X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty testowanie
Odpowiedz

Luty testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Ja na NFZ
    I robi monitoring?

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    do tej pory prywatnie, ale teraz mąż mnie zapisał do swojego ubezpieczenia i za dodatkowe 50 zł będę miała zobaczymy czy będzie to dobry lekarz bo dopiero pójdę jak zajdę :)

Ja jak na razie chodzę do przychodni na NFZ. Na ostatniej wizycie gin mówił o tym monitoringu. Wizytę mam dopiero 8 lutego. Jak ja wytrzymam do tego czasu?!

I jeszcze takie pytanka.... teraz jak już wiadomo, że prog taki niski to mogę dalej brać wiesiołka?
    I czy mogę wcześniej zacząć z Dongiem?

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie, bo u mnie lekarze na NFZ to dramat....

• chicken Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    I robi monitoring?
    Poszlam do niego po moim ostatnim lekarzu, ktprego zmeinilam.
    Powiedzialam, ze leczenie tmtego mi sie nie podobalo. Mowilam co robil i w jaki sposob, zlapal sie za glowe i skierowal mnie SAM na wszystkie badania hormonow, wskazal dokladnie w ktorym cyklu mam je zrobic. Do tego USG w konkretnym dniu cyklu i z wynikami mam sie do neigo udac.
    Nie mialam jeszcze u neigo stymulacji i mam nadzieje, ze nie bede potrzebowac...
    natomiast fakt ze dal mi skeirowania na te wszytskie badania i to na NFZ juz mi si epodoba.
    u poprzedniego hormony musialam robic na wlasna reke bo twierdzil ze nei potrzeba, a skierowanie na USG mi dal ale platne :)
    Teraz jestem bardzo zadowolona
    W poniedzialek 30.01 mam isc na badanie progesteronu, a we wtorek mam wizyte- oczywiscie wszystko bezpłatnie :)

geeky-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:
    Ja jak na razie chodzę do przychodni na NFZ. Na ostatniej wizycie gin mówił o tym monitoringu. Wizytę mam dopiero 8 lutego. Jak ja wytrzymam do tego czasu?!

I jeszcze takie pytanka.... teraz jak już wiadomo, że prog taki niski to mogę dalej brać wiesiołka?
    I czy mogę wcześniej zacząć z Dongiem?
    Nie, zaczekaj do @ i jak się zakończy to bierz. I dong quai i wiesiołek czemuś służy ale tylko brane w odpowiednim czasie coś zdziałają, u Ciebie jakieś procesy cyklu były bo ten prog nie jest najniższy, może była owulacja ale no z pustym pęcherzykiem? Nie wiesz tego. Zaczekaj do @ pośpiech jest złym doradcą

Anulka0407 lubi tę wiadomość

• Doma90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do lekarza, który przyjeżdża do mojego miasteczka z większego miasta tylko raz w tygodniu. Przyjmuje zarówno na NFZ jak i prywatnie, z tym, że dostać się do niego na NFZ to z przynajmniej 6 msc wcześniej trzeba się zapisywać. Ja chodzę prywatnie, czasami się uda na NFZ tak jak teraz w marcu.

Lekarz jest jednak fajny, bo już w listopadzie (I cykl starań) proponował mi monitoring, z tym, że ja nie mogłam akurat przyjść w terminie jaki podejrzewał o owulację ze względu na pracę. Za wizytę monitorującą nie chciał pieniędzy, bo powiedział, żebym się nie rejestrowała- a płaci się przed wizytą w rejestracji, tylko tak przyszła między pacjentkami.
    Kilka cykli odpuściłam, ale teraz udało mi się zarejestrować się na marzec na NFZ, bo ktoś zwolnił wizytę. To będzie co prawda dopiero 9 dc, ale może podejrzy co sie tam dzieje i każe przyjść np. za tydzien na kolejne usg.

Ale się rozpisałam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Powiedzialam, ze leczenie tmtego mi sie nie podobalo. Mowilam co robil i w jaki sposob, zlapal sie za glowe i skierowal mnie SAM na wszystkie badania hormonow, wskazal dokladnie w ktorym cyklu mam je zrobic. Do tego USG w konkretnym dniu cyklu i z wynikami mam sie do neigo udac.
    Nie mialam jeszcze u neigo stymulacji i mam nadzieje, ze nie bede potrzebowac...
    natomiast fakt ze dal mi skeirowania na te wszytskie badania i to na NFZ juz mi si epodoba.
    u poprzedniego hormony musialam robic na wlasna reke bo twierdzil ze nei potrzeba, a skierowanie na USG mi dal ale platne :)
    W poniedzialek 30.01 mam isc na badanie progesteronu, a we wtorek mam wizyte- oczywiscie wszystko bezpłatnie :)
    Świetne podejście !

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Ja chodzę do lekarza, który przyjeżdża do mojego miasteczka z większego miasta tylko raz w tygodniu. Przyjmuje zarówno na NFZ jak i prywatnie, z tym, że dostać się do niego na NFZ to z przynajmniej 6 msc wcześniej trzeba się zapisywać. Ja chodzę prywatnie, czasami się uda na NFZ tak jak teraz w marcu.

Lekarz jest jednak fajny, bo już w listopadzie (I cykl starań) proponował mi monitoring, z tym, że ja nie mogłam akurat przyjść w terminie jaki podejrzewał o owulację ze względu na pracę. Za wizytę monitorującą nie chciał pieniędzy, bo powiedział, żebym się nie rejestrowała- a płaci się przed wizytą w rejestracji, tylko tak przyszła między pacjentkami.
    Kilka cykli odpuściłam, ale teraz udało mi się zarejestrować się na marzec na NFZ, bo ktoś zwolnił wizytę. To będzie co prawda dopiero 9 dc, ale może podejrzy co sie tam dzieje i każe przyjść np. za tydzien na kolejne usg.

Ale się rozpisałam!
    Fajnie też i u Ciebie widzę.
    Ja chodziłam do świetnego lekarza no ale niestety finansowo już mnie nie stać na to, bo póki co nie mam pracy dlatego zapisał mnie mąż na jego ubezpieczenie a tam jest i ginekolog i prowadzenie potem ciąży..coś jak luxmed tylko z pzu i więcej placówek, a jako że mieszkam w dużym mieście to mi się opłaca :)Szkoda mi tamtego lekarza ale są rzeczy ważne i ważniejsze, u niego wydawałam po 400 zł na miesiąc plus badania płaciłam sama i luteina np pełnopłatna i wydałam 200 zł w aptece, dlatego teraz będę szukać tańszego sposobu, na nfz też nie chce mam złe doświadczenie, a takie prywatne ubezpieczenie jak najbardziej mi pasuje!

• chicken Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w duzym miescie. Co ja prywatnie nigdy nei chodzilam ale wczesniej bylam w SALVE gdzi emialam tego lekarza na NFZ (tego z ktorego zrezygnowalam). Wnetrze przychodni piekne, czyste i zadbane to byl plus, ale co z tego skoro lekarz beznadziejny.
    teraz mam gabinet w oplakanym stanie (pamieta chyba jeszcze PRL) ale za to lekarz duzo lepszy.
    W tej chwili, pomimo ze mam dalej tego nowego lekarza to nie mam zamiaru zmieniac. Bede kontynuowac wizyty u niego :)

geeky-2017-12-12.jpg
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka nie za duzy. Faktycznie zrob sobie monitoring. Albo obserwuj kolejny cykl. Moze akurat trafil Ci sie bez owu.

Anulka0407 lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufffff miałam co robić żeby Was nadrobić, ja niestety wyniki musiałam odebrać osobiście a to 30km , po drodze jeszcze do rosmana po ostatnie 2 testy żeby zobaczyć II grube krechy . Dziękuję sama jestem w szoku nie spodziewałam się że akurat teraz się uda bo wyniki tsh i prolaktyny były jeszcze podwyższone i co mnie dziwi że udało się bez pomocy medycznej Szok . Pierwszy cykl z żelem Canceive plus więc jestem przekonana że i On się przyczynił do tego . Za gratulacje bardzo dziękuję i życzę każdej żeby doczekała się tak Wspaniałej chwili i małej fasolki . Dziewczyny mam nadzieje że będę miała przyjemność wpisywania tylko II kresek

dobuska, Annie1981, spioch, SusannaDean, Lady Savage, kate88:) lubią tę wiadomość

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy inofolic bardzo różni się od ovarinu?
    Pytam bo biorę teraz i zastanawiam się jak to wpłynie na owulacje w tym cyklu bo wczesniej brałam inofolic

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spioch. Ja po prostu powiedzialam lekarzowi, ze staram sie o dziecko ponad rok, co nie bylo prawda ;) a on juz dalej wiedzial jakie pytania zadawac i co zlecac.

Anulka. Mysle, ze mozesz brac wiesiolka. On moze zrobic krzywde tylko jak doszlo do zaplodnienia. W innym przypadku nie ma przeciwskazan.

spioch, Anulka0407 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • chicken Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka przypomnij jak długo się staralas? ;)
    Ja też żel conceive plus używam w tym cyklu!
    Dalas mi nadzieję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 18:22

spioch lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-12.jpg
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka gratuluję serdecznie :) :) :) ja też pierwszy cykl używam żelu conceive plus i liczę na taki sam skutek jak u Ciebie :D

spioch, kaka470 lubią tę wiadomość

3i49gu1r7dpjlown.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Spioch. Ja po prostu powiedzialam lekarzowi, ze staram sie o dziecko ponad rok, co nie bylo prawda ;) a on juz dalej wiedzial jakie pytania zadawac i co zlecac.

Mam nadzieje ze ten mój będzie ok bo trochę sie stresuje.

To tez będzie mój pierwszy cykl z tym zelem. Wstrzykujecie go do środka czy tylko nawilzacie przy "wejściu"? Sorry za tak głupie pytanie ale nie wiem jak lepiej ;-)

Annie1981, miśka1987 lubią tę wiadomość

• Ewka90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch wrote:
    Mam nadzieje ze ten mój będzie ok bo trochę sie stresuje.

To tez będzie mój pierwszy cykl z tym zelem. Wstrzykujecie go do środka czy tylko nawilzacie przy "wejściu"? Sorry za tak głupie pytanie ale nie wiem jak lepiej ;-)

Nie ma głupich pytań kochana :) ja za namową dziewczyn kupiłam opakowanie w tubce i aplikuje do wewnątrz 3-4 ml żelu strzykawką :)

spioch lubi tę wiadomość

3i49gu1r7dpjlown.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki, może i ja ten żel kupię. Jeśli tym razem się nie udało, to chyba zainwestuję. Podpowiedźcie gdzie kupiłyście i właśnie który lepszy strzykawkowy czy tubkowy?

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:

Też bym takiego lekarza chciała.... A w jakim mieście, jeśli można wiedzieć?

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Kurczaki, może i ja ten żel kupię. Jeśli tym razem się nie udało, to chyba zainwestuję. Podpowiedźcie gdzie kupiłyście i właśnie który lepszy strzykawkowy czy tubkowy?

Ja zamawiałam z allegro. Cenowo i ilościowo bardziej opłaca się kupić dużą tubkę i aplikować strzykawką :)

3i49gu1r7dpjlown.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ