Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
Odpowiedz

Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po owulacji prawdopodobnej, milama estradiol 400 a norma jest 200, wiec nie wiem czy to prawda ze wysoki estradiol to owulacja ukonczona. nie bylabym taka pewna:( bo niestety mialam LH dosc niskie w okolicach owulacji

u5cvp2.png
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle: wyczytałam na jakimś forum ginekologicznym,że warto robić estradiol(a jeszcze najlepiej razem z monitoringiem),bo on pokazuje jak rośnie pęcherzyk/pęcherzyki. Ja teraz w tym cyklu po raz pierwszy robiłam w ogóle estradol i lh:w 2dc miałam chyba wynik 25 albo 30(dokładnie nie pamiętam już),a wczoraj w 13 dc(czyli 1-2 dni przed domniemaną owulacją) 156. I z tego co wyczytałam on maleje po owulacji,bo zwiększa się wtedy poziom progesteronu. I właśnie warto nawet co 2 dni badać w okresie okołoowulacyjnym jak przyrasta jego wartość

isabelle lubi tę wiadomość

f2w36vgcw27bl5wp.png
    Tymek- mój trzyletni Skarb
    Aniołek Matylda - 06.10.2013 (13tc)
    Aniołek - 20.07.2014 (6tc)
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za wysoki estradiol po owulacji to chyba też oznacza,że pęcherzyk po prostu nie pękł?Aczkolwiek norma jest chyba do prawie 500.A pęcherzyk pęka od 150 do 300-400 chyba nawet

f2w36vgcw27bl5wp.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety w tym cyklu monitoring odpadł, bo mój gin urlopuje. Zrobię kontrolnie kilka dni po terminie owu i progesteron i estradiol. O ile w ogóle owu przyjdzie, bo jakiegoś szałowego skoku jeszcze nie ma, chociaż test owu wyszedł wczoraj mi pozytywny. Szkoda, że te badania są tak kosztowne, bo pewnie biegałabym co drugi dzień, żeby obserwować jak przyrastają/maleją wartości.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak sie to interpretuje,bo gin nic mi nie wyjasnil,dal tylko lutka na plamienia:(

u5cvp2.png
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja,ja też miewam plamienia przed @,a zaczęły się po pierwszej ciąży,wcześniej nigdy nie miałam.Ale progesteron mam zawsze bardzo ładny.Więc ginekolog u którego byłam (specjalista od rozrodu ;-) to stwierdził,że widocznie nie w każdym cyklu mam owulację,pomimo ładnego progesteronu.

f2w36vgcw27bl5wp.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to niezbyt dobrze,mierze 3 cykl temp. i jestem pewna ze owula wystapila,do tego mega klucie jajec wiec nie podejrzewalam u siebie bezowulacyjnych cykli:( po co ja glupia tyle lat bralam piguly:(

u5cvp2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla pierwszej mamuśki :)
    Kurczę po odstawieniu tabletek nie mogę rozszyfrowac swojego organizmu.

Od dłuższego czasu mocno boli mnie prawy jajnik a dopiero od wczoraj pojawiły się znikome ilości przezroczystego śluzu, do tego bardzo wrażliwe sutki i mega wzdęty brzuch. Odstaje mi jak ciężarnej. Do tego mam mdłości. A dziś już 20 dzień cyklu. Czy to owulacja się dopiero zbliża a może już była i te objawy wskazują na coś innego:)
    W każdym bądź razie ciesze się, że odczuwam jakiekolwiek objawy to znaczy, ze mój organizm chyba wraca do normy i coś tam się dzieje w środku. Za 11 dni testowanko :))Pozdrawiam każdą z was w ten piękny słoneczny dzień.

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • kasiatoja Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    01.05 Agnieszka GreenApple (@) A.loth <3
    02.05 Misia79, mar,
    03.05 kwiatuszek789, inezka,
    04.05 Lenuś
    05.05 Iwka, Nenaaa, zizia_a
    06.05 katarinka79, zielarka, słoneczna 85
    07.05
    08.05 Kaśka, Tosia 1981, Lila84, zonaboba
    09.05 potforzasta, Przedszkolanka, Cynamonek30
    10.05 Gosiacu, Gwiazdeczka27, paaulla84
    11.05 Krokodylica, Magda_lena88, Olivia89, Tygrysek 89,
    12.05 ewelina 27, waszka88, Ofelaine, anka8820
    13.05 isabelle, kasiatoja, Betty Boop
    14.05 Ewik, Welonisia, Monifah, munirka, Lulu, belldandy,
    15.05 slodka100, Brawurka84, sylwiaśta 159, polkosia
    16.05 Landryneczka, rastafanka, Ewa99
    17.05 M4DZI4, kamciaaaa5, Rubi
    18.05 Anutka, aniulkab86, kierzynka, olencja
    19.05 Kkarolinaaaa
    20.05 ewcia21k, Ania1986
    21.05
    22.05 Anastazjaaa
    23.05 chmurreczkaa, Dariaa, madzianka
    24.05 ara
    25.05 Japoneczka z Porcelany, rotaszek, kejti91, lemurek, julita
    26.05 justta, sara_nar, BATTINKA, Vaniliaa
    27.05
    28.05
    29.05
    30.05
    31.05 Daisy, aisza, Rybeńka

belldandy 14 maj -dopisana :)

Pięknie się zaczyna :)

211042976e.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nic nie boli...ani sutki, ani jajniki, ani ogólnie podbrzusze...chyba nic tam nie mam, jajniki mi wyparowały :) Czuję zbliżającą się @ wszystkimi komórkami mojego ciała. Dziś 9 dpo lub 11 dpo. Ech...

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • kasiatoja Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa, a może brak objawów, to właśnie dobry objaw ;)
    Tempkę masz piękną :)
    Trzymam kciuki :)

Nenaaa, Tamka lubią tę wiadomość

211042976e.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekamy Kasia, ale czarno to widzę. Naoglądałam się wykresów ciążowych, gdzie tam pełno kobitek miało całą czapkę objawów tuż po owulacji a u mnie jak zwykle cisza. W poprzednich cyklach to samo, więc nadziei brak :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • kasiatoja Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka84 wrote:
    Hej Hej
    Loth: ogromne gratulacje! teraz to już pójdzie nam,czyli reszcie jak po masełku :)
    U mnie raniutko test owulacyjny 100% pozytywny,czy któraś z Was ma takie z allegro,ale nie różowe,a niebieskie?Ja zawsze miałam różowe i wskazywały jakby ciut wcześniej owulację,a te niebieskie jakby "na ostatnią chwilę"?
    Myślę,że wczoraj wieczorem już mógł wyjść pozytywny,bo rano był prawie pozytywny :-) Ważne,że poserduszkowałam na spontanie,bo nawet nie wiedząc co i jak :-)
    Dziś u mnie malutko śluzu-za to wczoraj był przepiękny :-) czy to znaczy,że wczoraj już mogła być owulacja-w sensie w nocy albo dziś ostatni dzień owulacyjny możliwy?bo też w stosunku do wczoraj podniosła mi się temperaturka o 0,21

Brawurko, u mnie podobna sytuacja :)
    Z tą owulacja to kurcze jest tak, że nigdy nie wiadomo dokładnie. Śluz i temperatura wskazujące na szczyt, a nawet i testy u jednych pojawiają się dzień przed, u innych dzień po, a o kolejnych w dniu szczytu właśnie...
    Także dla pewności proponuję seksik jakiś mały jeszcze z jeden ;)

Ja też tak uczynię ;)

Brawurka84 lubi tę wiadomość

211042976e.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka84 wrote:
    Hej Hej
    Loth: ogromne gratulacje! teraz to już pójdzie nam,czyli reszcie jak po masełku :)
    U mnie raniutko test owulacyjny 100% pozytywny,czy któraś z Was ma takie z allegro,ale nie różowe,a niebieskie?Ja zawsze miałam różowe i wskazywały jakby ciut wcześniej owulację,a te niebieskie jakby "na ostatnią chwilę"?
    Myślę,że wczoraj wieczorem już mógł wyjść pozytywny,bo rano był prawie pozytywny :-) Ważne,że poserduszkowałam na spontanie,bo nawet nie wiedząc co i jak :-)
    Dziś u mnie malutko śluzu-za to wczoraj był przepiękny :-) czy to znaczy,że wczoraj już mogła być owulacja-w sensie w nocy albo dziś ostatni dzień owulacyjny możliwy?bo też w stosunku do wczoraj podniosła mi się temperaturka o 0,21
    Ja też kiedys miałm te różowe i wydaje mi się że wcześniej pokazywały owulkę i kreski były bardziej intensywne-ciemniejsze.Teraz od 2 miesięcy mam inne-z zielonym paskiem i one mają jaśniejsze te kreski i się gubiłam na początku czy to pozytyw czy negatyw :P Ale już po paru razach wiem jak je interpretowc :)Poza tym dostaję zastzyk na pęknięcie więc wiem że po nim owulka max za 48 godz i akurat pozytywne testy wychodzą mi po nim,tak jak trzeba.Kochana to do dzieła i narobic <3 Trzymam kciuki :*

Brawurka84 lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane miłej majóweczki życzę i gratuluje pierwszej mamusi dużo zdrówka ;-) u nas piękna pogoda, czas na odpoczynek ;-)

Nenaaa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Gratulacje dla pierwszej mamuśki :)
    Kurczę po odstawieniu tabletek nie mogę rozszyfrowac swojego organizmu.

Od dłuższego czasu mocno boli mnie prawy jajnik a dopiero od wczoraj pojawiły się znikome ilości przezroczystego śluzu, do tego bardzo wrażliwe sutki i mega wzdęty brzuch. Odstaje mi jak ciężarnej. Do tego mam mdłości. A dziś już 20 dzień cyklu. Czy to owulacja się dopiero zbliża a może już była i te objawy wskazują na coś innego:)
    W każdym bądź razie ciesze się, że odczuwam jakiekolwiek objawy to znaczy, ze mój organizm chyba wraca do normy i coś tam się dzieje w środku. Za 11 dni testowanko :))Pozdrawiam każdą z was w ten piękny słoneczny dzień.

Ja mam dokładnie takie same objawy jak ty... a podobno podczas dni płodnych kobiety czują się bardzo atrakcyjnie, u mnie to jakaś masakra :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Poczekamy Kasia, ale czarno to widzę. Naoglądałam się wykresów ciążowych, gdzie tam pełno kobitek miało całą czapkę objawów tuż po owulacji a u mnie jak zwykle cisza. W poprzednich cyklach to samo, więc nadziei brak :)
    Oj tam, każda z nas jest inna, jedna będzie miała objawy tuz po owu inna wcale do 3 miesiąca ciąży :) W kwietniu koleżanka z forum właśnie-kittykate nie miała żadnych objawów i też cykl spisała na straty a w ciąży właśnie jest:) Także uszy do góry,@ jeszcze nie ma :)

Nenaaa, sylwiaśta159, kasiatoja lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, nie każda kobieta ma objawy i nawet się nie spodziewa że jest w ciąży :))

M4DZI4, Nenaaa lubią tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a najbardziej w ciazy sa te,ktore o tym nie mysla ze moga byc :D

M4DZI4, Nenaaa, kasiatoja, Tamka lubią tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Czy mogę prosić o dopisanie mnie na 1 maja? Dziś test pozytywny!
    Zaczynam zielony maj ;)
    Gratulacje, rosnijcie zdrowo

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ