X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe Love - czyli lista testujących w MAJU
Odpowiedz

Majowe Love - czyli lista testujących w MAJU

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    :) jasne mozna sie seksic Ale jak problem jest w slabym nasieniu w ciaze sie nie zachodzi.

Nie sądzę, żeby chodziło tu o słabe nasienie, choć w niektórych przypadkach może też... Facet może być zdrowy, a z kobietą coś nie tak... Albo oboje mogą być zdrowi i nic... To, że kobieta zachodzi w 1 cyklu to tylko kwestia szczęścia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:12

Abra lubi tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    :) jasne mozna sie seksic Ale jak problem jest w slabym nasieniu w ciaze sie nie zachodzi.

raczej nie tylko słabe nasienie może być winne, jest wieeeeeele czynników, które utrudniają lub nawet uniemożliwiają zajście w ciąże, a nie tylko nasienie i już....

Albo tak jak napisała Toxey - może być wszystko ok z obojgiem partnerów, a i tak się nie udaje, więc nie ma co tworzyć takich teorii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:14

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    raczej nie tylko słabe nasienie może być winne, jest wieeeeeele czynników, które utrudniają lub nawet uniemożliwiają zajście w ciąże, a nie tylko nasienie i już....

dokładnie... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Właśnie się doczytałam że ból i wrost temperatury nie musza przepowiadać że owulacja wystąpiła :) Owulacja może być 3 dni przed spadkiem temperatury i nawet do 3dni wysokich temperatur :) Musiałam poszukać bo nie mogłam sobie wybaczyć że przeoczyłam owu:p W takim razie dziś poprawimy <3 chociaż będę w domu dopiero ok 23, ale mój A. powiedział że poczeka:)

Toxey lubi tę wiadomość

• milola86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki:) mi przez przeziębienie przesunęła się ovu i mimo ze jeszcze byłam na antybiotyku to przytulanko było:)
    Szkoda było mi marniwac cykl, tym bardziej ze to pierwszy miesiąc kiedy pije ocet jabłkowy i miałam po nim taki śluz, jakiego jeszcze w życiu u siebie nie widziałam. Wiec warunki były raczej ok:)

Z drugiejnstrony maz nie brał suplementów regularnie, a przy poprzedniej ciąży tak, bi wyniki miał nienjalepsze.ale trzeba być dobrej myśli.

Macie racje dziewczyny, nie zawsze, a nawet dość często nie tak łatwo zajsdcnw ciążę.często tez przyczyny trzeba szukać bardzo długo, a droga do szczęścia bywa bardzo bolesna...

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj zbliża się wieeelkimi krokami! Summerka zakładała ten wątek 1 marca, a tu proszę, 1 maja na dniach!!!

Co do pewności, to ja w cyklu, w którym się udało też to miałam. To nie jest taka pewność jaka była w normalnych cyklach. To była pewność pewność. Jak siknęłam na test i pokazała się 2 kreska nie pomyślałam to co standardowo siedzi nam w głowie czyli "wow" albo "ja pier*ole" (mimo że bardzo chcemy to ta 2 krecha to zaskoczenie) tylko "wiedziałam, to było oczywiste".

Moja kuzynka zaraz po seksie z mężem opowiadała, że już jest w ciąży, bo ona to czuje. Śmiałam się, że to nie możliwe, a ona na prawdę w ciąży była.

Ciało kobiety jest dziwnym tworem ;)

Summerka lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Maj zbliża się wieeelkimi krokami! Summerka zakładała ten wątek 1 marca, a tu proszę, 1 maja na dniach!!!

Co do pewności, to ja w cyklu, w którym się udało też to miałam. To nie jest taka pewność jaka była w normalnych cyklach. To była pewność pewność. Jak siknęłam na test i pokazała się 2 kreska nie pomyślałam to co standardowo siedzi nam w głowie czyli "wow" albo "ja pier*ole" (mimo że bardzo chcemy to ta 2 krecha to zaskoczenie) tylko "wiedziałam, to było oczywiste".

Moja kuzynka zaraz po seksie z mężem opowiadała, że już jest w ciąży, bo ona to czuje. Śmiałam się, że to nie możliwe, a ona na prawdę w ciąży była.

Może i jest dziwnym tworem, ale mimo to uważam, że 100% pewności mieć nie można.
    Z resztą to może tylko moja "ostrożność", ale jak się uda to bliskim ( z wyjątkiem męża oczywiście) powiem chyba dopiero jak usłyszę serduszko - tak mi się wydaje...

Toxey lubi tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra masz rację, że chwalić się nadto nie ma co. Jednak ja tej ciąży byłam bardzo pewna (wcześniejszej znów w ogóle, mimo że planowane to zaskoczenie totalne ;))

U mnie dalsza rodzina cały czas nie wie. Nie czuję potrzeby dzwonić i mówić o tym.

Będę Wam wszystkim wiernie kibicować :)!!

Gabi. lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Abra masz rację, że chwalić się nadto nie ma co. Jednak ja tej ciąży byłam bardzo pewna (wcześniejszej znów w ogóle, mimo że planowane to zaskoczenie totalne ;))

U mnie dalsza rodzina cały czas nie wie. Nie czuję potrzeby dzwonić i mówić o tym.

Będę Wam wszystkim wiernie kibicować :)!!

No właśnie - nie ma się co zanadto chwalić.
    A dalsza rodzina, to jak sama nazwa mówi, dalsza i nie muszą być przez Ciebie każdy z osobna informowani.

Bliskim (i rodzinie i znajomym) miło powiedzieć, a dalsi to raczej z ciekawości niż z troski będą wypytywać, to kij im w oko...

kofeinka lubi tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra - Amen ;D Kij im w oko ;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:

O właśne miałam podobnie :P strałam się nie nakręcac ale po prostu czull się inaczej. Nie tak ze zaraz ciążowo, ale inaczej ;)

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    Hej kobietki:) mi przez przeziębienie przesunęła się ovu i mimo ze jeszcze byłam na antybiotyku to przytulanko było:)
    Szkoda było mi marniwac cykl, tym bardziej ze to pierwszy miesiąc kiedy pije ocet jabłkowy i miałam po nim taki śluz, jakiego jeszcze w życiu u siebie nie widziałam. Wiec warunki były raczej ok:)

Z drugiejnstrony maz nie brał suplementów regularnie, a przy poprzedniej ciąży tak, bi wyniki miał nienjalepsze.ale trzeba być dobrej myśli.

Macie racje dziewczyny, nie zawsze, a nawet dość często nie tak łatwo zajsdcnw ciążę.często tez przyczyny trzeba szukać bardzo długo, a droga do szczęścia bywa bardzo bolesna...
    Zdradz cos odnosnie tego octu,o co kaman?no i oczywiscie trzymam mocno kciuki:)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie, zobaczymy, ja teraz tak mam - nic na to nie wskazuje, a ja czuje sie w ciazy, nawet w aptece brałam leki dla ciężarnych;)

Moja mama mówiła, ze jak zaszła ze mną, wraca do domu, jak sie dowiedziała, a jej mama - jesteś w ciazy.. Taka intuicja kobieca;) i ja tez w to wierze, tylko czasem cieżko odróżnić przeczucie, od tego, ze sie ma taka nadzieje i tak bardzo sie chce. Ja, np. z Zuzia tez wiedziałam, ze sie udało, a teraz łapie sie na tym, ze mysle, na pewno to ciaza, przecież sie bzykalismy bez antykoncepcji;).

momo1009 lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsza ciaze to mialam typowa wpadke,a raczej planowalismy starania,ale za pol roku bo zmienialam prace. Smiejemy sie z mezem,ze to bylo niepokalane poczecie,bo to byl cud,ze maz spoznil sie raz w zyciu doslownie dwie sekundy i bach-ciaza.pozno sie o niej dowiedzialam,bo w zyciu bym nie pomyslala,ze z czegos takiego bedzie dzidzia.a jak sie dowiedzielismy to oboje szalelismy ze szczescia:) mimo,ze poszlotak gladko to doskonale wiedzialam,ze wiele par dlugo sie stara.nigdy nikogo nie wypytuje o dzieci bo doskonale wiem,ze wiele osob chce,a im nie wychodzi...

Toxey lubi tę wiadomość

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Może i jest dziwnym tworem, ale mimo to uważam, że 100% pewności mieć nie można.
    Z resztą to może tylko moja "ostrożność", ale jak się uda to bliskim ( z wyjątkiem męża oczywiście) powiem chyba dopiero jak usłyszę serduszko - tak mi się wydaje...
    JA pozno informowalam.do 11 tc wiedziala tylko moja mama, informowalismy reszte rodziny dopiero po pierwsxym genetycznym.i w drugiej ciazy tez tak zrobie
    ...kiedys...

Toxey lubi tę wiadomość

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam intuicji,nie czulam ani pierwdzej ciazy,ani biochemicznej, a teraz rowniez nic nie czuje.tak samo co do plci dziecka nie mialam przeczuc:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszej ciazy jak co miesiac robilam test w dniu spodziewanej @ bez spiny i na luzie. Wstalam, nakroplilam na test i poszlam lezec. Odczekalam 5min i poszlam spojrzec a tam dwie grube krechy. Nie dowierzalam bo nie mialam w ogole zadnych objawow. Podejrzewam ze mialam oczy jak 5zl gdy to zobaczylam :D

nataliano lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzialek z rana wyjezdzam z mlodym do taty do Niemiec. Dlatego w niedziele zrobie test. Jesli dotrzymam do tego czasu bo juz mam ochote to zrobic. Ale musze sobie znalezc zajecie aby zajac czyms glowe i nie myslec :)

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly offtop-ja tak myslalam,ze kate urodzi "przypadkiem"29 kwietnia w ich rocznice slubu;) media beda sie jarac;)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do płci, to jakos nie przyjmowałam do wiadomości, ze moze byc chłopiec (nie, ze nie chciałam), po prostu wiedziałam, ze corcia;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ