Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
brilka wrote:Idę zaraz na podgląd czy któryś z trzech pęcherzyków pękł, trochę mnie to stresuje 😅 Mąż zapisał się znowu na badanie nasienia, w planach mamy przesunąć wizytę w klinice na początek marca. Chciałabym usłyszeć, jaki plan miałby dla nas inny lekarz - czy na razie dalej stymulacje czy inseminacja czy ivf. Jak padnie propozycja inseminacji to wtedy w kwietniu zrobię drożność. Jak inseminacja nie ma sensu to nie będę się tym katować. 😬👩👨 41lat
👼💔czerwiec/2024 10 tc. poronienie zatrzymane
Miovelia PRO, Prenatal Primo, olej z wiesiołka, zioła o. Sroki, kwasy omega 3-6-9, Ubichinol, wit. C wit. E, Magnez, B-Complex
2025
🔹styczeń - 1cs bez stymulacji, był pecherzyk
🔹luty - 2cs Clostilbegyt + 💉Ovitrelle [13.02]+💉Gonapeptyl Daily 2ampułki [17.02], a potem grypa zniweczyła cykl
🔹marzec - 3cs - badania w 5dc. [TSH – 1,731 | FSH – 8,28 | LH – 5,13 | Estradiol – 214,0 | Prolaktyna – 17,45 | Testosteron – 44,5] wizyta u ginekologa 17.03 - brak pęcherzyków
🔹kwiecień - 4cs - Clostilbegyt |w 12dc. 3 pecherzyki | Ovitrelle [14 dc.] | 19dc. monitoring 1 pęcherzyk pękł -
aga_42lata wrote:Hej, wlasnie zaczunam cykl stymulowany Clo. Zaintrygował mnie ten Ovitrelle. Czy ten zastrzyk zawsze łączy się z Clo? Od kiedy się go bierze? Podpytuje, bo w czwartek mam monitoring cyklu, może powinna zapytać mojego ginekologa, czy i kiedy mi to wdroży?
ja miałam przy stymulacji letrozolem ale przy naturalnym cyklu tez raz przepisała mi lekarka. Pęcherzyk na monitoringu miał 2 cm więc stwierdziła, że można przepisać Ovitrelle i mieć większą pewność że pęcherzyk pęknie. Przeważnie stosuje się go jak pęcherzyk ma 1.8/2 cm i do 36 godzin powinien pęknąć i powinna wystąpić owulacja
aga_42lata lubi tę wiadomość
-
brilka wrote:Chochliczku, przepisz mnie proszę na 21 bo wtedy mam zrobić betę 🤗
Niestety pękł tylko jeden z trzech pęcherzyków, czuję się z tym beznadziejnie i mam poczucie bezsensu stymulacji, gdy rośnie ich więcej a pęka tylko jeden. 😞aga_42lata, Marzycielka94, cysterka95, Darrika lubią tę wiadomość
-
Finch11 wrote:Nie, zastrzyk możesz brać niezależnie. On ma tylko wspomóc pęknięcie pęcherzyka jeśli urośnie a sam nie pęka
ja miałam przy stymulacji letrozolem ale przy naturalnym cyklu tez raz przepisała mi lekarka. Pęcherzyk na monitoringu miał 2 cm więc stwierdziła, że można przepisać Ovitrelle i mieć większą pewność że pęcherzyk pęknie. Przeważnie stosuje się go jak pęcherzyk ma 1.8/2 cm i do 36 godzin powinien pęknąć i powinna wystąpić owulacja
👩👨 41lat
👼💔czerwiec/2024 10 tc. poronienie zatrzymane
Miovelia PRO, Prenatal Primo, olej z wiesiołka, zioła o. Sroki, kwasy omega 3-6-9, Ubichinol, wit. C wit. E, Magnez, B-Complex
2025
🔹styczeń - 1cs bez stymulacji, był pecherzyk
🔹luty - 2cs Clostilbegyt + 💉Ovitrelle [13.02]+💉Gonapeptyl Daily 2ampułki [17.02], a potem grypa zniweczyła cykl
🔹marzec - 3cs - badania w 5dc. [TSH – 1,731 | FSH – 8,28 | LH – 5,13 | Estradiol – 214,0 | Prolaktyna – 17,45 | Testosteron – 44,5] wizyta u ginekologa 17.03 - brak pęcherzyków
🔹kwiecień - 4cs - Clostilbegyt |w 12dc. 3 pecherzyki | Ovitrelle [14 dc.] | 19dc. monitoring 1 pęcherzyk pękł -
aga_42lata wrote:Hej, wlasnie zaczunam cykl stymulowany Clo. Zaintrygował mnie ten Ovitrelle. Czy ten zastrzyk zawsze łączy się z Clo? Od kiedy się go bierze? Podpytuje, bo w czwartek mam monitoring cyklu, może powinna zapytać mojego ginekologa, czy i kiedy mi to wdroży?
Finch11 wrote:Brilko, bądź dobrej myśli! Wystarczy Ci jeden piękny pęknięty pecherzyk, więc nie martw się na zapas ❤️ może wzial wszystkie siły od dwóch pozostałych i będzie owulacja torpeda! 🚀aga_42lata lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, wymazy, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
07/05 - monitoring
30/05 - konsultacja u dr Jarosz
05/25 - IUI -
ater wrote:A może akurat zaskoczy! Jeszcze wszystko się może zdarzyć! Trzymam kciuki 🌸
-
beautifullady wrote:Ehhh mam wrażenie, że za każdym razem jak już jesteśmy tak blisko celu to nagle wszystko się wali jak domek z kart. Już byliśmy pewni, że w tym miesiącu się uda to te nieszczęsne TSH poszybowało w górę. Czasem po prostu brak mi słów i krzyczeć mi się chce z tej bezsilności.
Coraz częściej zaczynam myśleć, że bycie mamą mi się po prostu nie należy. Już tak dużo w życiu dobrego mnie spotkało. Mam cudownego męża, bliskich, całkiem niezłe warunki mieszkaniowe, pracę w której się nie przemęczam i świetną wyrozumiałą szefową, z finansami też nie ma co narzekać. W końcu coś musiało pójść nie tak.
Też czasami się zastanawiam czy to może dlatego. Może osiągnęłam mój limit i nie można mieć wszystkiego 😔
Ale człowiek nadal próbuje 🍀beautifullady lubi tę wiadomość
💃37 lat
2,5 roku starań
Hiperprolaktynemia - pod kontrolą lekarza
2024:
Polip endometrium ✂️
Zapalenie endometrium
16.01.2025 biopsja kontrolna endo
10.02.2025 wyniki OK 🌟
29.04.2025 drożność OK
🔜 28.05 => pierwsza konsultacja IVF -
To ja się pochwalę że byłam dziś u gin i moje zapalenie endo jest całkiem wyleczone (i oby nie wróciło)!
Poza tym poprosiłam o badanie krwi, dała: hormony, kariotyp, AMH i jeszcze jakieś dodatki. Także jak przyjdzie @ to akurat na początku cyklu pójdę.
Dość mi to humor poprawiło a do tego po wizycie poszliśmy z mężem na małe winko po drodze więc się trochę rozluźniłam w końcu 😁🍷🍷Agni97, Chochlik12, Belia, beautifullady, xoxo_14, Iskiereczka00, Deyansu, Marzycielka94, Wdzięczna, Darrika, ater, dailydamn, almost.there, cysterka95, Loraa, Kaliope, assialbnn, DreamBee, Pustynia, Pdes, Hope🍀 lubią tę wiadomość
💃37 lat
2,5 roku starań
Hiperprolaktynemia - pod kontrolą lekarza
2024:
Polip endometrium ✂️
Zapalenie endometrium
16.01.2025 biopsja kontrolna endo
10.02.2025 wyniki OK 🌟
29.04.2025 drożność OK
🔜 28.05 => pierwsza konsultacja IVF -
Wow, @wdzięczna, gratulacje! 😍
@beautifullady, przykro mi 😢 Mam nadzieję, że szybko spadnie to TSH 🤞
@brilka, trzymam kciuki żeby ten jeden pęcherzyk był konkretny 🔥
U mnie 23 dc, 6 dpo, ale poprzesuwał mi się strasznie ten cykl. Do tego jeszcze tydzień temu jelitówka mi się pokryła idealnie z dniem owulacji i rozdupcone mam wszystko w cały świat 😒 Dzisiaj i wczoraj straszne mdłości, ale to pozostałości po jelitówce raczej, bo na ewentualne "objawy" ciążowe zdecydowanie za wcześnie, tym bardziej że temperatura nie wzrosła. Jedyny plus, że na razie bez plamień - w poprzednich cyklach miałam plamienia przed @ już od 23 dc, także mam nadzieję że progesteron wzrasta 🤞beautifullady, Wdzięczna lubią tę wiadomość
♀️27 ♂️ 27
➡️ 8cs
❌ PCOS
❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych. -
Hej. Znalazłam to forum w sierpniu. Nawet miałam się wtedy rejestrować i przedstawić. Ale zdarzył się cud, zobaczyłam ⏸️ blade kreseczki i później pozytywną betę. I pomyślałam, że słabo się rejestrować po pozytywnym teście. Więc cichutko byłam z Wami i kibicowałam wszystkim.
W listopadzie nastąpiło zatrzymanie mojego serduszka💚🪽😔.
I od grudnia czytam na bieżąco. I dziś kiedy znowu mam doła, postanowiłam się zarejestrować.
Powiem Wam dziewczyny, że jakoś dajecie siłę by w tym wszystkim trwać. W lutym jest tu tyle pozytywnej energii mimo gorszych wyników, bieli na testach i @.
Trzymam kciuki za nas wszystkie. Miłego wtorku życzę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 23:20
Takatam, Tindaya, Marzycielka94, aga_42lata, Aqkaracza, Darrika, emciak, dailydamn, Marcia03, Chochlik12, cysterka95, Loraa, Kaliope, DreamBee, Pustynia, Foksik 🦊, Justa28, Hope🍀 lubią tę wiadomość
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
Agni97 i Tindaya dziękuję dziewczyny ❤️ już trochę złapałam oddech, ale te momenty są jak czarna dziura.
Tindaya gratulacje wyleczonego stanu zapalnego 💪💪💪 to cudowna wiadomość!
Agni97 trzymam kciuki żeby cykl zaskoczył 🤞
Ściskam wszystkie dziewczyny za biele, napięcia i oczekiwania ❤️🩹
S_va_88 witaj, przykro mi, że Cię to spotkało 😔 Dziewczyny dają ogrom wsparcia, można się tutaj nauczyć sporo o kobiecym wsparciu i empatii. I jak to mówią tutaj - rozgość się, ale nie ma dlugo :*Takatam, aga_42lata, beautifullady, Tindaya lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór dziewczęta, widzę, że przybyło dwóch kreseczek na pierwszej stronie, super. Gratuluję dziewczyny z całego serca ♥️ za biele przytulam mocno.
Mało się udzielam w tym miesiącu. Potrzebuje się wyciszyć. Ale działam cały czas z suplami i zdrowa dietką. 🙂
Mam pytanie odnośnie duphastonu i luteiny dopochwowej 100mg. Mam to w domu.
Ginka przepisała duphaston na cystę.
Czy popełnię jakiś błąd, gdy zamiast duphastonu sięgnę po luteinę dopochwowo?
Nie ukrywam, że po duphastonie mam dużo skutków ubocznych i chciałabym tego uniknąć.Starania od 12.2023
Niepłodność wtórna.
💁🏻♀️Amh 4,920ng/ml
💁🏻♂️Morfologia 8% 💪🏻
Badania 💉
Dieta 🥗
Ruch 🤸🏻♂️
Suplementacja 💊
Idziemy po Ciebie... 🌟 -
Nie ma to jak @ z dodatkiem choróbska... co za kombinacja. Aż brakuję mi w tym momencie wrzucić jakiegoś gifa aby pokazał jak się czuje🤣PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️letrozol 2.5mg 3dc-7dc - czekam na małpę ⚠️ (maj)
🔹️nasienienie do powtórzenia (czerwiec)
🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️wizyta: 11.5 & 26.5
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
U mnie niestety biel nad bielami i nie chce być inaczej…
a @ jak nie było, tak nie ma, może jak ponarzekam to przyjdzie szybciej 😅✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
czy za chwilę mam mieć owulację i dopadł mnie potworny ból gardła? Być może… 🙄🙄🙄
-
Owulacyjny, dziewczyny czy jest pozytywny?
Później nadrobię nie przeczytane wątki a teraz nie wiem cze męża budzić 🙈
https://ibb.co/rfyv3xdy
https://ibb.co/pBmN04cvWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 06:56
31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Starania o rodzeństwo od 06.2023
Styczeń 2024 💔
Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
24.04 mamy serduszko ❤️ -
Uwaga dziś 13 dpo, 30 dc - a małpy jak nie było tak nie ma 🙉
Tak że mam nadzieję że to jest to... Jeśli nie, to 😟
Śluzu dużo, ale jest wodnisty, do Sahary daleko 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 07:06
Darrika, sandrac_94, Marzycielka94, emciak, Monini15, Iskiereczka00, cysterka95, xoxo_14, Loraa, DreamBee, Pustynia, Justa28, Tindaya, Mstka, eM 🌺 lubią tę wiadomość
Powodzenia wszystkim
Trzymam za was kciuki ! -
Julciaa14 wrote:Owulacyjny, dziewczyny czy jest pozytywny?
https://ibb.co/pBmN04cv
Jak na moje pozytyw, czyli jutro owu 🙉Powodzenia wszystkim
Trzymam za was kciuki ! -
Julciaa14 wrote:Owulacyjny, dziewczyny czy jest pozytywny?
https://ibb.co/pBmN04cv
Hej, niestety nie, w przypadku owu testów kreska testowa musi być tłusta i ciemna, dużo mocniej wybarwiona od kontrolnej.
Jak klikniesz na mój link i zobaczysz wpisy z tego wątku, zobaczysz pozytywny test owu