Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Monini15 wrote:Już po oba jajowody drożne. Ale ból przynajmniej u mnie jak skurczysyn ważne że już po
Dodatkowo Pani Doktor powiedziała że dojrzewają dwa jajeczka w prawym i lewym jajniku po jednym więc mamy zamiar to wykorzystać w 100% 😁
Może to głupie, ale czytałam też że po badaniu drożności jest zwiększona szansa na zajście w ciążę, jak uważacie? Jest to prawda?Nayeli, DreamBee lubią tę wiadomość
-
justina823 wrote:Ja byłam w piątek na drożności jajowodów, naczytałam się jakie to nie przyjemne a ja właśnie nie odczuwałam żadnego bólu. Możliwe, że zależy to od lekarza który wykonuje badanie, w każdym razie ja trafiłam dobrze 😁
Dodatkowo Pani Doktor powiedziała że dojrzewają dwa jajeczka w prawym i lewym jajniku po jednym więc mamy zamiar to wykorzystać w 100% 😁
Może to głupie, ale czytałam też że po badaniu drożności jest zwiększona szansa na zajście w ciążę, jak uważacie? Jest to prawda?justina823 lubi tę wiadomość
👱♀️ 27 👨💼29 🐰🐰
12.2022 - rozpoczęcie starań
02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, Hashimoto, dieta, HSG - jajowody drożne
09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
02.01.2025 - lipiodol
19.01.2025 - ⏸️ 💔😥 30cs
Aktualnie 33cs
-
Ile kapsułek oleju z wiesiołka bierzecie dziennie?PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️krew, badanie przesiewowe, USG pod koniec marca
🔹️zalecenie dla M.: rzucenie papierosów, minimalnie 3 miesiące, po 3 miesiącach plan działań
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Monini15 super, że drożne! 💖 przykro mi, że bolało.
Dlatego ja obawiam się tego badania. 😥Monini15 lubi tę wiadomość
14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Rozkłada ręce… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
ellevv wrote:Ile kapsułek oleju z wiesiołka bierzecie dziennie?
ellevv lubi tę wiadomość
-
Monini15 wrote:Już po oba jajowody drożne. Ale ból przynajmniej u mnie jak skurczysyn ważne że już po
Uff dobrze że już po i super że drożne 😊 mnie też bolało dość mocno, nie oceniam tego na 10/10 jak niektórzy ale zdecydowanie czułam 🥴Monini15 lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Ja straciłam kontakt z bazą po założeniu cewnika do szyjki jakbym była w tunelu a jadąc do rtg zwymiotowałam 😂 samo podanie kontrastu nie było najgorsze ale ten cewnik też może fakt że ja po cc nie po naturalnym więc moja szyjka dziewicza 😂Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅
On 🙋🏻♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷7cs 4 stymulowany
🩸08.03
👩⚕️21.03 brak pęcherzyka dominującego- duphaston wywołanie miesiączki
————————————————-
👩⚕️03.25 Angelius Katowice dr GM
14.05 laparohisteroskopia🤞
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
Melduje, że nic nie było widać.... Zrobiłam betę i proga, w środę powtórka. Kolejna wizyta 17.02.
Buziaki 😗 -
Beautifullady przekopałam ostatnie strony, ale przepraszam, nie znalazlam wiadomości czy miałaś już betę? Jest jeszcze szansa?
Ściskam i tulę za wszystkie biele, chciałabym napisać coś więcej, ale miałam w ostatnich dniach kryzys. Bardzo dużo zrobiłam w tym cyklu, antybiotyki, suple, joga, zioła, psychoterapia, modlitwa. Jestem dziś 7dpo i bardzo się boję tego zbliżającego się bólu i rozczarowania. Bolą mnie stawy od kilku dni, kiedyś też pobolewały i intuicja mi podpowiada, że to RZS albo inne świństwo do kolekcji. Mimo metrofminy miałam zjazdy, więc pewnie utrudniłam potencjalne zagnieżdżanie. Jestem już tym bardzo zmęczona. Moja przyjaciółka jest w ciąży i prawdopodobnie szwagierka. Czuję, że zaczynam się poddawać tej rozpaczy. Wiem, że każda z nas cierpi, ale bardzo potrzebowałam Wam to napisać 😭 dziewczyny nie mam już siłypupuś lubi tę wiadomość
-
dziewczyny tulę za biele!
Monini najważniejsze, że już po! ❤️🩹
pytanie z innej beczki, czy wiecie czy można zmienić dzień owulacji w tej aplikacji? Nie wiem na jakiej podstawie wyznaczyło mi z dupy 10 dc, gdzie zazwyczaj jest to 17 dc 😅 nawet zaznaczałam, że robiłam testy owulacyjne i są negatywne🙈 -
Iskiereczka00 wrote:Beautifullady przekopałam ostatnie strony, ale przepraszam, nie znalazlam wiadomości czy miałaś już betę? Jest jeszcze szansa?
Ściskam i tulę za wszystkie biele, chciałabym napisać coś więcej, ale miałam w ostatnich dniach kryzys. Bardzo dużo zrobiłam w tym cyklu, antybiotyki, suple, joga, zioła, psychoterapia, modlitwa. Jestem dziś 7dpo i bardzo się boję tego zbliżającego się bólu i rozczarowania. Bolą mnie stawy od kilku dni, kiedyś też pobolewały i intuicja mi podpowiada, że to RZS albo inne świństwo do kolekcji. Mimo metrofminy miałam zjazdy, więc pewnie utrudniłam potencjalne zagnieżdżanie. Jestem już tym bardzo zmęczona. Moja przyjaciółka jest w ciąży i prawdopodobnie szwagierka. Czuję, że zaczynam się poddawać tej rozpaczy. Wiem, że każda z nas cierpi, ale bardzo potrzebowałam Wam to napisać 😭 dziewczyny nie mam już siły
Tule mocno, wiem co czujesz. Ja z mężem staramy się od ponad 2 lat, a w tym czasie moja przyjaciółka zdążyła wziąć ślub, zajść w ciążę i urodzić. Jej córka ma już 5 miesięcy, a u mnie dalej czekanie na CudWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 12:20
👱♀️ 27 👨💼29 🐰🐰
02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, Hashimoto, dieta, HSG - jajowody drożne
02.01.2025 - lipiodol
19.01.2025 - ⏸️ 💔😥 30cs
Aktualnie 33cs
-
Agni97 wrote:dziewczyny tulę za biele!
pytanie z innej beczki, czy wiecie czy można zmienić dzień owulacji w tej aplikacji? Nie wiem na jakiej podstawie wyznaczyło mi z dupy 10 dc, gdzie zazwyczaj jest to 17 dc 😅 nawet zaznaczałam, że robiłam testy owulacyjne i są negatywne🙈👱♀️ 27 👨💼29 🐰🐰
02.01.2025 - lipiodol
19.01.2025 - ⏸️ 💔😥 30cs
Aktualnie 33cs
-
Beautifullady trzymam mocno kciuki 💗
beautifullady lubi tę wiadomość
-
Agni97 wrote:dziewczyny tulę za biele!
pytanie z innej beczki, czy wiecie czy można zmienić dzień owulacji w tej aplikacji? Nie wiem na jakiej podstawie wyznaczyło mi z dupy 10 dc, gdzie zazwyczaj jest to 17 dc 😅 nawet zaznaczałam, że robiłam testy owulacyjne i są negatywne🙈
Ja jak zaznaczę "wzrost libido" to też mi automatycznie przestawia owulację na ten dzień 🙃👩23. 👦26. 🐈⬛4
Starania na luzie 04.24- 09.24 brak owulacji, okresu, niedowaga
Obecnie 5 CS
11.2024: Cytologia✅️ TSH 4,5❌️
Wit. D3 11,5❌️
2.2025: wit. D3 ✅️
3.2025 TSH 2,3 -
Hej w nowym tygodniu!
Tulę za biele i malpiszony 🫂
Beautifullady, trzymam kciuki za dobre wieści 🤞
Iskiereczka, przytulam 🫂Iskiereczka00, beautifullady, flotek lubią tę wiadomość
👦2020
👼2022
👦luty 2024
⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱 -
Można też monitoring cyklu w apce zaznaczyć, wtedy też się zmienia14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Rozkłada ręce… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
My oczywiście tak wstrzeliliśmy się w te badania, że pokazuje mi jutro owulację a jutro M ma badania na szczęście wieczorem późnym wróci to jeszcze coś podziałamy, bo teraz od soboty rana posucha do badań 😅 jak na złość 😅 ale nie dało się inaczej 🤷♀️10 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
- 🙋♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)
- 🙋♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość -
Powiem wam, że ja od rana obdzwaniam szpitale, żeby się umówić na to nieszczęsne hsg i to jest jakiś koszmar… albo nie robią, albo nie odbierają 🙃
Już z desperacji dzwoniłam do invimedu zapytać, mimo że mam skierowanie, ale tam to są takie koszta chore że razem chyba z 2k by wyszło, masakra…
Luty, nie rób jaj i ciążę daj, bo ja nie chce się z tym już pierdzielic 😝Chochlik12, AnMiPe, Darrika, Monini15, Nayeli, DreamBee, Mstka, Hope🍀 lubią tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
12 cs
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
ferrytyna 30 ❌
Witamina b12- 502 pg/ml✅
Kwas foliowy - 14,50 ng/ml✅
Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
Glukoza 79✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌