Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne MAJ MAJ MAJ taki piękny miesiąc na zajście w ciążę, czary mary i II kreski na teście :)
Odpowiedz

MAJ MAJ MAJ taki piękny miesiąc na zajście w ciążę, czary mary i II kreski na teście :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny!
    0c42806d3bd3.jpg
    U mnie dziś taki piękny owulak, jeszcze takiego nie miałam nigdy. To są te z Pinka, a tanioszki z Allegro nigdy mi nie pokazały takiego pozytywu.
    Dziwna sprawa byłam przekonana ze mam owu z lewego jajnika, z początku pobolewaly oba, później 3 dni lewy i teraz tylko prawy. Może to podwójna owulacja 😂

Kasiulka03, KAR, TakBardzoCiebieChcę, Lulu83 lubią tę wiadomość

• *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetynka przykro mi :(

Ania93 kciuki za betę!

Lollipop Piękny owulak, bo boju :)

Dziewczyny, które nawiedziła @ powodzenia w nowym cyklu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 11:37

lollipop, Ania93, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lollipop wrote:
    Miłego dnia dziewczyny!
    0c42806d3bd3.jpg
    U mnie dziś taki piękny owulak, jeszcze takiego nie miałam nigdy. To są te z Pinka, a tanioszki z Allegro nigdy mi nie pokazały takiego pozytywu.
    Dziwna sprawa byłam przekonana ze mam owu z lewego jajnika, z początku pobolewaly oba, później 3 dni lewy i teraz tylko prawy. Może to podwójna owulacja 😂
    Nic tylko działać 😁

lollipop lubi tę wiadomość

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania93 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/9968da7c4cd5.jpg.html

Kreska pojawiła się dopiero po czasie, myślicie że można ją brać pod uwagę?

Aniu a.po jakim czasie po 5.minutach to tak Jeśli później to bym zrobiła jescze jeden.tesy

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lollipop wrote:
    Miłego dnia dziewczyny!
    0c42806d3bd3.jpg
    Dziwna sprawa byłam przekonana ze mam owu z lewego jajnika, z początku pobolewaly oba, później 3 dni lewy i teraz tylko prawy. Może to podwójna owulacja 😂[/QUOTE

Piękna kreska to teraz do roboty i zycE żeby za 12 dni była taka piękna kreska na ciazowym

lollipop lubi tę wiadomość

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Ania93 Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Aniu a.po jakim czasie po 5.minutach to tak Jeśli później to bym zrobiła jescze jeden.tesy
    Właśnie nie wiem, bo zrobiłam test, niby negatyw, za jakieś pół godziny miałam wyrzucić a tu kreska. Te testy niby nigdy nawet po długim czasie nie zostawiały nawet cienia jak były negatywne.

Starania od 10.2019
    06.12.2019 7tc Aniołek (*)
    06.2020 poronienie
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania93 wrote:
    Właśnie nie wiem, bo zrobiłam test, niby negatyw, za jakieś pół godziny miałam wyrzucić a tu kreska. Te testy niby nigdy nawet po długim czasie nie zostawiały nawet cienia jak były negatywne.

Najlepiej betę zrobić Mocno trzymam kciuki

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Właśnie dostałam wyniki badań i czy mogłybyście mi powiedzieć czy te wyniki są ok? Nie wiem kiedy dostanę odpowiedź od gina a już mnie ciekawość zżera...

Tsh- 1,890
    Prolaktyna- 12,43

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Hej dziewczyny. Właśnie dostałam wyniki badań i czy mogłybyście mi powiedzieć czy te wyniki są ok? Nie wiem kiedy dostanę odpowiedź od gina a już mnie ciekawość zżera...

Tsh- 1,890
    Prolaktyna- 12,43
    Moim zdaniem ok ;)

• makalotia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:

Tsh- 1,890
    Prolaktyna- 12,43
    Tez uważam ze ok :)

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania93 wrote:
    Beta już pobrana, mam nadzieję że dzisiaj się wyjaśni 😄
    Trzymam kciuki za betę!!!

Ania93 lubi tę wiadomość

17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Tez uważam ze ok :)

Skoro te wyniki są ok to jest wszystko dobrze czy to jeszcze o niczym nie świadczy? Kurcze martwi mnie to że lekarz nie zauważył u mnie żadnych pęcherzyków...

Nasze serduszko Hania <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Skoro te wyniki są ok to jest wszystko dobrze czy to jeszcze o niczym nie świadczy? Kurcze martwi mnie to że lekarz nie zauważył u mnie żadnych pęcherzyków...
    Raz do dwóch razy w roku może się zdarzyć cykl bezowulacyjny u zdrowej kobiety i jest to całkiem normalne, nie masz czym się martwić, jeżeli wcześniej normalnie jajeczkowałaś ;)

Młoda19, lollipop lubią tę wiadomość

• makalotia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Myślę, ze po jednym cyklu to nie ma co tak patrzec. Zresztą u mnie lekarz nigdy nie widział owulacji, nawet w cyklu którym zaciążyłam .

Młoda19 lubi tę wiadomość

17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoMarzenia wrote:
    Raz do dwóch razy w roku może się zdarzyć cykl bezowulacyjny u zdrowej kobiety i jest to całkiem normalne, nie masz czym się martwić, jeżeli wcześniej normalnie jajeczkowałaś ;)

Lekarz się trochę zdziwił że staramy się już 8 miesiąc i nic no i jeszcze jak zobaczył że w 11dc nie mam żadnego pęcherzyka w obu jajnikach to już w ogóle... Po odstawieniu tabletek anty we wrześniu byłam u lekarza żeby zobaczyć czy wszystko jest ok ale mówił że do pół roku musi mi się wszystko uregulować i w sumie nic nie mówił czy widzi żeby jajniki pracowały a ja wtedy też nie pomyślałam żeby zapytać o to :/ a teraz dopiero udało mi się dostać prywatnie do innego bo tamten wziął chorobowe, później święta a teraz korona... :/

Nasze serduszko Hania <3
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Myślę, ze po jednym cyklu to nie ma co tak patrzec. Zresztą u mnie lekarz nigdy nie widział owulacji, nawet w cyklu którym zaciążyłam .

Mąż dzisiaj mówi do mnie 'Ty wiesz, że jest takie coś jak testy owulacyjne?! Może ten lekarz za wcześnie Ci robił usg i dlatego Ci te jajniki nie pracowały to może zróbmy ten test owulacyjny za kilka dni' 🤣 Myślałam, że się posikam ze śmiechu bo tak mnie rozbawiła ta jego wypowiedź a jeszcze lepsza była mina jak mu powiedziałam że wiem że są takie testy 🤣🤣🤣
    A tak serio to się teraz zaczęłam trochę zastanawiać czy na serio nie zrobić sobie takiego testu w dniu domniemanej owulacji...

makalotia, OlaNova, TakBardzoCiebieChcę lubią tę wiadomość

Nasze serduszko Hania <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Mąż dzisiaj mówi do mnie 'Ty wiesz, że jest takie coś jak testy owulacyjne?! Może ten lekarz za wcześnie Ci robił usg i dlatego Ci te jajniki nie pracowały to może zróbmy ten test owulacyjny za kilka dni' 🤣 Myślałam, że się posikam ze śmiechu bo tak mnie rozbawiła ta jego wypowiedź a jeszcze lepsza była mina jak mu powiedziałam że wiem że są takie testy 🤣🤣🤣
    A tak serio to się teraz zaczęłam trochę zastanawiać czy na serio nie zrobić sobie takiego testu w dniu domniemanej owulacji...
    Takie testy się robi przed domniemaną owulacją, bo pik LH wydziela się 24-36h przed pęknięciem pęcherzyka i dobrze jest już zacząć wcześniej testować, ja mam dzisiaj 11dc i od dzisiaj już zaczęłam robić a owulacja zwykle jest u mnie między 17 a 18dc, ja mam te clearblue, bo u mnie najlepiej się sprawdzają ;)

• makalotia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Ja polecam testy owulacyjne :)

Młoda19, lollipop lubią tę wiadomość

17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoMarzenia wrote:
    Takie testy się robi przed domniemaną owulacją, bo pik LH wydziela się 24-36h przed pęknięciem pęcherzyka i dobrze jest już zacząć wcześniej testować, ja mam dzisiaj 11dc i od dzisiaj już zaczęłam robić a owulacja zwykle jest u mnie między 17 a 18dc, ja mam te clearblue, bo u mnie najlepiej się sprawdzają ;)

Zamawiasz je przez internet? Czy kupujesz stacjonarnie? :)

Nasze serduszko Hania <3
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Ja polecam testy owulacyjne :)

Tylko czy jest sens w tym cyklu je robić... 🤔

Nasze serduszko Hania <3
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ