X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne MAJ MAJ MAJ taki piękny miesiąc na zajście w ciążę, czary mary i II kreski na teście :)
Odpowiedz

MAJ MAJ MAJ taki piękny miesiąc na zajście w ciążę, czary mary i II kreski na teście :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny!
    0c42806d3bd3.jpg
    U mnie dziś taki piękny owulak, jeszcze takiego nie miałam nigdy. To są te z Pinka, a tanioszki z Allegro nigdy mi nie pokazały takiego pozytywu.
    Dziwna sprawa byłam przekonana ze mam owu z lewego jajnika, z początku pobolewaly oba, później 3 dni lewy i teraz tylko prawy. Może to podwójna owulacja 😂

Kasiulka03, KAR, TakBardzoCiebieChcę, Lulu83 lubią tę wiadomość

• *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetynka przykro mi :(

Ania93 kciuki za betę!

Lollipop Piękny owulak, bo boju :)

Dziewczyny, które nawiedziła @ powodzenia w nowym cyklu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 11:37

lollipop, Ania93, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lollipop wrote:
    Miłego dnia dziewczyny!
    0c42806d3bd3.jpg
    U mnie dziś taki piękny owulak, jeszcze takiego nie miałam nigdy. To są te z Pinka, a tanioszki z Allegro nigdy mi nie pokazały takiego pozytywu.
    Dziwna sprawa byłam przekonana ze mam owu z lewego jajnika, z początku pobolewaly oba, później 3 dni lewy i teraz tylko prawy. Może to podwójna owulacja 😂
    Nic tylko działać 😁

lollipop lubi tę wiadomość

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania93 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/9968da7c4cd5.jpg.html

Kreska pojawiła się dopiero po czasie, myślicie że można ją brać pod uwagę?

Aniu a.po jakim czasie po 5.minutach to tak Jeśli później to bym zrobiła jescze jeden.tesy

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lollipop wrote:
    Miłego dnia dziewczyny!
    0c42806d3bd3.jpg
    Dziwna sprawa byłam przekonana ze mam owu z lewego jajnika, z początku pobolewaly oba, później 3 dni lewy i teraz tylko prawy. Może to podwójna owulacja 😂[/QUOTE

Piękna kreska to teraz do roboty i zycE żeby za 12 dni była taka piękna kreska na ciazowym

lollipop lubi tę wiadomość

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Ania93 Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Aniu a.po jakim czasie po 5.minutach to tak Jeśli później to bym zrobiła jescze jeden.tesy
    Właśnie nie wiem, bo zrobiłam test, niby negatyw, za jakieś pół godziny miałam wyrzucić a tu kreska. Te testy niby nigdy nawet po długim czasie nie zostawiały nawet cienia jak były negatywne.

Starania od 10.2019
    06.12.2019 7tc Aniołek (*)
    06.2020 poronienie
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania93 wrote:
    Właśnie nie wiem, bo zrobiłam test, niby negatyw, za jakieś pół godziny miałam wyrzucić a tu kreska. Te testy niby nigdy nawet po długim czasie nie zostawiały nawet cienia jak były negatywne.

Najlepiej betę zrobić Mocno trzymam kciuki

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Właśnie dostałam wyniki badań i czy mogłybyście mi powiedzieć czy te wyniki są ok? Nie wiem kiedy dostanę odpowiedź od gina a już mnie ciekawość zżera...

Tsh- 1,890
    Prolaktyna- 12,43

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Hej dziewczyny. Właśnie dostałam wyniki badań i czy mogłybyście mi powiedzieć czy te wyniki są ok? Nie wiem kiedy dostanę odpowiedź od gina a już mnie ciekawość zżera...

Tsh- 1,890
    Prolaktyna- 12,43
    Moim zdaniem ok ;)

• makalotia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:

Tsh- 1,890
    Prolaktyna- 12,43
    Tez uważam ze ok :)

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania93 wrote:
    Beta już pobrana, mam nadzieję że dzisiaj się wyjaśni 😄
    Trzymam kciuki za betę!!!

Ania93 lubi tę wiadomość

17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Tez uważam ze ok :)

Skoro te wyniki są ok to jest wszystko dobrze czy to jeszcze o niczym nie świadczy? Kurcze martwi mnie to że lekarz nie zauważył u mnie żadnych pęcherzyków...

Nasze serduszko Hania <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Skoro te wyniki są ok to jest wszystko dobrze czy to jeszcze o niczym nie świadczy? Kurcze martwi mnie to że lekarz nie zauważył u mnie żadnych pęcherzyków...
    Raz do dwóch razy w roku może się zdarzyć cykl bezowulacyjny u zdrowej kobiety i jest to całkiem normalne, nie masz czym się martwić, jeżeli wcześniej normalnie jajeczkowałaś ;)

Młoda19, lollipop lubią tę wiadomość

• makalotia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Myślę, ze po jednym cyklu to nie ma co tak patrzec. Zresztą u mnie lekarz nigdy nie widział owulacji, nawet w cyklu którym zaciążyłam .

Młoda19 lubi tę wiadomość

17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoMarzenia wrote:
    Raz do dwóch razy w roku może się zdarzyć cykl bezowulacyjny u zdrowej kobiety i jest to całkiem normalne, nie masz czym się martwić, jeżeli wcześniej normalnie jajeczkowałaś ;)

Lekarz się trochę zdziwił że staramy się już 8 miesiąc i nic no i jeszcze jak zobaczył że w 11dc nie mam żadnego pęcherzyka w obu jajnikach to już w ogóle... Po odstawieniu tabletek anty we wrześniu byłam u lekarza żeby zobaczyć czy wszystko jest ok ale mówił że do pół roku musi mi się wszystko uregulować i w sumie nic nie mówił czy widzi żeby jajniki pracowały a ja wtedy też nie pomyślałam żeby zapytać o to :/ a teraz dopiero udało mi się dostać prywatnie do innego bo tamten wziął chorobowe, później święta a teraz korona... :/

Nasze serduszko Hania <3
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Myślę, ze po jednym cyklu to nie ma co tak patrzec. Zresztą u mnie lekarz nigdy nie widział owulacji, nawet w cyklu którym zaciążyłam .

Mąż dzisiaj mówi do mnie 'Ty wiesz, że jest takie coś jak testy owulacyjne?! Może ten lekarz za wcześnie Ci robił usg i dlatego Ci te jajniki nie pracowały to może zróbmy ten test owulacyjny za kilka dni' 🤣 Myślałam, że się posikam ze śmiechu bo tak mnie rozbawiła ta jego wypowiedź a jeszcze lepsza była mina jak mu powiedziałam że wiem że są takie testy 🤣🤣🤣
    A tak serio to się teraz zaczęłam trochę zastanawiać czy na serio nie zrobić sobie takiego testu w dniu domniemanej owulacji...

makalotia, OlaNova, TakBardzoCiebieChcę lubią tę wiadomość

Nasze serduszko Hania <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Mąż dzisiaj mówi do mnie 'Ty wiesz, że jest takie coś jak testy owulacyjne?! Może ten lekarz za wcześnie Ci robił usg i dlatego Ci te jajniki nie pracowały to może zróbmy ten test owulacyjny za kilka dni' 🤣 Myślałam, że się posikam ze śmiechu bo tak mnie rozbawiła ta jego wypowiedź a jeszcze lepsza była mina jak mu powiedziałam że wiem że są takie testy 🤣🤣🤣
    A tak serio to się teraz zaczęłam trochę zastanawiać czy na serio nie zrobić sobie takiego testu w dniu domniemanej owulacji...
    Takie testy się robi przed domniemaną owulacją, bo pik LH wydziela się 24-36h przed pęknięciem pęcherzyka i dobrze jest już zacząć wcześniej testować, ja mam dzisiaj 11dc i od dzisiaj już zaczęłam robić a owulacja zwykle jest u mnie między 17 a 18dc, ja mam te clearblue, bo u mnie najlepiej się sprawdzają ;)

• makalotia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Ja polecam testy owulacyjne :)

Młoda19, lollipop lubią tę wiadomość

17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoMarzenia wrote:
    Takie testy się robi przed domniemaną owulacją, bo pik LH wydziela się 24-36h przed pęknięciem pęcherzyka i dobrze jest już zacząć wcześniej testować, ja mam dzisiaj 11dc i od dzisiaj już zaczęłam robić a owulacja zwykle jest u mnie między 17 a 18dc, ja mam te clearblue, bo u mnie najlepiej się sprawdzają ;)

Zamawiasz je przez internet? Czy kupujesz stacjonarnie? :)

Nasze serduszko Hania <3
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Ja polecam testy owulacyjne :)

Tylko czy jest sens w tym cyklu je robić... 🤔

Nasze serduszko Hania <3
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ