Luty w kreseczki podkuty
-
WIADOMOŚĆ
-
meraja90 wrote:Dziewczyny, z góry przepraszam, miałam wytrzymać do 8 lutego, ale nie dałam rady 😅 Nie miałam nadziei, bo miałam bóle okresowe i śluz tez taki, jak dziewczyny opisywały tu ze miały przed okresem.
Rano zrobiłam test pinka kasetowy i wyszła bardzo, bardzo blada kreska, potem z drugiego moczu zrobiłam strumieniowy pinka i tam już wyszły sensowniejsze krechy 🤭🤭
W południe byłam z młodym na spacerze i stwierdziłam, ze pójdę na betę bo i tak mam po drodze 🙈 i teraz to chyba faktycznie jest coś na rzeczy 😅
meraja90 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:07
-
A laski tak przy okazji się zapytam bo rośnie we mnie zagwozdka.
Na jesieni badałam hormony i wyszedł ultra niski estradiol , raz na granicy normy raz poza skala.
Przyczyna badań były skąpe okresy po odstawieniu minipigułki..
Do cykli ciężko się było przyczepić, w środku cyklu raz lekarz normalnie pial z zachwytu.
A po tym super jaju znów okres dwa dni ledwo.
To doktorek dał Estrofem na kilka dni w pierwszej fazie ja chcąc nie chcąc wzięłam w styczniu.
Cykl się rozchwial (pewnie przez przepracowanie akurat) po drodze infekcja, ale po tym estrofemie mega długo był płodny śluz, zaliczyłam podwójny 🤪 skok temperatury, ogólnie mega to wyglądało.
12dpo po drugim skoku dwie kreski.
3dni później okres .
Także zaliczyłam biochema.
I okres znowu byle jaki. Trzeciego dnia ledwo się tli.
Jeszcze z szaroburymi „dodatkami”.
Lekarz jak mu napisałam SMS o okresie powiedział ze szkoda, odwołaj ciążowa wizytę i żyj dalej, a ja już nie chce mu truć smsowo więcej.
Dziwne, co? Myślałam, ze okres po estrofemie będzie lepszy a po biochemie w ogóle intensywniejszy.
A tu nic.
Może się endometrium jakoś nie wiem, degenerować w drugiej fazie? -
Szyszka90 wrote:Cześć Kochane staraczki!
Może niektóre z Was mnie pamiętają, bo co wątek już od kilku miesięcy staramy sie o drugie dziecko.
Zawsze mocno Was dopinguję, a z niektórymi przechodzę na kolejne wątki.
Zmęczeni staraniami, postanowiliśmy troche odpuścić. Przestałam się nakrecać czytając ciągle forum, przeglądając wykresy, szukając objawów, bo już po prostu łapałam się na tym, że o niczym innym nie myślę całe dnie.
W tym miesiącu nic nie mierzę, na nic nie czekam, nie przytulamy się na zawołanie i z obowiązku żeby zajść.
Może uda się w ten sposób? Udało mi się troche uwolnić od zadręczania się przez co może przez mniej stresu będzie to udany cykl...
Jutro mam wizytę kontrolną u ginekologa bo miałam w grudniu mega dużą cystę. Przy okazji zobaczymy co z owulacją, bo program wyznacza mi ją na dziś.
Buziaki i trzymam kciuki :*
Mam tak samo jak Ty w tym cyklu nic nie mierze , obstawiam ze @ będzie 14-15 ale ze nie robiłam testów i nie mierzylam temp to są tylko moje przypuszczenia na podstawie śluzu na majtkach i samopoczucia
Trzeba czasem oczyścić głowę chciałam w ogóle brać tabletki antykoncepcyjne ale nie dostałam recepty.
Zobaczymy co będzie dalej
Otter- proszę wpisz mnie tez na 14.02 ale będę czekać po prostu na okres
Do reszty dziewczyn:
🐧 zadziałał !!! Wiecie komu dziękować a właściwie to wszystkim po trochu bo to wy wszystkie sprawiliście ze poprzedni weekend (22-23.01) był taki upojny 🥰❤️
Otter, Limonka26, Ladinola lubią tę wiadomość
👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
Olenkaqx wrote:Provitamina a mierzysz temp? Jakieś inne objawy bardziej bezowulacyjnego cyklu?
Patrzę na swój wykres i pierwszy raz w życiu mam niskie temp po domniemanej owu. Zawsze 36.6 a teraz 36.4, skok jednorazowy, nieznaczny i potem spadek temp. Stad zaczelam myśleć ze moze owu nie bylo...
Juliet! Pięknie rozpoczęłas luty! Spokojnie zaczynasz piękna drogę matka zawsze będzie się bać o swoje maleństwoStarania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Mam na, że wydębię jutro od internisty luxmedu na teleporadzie skierowanie na wszelkie hormony. Na infolinii babeczka powiedziała, że wszystko mam w abonamencie - kochane korpo 😂
Limonka26 lubi tę wiadomość
-
Mea
Witam Cię w naszej cudownej grupie.
Ja za chwile kończę 33lata. W styczniu 2020r urodziłam syna, a w ciążę zaszłam w 1cs z 1 stosunkiem w miesiącu. Byłam pewna, że teraz też tak pójdzie. I klapa! To mój 5cs, a w styczniu miałam cb. Liczę, że teraz zatrybiło i będę rodziła w październiku 😍 u mnie dzisiaj 10dpo, więc lada moment wszystko się wyjaśni.
Moje wyniki wskazują, że niby wszystko w porządku. Nasienie tylko wyszło morfologia 3%, ale androlog powiedział, że O.K.
Martyna33
Pamiętaj Kochana, że zasada "miej wyjebane, a bedzie Ci dane dziala zawsze" więc jak wyluzujesz, to pewnie przyjdzie 🐒
Miałam tak w poprzednim cyklu gdy już wiedziałam że to cb i to czekanie było najgorsze ze wszystkiego. Marzyłam, żeby juz przyszła i zeby zacząć nowy cykl.
PannaAnna
120kg przy jakim wzroście? Wszystko da się zrobić. Nie ma co się martwić, tylko trzeba wziąć się za siebie. Jakbyś potrzebowała pomocy, to chętnie Ci pomogę, bo jestem dietykiem.
Mareja90
Gratuluję! Pięknie zaczełaś luty! Ja styczeń zaczełam dość kiepsko 🙈
Otter
Widzisz, nigdy nie ma co tracić nadzei, bo owu też może być późno. Wazne że jest. A jak długie masz cykle.
abrakadabra
Miałam podobne odczucia jak Martyna. Nikt nie chce tu nikomu źle. Ale Twoje odpowiedzi nasunęły mi podobne wnioski. Teraz jest taka rzeczywistość medyczna, że trudno trafić na super lekarza. Dlatego sama musisz troche się zainteresować i wziac sprawy w swoje ręce. A badania w tym wypadku są niezbędne. Na początku wątków są wypisane wszystkie badania, które są absolutnym minimum do dalszych diagnoz. I trzeba je zrobic w konkretnych dniach, bo inaczej możesz bująć się z tym przez kolejny rok lub dwa, a może i trzy. Choć ja życzę Ci powodzenia już!Mea lubi tę wiadomość
-
Limonka26 wrote:Mąż w dzieciństwie miał operację wnętrostwa (sprowadzanie jądra „na miejsce”). Jak się o tym dowiedziałam i naczytałam, to kazałam mu iść na badanie nasienia i niestety wyszło kiepskie - właściwie wszystko poniżej norm 😔 Po 3 miesiącach supli, trochę basenu, wykluczenie sauny (co lubił bardzo) i sporo się polepszyło, z tego co pamiętam tylko morfologia się nie poprawiła bo chyba była 2%. Tylko wtedy nam w głowie nie były dzieci, ale wiedziałam na co się piszę. Teraz bierze suple od grudnia, narazie stwierdziłam, że daję nam czas tak do kwietnia i jeśli nic nie zaskoczy to robimy badanie nasienia, bo nie chciałam go na start już stresować 😟
Dziewczyny odnośnie tych lekarzy, to czasami naprawdę ciężko trafić... A apropo luxmedowych lekarzy to w ogóle. Ja wydusiłam z gina całe badania pokroju różyczka, toxo, morfologia, TSH ale już progesteronu, prolaktyny nie chciał mi wypisać pomimo plamień i okropnego bólu piersi przed @ 🙄 a przy wyniku TSH 2,57 wpisał tylko komentarz, że wynik w granicach normy laboratoryjnej, gdzie mówiłam, że staramy się o dziecko 🤦🏼♀️
-
I mamy powtórkę z rozrywki... poszłam spać o 21, mamy 2 w nocy, a ja mam oczy jak sowa.... pospane 🙈 niektóre z was, to dopiero się spać położyły haha 😂😂 spróbuję się jeszcze położyć i usnąć, bo przecież umrę 😂😂
Kira, Limonka26 lubią tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
To tak samo jak u mnie.. Wstałam i 2 zmierzyłam temp 36.8 no i poszłam zrobić sikanego. Niestety to musiała być wada testu.. Co prawda ucieszyła mnie ale jednak wada.. Dziś na teście biel vezira.. Za to dziś mam zamiar zrobić sobie dobrego drinka i czekać na 🐒 i cieszyć się moimi chłopcami i moim K.. Dziecko przyjdzie ale może nie jest teraz na nie czas.. Będziemy próbować i zobaczymy 😉😉
-
Dzien dobry. Mi można wpisać @. Temperatura juz w dole wczoraj lekkie plemienie więc to kwestia chwili za nim sie rozkręci. W tym miesiącu ide na monitoring to zobaczymy jak będzie z Owu moze uda sie jeszcze w lutym za testować.
Trzymam kciuki za wszystkie 😘Paulinaaa lubi tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Juliet wrote:I mamy powtórkę z rozrywki... poszłam spać o 21, mamy 2 w nocy, a ja mam oczy jak sowa.... pospane 🙈 niektóre z was, to dopiero się spać położyły haha 😂😂 spróbuję się jeszcze położyć i usnąć, bo przecież umrę 😂😂
Juliet ja Ci powiem tak. Po prostu Twój organizm już przygotowuje się na nieprzespane nocki z dzieckiem 😍 Teraz nauczysz się spać po 3h i normalnie funkcjonować. Zapewniam, że się da. Jak? Nie wiem, ale da się😂
Madżi taki smutek 😒 może za wcześnie jednak jeszcze i to wada testu. Ja ciągle trzymam kciuki✊
Lolipop czasami lepiej nie wiedzieć. Wtedy człowiek zdrowszy 😃
Otter czyli Wy teraz ostro działacie z serduszkowaniem😍💞 Powodzenia!
P.S.
Ja już mam wyimaginowane objawy ciąży 😂
To jest naprawdę zabawne, że nagle tyle rzeczy na raz potwierdza mi ten stan 😂😂😂 łącznie z mdłościami od wczoraj 🙈 hahaha
Oczywiście w pierwszej ciąży o któtej dowiedziałam się w 18dc nie miałam, żednych objawów oprócz spania. A teraz nagle setki wskazówek, hahahaha głupia ja 🤣🤣🤣Kira, Julkaaa, Juliet, mgielka lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj byłam u gina. Potwierdził moje przypuszczenia, że za chwilę będzie owu. Ale dodał taki smaczek, że zrobił mi się polip w macicy🤦♀️ Także mam zgłosić się po @, żeby potwierdzić i w razie co do szpitala... Juhuu k****
Ale przeczytałam też, że zachodzą laski z polipem pomimo, że to jest utrudnione. Także jak będzie miało się udać w tym cyklu to się uda. I tak odpuściłam totalnie i podchodzę na luzie. Nawet temp przestaję mierzyć.
Kciuki za Was dziewczyny ⏸️💚💚💚Otter lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 22:45
Martyna33, Kira, Olenkaqx, futuremama, mgielka, NataliaGie, Blanka1988, Paulinaaa, Pomarańcza, Juliet, Monika7, Limonka26, Stysia16, Nynka, midzia, Sendi94, Julkaaa, Domistr lubią tę wiadomość
-
futuremama wrote:Blanka większość z nas to zna😂 ale np. w grudniu przy biochemie miałam lżejsze objawy niż styczniu choć patrząc na testy w grudniu beta była raczej wyższa niż styczniu także logiki zero
A teraz dopiero 4dc... wlecze się okropnie ten czas
Powiem Ci Kochana, że ja się dzisiaj śmieję sama z siebie w głos! Naprawdę, to jest już tak głupie, świadomie wiem o tym doskonale. Ale mózg podświadomie wysyła takie objawy. Serio to są cyrki. Uważam, że staraczki są w największej grupie ryzyka zaburzeń psychicznych.😂🙈
Ja w styczniu przy biochemie czułam się strasznie. Od razu wiedziałam, że jest coś na rzeczy, bo naprawdę moje samopoczucie leżało i kwiczało. -
Blanka1988 wrote:Powiem Ci Kochana, że ja się dzisiaj śmieję sama z siebie w głos! Naprawdę, to jest już tak głupie, świadomie wiem o tym doskonale. Ale mózg podświadomie wysyła takie objawy. Serio to są cyrki. Uważam, że staraczki są w największej grupie ryzyka zaburzeń psychicznych.😂🙈
Ja w styczniu przy biochemie czułam się strasznie. Od razu wiedziałam, że jest coś na rzeczy, bo naprawdę moje samopoczucie leżało i kwiczało.
Totalnie się zgadzam. Po myśli „może mam mdłości?” Automatycznie zaczynam je mieć 😂😂
U mnie 39 dc, 17dpo, zastrzelcie mnieBlanka1988 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia