Cześć.
Na wstępie moja krótka historia:
Staramy się o dziecko od 2019r. Najpierw bez żadnego monitoringu ani pilnowania cyklu. W 2020r. Poszłam prywatnie do ginekologa- specjalizującego się w niepłodności. Były 3 miesiące stymulacji a później covid i na rok zaprzestałam wizyt. W 2021r. zaczęłam ponownie. Znowu stymulacje- lametta, clo, leteozole, ovitrelle, bez powodzeń. W 2022 r. w lutym zrobiłam HSG- niedrożny prawy jajowód, macica dwurożna. Jednak mój lekarz stwierdził, że to delikatna wada, nie jest do końca dwurożna. W marcu zaczęliśmy chodzić do kliniki. W klinice najpierw było kilka stymulacji, w tym próba inseminacji, niestety tylko jedna, ponieważ więcej owulacji było z niedrożnej strony... a później polip i na pół roku odłożyliśmy starania. W grudniu 2022r. poddałam się histeroskopii, wycięli mi polipa. W lutym 2023r. na teście po raz pierwszy ujrzałam II kreseczki, mocne, beta potwierdziła- ciąża. Poszłam do lekarza, beta rośnie, okazuje się, że owulacja poszła z niedrożnego jajowodu i udało się, z niedrożnej strony- cud! Za miesiąc mieliśmy podchodzić do in vitro...
I teraz jestem pełna obaw. Zmartwiłam się tą dwurożna macicą, lekarz powiedział, że przez wadę ciąża jest podwyższonego ryzyka i mam uważać na siebie, proponuję zwolnienie, na które najprawdopodobniej na dniach pójdę. Biorę 3x dziennie duphaston i 2x dziennie progesteron.
Czy jest tu ktoś jeszcze, kto również ma taką wadę, żeby wymienić się doświadczeniem, wsparciem?
Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie
8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie
8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥