Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
AnMiPe wrote:Ja bym bardzo chciała @. Afirmujcie ze mną mój okres, bo jak tak dalej będzie, to ja już chyba majowy wątek założę, może wtedy rozpocznę kolejny cykl 🤣
Dzień dobry😊
Halo! Okres przychodź szybko, na co czekasz?! Nie rób jaj😆
Życzę Ci morza czerwonego jak najszybciej 😉
Za testujące dzisiaj mocne kciuki!
Flotek - testuj jeśli masz czym i nie trzymaj się w niepewności (i nas też!!)😆almost.there, sandrac_94, ater, AnMiPe, Marzycielka94, flotek, Agni97 lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 pierwsza wizyta -
Owulacja wczoraj potwierdzona, widoczne ciałko żółte 🤞🏻Wymaz MUCH przeniesiony na jutro ☺️
Życzę pięknego dnia i trzymam za nas mocno kciuki 🤞🏻🍀♥️almost.there, sandrac_94, ater, Nayeli, AnMiPe, Olisska, Belia, Ann35, Chochlik12, cysterka95, Loraa, Kaliope, Mardotka, DreamBee, kasialinkaa, Iskiereczka00, onalola, Finch11, aga_42lata, Pdes, brilka, Agni97, Tindaya, Mstka, Hope🍀, eM 🌺 lubią tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️31
9cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
5 cykli stymulowanych ❌
29.04 🩸 | Podjęliśmy ważną decyzję – dać sobie oddech. Zostawiamy za sobą stymulacje, oczekiwania i presję. Teraz pozwalamy sobie na luz, bo wierzymy, że najpiękniejsze rzeczy przychodzą wtedy, gdy serce jest spokojne 🩷
👩🏼 ✅ wyleczona ureaplasma parvum i pasożyty
🧔🏻♂️⚠️ - badanie 08.12.24
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
Dzień dobry dziewczyny!
Czy jest tutaj ktoś ze Szczecina lub Zielonej Góry i mógłby polecić mi ginekologa, który przyjmuje prywatnie ? 😊👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- starania od 09.2023, za nami świadome 10 cykli starań
- 2.04: wizyta w klinice leczenia niepłodności - lekarz sugeruje ICSI
- 18.04: wizyta u androloga - walczymy o podniesienie parametrów nasienia
ona:
- od lutego suplementacja pod okiem dietetyka klinicznego (omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby)
- badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
- regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
- brak chorób przewlekłych
- walka ze stresem
on:
- suplementacja (wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli)
- WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
- badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
* morfologia 2% -> 1%
* ruchliwość A 1% -> 0%
* ruchliwość B 29 % -> 11,5 % -
dailydamn wrote:Owulacja wczoraj potwierdzona, widoczne ciałko żółte 🤞🏻Wymaz MUCH przeniesiony na jutro ☺️
Życzę pięknego dnia i trzymam za nas mocno kciuki 🤞🏻🍀♥️
Hej, czy wiadomo kiedy pojawia się ciałko żółte? Wczoraj byłam na monitoringu u bardzo nieprzyjemnej kobiety i powiedziała mi tylko, że jest po jajeczkowaniu, a jak zapytałam o ciałko żółte to powiedziała mi, że nie będzie przecież pisać doktoratu na mój temat 🤯 ja na monitoringu też nie przyuważylam czegoś co zwróciłoby moja uwagę, ale było to bardzo szybkie badanie. Owulację podejrzewam, że miałam w sobotę/niedzielę.👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸Badanie nasienia ✅
🔸AMH 7,17
🔸Powrót owulacji 11.2024
✨5cs
🔸Cykle długie 34-40dni
🔸Późne owulacje 20-24dc
02.25 cb? 💔
02.25 Prolaktyna 1,12 (poniżej normy) dostinex - odstawienie
03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
Suplementy: Fertistim, omega 3, witamina D, witamina C, cynk -
AnMiPe manifestuję Ci okres i sobie też i również proszę o manifestację 🙏🙏
Melduję 45 dzień cyklu i wczoraj ostatani dzień dupka był więc liczę że jutro dostane 🙏🙏
Moj najgorszy i najdłuższy cykl z tego roku starań 😭Mam dość, słuchajcie juz jest prawie pół lutego, a ja mam cykl, który zaczął się jeszcze w poprzednim roku. Straszne to jest.
No i jeszcze mam już wykupiony Aromek i chciałabym zacząć tą stymulację, a tu człowiek czeka nie wiadomo na co, chyba na oklaskiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 09:12
AnMiPe lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
03.05 - 🩸
📆
06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:AnMiPe manifestuję Ci okres i sobie też i również proszę o manifestację 🙏🙏
Melduję 45 dzień cyklu i wczoraj ostatani dzień dupka był więc liczę że jutro dostane 🙏🙏
Moj najgorszy i najdłuższy cykl z tego roku starań 😭Mam dość, słuchajcie juz jest prawie pół lutego, a ja mam cykl, który zaczął się jeszcze w poprzednim roku. Straszne to jest.
No i jeszcze mam już wykupiony Aromek i chciałabym zacząć tą stymulację, a tu człowiek czeka nie wiadomo na co, chyba na oklaski
Trzymam kciuki za Twój okres🤞🏼może dzisiaj ciepła kąpiel a rano się pojawi😊
Ja też czekam na kolejny cykl (@powinna przyjść 23 lutego) i zaczynam stymulacje Aromkiem. Oby to był pierwszy i ostatni raz 😆grazka0022 lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 pierwsza wizyta -
Nayeli wrote:Trzymam kciuki za Twój okres🤞🏼może dzisiaj ciepła kąpiel a rano się pojawi😊
Ja też czekam na kolejny cykl (@powinna przyjść 23 lutego) i zaczynam stymulacje Aromkiem. Oby to był pierwszy i ostatni raz 😆
O widzę, że staramy się mniej wiecej tyle samo 😊 mam nadzieję, że przyszły cykl na Aromku na prawdę będzie pierwszy i ostatni u nas obu, bo ja juz mam dosc tych staran serioWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 09:26
Nayeli lubi tę wiadomość
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
03.05 - 🩸
📆
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
dailydamn wrote:Owulacja wczoraj potwierdzona, widoczne ciałko żółte 🤞🏻Wymaz MUCH przeniesiony na jutro ☺️
Życzę pięknego dnia i trzymam za nas mocno kciuki 🤞🏻🍀♥️dailydamn lubi tę wiadomość
👩🏻 35 👱🏻♂️ 31
11.07.2011- 👼🏼 14tc
12.06.2012- 👧🏼 40+6 4210g 61cm
13.03.2019- 👦🏼 38+6 3720g 51cm
Starania o 3 bombelka
02.2024- 7cs
25.02.25- ⏸️ 9dpo
26.02.25- beta 53
☀️11.03- mamy kluseczkę !
☀️ 26.03- 1.12 cm kluseczki + ❤️
☀️ 23.04- 4,4 cm wszystko wyglada super ❤️
☀️ 29.04- usg prenatalne - problemy na horyzoncie- przeziorność 3,63 czekamy na wyniki pappa i nipty
☀️ 20.05- wizyta usg
💊 Femibion 1 bez jodu, omega3, Tardyferon
-
Ruevue wrote:Tego samego dnia i kolejnego, jak mamy chęć to i pojutrze od pozytywa też. Pamiętaj że plemniki żyją w organizmie kobiety średnio do 72h więc stosunek przed owulacją jak najbardziej.
Ja właśnie tego samego dnia. a dwa dni pod rząd nie wchodzi w grę, bo nieraz nie wychodzi i nie chce żeby to było na siłę
Dlatego muszę wybrać jeden z tych dni. Albo jak pozytywny albo na drugi dzień👧🏻30
🧔32
🔸️11 cs -
Życzę pięknego dnia i trzymam za nas mocno kciuki 🤞🏻🍀♥️
Hej, zobaczyłam Twój post i przypomniało mi się to: https://wsoz.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=166dailydamn lubi tę wiadomość
-
S_va_88 — bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 🥲 Cieszymy się, że jesteś z nami! Chcesz, żeby zapisać Cię na testowanie w jakimś konkretnym dniu?
Tindaya — super wieści z wyleczeniem stanu zapalnego, gratulacje! 😁
Ellevv — współczuję tego chorobowego combo i 🐒 Trzymaj się!
Marzycielka94 — tule mocno za biel 🫂
Darrika — również przytulam za 🐒 i mocno trzymam kciuki za Twój kolejny cykl 💖
Flotek — kciuki nadal zaciśnięte 🙌🏻
AnMiPe, grazka0022 — przywołujemy okresy, dziewczyny! 🙈🙉🙊grazka0022, AnMiPe, Darrika, Marzycielka94, ellevv, S_va_88, Tindaya lubią tę wiadomość
16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Hej, wczoraj się nie odzywałam bo to oczekiwanie mi wjechało na mózg i starałam się trochę odciąć od tematu na chwilę 🫠 ale nadrobiłam was
@flotek - czekamy na test 😊🍀
@dailydamn - no i elegancko, trzymam mocno kciuki żeby luty przyniósł szczęście 🍀
Dziewczyny czekające na okres - kibicuję, to zawieszenie jest okropne 😬Marzycielka94, dailydamn lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 23 kwietnia operacja - regeneracja w toku 🤕
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
Takatam wrote:Ja właśnie tego samego dnia. a dwa dni pod rząd nie wchodzi w grę, bo nieraz nie wychodzi i nie chce żeby to było na siłę
Dlatego muszę wybrać jeden z tych dni. Albo jak pozytywny albo na drugi dzień
My ostatnio próbowaliśmy któryś raz z rzędu, ale już dostaliśmy takiej głupawki ze śmiechu, że nic z tego nie wyszło 😂
Jakbym miała do wyboru dzień pika albo następny to chyba bym wybrała dzień pika, bo nie wiadomo dokładnie kiedy będzie owulacja, czy np za 12 h czy za 24 h, więc chyba lepiej szybciej. Ale może dziewczyny, które tutaj są dłużej mogą coś lepiej doradzićTakatam lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
grazka0022
AnMiPe dziewczyny, nie zastanawiałyście się nad wywołaniem okresu dupkiem?
Wybaczcie, że mniej się ostatnio udzielam. Muszę się trochę podreperować.Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆07.05.2025- kontrola
-
Jest i 🐒
Powiedzcie mi, bo to będzie moj drugi cykl tutaj, jak będę chciała podejrzeć mój poprzedni cykl to jak to sprawdzić, gdzie wejść? Bo wyświetla mi się tylko ten nowy, aktualny
Edit: znalazłam, u góry po lewej jest strzałka w lewo, która cofamy cykl 👈Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 11:07
pupuś, dailydamn, emciak, Zosia667 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Kaliope wrote:grazka0022
Wybaczcie, że mniej się ostatnio udzielam. Muszę się trochę podreperować.
Grażka pisała, że brała i czeka, ja nie mam, nie brałam i nie wiem jak brać. Pani doktor 29 stycznia uznała, że moje rozregulowane cykle to wina TSH na poziomie dna, więc skierowała mnie do endokrynologa. Lepszego gina mam dopiero 27 lutego. Poprzedni cykl miałam 55 dni, dzisiaj jestem w 54 dc.🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
flotek wrote:Z tego co widzę to moje cykle zwykle trwają 28-29 dni, dziś mamy 30 i głucho wszedzie, cicho wszędzie 🤣
Ale pewnie @ przyjdzie dziś albo jutro, czuję toMarzycielka94 lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
nick nieaktualnyMarzycielka94 wrote:My ostatnio próbowaliśmy któryś raz z rzędu, ale już dostaliśmy takiej głupawki ze śmiechu, że nic z tego nie wyszło 😂
Jakbym miała do wyboru dzień pika albo następny to chyba bym wybrała dzień pika, bo nie wiadomo dokładnie kiedy będzie owulacja, czy np za 12 h czy za 24 h, więc chyba lepiej szybciej. Ale może dziewczyny, które tutaj są dłużej mogą coś lepiej doradzićMarzycielka94, Iskiereczka00, Dżozu, Agni97 lubią tę wiadomość
-
Pelasia30 wrote:Hej, czy wiadomo kiedy pojawia się ciałko żółte? Wczoraj byłam na monitoringu u bardzo nieprzyjemnej kobiety i powiedziała mi tylko, że jest po jajeczkowaniu, a jak zapytałam o ciałko żółte to powiedziała mi, że nie będzie przecież pisać doktoratu na mój temat 🤯 ja na monitoringu też nie przyuważylam czegoś co zwróciłoby moja uwagę, ale było to bardzo szybkie badanie. Owulację podejrzewam, że miałam w sobotę/niedzielę.
Na monitoringu była widoczna poszarpana struktura, lekarz wskazał mi ciałko żółte. Zastrzyk robiłam w piątek 07.02 o 21:00, owulacja była pewnie 09.02 między 3:00 a 20:00. Skurcze i klucie ustało w nocy z 9 na 10 lutego.👩🏼27 🧔🏻♂️31
9cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
5 cykli stymulowanych ❌
29.04 🩸 | Podjęliśmy ważną decyzję – dać sobie oddech. Zostawiamy za sobą stymulacje, oczekiwania i presję. Teraz pozwalamy sobie na luz, bo wierzymy, że najpiękniejsze rzeczy przychodzą wtedy, gdy serce jest spokojne 🩷
👩🏼 ✅ wyleczona ureaplasma parvum i pasożyty
🧔🏻♂️⚠️ - badanie 08.12.24
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
Kaliope wrote:grazka0022
Wybaczcie, że mniej się ostatnio udzielam. Muszę się trochę podreperować.
Ja byłam na dupku, wczoraj ostatni dzien wziełam i czekam ☺️Kaliope lubi tę wiadomość
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
03.05 - 🩸
📆
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"