Luty w kreseczki podkuty
-
WIADOMOŚĆ
-
Patka gratulacje! Będziesz myśleć o nowej pracy a nie o staraniach, to chociaż glowa odpocznie
Dziewczyny jak mi brakuje siłowni... Zajęć fitness. Od czasu zamknięcia siłowni nie robię nic ze swoim ciałem. A juz mialam takie ładne ramiona i tylek jak z obrazka. I wszystko oklapło myslalam czy nie wrócić do biegania, ale zimno, mokro i snieg i wszystkie cztery pary butów do biegania sa na ciepłe dni... Przypomnicie z kim ćwiczycie joge? Przyda mi się na czas po owu.
Wlaśnie dzis mam mieć niby owu, bo wczoraj rano o 9 pik na owulaku, o 16 już tylko cień, ale nic absolutnie nie czuje... Ani pół jajnika. Chyba że owu i ból jajnika przespałam, co też jest możliwe. Dla wszelkiej pewności zaciagnelam małża do lozka wieczorem ❤️ bo rano nie byłoby czasu jednak. Od jednego serduszkowania w płodne też można zajść nie? moze wieczorkiem poprawimy -
Olenkaqx wrote:Patka gratulacje! Będziesz myśleć o nowej pracy a nie o staraniach, to chociaż glowa odpocznie
Dziewczyny jak mi brakuje siłowni... Zajęć fitness. Od czasu zamknięcia siłowni nie robię nic ze swoim ciałem. A juz mialam takie ładne ramiona i tylek jak z obrazka. I wszystko oklapło myslalam czy nie wrócić do biegania, ale zimno, mokro i snieg i wszystkie cztery pary butów do biegania sa na ciepłe dni... Przypomnicie z kim ćwiczycie joge? Przyda mi się na czas po owu.
Wlaśnie dzis mam mieć niby owu, bo wczoraj rano o 9 pik na owulaku, o 16 już tylko cień, ale nic absolutnie nie czuje... Ani pół jajnika. Chyba że owu i ból jajnika przespałam, co też jest możliwe. Dla wszelkiej pewności zaciagnelam małża do lozka wieczorem ❤️ bo rano nie byłoby czasu jednak. Od jednego serduszkowania w płodne też można zajść nie? moze wieczorkiem poprawimy
Oczywiście ze od jednego tez można zajść ❤️
Joga z Gosią Mostowską. Jak chcesz się spocić to power yoga, a jak po owu to mnóstwo spokojniejszych praktyk u niej znajdziesz.
Medytacje z nią tez polecam, ale to nie każdy lubi. Aczkolwiek w czasie poowulacyjnym joga+ medytacja to takie ukojenie ☺️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Oj dziewczyny, często nie piszę, ale staram się czytać wszystko 😁 i chyba zaczynam bardzo mocno zastanawiać się nad 🐧 😁 myślę że może być z nim większa frajda (choć ogólnie nie narzekam, ale zawsze to coś nowego).
Ja teoretycznie jutro owulka, dzisiaj lekko temp do góry, ale nie jest to skok o 0,2, lady Comp pokazuje że dzisiaj, tak czy siak seksy są i będą 🤣
Mam takie pytanie do Was. Ja często kocham się w godzinach hm, niestandardowych, bo albo 2-3 w nocy albo 5 nad ranem. Zdarzają się też normalniejsze godziny, ale jak zaznaczyć to w ovu? Że wieczorem poprzedniego dnia czy rano następnego? 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 09:35
Ladinola, Domistr lubią tę wiadomość
-
Blanka na pęcherz też fajne są nasiadowki z rumianku. Ja brałam nocnik i w nim zaparzalam rumiake, po czym siadałam na nocniku i tak 10 min. Później też się tym już letnim naparem podmywalam/ przecierałam. Ja jestem zwolennikiem naturalnych środków i polecam także żurawine 👌
Siłownie można urządzić sobie w domu 😃 bardzo fajne treningi ma na ig Patryk Konicki jak się nie mylę.. zaraz to sprawdzę. Ma ćwiczenia, które można zrobić w domu, z przyrządami czy też bez nich. Na prawdę można po nich mieć zakwasy jak oo siłce 😜
Edit: wklejam link do profilu Patryka Konickiego https://instagram.com/patryk_konicki?igshid=dqn4jbsxxky3Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 09:58
Monika7 lubi tę wiadomość
2/2023 💔 6tc poronienie
12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
01/2023 chcemy drugiego bobasa
Starania bez spiny, co będzie to będzie!
3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok -
Lolipop wrote:Uśmiałam się 😆👌
Ja przeszlam 2 wyzwania 🤣🙈
Ja tak jak Olenkaqx czekam na otwarcie siłowni jak na zbawienie 😉 -
nick nieaktualnyHej! Ale się cieszę, że Wam pingwinek przypadł do gustu! 😍
A ja wróciłam z bojów o pobranie krwi... Staliśmy pół godziny na dworze pod jednym punktem pobrań, miałam iść do innego ale jak podjechaliśmy i zobaczyliśmy kolejkę na dworze to pojechaliśmy do tego drugiego. No ale co, przez pół godziny nikt nie wychodził, nie wiadomo o co chodzi, przede mną ok 10 osób... Już zamarzałam, stwierdziłam, że chyba jutro spróbujemy podjechać... Wracam i co? Pod tą pierwszą przychodnia ci sami ludzie po jakiejś ok godzinie dalej stoją na dworze! Co się dzisiaj dzieje.
A no i piersi jeszcze mocniej dzisiaj bolą, brzuch na @ też cmi więc czekam na 🐵. -
Stysia ja mam silownie w domu 😂😂 rowerek, atlas, gumy, piłka, kettle. Ale jednak motywacji znaleźć nie potrafię. Jogę zawsze bardzo lubiłam, miała zbawienny wpływ na mój kregoslup. Medytacji nie próbowałam, ale może dziś spróbuję. Nie mam nikogo w domu, wszyscy w pracy to idealny czas na wyciszenie
Pomarancza jeżeli o 5 rano to ja bym zaznaczyła że rano, jezeli 2-3 to w zależności o której położyłam się spać. Jeżeli późno to zaznaczyłabym wieczór. Sama mam czasem takie rozkminki ale najważniejsze że były ❤️❤️Martyna33, Stysia16, futuremama, Pomarańcza lubią tę wiadomość
-
Ja ostatnio nie mam sił cokolwiek pisać na forum.. Całkiem nieźle się czuję, oprócz krwawienia z jelit gdzie nie wiem dlaczego mój syndrom jelita drażliwego odezwał się teraz skoro nic nie zmieniłam w diecie a zaczęło się 2dnia brania duphaston.. Chyba nie jestem stworzona do brania hormonów 🙈 mam może głupie pytanie czy biorąc dupka mam szanse na ciążę? Jeśli dupka wzięłam po owu to czy jest to możliwe? Zerknijcie proszę na mój wykres i powiedzcie co o tym sądzicie 😅😅
-
Ja dzisiaj wizyta u lekarza a propo moich boki w klatce piersiowej, powiem jej dzisiaj o tarczycy że ma mi dać skierowanie na anty TPO, anty TG i na te inne, plus oczywiście jej powiem że staramy się o dziecko i TSH powinno być dużo niższe..
Przeglądalam swoje badania które robiłam pol roku temu, TSH było 1,87 😍 co się popieprzyło w ciągu tych paru miesięcy to nie mam pojęcia, może ma wpływ to że juz nie mieszkam nad morzem tylko w górach,
Kochane jeszcze parę dni i chce tu widzieć wysyp ⏸️❤️Stysia16, Olenkaqx lubią tę wiadomość
-
Lolipop wrote:Miej wyjebane a będzie. Ci dane.
Przedwczoraj rozmawiałam ze znajoma.. Ma 30 lat a jej partner 60.
Starali się 2 lata równe i w końcu stwierdziła że ona już nie chce. Stosowali gumki jak wcześniej przez kolejne miesiące i pewnego razu gumka pękła co im się nigdy nie Zdarzyło 🤣 i okres nie przyszedl a młody ma dziś 3 lata 😆
Zaznaczam. Pali dużo. Odżywia się typu cola codziennie. 🙈
Czasem potrzeba tak niewiele.
Blanka co do Pęcherza. Pomoże pić jak najwięcej. Choćby wody z cytryna czy żurawiną. Ale tak 3litry dziennie I oby przeszło. Zadnej kawy ani herbaty
Na mega wzdęcia biorę czasem espumisan ale ostatnio obyło się bez.
Dieta lekkostrawna napewno pomoże w tym czasie
Dziś nie zmierzyłam Temp bo nie przygotowałam go wczoraj:/
No właśnie... Tak jak mówiłam "miej wyjebane" moja przyjaciółka w dniu w ktorym u mnie przyszła @ w zaciążonym cyklu (cb💔) napisała mi, że bzykała się raz w 5 dc i jest w ciąży🙈 Serio! Teraz ma 8tc.
Lolipoo i dobrze, że nie mierzyłaś temp. miej luz... Wpisz sobie wyższą, niech mózg się cieszy 😍
Olenkaqx wszyscy mówili, ze o dziecko trzeba się długo starać, to my na luzie podjeliśmy decyzje, że zaczynamy bez spiny, to może w ciągu roku się uda i ja zaszłam w pierwszą ciążę w 1cs z jednym stosunkiem w miesiącu, bo akurat mąż był w rozjazdach. I do tego przeżyłam takie ostre imprezy z alkoholem i narkotykami. Nawet w 10dpo test wyszedł mi negatywny, więc wtedy już poleciałam po całości z imprezowaniem. Dziecko zdrowe, ciąza ksiązkowa!
I to kolejne potwierdzenie mojej tezy co do starań... "Miej wyjabene..." u mnie się sprawdziło. A jak teraz chcę i się staram, badam, mierzę, kontroluje... To dupa jałowa mi z tego wychodzi🙈CestLaVie lubi tę wiadomość
-
Alutka trzymam kciuki za badania 🍀 warto też zrobić insulinę, glukozę i wskaźnik HOMA, ja miałam też prolaktynę robioną i wszystkie co mam w stopce Wszystkie te badania robiłam pod kątem ciąży
P.S. też czekam na wysyp II 💪2/2023 💔 6tc poronienie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
Hej! Oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test. Mój Stary nic nie widzi, nawet jak kazałam mu patrzeć z czołówką... ja wypatruje cienia cienia cienia 🤓 wrzucam fotkę w oryginale i zmodyfikowana w apce Checker (swoją droga obczajcie ta apke, bo można wszystkie testowe cienie wyłapać/wyeliminować 😁 dobra dla takich nakręconych i niecierpliwych 🙃 )
https://zapodaj.net/90d61623f7423.jpg.html
Dopiero 12dpo, wiec może być za wcześnie, a nawet jeśli to tylko moja wyobraźnia to przynajmniej w następnym cyklu spróbuje jak to jest z kubeczkiem 😁 -
Martyna33 to już tuż tuż! Czuje ze to ten cykl i czekamy na ⏸
Ja któraś jest przed zakupem czegoś z n69 to podaje kod rabatowy: 6969 - tylko 5% ale przy większej sumie coś tam zawsze takiej jest, taki kod dostałam przy moim zakupie ze niby dla stałej klientki 😆
Ladinola, Otter lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysnw wrote:Hej! Oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test. Mój Stary nic nie widzi, nawet jak kazałam mu patrzeć z czołówką... ja wypatruje cienia cienia cienia 🤓 wrzucam fotkę w oryginale i zmodyfikowana w apce Checker (swoją droga obczajcie ta apke, bo można wszystkie testowe cienie wyłapać/wyeliminować 😁 dobra dla takich nakręconych i niecierpliwych 🙃 )
https://zapodaj.net/90d61623f7423.jpg.html
Dopiero 12dpo, wiec może być za wcześnie, a nawet jeśli to tylko moja wyobraźnia to przynajmniej w następnym cyklu spróbuje jak to jest z kubeczkiem 😁 -
Blanka1988 wrote:I to kolejne potwierdzenie mojej tezy co do starań... "Miej wyjabene..." u mnie się sprawdziło. A jak teraz chcę i się staram, badam, mierzę, kontroluje... To dupa jałowa mi z tego wychodzi🙈
Dlatego staram się nie myśleć, maksymalnie wyłączać myślenie i mieć wyjebane. Podejrzewam że kolejny cykl jeżeli się nie uda przestanę mierzyć temperature, robić owulaki. Poznałam swój cykl przez trzy miesiące wystarczająco.
I u mnie zawsze to powiedzenie i wrzucenie na luz dawało mega efekty - to co chciałam, starałam się wychodziło jak wrzucilam na luz.
Noo i trzymam sobie z tyłu głowy przepowiednie kolegi z pracy (wrozbita Maciej-doslownie jeżeli chodzi o ciaze) - przepowiedział w listopadzie, że w marcu znajdę w ciążę. A jego przepowiednie się sprawdzają dwóm innym dziewczynom przepowiedział z dokładnością do tygodni ciążęMonika7 lubi tę wiadomość
-
anka wrote:Chyba błąd w linku bo nie widzę zdj...
Wrzuciłam jeszcze raz
https://zapodaj.net/98b1e4fb4f6e0.jpg.html
-
nick nieaktualny
-
snw wrote:Wrzuciłam jeszcze raz
https://zapodaj.net/98b1e4fb4f6e0.jpg.html
Coś przebija na tym wyżej, ale nie polecam używania filtrów do testu. Jeśli jest ciąża to bez filtra widać
A co do filtru - były już tu takie laski które tak robiły i ciąży nie byłosnw lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Olenkaqx wrote:Dlatego staram się nie myśleć, maksymalnie wyłączać myślenie i mieć wyjebane. Podejrzewam że kolejny cykl jeżeli się nie uda przestanę mierzyć temperature, robić owulaki. Poznałam swój cykl przez trzy miesiące wystarczająco.
I u mnie zawsze to powiedzenie i wrzucenie na luz dawało mega efekty - to co chciałam, starałam się wychodziło jak wrzucilam na luz.
Noo i trzymam sobie z tyłu głowy przepowiednie kolegi z pracy (wrozbita Maciej-doslownie jeżeli chodzi o ciaze) - przepowiedział w listopadzie, że w marcu znajdę w ciążę. A jego przepowiednie się sprawdzają dwóm innym dziewczynom przepowiedział z dokładnością do tygodni ciążę
Podaj namiar na wróżbitę, może j mi wywróży ciążę 😃😜 generalnie nie wierzę w przepowiednie, ale jak Pan ma dobre statystyki to trzymam kciuki w przyszłym miesiącu za Twoją ciążę, mam nadzieję ze zdrową i książkowa 🤞🤞🤞 (oczywiście jakby w lutym nie zaskoczyło)
Co do filtrów na testach ciążowych to jestem zdania, że warto poczekać dwa, trzy dni i zrobić test jeszcze raz, kreska powinna ciemnieć. Filtry nie oddają w 100% że jestem w ciąży. Czasem jest wada testu i gołym okiem nie widać nic , a filtr wyłapuje to czego nie powinien. Życzę cierpliwości sobie i Wam kochane i wytrwałości w nierobieniu testów przed planowaną 🐒🍀
2/2023 💔 6tc poronienie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
Cześć dziewczyny, poturbowana dzisiejszą miesiączką przychodzę na wątek lutowy. Brak słów...
Pozdrawiam, wszystkie lutowiczki i życzę powodzenia 🙌🤞
Na 10 lutego mam zaplanowaną drożność, może coś ruszy po tym 🤷♀️Sendi94, Nynka, Otter, Blanka1988 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2019
👩🏼
drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok
Trzy nieudane IUI
29.04.2022 punkcja
IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
7 dpt cień cienia
8 dpt beta 122
10 dpt beta 318
12 dpt beta 702
14 dpt beta 1543
19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨👩👧
02.11.2022 III prenatalne 🍀
10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰