Luty w kreseczki podkuty
-
WIADOMOŚĆ
-
Olenkaqx wrote:.A. Który u Ciebie dpo?
Kreska jak dla mnie ciemniejsza niż wczorajsza
12dpoWiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
nick nieaktualnyMorgana wrote:Dziewczyny już po wizycie. Nie ma owu i raczej nie było, mam czekać na okres. Dziś 27dc i jeśli do niedzieli nie przyjdzie (a na pewno nie, bo nigdy nie miałam tak krótkiego cyklu) to duphaston na wywołanie i ruszamy kolejny raz ze stymulacją. Znowu dała mi ovaleap, tylko w innych dawkach rozpisany. Oby teraz zadziałał 🙏
No więc nie zatestuję w lutym 😔 ale mam nadzieję, że w marcu już tak ✊✊ -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 14:37
Magdaalena91, Kira lubią tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
To jak masz 12dpo to całkiem niezle cienie. Nasikaj za dwa - trzy dni powinien być już ciemniejszy
Ale porównując to widać jak powoli ciemnieje, noo i weźmy pod uwage ze czułość 20 -
Hejo pamietam Cię ze wsześniejszych wątków! Dla mnie jest ciemniejszy cień! Czułość 20 daje wielkie nadzieje, ze pokazuje dzidziusia ! Jeszcze wcześnie ale ja 12 dpo i takiego cienia mam synka :)Trzymam kciuki !
.A. lubi tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Syla87 wrote:Mam taka koleżankę której lekarze w wieku 21 lat powiedzieli ma Pani pcos będzie bardzo ciężko zajść w ciąże o ile w ogóle trzeba się leczyć wiec ona co hulaj dusza piekła nie ma i bez zabezpieczenia jechała z chłopakiem bo przecież jest bezpłodna. Pierwszy strzał - ciąża 😂 dziś mała ma 12 lat
Moja przyjaciółka miała identycznie. Lekarz nastraszył, że trzeba leczyć, a że była dopiero po ślubie to odpuściła sobie zabezpieczanie, bo stwierdziła, ze.jak to ma tak wygladac, to po co jej hormony i zaszła w ciąże w 1c od odstawienie tabletek. Wiec ponownie stwierdzam "miej wyjebane, a będzie Ci dane" -
Juliet wrote:A ja bym wcale nie odchodziła stąd 😛 przecież możemy zostać, kto nam zabroni? 😊
A pewnie, że tak. Ja też tu chętnie zostanę. Poczekam do końca miesiąca aż dziewczyny potestują i będziemy zalewać forum lutowe zdjęciami USG, wynikami badań ciążowych, fotkami wyprawek i rosnących brzuchów brzuchów 😍Staraczkalulu, Nynka, Stysia16, Karooolcia :), Juliet, Kira, midzia, Oliwka91 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja juz po wizycie i powiem wam szczerze nie które panie nie powinny być ginekologami. Wczoraj bylam pierwszy raz u tej pani i powiedziała na usg ze ona tu nic nie widzi ze nic nie ma. A dziś bylam u tej mojej pani ginekolog i powiedziała że progesteron jest ok i ze byla owulacja i zrobila mi usg i powiedziała że jest wszystko w porządku ze widać ładnie ciałko żółte i teraz mam czekać na rozwój sytuacji do wtorku jeśli 🐒się nie pojawi to mam zrobić bthcg. I kazała się nie denerwować.
Blanka1988, Nynka, Morgana, Otter, Juliet, Kira, midzia, Oliwka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyna32 wrote:Hej dziewczyny ja juz po wizycie i powiem wam szczerze nie które panie nie powinny być ginekologami. Wczoraj bylam pierwszy raz u tej pani i powiedziała na usg ze ona tu nic nie widzi ze nic nie ma. A dziś bylam u tej mojej pani ginekolog i powiedziała że progesteron jest ok i ze byla owulacja i zrobila mi usg i powiedziała że jest wszystko w porządku ze widać ładnie ciałko żółte i teraz mam czekać na rozwój sytuacji do wtorku jeśli 🐒się nie pojawi to mam zrobić bthcg. I kazała się nie denerwować.
Ładne masz EndoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 14:58
-
nick nieaktualny
-
Justyna32 wrote:Hej dziewczyny ja juz po wizycie i powiem wam szczerze nie które panie nie powinny być ginekologami. Wczoraj bylam pierwszy raz u tej pani i powiedziała na usg ze ona tu nic nie widzi ze nic nie ma. A dziś bylam u tej mojej pani ginekolog i powiedziała że progesteron jest ok i ze byla owulacja i zrobila mi usg i powiedziała że jest wszystko w porządku ze widać ładnie ciałko żółte i teraz mam czekać na rozwój sytuacji do wtorku jeśli 🐒się nie pojawi to mam zrobić bthcg. I kazała się nie denerwować.
Niektórzy lekarze to tylko psują nerwy zamiast pomagać. Nagadają głupot, a człowiek wierzy, bo przecież sam sobie nie sprawdzi. Dobrze, że okazało się, że wszystko jest w porządku 🍀33l. ♀ ➥PCOS -
Morgana wrote:Niektórzy lekarze to tylko psują nerwy zamiast pomagać. Nagadają głupot, a człowiek wierzy, bo przecież sam sobie nie sprawdzi. Dobrze, że okazało się, że wszystko jest w porządku 🍀
Tak dokładnie a najlepsze jest ze na tej wizycie pani ginekolog to mi waliła na ty!!! ja to bylam w szoku tak się spoufalac z kimś kogo wogole się nie zna to jest nieprofesjonalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 15:10
-
Otter wrote:Z tego będzie Dzidzia 😊 kciuki 🍀
Po Waszych słowach wsparcia i nadziei to już nawet mdłości porannych dostałam 😆Olenkaqx, Monika7, Karooolcia :), Limonka26, Kira, midzia lubią tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Przeczytałam u mamyginekolog to:
"Ponieważ, najwcześniejszy objaw ciąży w USG możemy zobaczyć jak bHCG wynosi około 1000 U/l.
Dodatkowo ponieważ wiemy, że w zdrowej ciąży bHCG podwaja się co 48h – to po raz pierwszy zobrazowania pęcherzyka ciążowego (czyli pierwszego objawu ultrasonograficznego ciąży- gestational sac GS) w macicy możemy się spodziewać nie wcześniej niż ok 4 tygodnie i 5 dni."
Ja mam dzisiaj 19dpo, ciąża 4 tygodnie i 5 dni a ginekolog nic nie widziała na USG 😭😭😭 tylko cień jakiś i pogrubione endometrium.
Już telepie spódnicą, bez sensu te stresy🙈
Edit.
Właśnie odebrałam wyniki.
bHCG 1309,92 mUI/ml
Progesteron 17,2 ng/ml
Powiedzcie proszę, że ta młoda lekarka nie zna się na USG i nie potrafiła dziś tego sprawdzić. Powiedzcie, że ten cień co widziała, to ciąża. Że może miała kiepski sprzęt. Że wysoka beta, a brak widocznego pęcherzyka na USG to może młoda ciąża mnoga? Powiedzcie proszę dobre słowo, bo do wizyty u mojego lekarza muszę czekać do wtorku 🙈
Ten stres jest bez sensu! Kto ma jakieś jaranie? Dajcie proszę, bo wykituję🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 16:16
Nynka, Kacha_88 lubią tę wiadomość