Luty miesiąc miłości 💘💏 w październiku bobas zagości 👣👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej jestem tu nowa .. staramy się o 2
Dziecko z mężem Udało się w pazdzierniku zobaczyłam 2 kreski ale długo się nie pocieszylam 23 listopada 2021 miałam zabieg łyżeczkowania brak akcji serca Od tamtego czasu chcemy się starać na nowo zrobiłam badania na trombofilie wrodzona wyszły Mutacjie mthfr i pai 1 Do tego mam pcos i Io miesiączki jak narazie regularne ostatni cykl 25 dni jestem
Świeżo po miesiączce bo miesiączka była 01.02. Chce spróbować w tym cyklu ale boje sie ze znów będzie cos nie tak jak to u was wygladalo po poronieniu ? Kolejna ciaza była pomyślna ? Jak długo się staraliście ? -
Maja2022 wrote:Hej jestem tu nowa .. staramy się o 2
Dziecko z mężem Udało się w pazdzierniku zobaczyłam 2 kreski ale długo się nie pocieszylam 23 listopada 2021 miałam zabieg łyżeczkowania brak akcji serca Od tamtego czasu chcemy się starać na nowo zrobiłam badania na trombofilie wrodzona wyszły Mutacjie mthfr i pai 1 Do tego mam pcos i Io miesiączki jak narazie regularne ostatni cykl 25 dni jestem
Świeżo po miesiączce bo miesiączka była 01.02. Chce spróbować w tym cyklu ale boje sie ze znów będzie cos nie tak jak to u was wygladalo po poronieniu ? Kolejna ciaza była pomyślna ? Jak długo się staraliście ?
Cześć, przykro mi z powodu Twojej straty..
Ja poronilam w październiku farmakologia, zakończona łyżeczkowanie. Dostałam zielone światło po pierwszej miesiączce, ale zaczęłam starania od Grudnia. Jak narazie bez rezultatu. Również moje cykle to 25 dni.
Myślę że po stracie, już zawsze będziemy się martwić że coś będzie nie tak. Ja staram się o tym nie myśleć, ale jak zobaczę dwie kreski to pewnie będzie tysiąc myśli na minutę.
Dużo kobiet po poronieniu zachodzi w zdrowa ciążę, rodzą zdrowe kropki. Także głowa do góry!
Jeżeli Cię coś trapi to wejdź na wątek -> poronienia -> Poronienie 2021 a ponowne starania...
Tam dziewczyny też odpowiedzą jak masz jakies pytania ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 11:45
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Aneta, ale końską dawkę eurhyroxu masz 😯
No a zaczynałam pięć lat temu od 25...
Ale to wszystko przez Hasimoto mi tak wariuje..15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Dziewczyny ❤️💕💋🤩Gratulacje!!!🤩🌺💋❤️💕 Nic tylko na Wasze bety czekamy 🎀🌷✊✊
Przytulam Dziewczyny,które ujrzały dziś biel albo dostały @...
Kochane,które mają dni płodne 🌷🔥🔥🔥do dzieła!🤗💃🤩
Ja też mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto,muszę sprawdzić jak mój poziom TSH,bo może trzeba będzie mi zwiększyć dawkę 🤔
Wczoraj miałam emocjonalny dzień, Teściowa opowiedziała mi o swojej niepłodności jak jechałyśmy samochodem. Z tyłu siedziała jeszcze siostra Męża.... To co opowiedziała po prostu mnie zaszokowało. Okazało się, że mój Mąż dowiedział się o tym wszystkim rok wcześniej,tuż po śmierci swojego taty. Było mi bardzo przykro, że mi nie powiedział,ale wytłumaczył,ze nie chciał mnie martwić,bo bardzo szybko przeżywałam, że nie udaje nam się w staraniach,a to jeszcze bardziej by mnie nakręcało...
A ja czułam, że w naszym przypadku będzie trudno zajść w ciążę i stąd szybko zaczęłam nas diagnozować...i dobrze Zrobiłam.,.. dajemy sobie czas kilku miesięcy czy dojdzie do poprawy nasienia po embolizacji. Modlę się,że to pomoże i nie będziemy musieli się wgłębiać w diagnostykę. Bo u nas już tylko genetyka....i procedura in vitro..
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
MalaEw wrote:Robisz coś z prolaktyna?
Od czerwca do sierpnia brałam Dostinex 1/2 tabletki na tydzień.. Zaszłam w ciążę...
Teraz wynik zrobiłam za szybko po poronieniu i nie w 3dc. Lekarz mówi że może dlatego jest podwyższona że za szybko więc nic nie przepisał. Mam zrobić powtorke w lutym i jak będzie dalej wysoka to wtedy wracamy do Dostinex.15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Ja też mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto,muszę sprawdzić jak mój poziom TSH,bo może trzeba będzie mi zwiększyć dawkę 🤔
Wczoraj miałam emocjonalny dzień, Teściowa opowiedziała mi o swojej niepłodności jak jechałyśmy samochodem. Z tyłu siedziała jeszcze siostra Męża.... To co opowiedziała po prostu mnie zaszokowało. Okazało się, że mój Mąż dowiedział się o tym wszystkim rok wcześniej,tuż po śmierci swojego taty. Było mi bardzo przykro, że mi nie powiedział,ale wytłumaczył,ze nie chciał mnie martwić,bo bardzo szybko przeżywałam, że nie udaje nam się w staraniach,a to jeszcze bardziej by mnie nakręcało...
A ja czułam, że w naszym przypadku będzie trudno zajść w ciążę i stąd szybko zaczęłam nas diagnozować...i dobrze Zrobiłam.,.. dajemy sobie czas kilku miesięcy czy dojdzie do poprawy nasienia po embolizacji. Modlę się,że to pomoże i nie będziemy musieli się wgłębiać w diagnostykę. Bo u nas już tylko genetyka....i procedura in vitro..
Może chciał Cię w ten sposób chronić, zna Ciebie najlepiej i napewno wtedy wydawało mu sie to najbardziej racjonalną decyzją. Chciał może spróbować mimo tego a dodatkowy stres byłby tylko przeszkodą. Głowa do góry napewno Wam się uda. Macie siebie a ja jestem przekonana że Twój mąż miał dobre intencje 😘Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość
-
Maja2022 wrote:Hej jestem tu nowa .. staramy się o 2
Świeżo po miesiączce bo miesiączka była 01.02. Chce spróbować w tym cyklu ale boje sie ze znów będzie cos nie tak jak to u was wygladalo po poronieniu ? Kolejna ciaza była pomyślna ? Jak długo się staraliście ?Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷
-
Gwiazdeczka 93 wrote:Hejoo Girls ❤️😁
Szczerze to też bym się wkurzyla.. W szczególności że lekarze zawsze pytają czy były w rodzinach jakieś problemy z plodnoscia...
Ale fakt jest na pewno taki że chciał Cię chronić przed stresem, może też bał się - wiesz faceci jednak mają swoją dumę. Mam nadzieję że będzie u Was wszystko dobrze 💙🍀15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
My już prawie przeprowadzeni na swoje ❤️🏠 Świetne uczucie. Teraz czeka nas jeszcze wielkie sprzątanie po remoncie i będziemy mieli swój własny piękny kąt z przewidzianym miejscem na dziecięce łóżeczko 😇❤️🍼
Zastanawiamy się nad późno wiosennym, budżetowym wyjazdem za granicę. Na czele Maroko - któraś z Was była, możecie polecić? 😊Blondyna.B, Aneta2506, Natka2, Milixx, Okinny, Zamieszana93, ALICE, Karciak, Gwiazdeczka 93, Koteczka82, Agata97 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Gwiazdeczka 93 wrote:
Dobrze, że intuicja podpowiedziała Ci aby zacząć szybką diagnostykę. U Nas było dokładnie tak samo - tym sposobem po pół roku wyszła moja niedrożność, wyniki nasienia bez szału i tak naprawdę jest szansa, że w mniej niż rok od początku starań uda się - będę po zabiegu, nasienie podkoksowane, mamy sposób na moje endo, będzie stymulacja owulacji.
Trzymam kciuki, aby głębsza diagnostyka nie była Wam potrzebna 😙🤞🏼Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Powiedzcie dziewczyny jak w praktyce wygląda badanie nasienia? Mój mąż tak bardzo się tym stresuje, że prosi mnie bym z nim poszła i mu "pomogła". Czy warto robić rozszerzone badanie czy tylko podstawowe? Dodam, że mój ma 42 lata.
-
MalaEw wrote:Powiedzcie dziewczyny jak w praktyce wygląda badanie nasienia? Mój mąż tak bardzo się tym stresuje, że prosi mnie bym z nim poszła i mu "pomogła". Czy warto robić rozszerzone badanie czy tylko podstawowe? Dodam, że mój ma 42 lata.
Szczerze to wątpię że jakaś diagnostyka zgodzi się na wizytę we dwoje. Mój mąż robił teraz badanie. Zrobił co trzeba i tyle. Też się stresował, dla faceta który tak jak mój mąż w ogóle nie choruje, nie chodzi po lekarzach to też była nowosc.
Ale równiez mocno pragnie tego dziecka...
Dobrze wie co ja przechodzę, co chwile do ginekologa itp. stres czy wszystko ok, więc myślę że facet raz poświęcić się może .Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 13:34
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
MalaEw wrote:Powiedzcie dziewczyny jak w praktyce wygląda badanie nasienia? Mój mąż tak bardzo się tym stresuje, że prosi mnie bym z nim poszła i mu "pomogła". Czy warto robić rozszerzone badanie czy tylko podstawowe? Dodam, że mój ma 42 lata.
Od razu lepiej rozszerzone. -
MałaStokrotka wrote:U mnie kochane dziś ciekawa rzecz, ślad krwi w śluzie. I podbrzusze mnie trochę pobolewa. Tak delikatnie.
Nie ukrywam, jak bardzo staram się na nic nie nastawiać, tak coraz bardziej o to trudno...
Który dc? dpo? ☺
Bo to tak jest, niby się nie chce człowiek nastawiać, ale jak się stara to nie da się nie nastawiać 😅15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
MalaEw wrote:Powiedzcie dziewczyny jak w praktyce wygląda badanie nasienia? Mój mąż tak bardzo się tym stresuje, że prosi mnie bym z nim poszła i mu "pomogła". Czy warto robić rozszerzone badanie czy tylko podstawowe? Dodam, że mój ma 42 lata.Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.11- ⏸️ 🥺🙏
23.11- beta hCG 802
31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷
-
MalaEw wrote:Powiedzcie dziewczyny jak w praktyce wygląda badanie nasienia? Mój mąż tak bardzo się tym stresuje, że prosi mnie bym z nim poszła i mu "pomogła". Czy warto robić rozszerzone badanie czy tylko podstawowe? Dodam, że mój ma 42 lata.Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.11- ⏸️ 🥺🙏
23.11- beta hCG 802