Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty testowanie
Odpowiedz

Luty testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    ja nie pomogę bo dopiero pierwszy raz będę robić testy owu..

powiedzcie kiedy je sięrobi? godzina? ile nie mozna pić ?
    Ja robilam zawsze o 12 i 18, 2 godziny wczesniej nie pilam, i super wychodzily. Powodzenia <3

Existenz lubi tę wiadomość

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja własnie wracam z kolejnego monitoringu, nie przyznałam się, że miałam pierwszy monitoring w zeszłym miechu :P ale trafiłam wreszcie do ekstra gina. mega konkret.

test ovu dziś pozytywny, a gin zobaczyła brzuchaty pęcherzyk w lewym jajniku (poprzednio było w prawym), który pęknie zaraz, najpóźniej jutro, czyli wszystko się zgadza :)

Robimy proga w 7 dpo i wiemy na czym stoimy, czy luteinka, czy po prostu muszę wyluzować w głowie.

kate88:), spioch, e.wela, AiCha4811, wszamanka, Fruska lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Mi po 15 latach 30-33 dniowych cykli trafiły się 4 cykle pod rząd 39-43 dniowe teraz znow w normie wiec naprawdę wszystko się może zdarzyc ;)
    Nie przeczę :)

agulineczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    A ja własnie wracam z kolejnego monitoringu, nie przyznałam się, że miałam pierwszy monitoring w zeszłym miechu :P ale trafiłam wreszcie do ekstra gina. mega konkret.

test ovu dziś pozytywny, a gin zobaczyła brzuchaty pęcherzyk w lewym jajniku (poprzednio było w prawym), który pęknie zaraz, najpóźniej jutro, czyli wszystko się zgadza :)

Robimy proga w 7 dpo i wiemy na czym stoimy, czy luteinka, czy po prostu muszę wyluzować w głowie.

Super wiadomości :* do dzieła!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 17:19

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym Wam polecić testy owulacyjne LH-Vitam- to jest ta sama firma co żółty Bobotest. Pierwszy raz tak pięknie wychodzą mi testy i nie mam żadnych wątpliowści.

<3 14.04.2018 Théo <3
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska co u Ciebie myślałam dzisiaj o Tobie:)

Mi_lejdi no to do dzieła:D

• e.wela Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:04

spioch lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Zgredek. Ja co chwile mialam infekcje pecherza. Przeszlo jak rekaodjal jak zaczelam lykac zurawine profilaktycznie. Polecam.

Margolciak. Zdrowka dla coreczki. Daj znac jak Ci sie film podobal :)

Dobuska. Caly czas trzymam kciuki :)

Spioch. Ja w drugiej fazie to tylko medytacje :)

Annie powiedz mi jeszcze jak medytowałaś? Kurcze szukam troche na necie i tu jakieś figury są? Czy tylko wyciszenie? Kurcze chcialabym to zacząć robić ale nie bardzo wiem jak :(

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    powiedzcie kiedy je sięrobi? godzina? ile nie mozna pić ?
    Najlepiej robic po poludniu. Nie mozna za szybko tzn. z pierwszego sikania, ani za pozno tj. po 20.
    Nie wolno pic 2h wczesniej. Powodzenia :)

MiLejdi. Wspaniale wiadomosci. Trzymam kciuki :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Mi-lejdi wiec nic tylko dzialac ;-)
    Spioch wiem o czym mowisz, jak mam wolniejszy dzien w pracy to tez ciagle mysle o jednym.
    Jesli chodzi o testy owu to jestem zadowolona z tych z rosmana bo u mnie jako jedyne pokazaly pozytyw.
    Co do dlugosci cyklu to zanim zaczelismy sie starac to przez 2 lata wynosily rowno 26 dni a odkad podjelismy decyzje o staraniach to cos sie rozregulowalo i roznie z nimi bywa :-(

e.wela witaj w klubie! Kiedyś idealnie jak w zegarku 28 dni, czasem 29 dni, a odkąd sie staramy co cykl to inaczej raz 32 dni raz 25 dni... Karuzela. Gdyby nie mierzenie temp no i teraz testy owu to nie wiedziałabym kiedy ta owulacja

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego nie można robić testów ovu po 20? Ja wszystkie robiłam koło 22 i wychodziły. Na instrukcji nic nie było, że nie można ich robić wieczorem. Pisało tylko o pierwszym porannym moczu.

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wieczorową porą :) Byłam tu rano ale na chwilkę ;) Później organizm odmówił posłuszeństwa... ból w podbrzuszu miesiączkowy - ale to norma od kilku dni, a potem mdłości i brak apetytu. Jak coś zjadłam to było lepiej na chwilkę, a potem znowu... No i zrobiłam test - oczywiście biel vizira. Dzisiaj mam 10dpo.
    Spałam w dzień i teraz jest dobrze, chyba jakiś wirus mnie dopadł :(

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Cześć, rzadko tu bywam ostatnio,

Nie mogę się pochwalić 2 kreskami na teście ciążowym, to chociaż pochwalę się ovu. Miałam nie robić, ale mi zostały... I zrobiłam wczoraj i dziś, zobaczcie jaki piękny pozytyw dziś po lewej i to wyszedł od razu, purpurowiał w oczach. No chociaż to mi wychodzi! XD Tylko niestety sex był wczoraj i przedwczoraj, więc luby się wypstrykał, ale trudno, już mi się nie chce tym przejmować ;)

Śluz płodny jak złoto (na siemieniu i wiesiołku takiego nie miałam) i akurat wizyta u gina. I tak sobie myślę, czy żel z usg nie zaburzy mi niczego?

db8137fd0dad56a9med.jpg

Ja miałam usg na drugi dzień po owu i nic mi ten zel nie zaburzyl :)

Mimo, ze testy mi nie wyszly takie piekne w polowie ;)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean ja na Twoim miejscu bym predko testowala ciazowym, bo jesli udalo sie zajsc w ciaze to z takim niskim progiem lepiej jak najszybciej zaczac lykac dupka.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Jedna z Wielu dobrze, żebys zrobiła przeciwciała, ale polecam dobrego endo, który na miejscu zrobi Tobie badanie USG, mi ono wykryło Hashimoto mimo, że przeciwciala wyszły ok.
    Ja mam dobrego ginekologa i dobrego endokrynologa, bo gin-endo u mnie w mieście to jakaś pomyłka. Bylebyś trafiła w dobre ręce.:)

Dzięki Kochama za wskazówki :)

Żeby dostać się do endo to musze mieć skierowanie od rodzinnego, tak ?

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • kmala Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, mnie możecie zapisać na 26 luty, pozdrawiam

kaka470 lubi tę wiadomość

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Dzięki Kochama za wskazówki :)

Żeby dostać się do endo to musze mieć skierowanie od rodzinnego, tak ?

Tak, trzeba mieć skierowanie od rodzinnego jeśli chcesz na NFZ. Jeśli prywatnie to bez skierowania :)

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    SusannaDean ja na Twoim miejscu bym predko testowala ciazowym, bo jesli udalo sie zajsc w ciaze to z takim niskim progiem lepiej jak najszybciej zaczac lykac dupka.
    Od 3 dni biorę asekuracyjnie dupka 3x1 taką dawkę jak mi gin po clo wyznaczał :) Bo to kurde nic nie wiadomo a zaszkodzić sobie można tylko nie braniem go

Lola83 lubi tę wiadomość

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:
    Tak, trzeba mieć skierowanie od rodzinnego jeśli chcesz na NFZ. Jeśli prywatnie to bez skierowania :)

Dziękuje :* tak myślałam, ale wolałam dopytać kto pyta nie błądzi :D :*

wszamanka lubi tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Dlaczego nie można robić testów ovu po 20? Ja wszystkie robiłam koło 22 i wychodziły. Na instrukcji nic nie było, że nie można ich robić wieczorem. Pisało tylko o pierwszym porannym moczu.
    Jak Ci wychodzi to dobrze, ale to trochę ryzyko, bo wtedy już jest niski poziom LH i można przegapić pozytyw. Ja zrobiłam raz o 13:00 i był pozytyw a tego samego dnia o 21:00 już negatyw, więc dla mnie to było za późno.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ