Luty testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Jedna_z_Wielu wrote:Haha to tak trochę się nie zaliczam do 2
Dzięki, zobaczę co mój gin powie
Zajście jest możliwe, rozumiem, ale trochę się przyczyniać może, że tyle to u mnie trwa ? 2 posty wyżej napisałam. Nic nie stanie na peszkodzie !!! Co miesiąc @ i załamka, ale wiara jest silniejsza
jak najbardziej może się przyczyniać.
kochana najlepiej w tej sytuacji znajdz gin-endo w jednym
bo wielu ginekologów nie do końca ogarnia się na hormonach niestety
a tu jedno z drugim idzie w parzeJedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
marciaa wrote:jak najbardziej może się przyczyniać.
kochana najlepiej w tej sytuacji znajdz gin-endo w jednym
bo wielu ginekologów nie do końca ogarnia się na hormonach niestety
a tu jedno z drugim idzie w parze
Dzięki w takim razie będe się dowiadywać co i jak i będę szukać :*marciaa lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Madzik2 wrote:Miałam bardzo podobne wyniki do Twoich. Poszłam z nimi do endokrynologa i niestety okazało się że mam niedoczynność tarczycy i hashimoto Dostałam euthyrox i tsh spadło mi do 2 Więc nie ma się co załamywać tylko trzeba iść do lekarza i się leczyć Trzymam za Ciebie kciuki!
No właśnie, tylko , że ja się wcale nie załamałam nie wiem czemu.
W ogóle to jakieś zobojętnienie jest we mnie i dziwna pustka.
Edit: dziękuję za kciuki.
Ja również za każdą z Was trzymam bardzo mocno :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 15:02
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2020, 12:00
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2020, 12:00
-
nick nieaktualnySusannaDean wrote:Hejka ja mam zabawę z testami owu, znowu ciemnieje Czy to owu ? Wiem, że był temat z tym, ze owu wykrywa ciążę przed ciążowymi ale nie o to pytam. Nie ejst to pozytyw owu ale takim trybem skoro ciemnieje codziennie to pojutrze mógłby być...
Susann jak najbardziej owulka mogła sie przesunąć (to mogłoby również tłumaczyć ten niski progesteron ). Szkoda ze nie mierzysz temp wtedy byłoby bardziej widać czy to owulka czy jednak juz po.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 15:26
-
nick nieaktualnyJedna_z_Wielu wrote:I jeszcze takie coś zapytam :
Badać Przeciwciała przeciwko peroksydazie tarczycowej (aTPO, anty-TPO) ? Przeciwciała przeciwko receptorowi TSH (TRAb) ? I nie wiem czy jest coś jeszcze ? Czy spokojnie poszukać endo i czekać co powie / co zaleci ?
Jeśli wizytę u endo będziesz miała prywatnie to ja bym zrobiła te.przeciwciała. po co płacić za wizytę na której i tak zleci ci zrobienie przeciwciał i wracać drugi raz z wynikami. A tak będzie wiadomo czy Hashimoto czy tylko jakieś niedobory w organizmie tymczasowe -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jedna tak jak pisały dziewczyny i TSH i prolaktyna do zbicia koniecznie! Ale weźmiesz leki wszystko się pięknie unormuje i będzie fasolinka jak nic
Susanna ja raz miałam taką sytuację : pozytywny test ovu w 16dc(był też płodny sluz klucie w jajcu itp.) ale temperatura stała w miejscu wiec robiłam testy dalej i same negatywy aż do 25 dc wtedy znow pozytyw i dopiero po nim skoczyła tempka, cykl trwał 40 dni wiec ovu była w tym 26 dniu a wcześniej najwidoczniej organizm szykował się do ovu ale coś ja zablokowali i była później.
Może podobna sytuacja będzie u Ciebie. Szczególnie ze próg malutki ( według mojej ginki powyzej 10 po ovu).
Wiec może nie zaszkodzi dołożyć jeszcze
Matko jak mnie gardło boliJedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
anusiak5 wrote:a jak u ciebie
Ciulowo bo nigdy nie wiadomo kiedy owu. Tylko testy owu mnie ratują i temperatury ale niestety szybko trzeba działać jak wykryja a mój za granicą pracuje. Jak były równe cykle to przyjeżdżał na tydzień i choć w owu trafiliśmy.
Po @ lecę do giną z wykresami i może jakimiś badaniami krwi. Niech cos kombinuje10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualnykate88:) wrote:Jedna tak jak pisały dziewczyny i TSH i prolaktyna do zbicia koniecznie! Ale weźmiesz leki wszystko się pięknie unormuje i będzie fasolinka jak nic
Susanna ja raz miałam taką sytuację : pozytywny test ovu w 16dc(był też płodny sluz klucie w jajcu itp.) ale temperatura stała w miejscu wiec robiłam testy dalej i same negatywy aż do 25 dc wtedy znow pozytyw i dopiero po nim skoczyła tempka, cykl trwał 40 dni wiec ovu była w tym 26 dniu a wcześniej najwidoczniej organizm szykował się do ovu ale coś ja zablokowali i była później.
Może podobna sytuacja będzie u Ciebie. Szczególnie ze próg malutki ( według mojej ginki powyzej 10 po ovu).
Wiec może nie zaszkodzi dołożyć jeszcze
Matko jak mnie gardło boli
To zobaczymy
14 lat już miesiączkuję i żaden cykl nie trwał ponad 33 dni Ale zawsze może być ten pierwszy raz