X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUXMED Katowice
Odpowiedz

LUXMED Katowice

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2024, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Czy macie może do polecenia godnego zaufania ginekologa w LuxMed w Katowicach? Chciałabym zacząć starania o 🤰🏼 i zapisać się do konkretnego lekarza, który jest w stanie również poprowadzić dobrze ewentualną ciążę w przyszłości. Niestety wg opinii na Znany Lekarz kiepsko to wygląda…
    Z góry pięknie dziękuję
    Ola

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    •X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    •XII 2024 Histeroskopia
    •I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    Wizyta 21.01 👌🏻

To do list:
    •📊 badania podstawowe -> ⏳
    •⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02

💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide

Pierwszy cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 13.01
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2024, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo chętnie zostanę i podczytam bo sama szukam dobrego ginekologa w Kato z Lux med

Słyszałam dobre opinie o dr Ewelina Lieber -Trawicka ale nie widzę do niej terminów żeby normalnie na wizytę do gienkologa się umówić, dopiero jak zmieni się wizytę na prowadzenie ciąży to wskakują terminy

Dlatego póki starania i stymulacja cyklu to i tak chodzę prywatnie raz w miesiącu a na prowadzenie ciąży już będę celowała w Lux med

Molahonkeey lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln ✅
    Ruch postępowy 33% ✅
    Ruch całkowity 45% ✅
    Fragmentacja DNA 18,61 % ⛔️
    Chromatyna 20,47 % ⛔️
    Test HBA 71% ⛔️

Suplementy: TenFertil ON

1-3 cs naruralnie
    4-5 cs lametta + Ovitrelle
    Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl

🫶🏼 9 cs
    02.02 testowanie

Plan 2025:
    Styczeń: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze
    Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
    Maj: inseminacja
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Ooo chętnie zostanę i podczytam bo sama szukam dobrego ginekologa w Kato z Lux med

Słyszałam dobre opinie o dr Ewelina Lieber -Trawicka ale nie widzę do niej terminów żeby normalnie na wizytę do gienkologa się umówić, dopiero jak zmieni się wizytę na prowadzenie ciąży to wskakują terminy

Dlatego póki starania i stymulacja cyklu to i tak chodzę prywatnie raz w miesiącu a na prowadzenie ciąży już będę celowała w Lux med

Dzięki za odpowiedź Migotka ! ❤️
    Ja byłam już u dwóch i mogę napisać:

- Arkadiusz Kucharek: szybka konsultacja bez szczegółów i detali, nic od siebie nie mówi/dodaje jeśli nie zapytasz sama + skierowanie do szpitala od ręki wystawił bez wyjaśnień większych jak zabieg wygląda i po co się go robi, dopiero po wizycie musiałam się dedukować, odniosłam wrażenie niezbyt empatycznej wizyty
    - Zygmunt Mackiewicz: widać, że ma dużą wiedzę, konkretny, jak się samemu dopytuje to wszystko wyjaśnia, można wyjść uspokojoną z wizyty i zadowoloną, sympatycznym lekarz

EDIT: Po drugiej wizycie u lekarza Mackiewicza mogę polecić, pierwszy ginekolog z luxmedu u którego byłam, który jest sensowny i konkretny 👌🏻 wszystko zrozumiale wyjaśnia, bardzo miła atmosfera

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 23:37

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    •X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    •XII 2024 Histeroskopia
    •I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    Wizyta 21.01 👌🏻

To do list:
    •📊 badania podstawowe -> ⏳
    •⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02

💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide

Pierwszy cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 13.01
  • MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2024, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina Liber-Trawicka - wspaniała ;-)
    Arkadiusz Kucharek - tak jak we wpisie powyżej ;-) + nie mów o ivf, bo zrobi Ci wyklad, że Luxmed nie leczy ivf
    Michał Gawlik - ok
    Anna Wajda - nadąsana

Migotka96 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ