Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne MAJ MAJ MAJ taki piękny miesiąc na zajście w ciążę, czary mary i II kreski na teście :)
Odpowiedz

MAJ MAJ MAJ taki piękny miesiąc na zajście w ciążę, czary mary i II kreski na teście :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_s wrote:
    A czy coś jeszcze po za ananasem polecacie, bądź słyszeliście, że pomaga??? Jutro czas zakupów więc się zaopatrze
    Staraj się nie przesadzać z dodatkami. Ja się właśnie przejechałam na tym. Miałam normalnie działający cykl, jak w zegarku, 28 dni a 14/15 owulacja. Od dwóch miesięcy jem wiesiołka i skubaniec tak mi namieszał, ze owulacji jak nie było tak nie ma.

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik wrote:
    Staraj się nie przesadzać z dodatkami. Ja się właśnie przejechałam na tym. Miałam normalnie działający cykl, jak w zegarku, 28 dni a 14/15 owulacja. Od dwóch miesięcy jem wiesiołka i skubaniec tak mi namieszał, ze owulacji jak nie było tak nie ma.
    Ja biorę tylko kwas i metafirmine, chodzi mi właśnie o takie naturalne typu właśnie ananas, wisiołka brałam ale na chwilę obecną nie biorę. Jestem stymulowana letrozol+ ovitrell + duphaston. Mam słaby progesteron

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_s wrote:
    Ja biorę tylko kwas i metafirmine, chodzi mi właśnie o takie naturalne typu właśnie ananas, wisiołka brałam ale na chwilę obecną nie biorę. Jestem stymulowana letrozol+ ovitrell + duphaston. Mam słaby progesteron
    ja też mam wspomaganie progesteronem. Dotąd nie potrzebowałam żadnej stymulacji jajeczkowania. Odstawiam wiesiołka, bo ewidentnie mi nie służy. Zobacze czy w przyszłym cyklu wrócę do normy...

Na razie ide sie rozładować do parku, pobiegać... Musze wypocić moje łzy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Nie wiem jakim cudem ale byłaś już wcześniej wpisana :)
    Wpisywałaś mnie zaraz na samym początku jak założyłaś wątek. Ale przechodzę syndrom zaginionej owulacji :D
    Więc nie wiem kiedy i czy będę testować w maju... Dlatego prosiłam żebyś mnie wykreśliła.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już biorę duphaston. Ciąża z synem od początku była podtrzymywana więc dostałam zapobiegawczo. W tym cyklu do owu brałam wiesiołka, do tego od 2 miesięcy folian i Wit B12. Aaa no i acard biorę cały czas.

Zawsze zachodziłam po 2-3 cyklach, a teraz już 4 leci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 18:36

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam małżeństwo, którym pierwsze dziecko urodziło się 18 lat po ślubie. 😉 Dorobili się dwójki dzieci.

Biedronka89, Lori05, Malinka, TakBardzoCiebieChcę, MałaMi90 lubią tę wiadomość

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Ja znam małżeństwo, którym pierwsze dziecko urodziło się 18 lat po ślubie. 😉 Dorobili się dwójki dzieci.
    Motywujące ale ja chyba nie mam tyle cierpliwości... Pcosik a powiedz mi czy znasz jakie naturalne wspomagające na wzrost progesteronu bo to u mnie chyba najbardziej leży, czytałam że witamina b6, magnez i witamin c wspomagają ale czy to prawda?.

• Lori05 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik wrote:
    Wpisywałaś mnie zaraz na samym początku jak założyłaś wątek. Ale przechodzę syndrom zaginionej owulacji :D
    Więc nie wiem kiedy i czy będę testować w maju... Dlatego prosiłam żebyś mnie wykreśliła.
    Być może po prostu Ci się przesunęła? Albo akurat trafił cykl bezowulacyjny?
    Edyciak wrote:
    Ja jestem dzieckiem na które rodzice czekali 15 lat. W tamtych czasach nie było tyle możliwości co teraz ale jednak z tyłu głowy mam taką obawę, że i mnie czekają długie starania :(

Starania o pierwsze dziecko

Badania: Glukoza 90,10 mg/dl ❌; Insulina 13,4 µIU/ml❌; Prolaktyna 30,45 ng/ml ❌; TSH 1,245 ✅; FT4 0,97 ng/dl ✅; FT3 4,72 pmol/l ✅; anty-TPO 575,13 IU/ml ❌; USG tarczycy ✅; Progesteron - 16,43 ng/ml ✅, Ferrytyna 82,2 ng/mL ✅; Witamina B12 372 ph/mL ✅; Kwas foliowy 33,00 ng/mL ❌; 17-OH Progesteron 3,49 ng/ml ❌; SHBG 18,92 nmol/l ❌; Testosteron 65,43 ng/dl ❌; Androstendion 7,64 ng/ml ❌

hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon
    IO - metformina

Suplementy: wit. D, wit. C, Proovulin, wit. B Complex
  • Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o wpisanie na 30 maja

Wie ktoras z Was czy przy metformaxie i clo następuje hiperstymulacja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 19:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_s wrote:
    Motywujące ale ja chyba nie mam tyle cierpliwości... Pcosik a powiedz mi czy znasz jakie naturalne wspomagające na wzrost progesteronu bo to u mnie chyba najbardziej leży, czytałam że witamina b6, magnez i witamin c wspomagają ale czy to prawda?.
    Wiem ze są zioła ojca sroki które podobno dobrze wpływają. Słyszałam tez ze pokrzywa w 2 fc wpływa korzystanie na progesteron.
    Ale nie jestem specjalistka. Myśle, ze dziewczyny które się przerzuca z wątku kwietniowego jak się miesiąc skończy, znacznie więcej o tym wiedza.
    Witamina C powinna być brana przez staraczki w stężeniu 1000 mg dziennie, a w okresie około owulacyjnym nawet do 3000 mg dziennie.
    Tyle wiem.
    Czytałam jeszcze coś o wapniu dla kobiet starających się o ciąże, ale to standardowa witamina na kości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lori05 wrote:
    Być może po prostu Ci się przesunęła? Albo akurat trafił cykl bezowulacyjny?
    Już w poprzednim cyklu miałam bezowulacyjny właśnie przez wiesiołka. Odkad go biorę to mi namieszał ostro.. a odkad jestem „wyleczona z pcos” zawsze było jak w zegarku....
    Mój cykl powinnam nazwać historia zaginionej owulacji 😂
    Może przyjdzie... oby w nowym tygodniu, bo w weekend nie na szans na ❤️...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka wrote:
    Ja lubię ananasa :D ja zeszły cykl miałam bezowulacyjny
    Podziwiam wszystkich którym smakuje ananas... ja dostaje dreszczy na sama myśl... a smak mnie odrzuca na kilometr 😂 ale jak Ty lubisz to podobno taki najlepszy. 2 plastry od owu przez 7 dni (chyba, je jestem pewna tego) powinny Ci wchodzić jak marzenie 🤞🏻

• nesairah Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik

Ja też z wiesiołkiem kiedyś miałam popieprzony cykl, a teraz brałam i owu była. Poprawił mi śluz, widocznie płodny był przez kilka dni.

W nocy śniły mi się ogórki kiszone, wczoraj rzuciłam się na śledzie... Co psychika potrafi zdziałać...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba też wiesiołek trochę namieszał. Tzn jak go przyjmowałam było wszystko w porządku. Owulacje miałam 14,15 dc. A teraz drugi miesiąc nie biorę i mi się cykle rozjechały. W zeszłym cyklu miałam owulkę dopiero w 19 dc a dzisiaj mam 17 dc i tempka dalej nisko 🤷‍♀️

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że spotkamy się w majowym wątku. Miałam na niego super plan, ale czar prysł. 😊 Może coś ode mnie ściągniecie.

MOJE PATENTY lub inaczej, co nowego było w szczęśliwym cyklu:
    - suplementacja: witamina C 2x 1000 mg;
    Koenzym Q10 - do owulacji 2x 120mg, po owulacji 1x 120 mg
    Dong quai - od zakończenia miesiączki do owulacji 2x 530 mg
    Zielone koktajle - 1-14 DC
    Zakwas z buraków - codziennie pół szklanki
    Ananas po owulacji
    - rozpoczęłam kurs 28 dni do płodności
    Ponadto od ponad dwóch miesięcy chodziłam na terapię czaszkowo-krzyzową oraz na terapię wisceralna/masaż brzucha.
    W sumie trzykrotnie byłam (jestem) w ciąży i wspólne mianowniki tych poczęć to:
    - luźna głowa (w 1 ciążę zaszłam na wyjeździe walentynkowym, w 2 - gdy dowiedziałam się o endometriozie i wówczas uszło ze mnie powietrze, bo wiedziałam, że tak szybko nie zajde, w 3 - okres kwarantanny i inny sposób myślenia)
    - odrobaczanie - tak! Trzy razy w życiu rozpoczynałam proces profilaktycznego odrobaczania się i za każdym razem musiałam go przerwać z powodu ciąży
    - pierwszym objawem, tuż po owulacji była opryszczka wargowa (teraz miałam tylko mały zajad w kąciku)
    😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 07:50

TakBardzoCiebieChcę lubi tę wiadomość

• szarlota96 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Myślałam, że spotkamy się w majowym wątku. Miałam na niego super plan, ale czar prysł. 😊 Może coś ode mnie ściągniecie.

MOJE PATENTY lub inaczej, co nowego było w szczęśliwym cyklu:
    - suplementacja: witamina C 2x 1000 mg;
    Koenzym Q10 - do owulacji 2x 120mg, po owulacji 1x 120 mg
    Dong quai - od zakończenia miesiączki do owulacji 2x 530 mg
    Zielone koktajle - 1-14 DC
    Zakwas z buraków - codziennie pół szklanki
    Ananas po owulacji
    - rozpoczęłam kurs 28 dni do płodności
    Ponadto od ponad dwóch miesięcy chodziłam na terapię czaszkowo-krzyzową oraz na terapię wisceralna/masaż brzucha.
    W sumie trzykrotnie byłam (jestem) w ciąży i wspólne mianowniki tych poczęć to:
    - luźna głowa (w 1 ciążę zaszłam na wyjeździe walentynkowym, w 2 - gdy dowiedziałam się o endometriozie i wówczas uszło ze mnie powietrze, bo wiedziałam, że tak szybko nie zajde, w 3 - okres kwarantanny i inny sposób myślenia)
    - odrobaczanie - tak! Trzy razy w życiu rozpoczynałam proces profilaktycznego odrobaczania się i za każdym razem musiałam go przerwać z powodu ciąży
    - pierwszym objawem, tuż po owulacji była opryszczka wargowa (teraz miałam tylko mały zajad w kąciku)
    😊

Jak się odrobaczasz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, a ja drugi cykl na wiesiolku, pierwszy sie skrocil, drugi wydluzyl....mozliwe ze to wiesiolek?

• szarlota96 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka wrote:
    Mi aplikacja prognozuje owu 3 maja, zobaczymy kiedy będzie tak naprawdę.
    A ja uwielbiam ananasa 😊 a musi być surowy? Z puszki zły?

Z puszki zły. Musi być świeży ananas, bo najważniejszy jest twardy środek, który zawiera bromeline, która pomaga w implantacji zarodka :)

• szarlota96 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_s wrote:
    A ja nie słyszałam o ananasie.. powiedzcie coś więcej

Ananas zawiera bromeline, która pomaga w implantacji zarodka. A dokładnie twardy środek świeżego ananasa ją zawiera. Ja jem do 9dpo :) 2 plasterki dziennie.

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ