Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Isabelle: wyczytałam na jakimś forum ginekologicznym,że warto robić estradiol(a jeszcze najlepiej razem z monitoringiem),bo on pokazuje jak rośnie pęcherzyk/pęcherzyki. Ja teraz w tym cyklu po raz pierwszy robiłam w ogóle estradol i lh:w 2dc miałam chyba wynik 25 albo 30(dokładnie nie pamiętam już),a wczoraj w 13 dc(czyli 1-2 dni przed domniemaną owulacją) 156. I z tego co wyczytałam on maleje po owulacji,bo zwiększa się wtedy poziom progesteronu. I właśnie warto nawet co 2 dni badać w okresie okołoowulacyjnym jak przyrasta jego wartość
isabelle lubi tę wiadomość
-
za wysoki estradiol po owulacji to chyba też oznacza,że pęcherzyk po prostu nie pękł?Aczkolwiek norma jest chyba do prawie 500.A pęcherzyk pęka od 150 do 300-400 chyba nawet
-
Niestety w tym cyklu monitoring odpadł, bo mój gin urlopuje. Zrobię kontrolnie kilka dni po terminie owu i progesteron i estradiol. O ile w ogóle owu przyjdzie, bo jakiegoś szałowego skoku jeszcze nie ma, chociaż test owu wyszedł wczoraj mi pozytywny. Szkoda, że te badania są tak kosztowne, bo pewnie biegałabym co drugi dzień, żeby obserwować jak przyrastają/maleją wartości.
-
Olencja,ja też miewam plamienia przed @,a zaczęły się po pierwszej ciąży,wcześniej nigdy nie miałam.Ale progesteron mam zawsze bardzo ładny.Więc ginekolog u którego byłam (specjalista od rozrodu to stwierdził,że widocznie nie w każdym cyklu mam owulację,pomimo ładnego progesteronu.
-
Gratulacje dla pierwszej mamuśki
Kurczę po odstawieniu tabletek nie mogę rozszyfrowac swojego organizmu.
Od dłuższego czasu mocno boli mnie prawy jajnik a dopiero od wczoraj pojawiły się znikome ilości przezroczystego śluzu, do tego bardzo wrażliwe sutki i mega wzdęty brzuch. Odstaje mi jak ciężarnej. Do tego mam mdłości. A dziś już 20 dzień cyklu. Czy to owulacja się dopiero zbliża a może już była i te objawy wskazują na coś innego:)
W każdym bądź razie ciesze się, że odczuwam jakiekolwiek objawy to znaczy, ze mój organizm chyba wraca do normy i coś tam się dzieje w środku. Za 11 dni testowanko )Pozdrawiam każdą z was w ten piękny słoneczny dzień.Cynamonek30 lubi tę wiadomość
-
01.05 Agnieszka GreenApple (@) A.loth
02.05 Misia79, mar,
03.05 kwiatuszek789, inezka,
04.05 Lenuś
05.05 Iwka, Nenaaa, zizia_a
06.05 katarinka79, zielarka, słoneczna 85
07.05
08.05 Kaśka, Tosia 1981, Lila84, zonaboba
09.05 potforzasta, Przedszkolanka, Cynamonek30
10.05 Gosiacu, Gwiazdeczka27, paaulla84
11.05 Krokodylica, Magda_lena88, Olivia89, Tygrysek 89,
12.05 ewelina 27, waszka88, Ofelaine, anka8820
13.05 isabelle, kasiatoja, Betty Boop
14.05 Ewik, Welonisia, Monifah, munirka, Lulu, belldandy,
15.05 slodka100, Brawurka84, sylwiaśta 159, polkosia
16.05 Landryneczka, rastafanka, Ewa99
17.05 M4DZI4, kamciaaaa5, Rubi
18.05 Anutka, aniulkab86, kierzynka, olencja
19.05 Kkarolinaaaa
20.05 ewcia21k, Ania1986
21.05
22.05 Anastazjaaa
23.05 chmurreczkaa, Dariaa, madzianka
24.05 ara
25.05 Japoneczka z Porcelany, rotaszek, kejti91, lemurek, julita
26.05 justta, sara_nar, BATTINKA, Vaniliaa
27.05
28.05
29.05
30.05
31.05 Daisy, aisza, Rybeńka
belldandy 14 maj -dopisana
Pięknie się zaczyna
-
Brawurka84 wrote:Hej Hej
Loth: ogromne gratulacje! teraz to już pójdzie nam,czyli reszcie jak po masełku
U mnie raniutko test owulacyjny 100% pozytywny,czy któraś z Was ma takie z allegro,ale nie różowe,a niebieskie?Ja zawsze miałam różowe i wskazywały jakby ciut wcześniej owulację,a te niebieskie jakby "na ostatnią chwilę"?
Myślę,że wczoraj wieczorem już mógł wyjść pozytywny,bo rano był prawie pozytywny Ważne,że poserduszkowałam na spontanie,bo nawet nie wiedząc co i jak
Dziś u mnie malutko śluzu-za to wczoraj był przepiękny czy to znaczy,że wczoraj już mogła być owulacja-w sensie w nocy albo dziś ostatni dzień owulacyjny możliwy?bo też w stosunku do wczoraj podniosła mi się temperaturka o 0,21
Brawurko, u mnie podobna sytuacja
Z tą owulacja to kurcze jest tak, że nigdy nie wiadomo dokładnie. Śluz i temperatura wskazujące na szczyt, a nawet i testy u jednych pojawiają się dzień przed, u innych dzień po, a o kolejnych w dniu szczytu właśnie...
Także dla pewności proponuję seksik jakiś mały jeszcze z jeden
Ja też tak uczynięBrawurka84 lubi tę wiadomość
-
Brawurka84 wrote:Hej Hej
Loth: ogromne gratulacje! teraz to już pójdzie nam,czyli reszcie jak po masełku
U mnie raniutko test owulacyjny 100% pozytywny,czy któraś z Was ma takie z allegro,ale nie różowe,a niebieskie?Ja zawsze miałam różowe i wskazywały jakby ciut wcześniej owulację,a te niebieskie jakby "na ostatnią chwilę"?
Myślę,że wczoraj wieczorem już mógł wyjść pozytywny,bo rano był prawie pozytywny Ważne,że poserduszkowałam na spontanie,bo nawet nie wiedząc co i jak
Dziś u mnie malutko śluzu-za to wczoraj był przepiękny czy to znaczy,że wczoraj już mogła być owulacja-w sensie w nocy albo dziś ostatni dzień owulacyjny możliwy?bo też w stosunku do wczoraj podniosła mi się temperaturka o 0,21Brawurka84 lubi tę wiadomość
-
Ofelaine wrote:Gratulacje dla pierwszej mamuśki
Kurczę po odstawieniu tabletek nie mogę rozszyfrowac swojego organizmu.
Od dłuższego czasu mocno boli mnie prawy jajnik a dopiero od wczoraj pojawiły się znikome ilości przezroczystego śluzu, do tego bardzo wrażliwe sutki i mega wzdęty brzuch. Odstaje mi jak ciężarnej. Do tego mam mdłości. A dziś już 20 dzień cyklu. Czy to owulacja się dopiero zbliża a może już była i te objawy wskazują na coś innego:)
W każdym bądź razie ciesze się, że odczuwam jakiekolwiek objawy to znaczy, ze mój organizm chyba wraca do normy i coś tam się dzieje w środku. Za 11 dni testowanko )Pozdrawiam każdą z was w ten piękny słoneczny dzień.
Ja mam dokładnie takie same objawy jak ty... a podobno podczas dni płodnych kobiety czują się bardzo atrakcyjnie, u mnie to jakaś masakra
-
Nenaaa wrote:Poczekamy Kasia, ale czarno to widzę. Naoglądałam się wykresów ciążowych, gdzie tam pełno kobitek miało całą czapkę objawów tuż po owulacji a u mnie jak zwykle cisza. W poprzednich cyklach to samo, więc nadziei brak
Nenaaa, sylwiaśta159, kasiatoja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny