magiczny sposób na ładne endetrium = SPERMA
-
Edit: *endometrium
Mam dobrą radę dla wszystkich kobitek z cienkim endometrium. Trafiłam na badania potwierdzające, że sperma pobudza wzrost endometrium żeby macica przygotowała się do przyjęcia ciąży. W spermie jest takie białko które pobudza komórki endo do rozrostu (dlatego NIESTETY nie sprzyja to endometriozie). Potwordzilo mi to kilku lekarzy i zrobiłam mały test na własnej macicy otóż jak nie współżylam do owulacji bądź współżylam z gumka to 14 dc moje endometrium miało marne 8mm. Jak w kolejnym cyklu współżylam tak statystycznie co drugi dzień to mialam piękne 15mm endometrium! I do tego piękna owulacje:)
Tak więc babeczki bzykajcie się! Nie tylko w dni plodne:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 09:41
lauda. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Na mojej skórze (macicy ) to się sprawdza poleciłam to tez kumpeli która zawsze miała cienkie endometrium a z seksem czekała do owulacji ( jak to mówiła - żeby nie zmarnować plemniczkow haha) no o wczoraj mi napisała że spróbowała i ma pierwszy cykl s pięknym grubym endometrium
-
nick nieaktualnymar wrote:Na mojej skórze (macicy ) to się sprawdza poleciłam to tez kumpeli która zawsze miała cienkie endometrium a z seksem czekała do owulacji ( jak to mówiła - żeby nie zmarnować plemniczkow haha) no o wczoraj mi napisała że spróbowała i ma pierwszy cykl s pięknym grubym endometrium
mar lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My się kochamy regularnie (patrz wykres), oczywiście bez gumki, a 21dc przed owulacja jeszcze, jeśli w ogóle była, endometrium wynosiło niecałe 7mm. W poprzednim cyklu, który na 100% był owulacyjny było podobnie. Sądzę więc że jest to bardzo indywidualna sprawa tak jak na niektóre z nas wiesiołek działa na poprawę śluzu na inne nie. Chociaż nie mówię - byłoby fajnie - strzelać spermą i nie martwić się o endometrium
-
gorgeous wrote:Myślę, że to zależy od wielu czynników - ja nie zauważyłam u siebie takiej zależności. Właśnie też mnie zastanawia - po co używacie prezerwatyw przed owulacją, skoro staracie się o dziecko?
Żeby zmniejszyć swoje szanse na zajście w ciążę i móc zacząć pisać w wątkach np. dla starających się ponad roklauda. lubi tę wiadomość
-