Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Mamuśki 45+
Odpowiedz

Mamuśki 45+

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nowaaga Nowa

Wysłany: 2 lipca 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,jestem już po 3 próbach in vitro i za każdym razem 6 tydzień jest przełomowy. Co robić,jakie brać leki ?

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było identycznie beta zaczynała źle rosnąć w 16dpo zawsze
    Zacznij od badań krwii i sprawdzenia np krzepliwości krwii i komórki NK
    Ja brałam sporo ale po 6 razie się udało tylko naturalnie
    Heparynę
    Aspirynę
    Progesteronu dużo
    Acofil
    Intralipid
    Metformine
    Encorton
    Witaminy b12 b6 pp nac l-arginina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2023, 17:00

Nowaaga lubi tę wiadomość

• lubiekawee Znajoma

Wysłany: 29 lipca 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowaaga wrote:
    Dziewczyny ,jestem już po 3 próbach in vitro i za każdym razem 6 tydzień jest przełomowy. Co robić,jakie brać leki ?
    musisz skonsultować z lekarzem, nawet vit D trzeba wiedzieć jak przyjmować. I moga być różne przyczyny.

• Kurkuma Debiutantka

Wysłany: 30 lipca 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie zadziałały zalecenia od immunologa, dokładnie dr Sydor. Też kilka nie udanych prób, potem dwie wizyty, zalecenia, leki i kolejna próba była pyk.

babydust1 lubi tę wiadomość

• LateBloomer Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowaaga wrote:
    Zbadaj immunologie i dopiero po zaleceniach immunologa rozrodu podchodź kolejny raz. Poczytaj na forum gdzieś są listy badań. Możesz z częścią zriobionych iść na 1 wizyte.

Rocznik 78
    Torbiel endometrialna na jednym jajniku.
    Mała niedoczynność tarczycy, MTHFR, PAI hetero, rozchwiane cytokiny, Ana
    Novum: 1 podejście
    Kriobank: 2 podejścia
    Unica Praga Czechy: Transfer 04.2023 🤞🤞🤞

preg.png
  • Agnesx7 Nowa

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie . Czy jest tu ktoś kto przyjmował metforminę i udało się ? Jakie są procedury we wczesnej ciąży czy każą odstawiać metforminę czy nadal przyjmować? U mnie zdania są podzielone. Co lekarz to opinia... Chciałabym zobaczyć wypowiedzi kogoś kto doświadczył takiej sytuacji. Pozdrawiam

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam przed ciążą że 2 lata
    Moja diabetolog absolutnie zakazała odstawiać do 12 TC bo to może skutkować poronieniem
    Po 12 TC już kazała odstawić bo polskie wytyczne tak zalecają natomiast publikacje amerykańskie mowya o tym że na mecie można być przez całą ciążę i karmić na mecie też można

Agnesx7 lubi tę wiadomość

• Agnesx7 Nowa

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do babydust1. Dziękuję za odpowiedź. Czy po porodzie wróciła pani do metmorfiny? Znajoma twierdzi że przyjmowała metmorfine na IO, a po ciąży już do niej nie wracała, a jej glikemia na czczo jest prawidłowa zawsze około 80 czy niżej. Interesujące że tak się gospodarka cukrowa może wyrównać.

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesx7 wrote:
    Do babydust1. Dziękuję za odpowiedź. Czy po porodzie wróciła pani do metmorfiny? Znajoma twierdzi że przyjmowała metmorfine na IO, a po ciąży już do niej nie wracała, a jej glikemia na czczo jest prawidłowa zawsze około 80 czy niżej. Interesujące że tak się gospodarka cukrowa może wyrównać.
    Ja nigdy nie miałam problemu z cukrem na czczo
    Mam problem z cukrem po posiłku ale to nie jest cukrzyca
    No i u mnie większy problem z insulina . Tu mam mega hiperinsulinemie zarówno na czczo jak i po posiłku i długo mi się trzyma podwyższony poziom długo za długio
    Także wróciłam do metforminy

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ