hurrraaaa! Niech Fasolka rośnie zdrowo i prosimy wysyłaj wiruski 🫛🫛🫛🫛🫛🫛🦠🦠🦠🦠🦠🦠🥰🤭

Starania od 10.2022

👩🏼 34

IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza

04.24 metformina
    08.24 leczenie doksycyklina
    01.25 leczenie metronidazol + tarivid

04.25 immunolog?
    I co dalej?

🧔🏻‍♂️ 36
    03.25 powtórka badań nasienia

e10150ea3c2caf0b8588c139fa1e741e.png
  • Iskiereczka00 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ta luteina jest polecana od razu przy zajściu w ciążę czy jak coś się dzieje niepokojącego? Nic o tym nie wiem, jest na receptę? Polecacie jakąś konkretną?

Starania od 10.2022

👩🏼 34

IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza

04.24 metformina
    08.24 leczenie doksycyklina
    01.25 leczenie metronidazol + tarivid

04.25 immunolog?
    I co dalej?

🧔🏻‍♂️ 36
    03.25 powtórka badań nasienia

e10150ea3c2caf0b8588c139fa1e741e.png
  • White1 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka00 wrote:
    Dziewczyny, ta luteina jest polecana od razu przy zajściu w ciążę czy jak coś się dzieje niepokojącego? Nic o tym nie wiem, jest na receptę? Polecacie jakąś konkretną?
    Luteina to progesteron po prostu, stosowana kiedy prog jest za niski co może skutkować np. plamieniem. Na receptę tak samo jak inne rodzaje progesteronów 😁

Olo323, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24 💉od 01.25

👧 PCOS | AMH 6.16
    ❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
    💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo

🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
    🔜03.25 rozszerzone badania

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
    🩸06.03 🔜 Lametta
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn I Finch gratulacje ❤️ rośnijcie zdrowo 🥰

Jeszcze nawiązując do jodu- ja jak któraś z Was napisała- teraz biorę 5 kropelek normalnie rano w wodzie rozpuszczam (albo do pyłku pszczelego wkupuje) w największym niedoborze 10 kropelek, mi wtedy endo mówiła że do 10 jest bezpieczna ilość, że się sobie nie zaszkodzi.

Z tym zachodzeniem w ciążę wiosna/latem coś może byc. Jak rodziłam (poroniłam?, wciąż nie wiem jak to zaliczać) było to w czerwcu i było tyle ciężarnych, że nie byli w stanie zapewnić mi osobnej sali, więc leżałam z dziewczynami, które urodziły zdrowe dzieci. Natomiast jak rodziłam synka (czyli w listopadzie) oprócz mnie na całą porodówkę były trzy inne dziewczyny i któregoś razu sama położna powiedziała, że „ najwięcej dzieci rodzi się czerwiec, lipiec, sierpień bo dzieci lubią się tworzyć po wakacjach i rodzić na wakacje” 😀

Nayeli, assialbnn lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa a propo tego jodzie rozpuszczanym w mleku, to kiedyś czytałam że w mleku i owszem, ale żeby to miało sens by musiało być mleko świeże niepasteryzowane, najlepiej prosto od krowy 😀

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Nayeli Ekspertka

Wysłany: 5 lutego, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wygrałam w totolotka! Miałam dzisiaj wizytę u gina, żeby sprawdził czy podejrzenia są słuszne i czy na prawym jajniku mam potworniaka. Okazało się, że to ,,coś" jednak się wchłania bo jest o połowę mniejsze i przestałam od jakiś dwóch tygodni odczuwać dyskomfort z prawej strony🥳😊😊 tak się cieszę, mimo że coś tam jeszcze jest, to powinno się wchłonąć, a my możemy wrócić do starań 😁

Żeby nie było tak kolorowo to dzisiaj jest 11 dzień cyklu i lekarz nie widział żadnego pęcherzyka ale może jeszcze zdazy urosnąć? Endometrium ma 8mm. Kupię jutro testy owulacyjne i będziemy działać. Jeśli się nie uda/cykl będzie bezowulacyjny to w przyszłym miesiącu mam zacząć brać Aromka. Głowa spokojniejsza, plan jest.. jest dobrze😊😊😊 poproszę w takim razie o wpisanie na wolnego strzelca.

@Finch bądź dobrej myśli, wszystko jest na dobrej drodze☺️

Agni97, brilka, Olo323, Tindaya, Iskiereczka00, Darrika, cysterka95, Justa28, Olisska, AnitaK, AnMiPe, Kaliope, kitka_, Slava, Mstka, Marcia03, izzou97 lubią tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.

10.2024 biochem 💔

Tarczyca 👍🏼
    HSG 👍🏼
    AMH: 3,38
    badanie nasienia: 👍🏼

❌ostatnie cykle bezowulacyjne
    1 stymulacja Aromkiem+Ovitrelle
  • Marzycielka94 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jodu to również dostałam zalecenie od endokrynologa i biorę od 3 dni codziennie jedną dawkę Jodidu. Dodatkowo ja + mąż dostaliśmy selen, to ma ponoć pomóc i przyspieszyć starania, zobaczymy jak wyjdzie w praktyce

Starania od 09/24
    7 cs ✨
    12.24 cb

👩 31
    USG, cytologia ✓
    guzek na tarczycy -> zbijamy TSH (Euthyrox 25 mcg + jod)
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji

👨 36
    Badania nasienia przed nami
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mam pytanie- czy ma któraś z Was doświadczenie z medicoverem?
    W dawnej pracy miałam luxmed, teraz mąż ma pakiet medicoveru i ogólnie jeśli chodzi o wizyty u specjalistów, działa to super, ale macie może doświadczenie jak można „wyłudzić” badania ? 😀

Kasia’s lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Lana Koleżanka

Wysłany: 5 lutego, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch! Gratuluję przepięknego przyrostu! Niech fasolka pięknie rośnie ❤️

👩🏼 24 l.
    AMH 2.68
    LH 9.90
    FSH 6.89
    Estradiol 45 (3dc)
    Progesteron 19 (8 dpo)
    DHEA 5,13
    Testosteron 18

Hemoglobina 11 ❌
    Żelazo 69
    Ferrytyna 17,5 ❌
    D3 49
    B12 627
    TSH 1,46
    Kwas foliowy 13,2

Wymaz MUCH:
    Mycoplasma 👍🏻
    Ureaplasma ❌
    Chlamydia ⏳

Cytologia ⏳

🤵🏻32 l.
    Seminogram:
    Liczba/ ml 78 mln
    Całkowita liczba: 171,6 mln
    Ruch progresywny: 48 %
    Morfologia: 3 % ❌

Starania od 12.2023 r.
    Od 11.2024 r. Z pomocą medyczną
    11.2024 r. Ovitrelle ❌
    12.2024 r. Zivafert ❌
    01.2025 r. Menopur + Zivafert ❌
    02.2025 r. cykl natutralny 🤞🏼
    7.04.2025 r. HSG
  • Marzycielka94 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie powinno być endometrium po owulacji? I co z płynem w zatoce Douglasa?

Starania od 09/24
    7 cs ✨
    12.24 cb

👩 31
    USG, cytologia ✓
    guzek na tarczycy -> zbijamy TSH (Euthyrox 25 mcg + jod)
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji

👨 36
    Badania nasienia przed nami
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie wyłudzania badań, ja tak nie umiem 🫣 przydałyby się jakieś korepetycje u Was 🤣

Agni97, kitka_ lubią tę wiadomość

14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔

🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
    ✅ Ilość:
    było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
    ✅Koncentracja:
    było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
    ✖️Ruchliwość:
    było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
    ✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
    ✖️Żywotność:
    była 74% ➡️ jest 32% 😭
    ✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
    ✖️HBA: 43%

Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Claudii Koleżanka

Wysłany: 5 lutego, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow, ciężko było nadrobić dzisiejszy dzień tutaj 🤪

Finch i assialbnn gratulacje 🥰

Widziałam, że była dziś rozmowa na temat invitro i moralności. Właśnie wczoraj miałam rozmowę na ten temat z przyjaciółką, bo sama pochodzę z konserwatywnej i mocno religijnej rodziny. Ja też jestem wierząca, ale raczej liberalna i jeśli bym miała wybór mieć dziecko, albo nie mieć to starałabym się za wszelką cenę je mieć ☺️ Ale jeszcze powiem czego dotyczyła dyskusja - mianowicie wśród znajomych mamy bardzo wierzące małżeństwo, które nie mogło zajść w ciążę, a ze względu na wiarę nie chcieli podjąć się swojego invitro. I tutaj wchodzi kosmos, bo okazuje się, że istnieje coś takiego jak adopcja zarodka. Jest fundacja, która zajmuje się przeprowadzaniem invitro z zarodków innych par, które nie zostaną już wykorzystane. I co się okazuje - tak można. Ta para konsultowała się z kilkoma księżmi i dostali zielone światło. I tutaj nie oceniam ich, uważam, że każdy robi co chce ale sam fakt, że coś takiego jest akceptowane w kościele, ale normalne invitro już nie przyprawia mnie o dreszcze ☺️ Także tyle na temat invitro i stosunku kościoła 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 22:10

assialbnn lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29&30 + 🐶🐱

3cs 🌷

🩸26.02

04ff3239f65bceefb92beb2808ed357a.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Odnośnie wyłudzania badań, ja tak nie umiem 🫣 przydałyby się jakieś korepetycje u Was 🤣

Ja mam taka dość zabawną historię o wyłudzaniu skierowań na badanie. Byłam kiedyś u swojej byłej lekarki rodzinnej (była strasznie skąpa o jakiekolwiek skierowania a o zwolnieniach to już w ogole😅) opowiadam jej (żeby wyłudzić jak najwięcej badań) jak to się źle czuję, jak to nie mam siły wstać z łóżka, jak to czuje się słaba, nie mam na nic siły (i ogóle wielkie narzekanie) pani doktor słuchała mnie uważnie, potakiwała i mówi „już wiem” i wzięła kartkę i zaczęła coś zapisywać. Ja podjarana, że zagrałam na tyle dobrze, że dostanę garść badań a ona.. pokazuje mi kartkę czyta imię i nazwisko i mówi „tu jest bardzo dobry psychiatra, to co pani opowiada to objawy depresji, trzeba pomocy” 😂 Nie dała się przekonać, że to na pawno nie depresja 🙈😂

I żeby nie było- ABSOLUTNIE nie wyśmiewam depresji czy stanów depresyjnych! 😕

almost.there, Finch11 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Dziewczyny, a mam pytanie- czy ma któraś z Was doświadczenie z medicoverem?
    W dawnej pracy miałam luxmed, teraz mąż ma pakiet medicoveru i ogólnie jeśli chodzi o wizyty u specjalistów, działa to super, ale macie może doświadczenie jak można „wyłudzić” badania ? 😀

Ja mam medicover i 2 razy udało mi się wyłudzić ;) za pierwszym razem była to gruuba lista badań - podstawowe hormony + wszystkie witaminy typu kwas foliowy, Wit D, żelazo, ferrytyna, do tego lipidogram, tarczycowe no dużo tego było. A zrobiłam to tak że dostałam zalecenia wykonania tych badań od dietetyka i na czacie napisałam lekarzowi że dostałam takie zalecenie i czy jest w stanie mi wypisać skierowanie. Zadziałało za pierwszym razem więc za drugim zrobiłam to samo. I wtedy już mi inny lekarz odpisał że tylko na niektóre mi może wypisać. Ale wciąż obcięło mi to potencjalne koszty o połowę ;)

Olo323 lubi tę wiadomość

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - ŻPN II st.
    📆 kwiecień - operacja

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ