X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty w kreseczki podkuty
Odpowiedz

Luty w kreseczki podkuty

Oceń ten wątek:
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka gratulacje! Będziesz myśleć o nowej pracy a nie o staraniach, to chociaż glowa odpocznie :)

Dziewczyny jak mi brakuje siłowni... Zajęć fitness. Od czasu zamknięcia siłowni nie robię nic ze swoim ciałem. A juz mialam takie ładne ramiona i tylek jak z obrazka. I wszystko oklapło :D myslalam czy nie wrócić do biegania, ale zimno, mokro i snieg i wszystkie cztery pary butów do biegania sa na ciepłe dni... Przypomnicie z kim ćwiczycie joge? Przyda mi się na czas po owu.
    Wlaśnie dzis mam mieć niby owu, bo wczoraj rano o 9 pik na owulaku, o 16 już tylko cień, ale nic absolutnie nie czuje... Ani pół jajnika. Chyba że owu i ból jajnika przespałam, co też jest możliwe. Dla wszelkiej pewności zaciagnelam małża do lozka wieczorem :D❤️ bo rano nie byłoby czasu jednak. Od jednego serduszkowania w płodne też można zajść nie? :D moze wieczorkiem poprawimy

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Patka gratulacje! Będziesz myśleć o nowej pracy a nie o staraniach, to chociaż glowa odpocznie :)

Dziewczyny jak mi brakuje siłowni... Zajęć fitness. Od czasu zamknięcia siłowni nie robię nic ze swoim ciałem. A juz mialam takie ładne ramiona i tylek jak z obrazka. I wszystko oklapło :D myslalam czy nie wrócić do biegania, ale zimno, mokro i snieg i wszystkie cztery pary butów do biegania sa na ciepłe dni... Przypomnicie z kim ćwiczycie joge? Przyda mi się na czas po owu.
    Wlaśnie dzis mam mieć niby owu, bo wczoraj rano o 9 pik na owulaku, o 16 już tylko cień, ale nic absolutnie nie czuje... Ani pół jajnika. Chyba że owu i ból jajnika przespałam, co też jest możliwe. Dla wszelkiej pewności zaciagnelam małża do lozka wieczorem :D❤️ bo rano nie byłoby czasu jednak. Od jednego serduszkowania w płodne też można zajść nie? :D moze wieczorkiem poprawimy

Oczywiście ze od jednego tez można zajść ❤️
    Joga z Gosią Mostowską. Jak chcesz się spocić to power yoga, a jak po owu to mnóstwo spokojniejszych praktyk u niej znajdziesz.
    Medytacje z nią tez polecam, ale to nie każdy lubi. Aczkolwiek w czasie poowulacyjnym joga+ medytacja to takie ukojenie ☺️

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, często nie piszę, ale staram się czytać wszystko 😁 i chyba zaczynam bardzo mocno zastanawiać się nad 🐧 😁 myślę że może być z nim większa frajda (choć ogólnie nie narzekam, ale zawsze to coś nowego).
    Ja teoretycznie jutro owulka, dzisiaj lekko temp do góry, ale nie jest to skok o 0,2, lady Comp pokazuje że dzisiaj, tak czy siak seksy są i będą 🤣
    Mam takie pytanie do Was. Ja często kocham się w godzinach hm, niestandardowych, bo albo 2-3 w nocy albo 5 nad ranem. Zdarzają się też normalniejsze godziny, ale jak zaznaczyć to w ovu? Że wieczorem poprzedniego dnia czy rano następnego? 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 09:35

Ladinola, Domistr lubią tę wiadomość

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Stysia16 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka na pęcherz też fajne są nasiadowki z rumianku. Ja brałam nocnik i w nim zaparzalam rumiake, po czym siadałam na nocniku i tak 10 min. Później też się tym już letnim naparem podmywalam/ przecierałam. Ja jestem zwolennikiem naturalnych środków i polecam także żurawine 👌

Siłownie można urządzić sobie w domu 😃 bardzo fajne treningi ma na ig Patryk Konicki jak się nie mylę.. zaraz to sprawdzę. Ma ćwiczenia, które można zrobić w domu, z przyrządami czy też bez nich. Na prawdę można po nich mieć zakwasy jak oo siłce 😜

Edit: wklejam link do profilu Patryka Konickiego https://instagram.com/patryk_konicki?igshid=dqn4jbsxxky3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 09:58

Monika7 lubi tę wiadomość

2/2023 💔 6tc poronienie
    12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
    2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
    5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

01/2023 chcemy drugiego bobasa :)
    Starania bez spiny, co będzie to będzie!
    3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok :)
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    Uśmiałam się 😆👌
    Ja przeszlam 2 wyzwania 🤣🙈
    Gratuluję samozaparcia i wytrwałości!! 🙂
    Ja tak jak Olenkaqx czekam na otwarcie siłowni jak na zbawienie 😉

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ale się cieszę, że Wam pingwinek przypadł do gustu! 😍

A ja wróciłam z bojów o pobranie krwi... Staliśmy pół godziny na dworze pod jednym punktem pobrań, miałam iść do innego ale jak podjechaliśmy i zobaczyliśmy kolejkę na dworze to pojechaliśmy do tego drugiego. No ale co, przez pół godziny nikt nie wychodził, nie wiadomo o co chodzi, przede mną ok 10 osób... Już zamarzałam, stwierdziłam, że chyba jutro spróbujemy podjechać... Wracam i co? Pod tą pierwszą przychodnia ci sami ludzie po jakiejś ok godzinie dalej stoją na dworze! Co się dzisiaj dzieje.
    A no i piersi jeszcze mocniej dzisiaj bolą, brzuch na @ też cmi więc czekam na 🐵.

• Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stysia ja mam silownie w domu 😂😂 rowerek, atlas, gumy, piłka, kettle. Ale jednak motywacji znaleźć nie potrafię. Jogę zawsze bardzo lubiłam, miała zbawienny wpływ na mój kregoslup. Medytacji nie próbowałam, ale może dziś spróbuję. Nie mam nikogo w domu, wszyscy w pracy to idealny czas na wyciszenie :)

Pomarancza jeżeli o 5 rano to ja bym zaznaczyła że rano, jezeli 2-3 to w zależności o której położyłam się spać. Jeżeli późno to zaznaczyłabym wieczór. Sama mam czasem takie rozkminki :) ale najważniejsze że były ❤️❤️

Martyna33, Stysia16, futuremama, Pomarańcza lubią tę wiadomość

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • Madżi88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio nie mam sił cokolwiek pisać na forum.. Całkiem nieźle się czuję, oprócz krwawienia z jelit gdzie nie wiem dlaczego mój syndrom jelita drażliwego odezwał się teraz skoro nic nie zmieniłam w diecie a zaczęło się 2dnia brania duphaston.. Chyba nie jestem stworzona do brania hormonów 🙈 mam może głupie pytanie czy biorąc dupka mam szanse na ciążę? Jeśli dupka wzięłam po owu to czy jest to możliwe? Zerknijcie proszę na mój wykres i powiedzcie co o tym sądzicie 😅😅

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wizyta u lekarza a propo moich boki w klatce piersiowej, powiem jej dzisiaj o tarczycy że ma mi dać skierowanie na anty TPO, anty TG i na te inne, plus oczywiście jej powiem że staramy się o dziecko i TSH powinno być dużo niższe..
    Przeglądalam swoje badania które robiłam pol roku temu, TSH było 1,87 😍 co się popieprzyło w ciągu tych paru miesięcy to nie mam pojęcia, może ma wpływ to że juz nie mieszkam nad morzem tylko w górach,

Kochane jeszcze parę dni i chce tu widzieć wysyp ⏸️❤️

Stysia16, Olenkaqx lubią tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Blanka1988 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    Miej wyjebane a będzie. Ci dane.

Przedwczoraj rozmawiałam ze znajoma.. Ma 30 lat a jej partner 60.
    Starali się 2 lata równe i w końcu stwierdziła że ona już nie chce. Stosowali gumki jak wcześniej przez kolejne miesiące i pewnego razu gumka pękła co im się nigdy nie Zdarzyło 🤣 i okres nie przyszedl a młody ma dziś 3 lata 😆
    Zaznaczam. Pali dużo. Odżywia się typu cola codziennie. 🙈
    Czasem potrzeba tak niewiele.

Blanka co do Pęcherza. Pomoże pić jak najwięcej. Choćby wody z cytryna czy żurawiną. Ale tak 3litry dziennie I oby przeszło. Zadnej kawy ani herbaty

Na mega wzdęcia biorę czasem espumisan ale ostatnio obyło się bez.
    Dieta lekkostrawna napewno pomoże w tym czasie

Dziś nie zmierzyłam Temp bo nie przygotowałam go wczoraj:/

No właśnie... Tak jak mówiłam "miej wyjebane" moja przyjaciółka w dniu w ktorym u mnie przyszła @ w zaciążonym cyklu (cb💔) napisała mi, że bzykała się raz w 5 dc i jest w ciąży🙈 Serio! Teraz ma 8tc.

Lolipoo i dobrze, że nie mierzyłaś temp. miej luz... Wpisz sobie wyższą, niech mózg się cieszy 😍

Olenkaqx wszyscy mówili, ze o dziecko trzeba się długo starać, to my na luzie podjeliśmy decyzje, że zaczynamy bez spiny, to może w ciągu roku się uda i ja zaszłam w pierwszą ciążę w 1cs z jednym stosunkiem w miesiącu, bo akurat mąż był w rozjazdach. I do tego przeżyłam takie ostre imprezy z alkoholem i narkotykami. Nawet w 10dpo test wyszedł mi negatywny, więc wtedy już poleciałam po całości z imprezowaniem. Dziecko zdrowe, ciąza ksiązkowa!

I to kolejne potwierdzenie mojej tezy co do starań... "Miej wyjabene..." u mnie się sprawdziło. A jak teraz chcę i się staram, badam, mierzę, kontroluje... To dupa jałowa mi z tego wychodzi🙈

CestLaVie lubi tę wiadomość

🙋33🤵31
    💚19dpo HCG 1309,92
    thgfs65gxmx9kgs4.png

qdkke6ydl3jfmmh3.png
    Rodzę 16 października
  • Stysia16 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka trzymam kciuki za badania 🍀 warto też zrobić insulinę, glukozę i wskaźnik HOMA, ja miałam też prolaktynę robioną i wszystkie co mam w stopce :P Wszystkie te badania robiłam pod kątem ciąży ;)

P.S. też czekam na wysyp II 💪

2/2023 💔 6tc poronienie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

• snw Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test. Mój Stary nic nie widzi, nawet jak kazałam mu patrzeć z czołówką... ja wypatruje cienia cienia cienia 🤓 wrzucam fotkę w oryginale i zmodyfikowana w apce Checker (swoją droga obczajcie ta apke, bo można wszystkie testowe cienie wyłapać/wyeliminować 😁 dobra dla takich nakręconych i niecierpliwych 🙃 )

https://zapodaj.net/90d61623f7423.jpg.html

Dopiero 12dpo, wiec może być za wcześnie, a nawet jeśli to tylko moja wyobraźnia to przynajmniej w następnym cyklu spróbuje jak to jest z kubeczkiem 😁

🙋🏼‍♀️34 lata 💁🏻‍♂️40 lat
    Starania od 07.2020 💕

03.05.2022 - ⏸
    13.05.2022 - 🔘
    27.05.2022 - 🧡🦐
    23.06.2022 - 4,47cm człowieka ♥️
    29.06.2022 - It’s a girl! 🎀
    22.09.2022 - Kluseczka ma już 699g 💪🏻
    09.01.2023 - 💚

QtiCp2.png
  • Patka22 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 to już tuż tuż! Czuje ze to ten cykl i czekamy na ⏸

Ja któraś jest przed zakupem czegoś z n69 to podaje kod rabatowy: 6969 - tylko 5% ale przy większej sumie coś tam zawsze takiej jest, taki kod dostałam przy moim zakupie ze niby dla stałej klientki 😆

Ladinola, Otter lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snw wrote:
    Hej! Oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test. Mój Stary nic nie widzi, nawet jak kazałam mu patrzeć z czołówką... ja wypatruje cienia cienia cienia 🤓 wrzucam fotkę w oryginale i zmodyfikowana w apce Checker (swoją droga obczajcie ta apke, bo można wszystkie testowe cienie wyłapać/wyeliminować 😁 dobra dla takich nakręconych i niecierpliwych 🙃 )

https://zapodaj.net/90d61623f7423.jpg.html

Dopiero 12dpo, wiec może być za wcześnie, a nawet jeśli to tylko moja wyobraźnia to przynajmniej w następnym cyklu spróbuje jak to jest z kubeczkiem 😁
    Chyba błąd w linku bo nie widzę zdj...

• Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:
    I to kolejne potwierdzenie mojej tezy co do starań... "Miej wyjabene..." u mnie się sprawdziło. A jak teraz chcę i się staram, badam, mierzę, kontroluje... To dupa jałowa mi z tego wychodzi🙈

Dlatego staram się nie myśleć, maksymalnie wyłączać myślenie i mieć wyjebane. Podejrzewam że kolejny cykl jeżeli się nie uda przestanę mierzyć temperature, robić owulaki. Poznałam swój cykl przez trzy miesiące wystarczająco.
    I u mnie zawsze to powiedzenie i wrzucenie na luz dawało mega efekty - to co chciałam, starałam się wychodziło jak wrzucilam na luz.
    Noo i trzymam sobie z tyłu głowy przepowiednie kolegi z pracy (wrozbita Maciej-doslownie jeżeli chodzi o ciaze) - przepowiedział w listopadzie, że w marcu znajdę w ciążę. A jego przepowiednie się sprawdzają :) dwóm innym dziewczynom przepowiedział z dokładnością do tygodni ciążę :)

Monika7 lubi tę wiadomość

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • snw Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Chyba błąd w linku bo nie widzę zdj...

Wrzuciłam jeszcze raz

https://zapodaj.net/98b1e4fb4f6e0.jpg.html

🙋🏼‍♀️34 lata 💁🏻‍♂️40 lat
    Starania od 07.2020 💕

03.05.2022 - ⏸
    13.05.2022 - 🔘
    27.05.2022 - 🧡🦐
    23.06.2022 - 4,47cm człowieka ♥️
    29.06.2022 - It’s a girl! 🎀
    22.09.2022 - Kluseczka ma już 699g 💪🏻
    09.01.2023 - 💚

QtiCp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snw wrote:
    Wrzuciłam jeszcze raz

Coś przebija 😊

snw lubi tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snw wrote:
    Wrzuciłam jeszcze raz

Coś przebija na tym wyżej, ale nie polecam używania filtrów do testu. Jeśli jest ciąża to bez filtra widać
    A co do filtru - były już tu takie laski które tak robiły i ciąży nie było

snw lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Stysia16 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Dlatego staram się nie myśleć, maksymalnie wyłączać myślenie i mieć wyjebane. Podejrzewam że kolejny cykl jeżeli się nie uda przestanę mierzyć temperature, robić owulaki. Poznałam swój cykl przez trzy miesiące wystarczająco.
    I u mnie zawsze to powiedzenie i wrzucenie na luz dawało mega efekty - to co chciałam, starałam się wychodziło jak wrzucilam na luz.
    Noo i trzymam sobie z tyłu głowy przepowiednie kolegi z pracy (wrozbita Maciej-doslownie jeżeli chodzi o ciaze) - przepowiedział w listopadzie, że w marcu znajdę w ciążę. A jego przepowiednie się sprawdzają :) dwóm innym dziewczynom przepowiedział z dokładnością do tygodni ciążę :)

Podaj namiar na wróżbitę, może j mi wywróży ciążę 😃😜 generalnie nie wierzę w przepowiednie, ale jak Pan ma dobre statystyki to trzymam kciuki w przyszłym miesiącu za Twoją ciążę, mam nadzieję ze zdrową i książkowa 🤞🤞🤞 (oczywiście jakby w lutym nie zaskoczyło)

Co do filtrów na testach ciążowych to jestem zdania, że warto poczekać dwa, trzy dni i zrobić test jeszcze raz, kreska powinna ciemnieć. Filtry nie oddają w 100% że jestem w ciąży. Czasem jest wada testu i gołym okiem nie widać nic , a filtr wyłapuje to czego nie powinien. Życzę cierpliwości sobie i Wam kochane i wytrwałości w nierobieniu testów przed planowaną 🐒🍀

2/2023 💔 6tc poronienie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

• Syla87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, poturbowana dzisiejszą miesiączką przychodzę na wątek lutowy. Brak słów...

Pozdrawiam, wszystkie lutowiczki i życzę powodzenia 🙌🤞

Na 10 lutego mam zaplanowaną drożność, może coś ruszy po tym 🤷‍♀️

Sendi94, Nynka, Otter, Blanka1988 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2019
    👩🏼
    drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
    Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
    👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok

Trzy nieudane IUI
    29.04.2022 punkcja
    IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
    04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
    7 dpt cień cienia
    8 dpt beta 122
    10 dpt beta 318
    12 dpt beta 702
    14 dpt beta 1543
    19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
    29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
    08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
    13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
    30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨‍👩‍👧
    02.11.2022 III prenatalne 🍀
    10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ