X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne MAJ MAJ MAJ taki piękny miesiąc na zajście w ciążę, czary mary i II kreski na teście :)
Odpowiedz

MAJ MAJ MAJ taki piękny miesiąc na zajście w ciążę, czary mary i II kreski na teście :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_s wrote:
    A czy coś jeszcze po za ananasem polecacie, bądź słyszeliście, że pomaga??? Jutro czas zakupów więc się zaopatrze
    Staraj się nie przesadzać z dodatkami. Ja się właśnie przejechałam na tym. Miałam normalnie działający cykl, jak w zegarku, 28 dni a 14/15 owulacja. Od dwóch miesięcy jem wiesiołka i skubaniec tak mi namieszał, ze owulacji jak nie było tak nie ma.

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik wrote:
    Staraj się nie przesadzać z dodatkami. Ja się właśnie przejechałam na tym. Miałam normalnie działający cykl, jak w zegarku, 28 dni a 14/15 owulacja. Od dwóch miesięcy jem wiesiołka i skubaniec tak mi namieszał, ze owulacji jak nie było tak nie ma.
    Ja biorę tylko kwas i metafirmine, chodzi mi właśnie o takie naturalne typu właśnie ananas, wisiołka brałam ale na chwilę obecną nie biorę. Jestem stymulowana letrozol+ ovitrell + duphaston. Mam słaby progesteron

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_s wrote:
    Ja biorę tylko kwas i metafirmine, chodzi mi właśnie o takie naturalne typu właśnie ananas, wisiołka brałam ale na chwilę obecną nie biorę. Jestem stymulowana letrozol+ ovitrell + duphaston. Mam słaby progesteron
    ja też mam wspomaganie progesteronem. Dotąd nie potrzebowałam żadnej stymulacji jajeczkowania. Odstawiam wiesiołka, bo ewidentnie mi nie służy. Zobacze czy w przyszłym cyklu wrócę do normy...

Na razie ide sie rozładować do parku, pobiegać... Musze wypocić moje łzy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Nie wiem jakim cudem ale byłaś już wcześniej wpisana :)
    Wpisywałaś mnie zaraz na samym początku jak założyłaś wątek. Ale przechodzę syndrom zaginionej owulacji :D
    Więc nie wiem kiedy i czy będę testować w maju... Dlatego prosiłam żebyś mnie wykreśliła.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już biorę duphaston. Ciąża z synem od początku była podtrzymywana więc dostałam zapobiegawczo. W tym cyklu do owu brałam wiesiołka, do tego od 2 miesięcy folian i Wit B12. Aaa no i acard biorę cały czas.

Zawsze zachodziłam po 2-3 cyklach, a teraz już 4 leci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 18:36

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam małżeństwo, którym pierwsze dziecko urodziło się 18 lat po ślubie. 😉 Dorobili się dwójki dzieci.

Biedronka89, Lori05, Malinka, TakBardzoCiebieChcę, MałaMi90 lubią tę wiadomość

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Ja znam małżeństwo, którym pierwsze dziecko urodziło się 18 lat po ślubie. 😉 Dorobili się dwójki dzieci.
    Motywujące ale ja chyba nie mam tyle cierpliwości... Pcosik a powiedz mi czy znasz jakie naturalne wspomagające na wzrost progesteronu bo to u mnie chyba najbardziej leży, czytałam że witamina b6, magnez i witamin c wspomagają ale czy to prawda?.

• Lori05 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik wrote:
    Wpisywałaś mnie zaraz na samym początku jak założyłaś wątek. Ale przechodzę syndrom zaginionej owulacji :D
    Więc nie wiem kiedy i czy będę testować w maju... Dlatego prosiłam żebyś mnie wykreśliła.
    Być może po prostu Ci się przesunęła? Albo akurat trafił cykl bezowulacyjny?
    Edyciak wrote:
    Ja jestem dzieckiem na które rodzice czekali 15 lat. W tamtych czasach nie było tyle możliwości co teraz ale jednak z tyłu głowy mam taką obawę, że i mnie czekają długie starania :(

Starania o pierwsze dziecko

Badania: Glukoza 90,10 mg/dl ❌; Insulina 13,4 µIU/ml❌; Prolaktyna 30,45 ng/ml ❌; TSH 1,245 ✅; FT4 0,97 ng/dl ✅; FT3 4,72 pmol/l ✅; anty-TPO 575,13 IU/ml ❌; USG tarczycy ✅; Progesteron - 16,43 ng/ml ✅, Ferrytyna 82,2 ng/mL ✅; Witamina B12 372 ph/mL ✅; Kwas foliowy 33,00 ng/mL ❌; 17-OH Progesteron 3,49 ng/ml ❌; SHBG 18,92 nmol/l ❌; Testosteron 65,43 ng/dl ❌; Androstendion 7,64 ng/ml ❌

hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon
    IO - metformina

Suplementy: wit. D, wit. C, Proovulin, wit. B Complex
  • Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o wpisanie na 30 maja

Wie ktoras z Was czy przy metformaxie i clo następuje hiperstymulacja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 19:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_s wrote:
    Motywujące ale ja chyba nie mam tyle cierpliwości... Pcosik a powiedz mi czy znasz jakie naturalne wspomagające na wzrost progesteronu bo to u mnie chyba najbardziej leży, czytałam że witamina b6, magnez i witamin c wspomagają ale czy to prawda?.
    Wiem ze są zioła ojca sroki które podobno dobrze wpływają. Słyszałam tez ze pokrzywa w 2 fc wpływa korzystanie na progesteron.
    Ale nie jestem specjalistka. Myśle, ze dziewczyny które się przerzuca z wątku kwietniowego jak się miesiąc skończy, znacznie więcej o tym wiedza.
    Witamina C powinna być brana przez staraczki w stężeniu 1000 mg dziennie, a w okresie około owulacyjnym nawet do 3000 mg dziennie.
    Tyle wiem.
    Czytałam jeszcze coś o wapniu dla kobiet starających się o ciąże, ale to standardowa witamina na kości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lori05 wrote:
    Być może po prostu Ci się przesunęła? Albo akurat trafił cykl bezowulacyjny?
    Już w poprzednim cyklu miałam bezowulacyjny właśnie przez wiesiołka. Odkad go biorę to mi namieszał ostro.. a odkad jestem „wyleczona z pcos” zawsze było jak w zegarku....
    Mój cykl powinnam nazwać historia zaginionej owulacji 😂
    Może przyjdzie... oby w nowym tygodniu, bo w weekend nie na szans na ❤️...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka wrote:
    Ja lubię ananasa :D ja zeszły cykl miałam bezowulacyjny
    Podziwiam wszystkich którym smakuje ananas... ja dostaje dreszczy na sama myśl... a smak mnie odrzuca na kilometr 😂 ale jak Ty lubisz to podobno taki najlepszy. 2 plastry od owu przez 7 dni (chyba, je jestem pewna tego) powinny Ci wchodzić jak marzenie 🤞🏻

• nesairah Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik

Ja też z wiesiołkiem kiedyś miałam popieprzony cykl, a teraz brałam i owu była. Poprawił mi śluz, widocznie płodny był przez kilka dni.

W nocy śniły mi się ogórki kiszone, wczoraj rzuciłam się na śledzie... Co psychika potrafi zdziałać...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba też wiesiołek trochę namieszał. Tzn jak go przyjmowałam było wszystko w porządku. Owulacje miałam 14,15 dc. A teraz drugi miesiąc nie biorę i mi się cykle rozjechały. W zeszłym cyklu miałam owulkę dopiero w 19 dc a dzisiaj mam 17 dc i tempka dalej nisko 🤷‍♀️

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że spotkamy się w majowym wątku. Miałam na niego super plan, ale czar prysł. 😊 Może coś ode mnie ściągniecie.

MOJE PATENTY lub inaczej, co nowego było w szczęśliwym cyklu:
    - suplementacja: witamina C 2x 1000 mg;
    Koenzym Q10 - do owulacji 2x 120mg, po owulacji 1x 120 mg
    Dong quai - od zakończenia miesiączki do owulacji 2x 530 mg
    Zielone koktajle - 1-14 DC
    Zakwas z buraków - codziennie pół szklanki
    Ananas po owulacji
    - rozpoczęłam kurs 28 dni do płodności
    Ponadto od ponad dwóch miesięcy chodziłam na terapię czaszkowo-krzyzową oraz na terapię wisceralna/masaż brzucha.
    W sumie trzykrotnie byłam (jestem) w ciąży i wspólne mianowniki tych poczęć to:
    - luźna głowa (w 1 ciążę zaszłam na wyjeździe walentynkowym, w 2 - gdy dowiedziałam się o endometriozie i wówczas uszło ze mnie powietrze, bo wiedziałam, że tak szybko nie zajde, w 3 - okres kwarantanny i inny sposób myślenia)
    - odrobaczanie - tak! Trzy razy w życiu rozpoczynałam proces profilaktycznego odrobaczania się i za każdym razem musiałam go przerwać z powodu ciąży
    - pierwszym objawem, tuż po owulacji była opryszczka wargowa (teraz miałam tylko mały zajad w kąciku)
    😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 07:50

TakBardzoCiebieChcę lubi tę wiadomość

• szarlota96 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Myślałam, że spotkamy się w majowym wątku. Miałam na niego super plan, ale czar prysł. 😊 Może coś ode mnie ściągniecie.

MOJE PATENTY lub inaczej, co nowego było w szczęśliwym cyklu:
    - suplementacja: witamina C 2x 1000 mg;
    Koenzym Q10 - do owulacji 2x 120mg, po owulacji 1x 120 mg
    Dong quai - od zakończenia miesiączki do owulacji 2x 530 mg
    Zielone koktajle - 1-14 DC
    Zakwas z buraków - codziennie pół szklanki
    Ananas po owulacji
    - rozpoczęłam kurs 28 dni do płodności
    Ponadto od ponad dwóch miesięcy chodziłam na terapię czaszkowo-krzyzową oraz na terapię wisceralna/masaż brzucha.
    W sumie trzykrotnie byłam (jestem) w ciąży i wspólne mianowniki tych poczęć to:
    - luźna głowa (w 1 ciążę zaszłam na wyjeździe walentynkowym, w 2 - gdy dowiedziałam się o endometriozie i wówczas uszło ze mnie powietrze, bo wiedziałam, że tak szybko nie zajde, w 3 - okres kwarantanny i inny sposób myślenia)
    - odrobaczanie - tak! Trzy razy w życiu rozpoczynałam proces profilaktycznego odrobaczania się i za każdym razem musiałam go przerwać z powodu ciąży
    - pierwszym objawem, tuż po owulacji była opryszczka wargowa (teraz miałam tylko mały zajad w kąciku)
    😊

Jak się odrobaczasz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, a ja drugi cykl na wiesiolku, pierwszy sie skrocil, drugi wydluzyl....mozliwe ze to wiesiolek?

• szarlota96 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka wrote:
    Mi aplikacja prognozuje owu 3 maja, zobaczymy kiedy będzie tak naprawdę.
    A ja uwielbiam ananasa 😊 a musi być surowy? Z puszki zły?

Z puszki zły. Musi być świeży ananas, bo najważniejszy jest twardy środek, który zawiera bromeline, która pomaga w implantacji zarodka :)

• szarlota96 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_s wrote:
    A ja nie słyszałam o ananasie.. powiedzcie coś więcej

Ananas zawiera bromeline, która pomaga w implantacji zarodka. A dokładnie twardy środek świeżego ananasa ją zawiera. Ja jem do 9dpo :) 2 plasterki dziennie.

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ