🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNatosia wrote:Mój mąż za dużo seriali na Netflixie chyba ogląda, a tam za dużo LGBT w każdym serialu.
I w związku z tym,że jest przekonany,że "od tyłu" wychodzą chłopcy (bo tak się nam ostatnio sprawdziło 🤣🤣) mówi wczoraj przed akcją : ok, ale dzisiaj robimy chłopca.
Po czym po chwili zastanowienia mówi: albo nie, wolę dziewczynkę. Jakoś łatwiej mi będzie pogodzić się z homo córką niż z homo synem 😆 widziałybyście moją minę.
Nie wiem jak on mógł o tym pomyśleć 😅Kil lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJagodecka wrote:Pomyslalam sobie, ze czas najwyzszy zaczac marzec na forum, a tu prosze juz 10 stron😁
Bylam w pracy caly weekend i dzis tez, wiec nogi mi wchodza do ... Jutro jade na monitoring, to sie wtedy wpisze na testowanie jak cos 😊
Trzymam kciuki za pierwsze kotki marcowe, co beda testowac! Obysmy zaczely marzec tak dobrze jak luty, tylko zeby trend sie dluzej utrzymal ..🤞
MerryCherry kurcze mialam NAC zaczac testowac, ale nie doszedl mi poczta na czas... Moze on tak jak witaminki dopiero po 3 miesiacach daje najlepsze efekty? Aaaaa i dla mojego starego, owulacja to rowniez czarna magia.
Natosia jak tam piczor? Pokazuje sie cos?Jagodecka lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny Wpiszcie mnie proszę jako wolnego strzelca, bo w tym cyklu będę miała robiona drożność więc raczej nie będziemy się starać.Trzymajcie kciuki żeby zabieg się udał a ja trzymam kciuki za Wasze 2 kreski !
MerryCherry, rozalaa, Evondita82, Niaha lubią tę wiadomość
-
Pasko wrote:Są jakieś sprawdzone sposoby, żeby obniżyć, czy lepiej do lekarza?👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Endometrioza III stopnia ❌
21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml
25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨
-
MerryCherry wrote:Ehhh i od czego ta torbiel? Z niepękniętego pęcherzyka?
Tak. Mój odwieczny problem 🙄 dlatego zawsze miałam ovitrelle. No ale że 3 cykle przerwy miały być to tak akurat będzie w kolejnym cyklu. Od dziś już mam brać acard 150 mg ale czytałam że dziewczyny biorą wieczorem a mi nic docent nie mówił i witaminy mi zmienił a po pozytywnym teście jednak Clexane bo wcześniej mówił że fraxiparineWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2023, 18:36
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Pasko wrote:Dziewczyny doradźcie proszę, czy TSH 2,56 jest wysokie? Nie wiem, czy gin powinna mi coś na to zaradzić?
Trzymam kciuki za cały marzec 🥰
Zdecydowanie bym zbijała 🙂 -
rozalaa wrote:Kinusia_25 też mam takie ukłucia i jeszcze nigdy o czym to niestety nie świadczyło 😅 Dobrze jest jak się jednak zapisuje takie rzeczy w apce, bo pamięć zawodzi i jak zaczynam sobie coś wkręcać to zaglądam na poprzednie miesiące i okazuje się - O! tak już było! 😯
Witamy Aywa 😊 Zapraszamy do pogadania, powiedz Nam coś więcej o sobie 😌, śledzisz owulację? długo się staracie?😊
Proszę mi przed 1 marca nie sikać! 😃 Niech ktoś otworzy ten miesiąc z przytupem 😃
Uuuuu Paprooota toż Ty masz wiele objawów 🤔trzymam kciuki żeby to ciążowe były
Natosia 🤣🤣🤣 no tak sik życiem!🤣 a tak serio to ja w tamtym miesiącu za mało piłam i przez to miałam lipę ze śluzem straszną, teraz piję dużo i jest go aż ogrooom 😶 naprawiłam się, ale to Lipcowa mnie naprostowała 😘
malutka203 jak bardzo dziwne to by nie było - rozumiem 🤣 to uzależnienie - jak to kiedyś ktoś tu napisał - do lasu strach iść ze Staraczką bo zaraz zacznie sikać na patyki 🤣
Domi_naturelover ❤️❤️❤️
Wróciłam z pracy, jadę do Galerii, może kupię sobie kurtkę na wiosnę 😊 Wczoraj owulak dość blady, ale śluz taki płodny że o ludzie..tak więc pomęczyłam Starego...2 razy🔥🔥🔥😈
Staramy się od stycznia 2022 z przerwą wrzesień-grudzień, bo mąż miał operację i dopóki się nie zagoił był ban. Wcześniej nie robiłam owulaków, zaczęłam w lutym, ale jakoś nie poszło mi to za dobrze, bo chyba za rzadko robiłam. Teraz pik był 15 lutego (11dc) i aplikacja wyznaczyla owulkę na 16.02. Dzisiaj teoretycznie 11dpo i staram się czekać jak najdłużej wytrzymam. Nigdy nie miałam żadnych problemów z hormonami, nie brałam anty, mam bardzo regularne cykle, chociaż ostatnio zaczęły mi się nieznacznie skracać. Ostatni cykl miałam dziwny i bardzo krótki bo 24 dni, a zazwyczaj mam 27, i ten pierwszy dzien byl bardzo bolesny (ogólnie dzien wyjety z życiorysu), gdzie też zazwyczaj tylko trochę boli mnie brzuch zanim się rozkręci i zazwyczaj mogę zupełnie normalnie funkcjonować. Prowadzimy dość zdrowy styl życia, mąż uprawia dużo sportu, nigdy nie pił i nie palił, mi się zdarza ale niezbyt często. Ale wiadomo czasy mało stabilne, także stres na porządku dziennym. Oczywiście notorycznie sobie wkręcam, że czuję się inaczej niż zwykle i że może zaskoczyło i kończy się bielą na teście.♀️ 28 ♂️ 28
staramy się od 01.2022
przymusowa przerwa wrzesień-grudzień '22
nigdy nie widziałam nawet cienia cienia ⚪️ -
nick nieaktualnyPatisonek 25 wrote:Tak. Mój odwieczny problem 🙄 dlatego zawsze miałam ovitrelle. No ale że 3 cykle przerwy miały być to tak akurat będzie w kolejnym cyklu. Od dziś już mam brać acard 150 mg ale czytałam że dziewczyny biorą wieczorem a mi nic docent nie mówił i witaminy mi zmienił a po pozytywnym teście jednak Clexane bo wcześniej mówił że fraxiparine
Acard zdecydowanie wieczorem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2023, 19:39
-
Ayva wrote:Staramy się od stycznia 2022 z przerwą wrzesień-grudzień, bo mąż miał operację i dopóki się nie zagoił był ban. Wcześniej nie robiłam owulaków, zaczęłam w lutym, ale jakoś nie poszło mi to za dobrze, bo chyba za rzadko robiłam. Teraz pik był 15 lutego (11dc) i aplikacja wyznaczyla owulkę na 16.02. Dzisiaj teoretycznie 11dpo i staram się czekać jak najdłużej wytrzymam. Nigdy nie miałam żadnych problemów z hormonami, nie brałam anty, mam bardzo regularne cykle, chociaż ostatnio zaczęły mi się nieznacznie skracać. Ostatni cykl miałam dziwny i bardzo krótki bo 24 dni, a zazwyczaj mam 27, i ten pierwszy dzien byl bardzo bolesny (ogólnie dzien wyjety z życiorysu), gdzie też zazwyczaj tylko trochę boli mnie brzuch zanim się rozkręci i zazwyczaj mogę zupełnie normalnie funkcjonować. Prowadzimy dość zdrowy styl życia, mąż uprawia dużo sportu, nigdy nie pił i nie palił, mi się zdarza ale niezbyt często. Ale wiadomo czasy mało stabilne, także stres na porządku dziennym. Oczywiście notorycznie sobie wkręcam, że czuję się inaczej niż zwykle i że może zaskoczyło i kończy się bielą na teście.
A robiłaś badania?👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Endometrioza III stopnia ❌
21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml
25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨
-
Lilka1298 wrote:
Lilka, a testowałaś jeszcze potem? Ja po 60 testach w tym cyklu stwierdzam, że one lubią podpuszczać barwiąc silnie jedna krawędź. Przy faktycznym piku barwią cała kreskę. No, ale tak jest u mnie. Mam nadzieję, że u Ciebie to faktycznie pik 😊♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
Trzymam za nas wszystkie kciuki ❤️ wróciłam dzisiaj do pracy po urlopie i nie mogę się otrząsnąć za bardzo. Brzuch boli cały czas okresowo, ale staram się sobie nic nie wkręcać.♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
Ja już po monitoringu. Pęcherzyk pęknięty, więc owulacja była🤞🍀 Endometrium ładne. Pan doktor powiedział, że u mnie wszystko wygląda dobrze, więc celujemy teraz w badanie nasienia, a jak tu wszystko będzie okej to zrobimy drożność.
rozalaa, Lipcowa, MerryCherry, Paucia, Beezi, .aś., Spencer, Evondita82, malutka203, pluto_nova, Jagodecka, Domi94, Niaha lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
.aś. wrote:Lilka, a testowałaś jeszcze potem? Ja po 60 testach w tym cyklu stwierdzam, że one lubią podpuszczać barwiąc silnie jedna krawędź. Przy faktycznym piku barwią cała kreskę. No, ale tak jest u mnie. Mam nadzieję, że u Ciebie to faktycznie pik 😊
Tak i następnego dnia było to samo, a później blado.Lipcowa, .aś. lubią tę wiadomość
15.12.2023 - Liwia 🌸 -
A wiecie może jak długo po owulacji widoczny jest płyn w Zatoce Douglasa? Czułam ból owulacyjny w nocy z soboty na niedzielę i zawsze myślałam, że ten ból to moment pękania jajeczka. Lekarz powiedział, że do owulacji musiało dojść później, bo płyn utrzymuje się do 24h. Tydzień temu w 10dc pęcherzyk miał 16mm, więc wydawało mi się, że owu z soboty na niedzielę to już ostateczność 😅 Ale czy wtedy płyn byłby jeszcze widoczny na dzisiejszym USG? Czy faktycznie owulacja mogła być jeszcze później?Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
MerryCherry wrote:Kurcze..a masz jakieś objawy tej torbieli? 😑
Acard zdecydowanie wieczorem.
Wiesz co zwykle czuję ze mam torbiel bo boli mnie jajnik a tym razem nie czułam nic i miałam trochę nadzieję że ruszymy w tym cyklu a tu zonk 😕
Kupiłam acard 75 mg bo nie mogłam dostać w aptece myślisz że jak wezmę 2 tabl to będzie ok?
Właśnie a dlaczego wieczorem acard?Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
MerryCherry to pewnie przez NAC Ci uciekłam 🤔
Natosia trzymaaj ładnego sika i jedziesz 🤣 No Starego rozkminy - mistrzostwo 🤣
Oj Lipcowa, daj mi trochę Twojej wiary! Plus jest taki, że jak nie pyknie to mam zaoszczędzone owulaki bo na pierwszego facellaka siknęłam wczoraj 😅 tak więc 3 w zapasie - mistrz oszczędności ze mnie w tym cyklu 😆
Ja czytałam że NAC nie działa u Nas po 3 miesiącach, tylko on działa wtedy gdy się go bierze tą dużą dawkę od razu - czyli np od 3 do 7 dnia cyklu.
Pasko - domowymi sposobami raczej TSH nie zbijesz, ale jak pójdziesz do endo i powiesz że starasz się o dziecko, to być może przepisze Ci lek i będzie z głowy 😊
Aywa, a mąż robił jakieś badania? Na pewno się uda z testowaniem to każda z Nas tu niecierpliwa, starania jak nic na świecie uczą cierpliwości i pokory, ja zawsze myślałam, że zajść w ciążę to hop-siup, no i się zdziwiłam 😶 Trzymam kciuki za testowanie 🤗 jutro poranny sik już może wyjść, ale oczywiście nie musi więc najbezpieczniej będzie siknąć w dniu @, o ile wytrzymasz 😆
Proszę się zapisywać na testowanko dziewczyny bo tu jeszcze dni nie wszystkie zapełnione, no gdzie to tak 😅
Ja obiecuję się wpisać jak zobaczę tempkę w górze, dzisiaj mocny spadek był 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2023, 20:06
Lipcowa lubi tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Emka06 wrote:A wiecie może jak długo po owulacji widoczny jest płyn w Zatoce Douglasa? Czułam ból owulacyjny w nocy z soboty na niedzielę i zawsze myślałam, że ten ból to moment pękania jajeczka. Lekarz powiedział, że do owulacji musiało dojść później, bo płyn utrzymuje się do 24h. Tydzień temu w 10dc pęcherzyk miał 16mm, więc wydawało mi się, że owu z soboty na niedzielę to już ostateczność 😅 Ale czy wtedy płyn byłby jeszcze widoczny na dzisiejszym USG? Czy faktycznie owulacja mogła być jeszcze później?
Emka06 lubi tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
rozalaa wrote:Pasko - domowymi sposobami raczej TSH nie zbijesz, ale jak pójdziesz do endo i powiesz że starasz się o dziecko, to być może przepisze Ci lek i będzie z głowy 😊
rozalaa, MerryCherry lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatisonek 25 wrote:Wiesz co zwykle czuję ze mam torbiel bo boli mnie jajnik a tym razem nie czułam nic i miałam trochę nadzieję że ruszymy w tym cyklu a tu zonk 😕
Kupiłam acard 75 mg bo nie mogłam dostać w aptece myślisz że jak wezmę 2 tabl to będzie ok?
Właśnie a dlaczego wieczorem acard?