X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqkaracza wrote:
    Leżę na oddziale. Miałam mieć pobierana betę dzis, ale zrobili wieczorem. Rano tez będę miała ponowne usg. W macicy nic nie widzą, a przy jajowodzie jakaś bardzo malutka zmiana. Ledwo dostrzegalna. Zobaczą jakiś będzie ten przyrost bety. Jak będzie mały to dadzą mi jakiś metotreksat. Jak nie spadnie poziom, to wtedy operacja.
    Czuje się dobrze, nie mam żadnych krwawień. Troszkę boli mnie brzuch, ale tak bardzo słabo. To już ponad 5 tyg więc powinno coś widać. A tu klopsik

Jej, strasznie mi przykro 💔 w tej sytuacji mam nadzieję, że po tym niewielkim przyroście beta sama jednak zacznie spadać i obejdzie się bez leków lub operacji. Tule mocno i wysyłam dużo siły!! 🫂🫂

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 12 cs
    💔 02.25 - 6tc / CP

💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
    🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność

🎾luteina 50mg x2 ~ do 25.07 🤞
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aqkaracza przykro mi, że musisz przez to przechodzić 🫤 trzymamy tu kciuki żeby obeszło się bez większej ingerencji

@flotek 🥺 trudna decyzja ale najważniejsze że jesteście w tym razem. Odpoczynek też jest potrzebny. Wszystkiego dobrego 🩷

@Chochlik gratulacje, dużo się tu zawodowo ostatnio dzieje 😁

flotek, Chochlik12 lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
  • flotek Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzou97 wrote:
    Flotek ❤️‍🩹 zróbcie tak, jak czujecie. Psychika w tym wszystkim też jest ważna, jeśli tego potrzebujecie, to dajcie sobie czas. Oby Wam się wszystko poukładało, a nuż wrócisz za jakiś czas, ale tylko żeby pozarażać nas wiruskami 🫶🏻 trzymacie się!

Dziękuję bardzo za wsparcie tobie izzou97, beautifullady , Nayeli, cysterka95 a także innym dziewczynom które były i mnie wspierały ❤️ Po prostu czuję, że opadam z sił, a Bóg po prostu uznał, że to nie jest czas na malucha.

Ja znów zacznę brać tabletki antykoncepcyjne, bo nie jestem w stanie znieść miesiączkowego bólu 😔 Bardzo nie chciałam ich brać ale po prostu to jedyne co jest w stanie mi pomóc i ulżyć w bólu.

Na starania jeszcze przyjdzie czas i wierzę, że kiedyś się uda 🍀 Martwiące jest to że jestem młoda a tak ciężko o maluszka... Już wolę nie myśleć co by było z utrzymaniem ciąży.

Moja mama, też starała się o mnie wiele lat, dlatego muszę być cierpliwa i dojść do siebie. Będę wracać z pewnością jako wolny strzelec ❤️🥰

Decyzja dla mnie niesamowicie trudno i z pewnością wielokrotnie będę żałować, ale muszę też czasem spojrzeć na siebie i to jak się czuję 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 08:02

Nayeli, beautifullady, Default.owa, izzou97, Justa28 lubią tę wiadomość

Powodzenia wszystkim ❤️
    Trzymam za was kciuki !

Akcja: Bobas 🍼👶
    Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
    Starania od: 12.2024r. bez wspomagania

3.06 Nowy cykl 🥒
    28.06 Wyczekane owu 🦠
    9.07 Pierwsze testowanie 10 dpo 🍀

💊 Suplementy:
    Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (2000 μg), Niepokalanek Mnisi
  • brilka Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flotek, specjalistka nie jestem ale skoro masz bolesne okresy to czy badałaś się pod kątem endometriozy?

Cysterka, czy było sikane z rana? 🧐🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 08:03

flotek, Chochlik12, Deyansu, Kaliope lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • flotek Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqkaracza wrote:
    Leżę na oddziale. Miałam mieć pobierana betę dzis, ale zrobili wieczorem. Rano tez będę miała ponowne usg. W macicy nic nie widzą, a przy jajowodzie jakaś bardzo malutka zmiana. Ledwo dostrzegalna. Zobaczą jakiś będzie ten przyrost bety. Jak będzie mały to dadzą mi jakiś metotreksat. Jak nie spadnie poziom, to wtedy operacja.
    Czuje się dobrze, nie mam żadnych krwawień. Troszkę boli mnie brzuch, ale tak bardzo słabo. To już ponad 5 tyg więc powinno coś widać. A tu klopsik

Jeju, bardzo mi przykro, że ci tak teraz trudno 🥺 Trzymam za ciebie kciuki, żebyś wytrwała ❤️

Powodzenia wszystkim ❤️
    Trzymam za was kciuki !

3.06 Nowy cykl 🥒
    28.06 Wyczekane owu 🦠

💊 Suplementy:
    Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (2000 μg), Niepokalanek Mnisi
  • flotek Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Flotek, specjalistka nie jestem ale skoro masz bolesne okresy to czy badałaś się pod kątem endometriozy?

Nigdy o tym nie myślałam 🙉 Ale dałaś mi do myślenia, może czas się zbadać, bo cierpienie jest niesamowite 🙄 Mi zawsze mówili "taka twoja uroda" ale ile można łykać jak pelikan.

Chochlik12, Deyansu, sandrac_94 lubią tę wiadomość

Powodzenia wszystkim ❤️
    Trzymam za was kciuki !

3.06 Nowy cykl 🥒
    28.06 Wyczekane owu 🦠

💊 Suplementy:
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Cysterka95, na razie nie wpisuje bieli 💖 Poczekaj chociaż do jutra! 😃

Default.owa, widzę kreseczkę! 🤞🏻

Ostatnie dwa dni były dla mnie bardzo intensywne – dużo spotkań ze znajomymi, więc przepraszam, że nie nadążałam z reakcjami tutaj. ☺️ Starałam się na bieżąco wpisywać ⏸️ i 🩸.

Dziś miałam pierwszy etap rozmowy o pracę – chyba poszło dobrze! ☺️ Teraz czekam na informacje, czy zaproszą mnie dalej. 😃

Nie mogę się doczekać Waszego walentynkowego testowania! 💖😍
    Trzymam kciuki za rozmowę! 🤞🍀 dasz czadu na kolejnym etapie!

Chochlik12 lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • Iskiereczka00 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aqkaracza bardzo mi przykro, że przechodzisz przez to, trzymam kciuki żeby obeszło się bez operacji :(

Flotek przytulam Cię mocno. Rozumiem Twoją decyzję, ja również zrobiłam sobie kilkumiesięczną przerwę i nie było mnie na forum i to było bardzo pomocne, odzyskałam trochę siły, szczególnie psychiczne. Mam nadzieję, że Ty i Twój partner również weźmiecie oddech i poczujecie się lepiej ❤️‍🩹

Defaultowa gratuluję II 😍😘

Chochlik piona za rozmowę 🙌

/dziś jestem na etapie, że poszłam rano szybko sikać, żeby mnie nie kusiło zrobienie testu 🙈 ależ to była walka.
    Dziewczyny moj post umknął, a chciałabym Was podpytać o polecane suple (z folianami) ale bez kwasow omega (bo te piję osobno). Polećcie coś proszę 😊

Chochlik12, Default.owa, flotek lubią tę wiadomość

Starania od 10.2022

👩🏼 34

IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
    Kir AA
    Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)

04.24 metformina
    05.24 drożność
    06.24 histeroskopia
    08.24 leczenie doksycyklina
    01.25 leczenie metronidazol + tarivid
    05.25 histeroskopia

🧔🏻‍♂️ 36
    Nasienie w porządku
    Hla C1C1

IVF

I procedura, krótki protokół 07.2025 - 5 komórek, 0 ❄️
    II procedura, długi protokół ⏳️?
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu przytulam za biel 🫂🫂❤️‍🩹

Flotek! Kochana najważniejsza w tym wszystkim jest głowa! Myślę, że to dobre, że zrobicie sobie odpoczynek i wrócicie po jakimś czasie z nową energią. Dobrze, że masz wsparcie w partnerze i jesteście w tym razem ❤️‍🩹 trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło po Waszej myśli.
    tak jak Dziewczyny piszą, pomyśl czy tabletki to na pewno dobre wyjście? Może warto to sprawdzić niż bez sensu się faszerować, a lepiej poprawić swój komfort życia i znaleźć diagnozę!

Aqkaracza bardzo mi przykro. Na pewno kosztuje Cię to wiele stresu i się nie dziwię. Oby sytuacja szybko stała się jasna i oby obyło się bez zabiegu. Przytulam mocno 🫂❤️‍🩹❤️‍🩹

Dżozu, flotek lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka00 wrote:
    Aqkaracza bardzo mi przykro, że przechodzisz przez to, trzymam kciuki żeby obeszło się bez operacji :(

Flotek przytulam Cię mocno. Rozumiem Twoją decyzję, ja również zrobiłam sobie kilkumiesięczną przerwę i nie było mnie na forum i to było bardzo pomocne, odzyskałam trochę siły, szczególnie psychiczne. Mam nadzieję, że Ty i Twój partner również weźmiecie oddech i poczujecie się lepiej ❤️‍🩹

Defaultowa gratuluję II 😍😘

Chochlik piona za rozmowę 🙌

/dziś jestem na etapie, że poszłam rano szybko sikać, żeby mnie nie kusiło zrobienie testu 🙈 ależ to była walka.
    Dziewczyny moj post umknął, a chciałabym Was podpytać o polecane suple (z folianami) ale bez kwasow omega (bo te piję osobno). Polećcie coś proszę 😊
    Ja od kilku dni zaczęłam brać Little me 1 od Health Labs. Widzę, że nie mają omegi ( sama też piję osobno). Są dość drogie, ale teraz widziałam, że jest promka na Walentynki + oprócz tej ich promki można wykorzystać jeszcze kod (ja znam np. ROSLINKA14, poza okresem walentynkowym ma ROSLINKA10 :P) też szukałam czegoś z folianami, bo te polecane przez moją gin to było 💩

Iskiereczka00 lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:

Było, było 😜 nic nowego się tam nie pokazało 🤷🏻‍♀️

Temperatura dziś znów w górę przez co mam już wykres trójfazowy... brzuch boli okresowo, ale piersi w ogóle, tylko jeden dzień coś pobolewaly i przestały. Do tego ja nigdy nie mogę rano jeść po prostu nie mam apetytu poza tym i tak muszę czekać po euthyroxie z jedzeniem a od dwóch dni mnie zwija z głodu rano. No cyrk 🤡🤡

Chochlik12, flotek lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaobserwowałam u siebie dziwne zjawisko. Wczoraj na wieczór zaczął mnie boleć jajnik lewy. Ale dosłownie tak, że gdyby było to po prawej stronie, to bym o wyrostku pomyślała. Teraz jeszcze tylko czuję przy schylaniu czy podnoszeniu nogi, ale zdecydowanie mniej. Aż się zawahałam, czy to nie owulacja, ale no litości, jestem w 56 dniu cyklu. Jest jeszcze opcja, że moje niewydarzone dwudniowe plamienie 17-18 stycznia to był okres, a teraz jestem w innym cyklu, a nie tym od grudnia. 🤷 Nieeee wieeem, masakara...
    Tak czy siak, podziałaliśmy, bo chęci były :D

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • emciak Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduję się po dziwnym dniu.
    @flotek życzę złapania oddechu i znalezienia ukojenia.
    @aqkaracza trzymam kciuki za Ciebie, bardzo współczuję stresu.

Ja wczoraj rano wysikałam biały test, po 9:00 po wizycie w toalecie miałam na papierze śluz koloru kawy z mlekiem. I tak przez większość dnia tylko po podtarciu lekko zabarwiony śluz. Myślałam, że to @ się rozkręca ale wieczorem temat ucichł. Oczywiście zaczęłam rozmyślać czy może to było plamienie przy zagniezdzaniu ale z drugiej strony to był 12/13 dpo... Dzisiaj około 5:00 się wybudziłam z pełnym pęcherzem i bardzo spontanicznie zatestowałam ponownie, niestety nadal biel. Chyba niepotrzebnie sobie wkręcam ale jeszcze mam nadzieję :( plamienie przed @ nigdy u mnie nie występuje tak długo przed, normalnie zaczynam plamić i po 2-3h przychodzi okres. Nie wiem co o tym myśleć.

flotek lubi tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
    Ponowne starania sierpień/wrzesień 2025 🍀🌈

Ja '91, On '90 + 🐱

Ja:
    *Cykle ~27 dni
    *Trombofilia:
    📌Polimorfizm R2 (cz. V)
    📌PAI-1 4G/4G (homo)
    📌 MTHFR C677T (hetero)
    *Zespół APS - ujemny
    *p/ciała ANA, AMA, ASMA - ujemne
    *Homocysteina ✅
    *Białko C&S, antytrombina ✅
    *TSH ✅
    💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno

On:
    Seminogram w normie poza:
    *DFI 29%
    *Aglutynacja II
    💊 PrenaCare Start, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg
  • beautifullady Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flotek wrote:
    Nigdy o tym nie myślałam 🙉 Ale dałaś mi do myślenia, może czas się zbadać, bo cierpienie jest niesamowite 🙄 Mi zawsze mówili "taka twoja uroda" ale ile można łykać jak pelikan.
    Ja też przez wiele lat słyszałam, że taka moja uroda od kilku ginekologów. Ból okresowy był tak silny, że zdarzało mi się wymiotować a nawet tracić przytomność.
    Po roku nieudanych starań o dziecko poszliśmy z mężem do lekarza i dopiero on zasugerował endometriozę, która się potwierdziła i we wrześniu miałam laparoskopię. Po 13 LATACH choroby w końcu ktoś uznał, że to nie "taka moja uroda" i zainteresował się przyczyną moich bólów.
    Niestety nadal staramy się o dziecko, ale już przynajmniej wiem co mi jest. Jeśli masz tak silne bóle to naprawdę poszukaj dobrego specjalisty od endometriozy, może to jest właśnie przyczyna.

flotek lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 28 👨‍💼29 🐰🐰
    12.2022 - rozpoczęcie starań
    02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
    02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
    09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
    02.01.2025 - lipiodol
    18.01.2025 - ⏸️ 30cs
    19.01.2025 - 💔😥
    14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
    5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium, pierwsza seria antybiotyków: Moxifloxacin i Metronidazol
    7.05.2025 - druga seria antybiotyków: Doxycylina i Sulfametoksazol + Trimetoprim
    8-9.2025 - powtórna histeroskopia

Aktualnie 37cs

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium
  • Default.owa Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Hej 🙂powolutku gratuluję ❤️ leć na betę po co czekać 🙃

Nie wytrzymałam i mimo marudzenia męża, że za wcześnie i niepotrzebnie się nakręcam, pojechałam. Teraz tylko doczekać wyników. 🤞🏻

Fotek, też uważam, że warto się zbadać, nawet jakbyś miała iść do 10 lekarzy, któryś w końcu nie powie, że taka Twoja uroda, tylko się przejmie i Cię przebada od stóp do głów.

Emciak, póki nie ma 🐒 to warto wierzyć. Trzymam kciuki.🤞🏻

Deyansu, karczoch321, emciak, flotek lubią tę wiadomość

🧑🏻‍🦲 34 👩🏽 30 🐶 4

4 cs
    ⏸️ 10.24
    💔 11.24

2 cs
    ⏸️ 14.03
    💔 02.05 Florian 🩵

1 cs - wracamy do starań
    16.07 - Pęcherzyk dominujący 19 mm

👩🏻‍🦲 Morfologia 0% -> 2%
    Fragmentacja DNA 8%
    Kariotyp ✅️

👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
    Kariotyp ✅️
    Hormony wszelkiej maści ✅️
    Morfologia ✅️
    🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
    🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1

-> Acard 75 & heparyna
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flotek, w pełni rozumiem Waszą decyzję o chwilowej przerwie w staraniach. To ważne, żeby wsłuchać się w siebie i działać w zgodzie z tym, co dla Was najlepsze. Trzymam mocno kciuki, żeby ten czas przyniósł Wam odpowiedzi, a wyniki badań pomogły znaleźć właściwe rozwiązanie. Wierzę, że wszystko ułoży się po Waszej myśli! ❤️

Myślę, że ten ból okresowy może być wskazówką w diagnozie, może rzeczywiście coś jest na rzeczy z endometriozą? Nie wiem skąd skąd jesteś, ale w diagnozie mocno polecany jest doktor Krzysztof Janowiec z Nowego Sącza. Ważne jest, żeby lekarz miał odpowiedni sprzęt i poniekąd zajmował się Endo. 🤔

Aqkaracza, ściskam kciuki, żeby wszystko przebiegło bez komplikacji i żebyście mogli przejść przez to jak najspokojniej! 💖

Cysterka, ten wykres naprawdę wygląda pięknie, aż miło patrzeć! 🥹 Wpisuję Ci biel, ale pamiętaj, że 11 dpo to jeszcze wcześnie i absolutnie niczego nie przesądza. Wszystko jest nadal możliwe! 😄

cysterka95, flotek lubią tę wiadomość

18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
    🔜 22.08 badanie pod kątem endometriozy
    🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat
    ⚠️ PCOS
    ⚠️ AMH pecoesowe: 6,94
    🔹MUCH ✅
    🔹jajowody udrożnione w trakcie HSG 👹
    ❓podejrzenie endometriozy

🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️ 🥲
    ⚠️ HBA: 43% 🥲

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Ja zaobserwowałam u siebie dziwne zjawisko. Wczoraj na wieczór zaczął mnie boleć jajnik lewy. Ale dosłownie tak, że gdyby było to po prawej stronie, to bym o wyrostku pomyślała. Teraz jeszcze tylko czuję przy schylaniu czy podnoszeniu nogi, ale zdecydowanie mniej. Aż się zawahałam, czy to nie owulacja, ale no litości, jestem w 56 dniu cyklu. Jest jeszcze opcja, że moje niewydarzone dwudniowe plamienie 17-18 stycznia to był okres, a teraz jestem w innym cyklu, a nie tym od grudnia. 🤷 Nieeee wieeem, masakara...
    Tak czy siak, podziałaliśmy, bo chęci były :D

U mnie zaczęło się dziś plamienie, więc też czekam na cioteczkę z ameryki może dzisiaj się rozkręci albo jutro 🙏
    Oby, bo chce juz zaczac ten nowy cykl. A co do tego okresu co mówisz, to ja własnie podejrzewam podobnie, bo tez miałam ze 3 dni plamienie od 8 stycznia, ale to był wtedy 12 dc więc uznałam, że to raczej nie to.. Ale ten cykl tak się ciągnie, że moze wtedy tez coś własnie było, ale to byłoby bardzo dziwne

AnMiPe lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polczi udało Ci się zatestować dzisiaj? 🤩

18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
    🔜 22.08 badanie pod kątem endometriozy
    🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat
    ⚠️ PCOS
    ⚠️ AMH pecoesowe: 6,94
    🔹MUCH ✅
    🔹jajowody udrożnione w trakcie HSG 👹
    ❓podejrzenie endometriozy

🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️ 🥲
    ⚠️ HBA: 43% 🥲

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Default.owa wrote:
    Nie wytrzymałam i mimo marudzenia męża, że za wcześnie i niepotrzebnie się nakręcam, pojechałam. Teraz tylko doczekać wyników. 🤞🏻

Fotek, też uważam, że warto się zbadać, nawet jakbyś miała iść do 10 lekarzy, któryś w końcu nie powie, że taka Twoja uroda, tylko się przejmie i Cię przebada od stóp do głów.

Emciak, póki nie ma 🐒 to warto wierzyć. Trzymam kciuki.🤞🏻
    Czemu za wcześnie? Ktoś powinien dla chłopców stworzyć jakiś porządny poradnik 😂 skoro test coś pokazal to beta tym bardziej pokaże. Ja trafiłam los na loteri robiąc test i widząc ledwo widoczna druga kreskę bo beta z tego dnia wynosiła aż 11 😎 trzymam kciuki aby ta druga kreska okazała się rosnąca beta❤️

Default.owa, pupuś lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    27.05- progesteron 31 ng/ml
    29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
    31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
    progesteron 21 ng/ml
    03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
    05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
    progesteron 18,9 ng/ml
    07.06- beta 3968,72 mUI/ml 😍🩷
    16.06- beta ok. 31 tyś mUI/ml 💚
    progesteron 16 ng/ml ....

16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶

1.07- progesteron 20 ng/ml
    Besins(progesteron) 3x100mg
    Luteina 2x100mg

preg.png
  • Default.owa Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Czemu za wcześnie? Ktoś powinien dla chłopców stworzyć jakiś porządny poradnik 😂 skoro test coś pokazal to beta tym bardziej pokaże. Ja trafiłam los na loteri robiąc test i widząc ledwo widoczna druga kreskę bo beta z tego dnia wynosiła aż 11 😎 trzymam kciuki aby ta druga kreska okazała się rosnąca beta❤️

Wiadomo jak to jest z tymi chłopami.😅 Mam nadzieję, że jak będą wyniki to powie mi, że miałam rację. 🤣

assialbnn lubi tę wiadomość

🧑🏻‍🦲 34 👩🏽 30 🐶 4

4 cs
    ⏸️ 10.24
    💔 11.24

2 cs
    ⏸️ 14.03
    💔 02.05 Florian 🩵

1 cs - wracamy do starań
    16.07 - Pęcherzyk dominujący 19 mm

👩🏻‍🦲 Morfologia 0% -> 2%
    Fragmentacja DNA 8%
    Kariotyp ✅️

👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
    Kariotyp ✅️
    Hormony wszelkiej maści ✅️
    Morfologia ✅️
    🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
    🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1

-> Acard 75 & heparyna
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ