WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • aga_42lata Koleżanka

Wysłany: 10 lutego, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Idę zaraz na podgląd czy któryś z trzech pęcherzyków pękł, trochę mnie to stresuje 😅 Mąż zapisał się znowu na badanie nasienia, w planach mamy przesunąć wizytę w klinice na początek marca. Chciałabym usłyszeć, jaki plan miałby dla nas inny lekarz - czy na razie dalej stymulacje czy inseminacja czy ivf. Jak padnie propozycja inseminacji to wtedy w kwietniu zrobię drożność. Jak inseminacja nie ma sensu to nie będę się tym katować. 😬
    Hej, wlasnie zaczunam cykl stymulowany Clo. Zaintrygował mnie ten Ovitrelle. Czy ten zastrzyk zawsze łączy się z Clo? Od kiedy się go bierze? Podpytuje, bo w czwartek mam monitoring cyklu, może powinna zapytać mojego ginekologa, czy i kiedy mi to wdroży?

👩👨 41lat
    👼💔czerwiec/2024 10 tc. poronienie zatrzymane

Miovelia PRO, Prenatal Primo, olej z wiesiołka, zioła o. Sroki, kwasy omega 3-6-9, Ubichinol, wit. C wit. E, Magnez, B-Complex

2025
    🔹styczeń - 1cs bez stymulacji, był pecherzyk
    🔹luty - 2cs Clostilbegyt + 💉Ovitrelle [13.02]+💉Gonapeptyl Daily 2ampułki [17.02], a potem grypa zniweczyła cykl
    🔹marzec - 3cs - badania w 5dc. [TSH – 1,731 | FSH – 8,28 | LH – 5,13 | Estradiol – 214,0 | Prolaktyna – 17,45 | Testosteron – 44,5] wizyta u ginekologa 17.03 - brak pęcherzyków
    🔹kwiecień - 4cs - Clostilbegyt |w 12dc. 3 pecherzyki | Ovitrelle [14 dc.] | 19dc. monitoring 1 pęcherzyk pękł
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_42lata wrote:
    Hej, wlasnie zaczunam cykl stymulowany Clo. Zaintrygował mnie ten Ovitrelle. Czy ten zastrzyk zawsze łączy się z Clo? Od kiedy się go bierze? Podpytuje, bo w czwartek mam monitoring cyklu, może powinna zapytać mojego ginekologa, czy i kiedy mi to wdroży?
    Nie, zastrzyk możesz brać niezależnie. On ma tylko wspomóc pęknięcie pęcherzyka jeśli urośnie a sam nie pęka :) ja miałam przy stymulacji letrozolem ale przy naturalnym cyklu tez raz przepisała mi lekarka. Pęcherzyk na monitoringu miał 2 cm więc stwierdziła, że można przepisać Ovitrelle i mieć większą pewność że pęcherzyk pęknie. Przeważnie stosuje się go jak pęcherzyk ma 1.8/2 cm i do 36 godzin powinien pęknąć i powinna wystąpić owulacja :)

aga_42lata lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    03.04 🧬 6 cm zdrowej córeczki 💛
    05.05 169 g Pszczółki 🐝💛

preg.png
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Chochliczku, przepisz mnie proszę na 21 bo wtedy mam zrobić betę 🤗
    Niestety pękł tylko jeden z trzech pęcherzyków, czuję się z tym beznadziejnie i mam poczucie bezsensu stymulacji, gdy rośnie ich więcej a pęka tylko jeden. 😞
    Brilko, bądź dobrej myśli! Wystarczy Ci jeden piękny pęknięty pecherzyk, więc nie martw się na zapas ❤️ może wzial wszystkie siły od dwóch pozostałych i będzie owulacja torpeda! 🚀

aga_42lata, Marzycielka94, cysterka95, Darrika lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    03.04 🧬 6 cm zdrowej córeczki 💛
    05.05 169 g Pszczółki 🐝💛

preg.png
  • aga_42lata Koleżanka

Wysłany: 10 lutego, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Nie, zastrzyk możesz brać niezależnie. On ma tylko wspomóc pęknięcie pęcherzyka jeśli urośnie a sam nie pęka :) ja miałam przy stymulacji letrozolem ale przy naturalnym cyklu tez raz przepisała mi lekarka. Pęcherzyk na monitoringu miał 2 cm więc stwierdziła, że można przepisać Ovitrelle i mieć większą pewność że pęcherzyk pęknie. Przeważnie stosuje się go jak pęcherzyk ma 1.8/2 cm i do 36 godzin powinien pęknąć i powinna wystąpić owulacja :)
    Dzięki, w styczniu kiedy w 13dc byłam na wizycie u ginekologa mialam pęcherzyk 12 mm. Moze nie pękają mi te pecherzyki. Teraz szepnę słówko lekarzowi o tym zastrzyku ;)

👩👨 41lat
    👼💔czerwiec/2024 10 tc. poronienie zatrzymane

Miovelia PRO, Prenatal Primo, olej z wiesiołka, zioła o. Sroki, kwasy omega 3-6-9, Ubichinol, wit. C wit. E, Magnez, B-Complex

2025
    🔹styczeń - 1cs bez stymulacji, był pecherzyk
    🔹luty - 2cs Clostilbegyt + 💉Ovitrelle [13.02]+💉Gonapeptyl Daily 2ampułki [17.02], a potem grypa zniweczyła cykl
    🔹marzec - 3cs - badania w 5dc. [TSH – 1,731 | FSH – 8,28 | LH – 5,13 | Estradiol – 214,0 | Prolaktyna – 17,45 | Testosteron – 44,5] wizyta u ginekologa 17.03 - brak pęcherzyków
    🔹kwiecień - 4cs - Clostilbegyt |w 12dc. 3 pecherzyki | Ovitrelle [14 dc.] | 19dc. monitoring 1 pęcherzyk pękł
  • brilka Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_42lata wrote:
    Nie zawsze, ja go miałam też w cyklach bez stymulacji żeby wywołał owulację 😊
    Finch11 wrote:
    Brilko, bądź dobrej myśli! Wystarczy Ci jeden piękny pęknięty pecherzyk, więc nie martw się na zapas ❤️ może wzial wszystkie siły od dwóch pozostałych i będzie owulacja torpeda! 🚀
    Kilka cykli temu może miałabym takie podejście, teraz mnie sfrustrowało że znowu ta sama sytuacja co ostatnio 🤥

aga_42lata lubi tę wiadomość

Starania od 04/24
    03/25 cb? (13 cs)
    15 cs ✨

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, wymazy, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
    ❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

07/05 - monitoring
    30/05 - konsultacja u dr Jarosz
    05/25 - IUI
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    A może akurat zaskoczy! Jeszcze wszystko się może zdarzyć! Trzymam kciuki 🌸
    dziękuję ❤️‍🩹

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • Tindaya Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beautifullady wrote:
    Ehhh mam wrażenie, że za każdym razem jak już jesteśmy tak blisko celu to nagle wszystko się wali jak domek z kart. Już byliśmy pewni, że w tym miesiącu się uda to te nieszczęsne TSH poszybowało w górę. Czasem po prostu brak mi słów i krzyczeć mi się chce z tej bezsilności.
    Coraz częściej zaczynam myśleć, że bycie mamą mi się po prostu nie należy. Już tak dużo w życiu dobrego mnie spotkało. Mam cudownego męża, bliskich, całkiem niezłe warunki mieszkaniowe, pracę w której się nie przemęczam i świetną wyrozumiałą szefową, z finansami też nie ma co narzekać. W końcu coś musiało pójść nie tak.

Też czasami się zastanawiam czy to może dlatego. Może osiągnęłam mój limit i nie można mieć wszystkiego 😔
    Ale człowiek nadal próbuje 🍀

beautifullady lubi tę wiadomość

💃37 lat
    2,5 roku starań
    Hiperprolaktynemia - pod kontrolą lekarza
    2024:
    Polip endometrium ✂️
    Zapalenie endometrium
    16.01.2025 biopsja kontrolna endo
    10.02.2025 wyniki OK 🌟
    29.04.2025 drożność OK
    🔜 28.05 => pierwsza konsultacja IVF
  • Tindaya Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się pochwalę że byłam dziś u gin i moje zapalenie endo jest całkiem wyleczone (i oby nie wróciło)!
    Poza tym poprosiłam o badanie krwi, dała: hormony, kariotyp, AMH i jeszcze jakieś dodatki. Także jak przyjdzie @ to akurat na początku cyklu pójdę.

Dość mi to humor poprawiło a do tego po wizycie poszliśmy z mężem na małe winko po drodze więc się trochę rozluźniłam w końcu 😁🍷🍷

Agni97, Chochlik12, Belia, beautifullady, xoxo_14, Iskiereczka00, Deyansu, Marzycielka94, Wdzięczna, Darrika, ater, dailydamn, almost.there, cysterka95, Loraa, Kaliope, assialbnn, DreamBee, Pustynia, Pdes, Hope🍀 lubią tę wiadomość

💃37 lat
    2,5 roku starań
    Hiperprolaktynemia - pod kontrolą lekarza
    2024:
    Polip endometrium ✂️
    Zapalenie endometrium
    16.01.2025 biopsja kontrolna endo
    10.02.2025 wyniki OK 🌟
    29.04.2025 drożność OK
    🔜 28.05 => pierwsza konsultacja IVF
  • Mstka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, @wdzięczna, gratulacje! 😍
    @beautifullady, przykro mi 😢 Mam nadzieję, że szybko spadnie to TSH 🤞
    @brilka, trzymam kciuki żeby ten jeden pęcherzyk był konkretny 🔥

U mnie 23 dc, 6 dpo, ale poprzesuwał mi się strasznie ten cykl. Do tego jeszcze tydzień temu jelitówka mi się pokryła idealnie z dniem owulacji i rozdupcone mam wszystko w cały świat 😒 Dzisiaj i wczoraj straszne mdłości, ale to pozostałości po jelitówce raczej, bo na ewentualne "objawy" ciążowe zdecydowanie za wcześnie, tym bardziej że temperatura nie wzrosła. Jedyny plus, że na razie bez plamień - w poprzednich cyklach miałam plamienia przed @ już od 23 dc, także mam nadzieję że progesteron wzrasta 🤞

beautifullady, Wdzięczna lubią tę wiadomość

♀️27 ♂️ 27

➡️ 8cs

❌ PCOS
    ❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto

💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych.
  • Takatam Koleżanka

Wysłany: 10 lutego, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Powiedzcie proszę jak wychodzi wam test owulacyjny pozytywny to od razu bierzecie się za robotę czy lepiej na drugi dzień? :)

👧🏻30
    🧔32

🔸️11 cs
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Znalazłam to forum w sierpniu. Nawet miałam się wtedy rejestrować i przedstawić. Ale zdarzył się cud, zobaczyłam ⏸️ blade kreseczki i później pozytywną betę. I pomyślałam, że słabo się rejestrować po pozytywnym teście. Więc cichutko byłam z Wami i kibicowałam wszystkim.
    W listopadzie nastąpiło zatrzymanie mojego serduszka💚🪽😔.
    I od grudnia czytam na bieżąco. I dziś kiedy znowu mam doła, postanowiłam się zarejestrować.
    Powiem Wam dziewczyny, że jakoś dajecie siłę by w tym wszystkim trwać. W lutym jest tu tyle pozytywnej energii mimo gorszych wyników, bieli na testach i @.
    Trzymam kciuki za nas wszystkie. Miłego wtorku życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 23:20

Takatam, Tindaya, Marzycielka94, aga_42lata, Aqkaracza, Darrika, emciak, dailydamn, Marcia03, Chochlik12, cysterka95, Loraa, Kaliope, DreamBee, Pustynia, Foksik 🦊, Justa28, Hope🍀 lubią tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • Iskiereczka00 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 i Tindaya dziękuję dziewczyny ❤️ już trochę złapałam oddech, ale te momenty są jak czarna dziura.
    Tindaya gratulacje wyleczonego stanu zapalnego 💪💪💪 to cudowna wiadomość!
    Agni97 trzymam kciuki żeby cykl zaskoczył 🤞

Ściskam wszystkie dziewczyny za biele, napięcia i oczekiwania ❤️‍🩹

S_va_88 witaj, przykro mi, że Cię to spotkało 😔 Dziewczyny dają ogrom wsparcia, można się tutaj nauczyć sporo o kobiecym wsparciu i empatii. I jak to mówią tutaj - rozgość się, ale nie ma dlugo :*

Takatam, aga_42lata, beautifullady, Tindaya lubią tę wiadomość

Starania od 10.2022

👩🏼 34

IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
    Kir AA

04.24 metformina
    08.24 leczenie doksycyklina
    01.25 leczenie metronidazol + tarivid

🧔🏻‍♂️ 36
    03.25 powtórka badań nasienia

e10150ea3c2caf0b8588c139fa1e741e.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczęta, widzę, że przybyło dwóch kreseczek na pierwszej stronie, super. Gratuluję dziewczyny z całego serca ♥️ za biele przytulam mocno.
    Mało się udzielam w tym miesiącu. Potrzebuje się wyciszyć. Ale działam cały czas z suplami i zdrowa dietką. 🙂

Mam pytanie odnośnie duphastonu i luteiny dopochwowej 100mg. Mam to w domu.

Ginka przepisała duphaston na cystę.

Czy popełnię jakiś błąd, gdy zamiast duphastonu sięgnę po luteinę dopochwowo?

Nie ukrywam, że po duphastonie mam dużo skutków ubocznych i chciałabym tego uniknąć.

Starania od 12.2023
    Niepłodność wtórna.

💁🏻‍♀️Amh 4,920ng/ml
    💁🏻‍♂️Morfologia 8% 💪🏻

Badania 💉
    Dieta 🥗
    Ruch 🤸🏻‍♂️
    Suplementacja 💊

Idziemy po Ciebie... 🌟
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak @ z dodatkiem choróbska... co za kombinacja. Aż brakuję mi w tym momencie wrzucić jakiegoś gifa aby pokazał jak się czuje🤣

PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
    🔹️letrozol 2.5mg 3dc-7dc - czekam na małpę ⚠️ (maj)
    🔹️nasienienie do powtórzenia (czerwiec)
    🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
    🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
    🔹️wizyta: 11.5 & 26.5

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety biel nad bielami i nie chce być inaczej…
    a @ jak nie było, tak nie ma, może jak ponarzekam to przyjdzie szybciej 😅

✨ Starania od 09/24 (9 cs)

👩 31
    ✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
    ✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ⬇️ A i B = 30 %
    ⬇️ Morfologia 2 %
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy za chwilę mam mieć owulację i dopadł mnie potworny ból gardła? Być może… 🙄🙄🙄

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • Julciaa14 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacyjny, dziewczyny czy jest pozytywny?
    Później nadrobię nie przeczytane wątki a teraz nie wiem cze męża budzić 🙈
    https://ibb.co/rfyv3xdy
    https://ibb.co/pBmN04cv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 06:56

31👩‍❤️‍👨41
    👶- 9 lat
    Starania o rodzeństwo od 06.2023
    Styczeń 2024 💔
    Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
    24.04 mamy serduszko ❤️
  • flotek Ekspertka

Wysłany: 11 lutego, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga dziś 13 dpo, 30 dc - a małpy jak nie było tak nie ma 🙉

Tak że mam nadzieję że to jest to... Jeśli nie, to 😟

Śluzu dużo, ale jest wodnisty, do Sahary daleko 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 07:06

Darrika, sandrac_94, Marzycielka94, emciak, Monini15, Iskiereczka00, cysterka95, xoxo_14, Loraa, DreamBee, Pustynia, Justa28, Tindaya, Mstka, eM 🌺 lubią tę wiadomość

Powodzenia wszystkim <3
    Trzymam za was kciuki !
  • flotek Ekspertka

Wysłany: 11 lutego, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julciaa14 wrote:

Jak na moje pozytyw, czyli jutro owu 🙉

Powodzenia wszystkim <3
    Trzymam za was kciuki !
  • Nadziejka26 Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julciaa14 wrote:

Hej, niestety nie, w przypadku owu testów kreska testowa musi być tłusta i ciemna, dużo mocniej wybarwiona od kontrolnej.

Jak klikniesz na mój link i zobaczysz wpisy z tego wątku, zobaczysz pozytywny test owu :)

👩26 👨 29
    2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
    Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    03/12 ...💔👼
    .........

1 CS po poronieniu
    12.02 - ⏸️ 14.1 🌱
    14.02 - 77.0 🌱

preg.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ