Mamuśki 45+
-
U mnie było identycznie beta zaczynała źle rosnąć w 16dpo zawsze
Zacznij od badań krwii i sprawdzenia np krzepliwości krwii i komórki NK
Ja brałam sporo ale po 6 razie się udało tylko naturalnie
Heparynę
Aspirynę
Progesteronu dużo
Acofil
Intralipid
Metformine
Encorton
Witaminy b12 b6 pp nac l-arginina
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2023, 17:00
Nowaaga lubi tę wiadomość
-
Nowaaga wrote:Dziewczyny ,jestem już po 3 próbach in vitro i za każdym razem 6 tydzień jest przełomowy. Co robić,jakie brać leki ?
-
Witam serdecznie . Czy jest tu ktoś kto przyjmował metforminę i udało się ? Jakie są procedury we wczesnej ciąży czy każą odstawiać metforminę czy nadal przyjmować? U mnie zdania są podzielone. Co lekarz to opinia... Chciałabym zobaczyć wypowiedzi kogoś kto doświadczył takiej sytuacji. Pozdrawiam
-
Ja brałam przed ciążą że 2 lata
Moja diabetolog absolutnie zakazała odstawiać do 12 TC bo to może skutkować poronieniem
Po 12 TC już kazała odstawić bo polskie wytyczne tak zalecają natomiast publikacje amerykańskie mowya o tym że na mecie można być przez całą ciążę i karmić na mecie też możnaAgnesx7 lubi tę wiadomość
-
Do babydust1. Dziękuję za odpowiedź. Czy po porodzie wróciła pani do metmorfiny? Znajoma twierdzi że przyjmowała metmorfine na IO, a po ciąży już do niej nie wracała, a jej glikemia na czczo jest prawidłowa zawsze około 80 czy niżej. Interesujące że tak się gospodarka cukrowa może wyrównać.
-
Agnesx7 wrote:Do babydust1. Dziękuję za odpowiedź. Czy po porodzie wróciła pani do metmorfiny? Znajoma twierdzi że przyjmowała metmorfine na IO, a po ciąży już do niej nie wracała, a jej glikemia na czczo jest prawidłowa zawsze około 80 czy niżej. Interesujące że tak się gospodarka cukrowa może wyrównać.
Mam problem z cukrem po posiłku ale to nie jest cukrzyca
No i u mnie większy problem z insulina . Tu mam mega hiperinsulinemie zarówno na czczo jak i po posiłku i długo mi się trzyma podwyższony poziom długo za długio
Także wróciłam do metforminy -