🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
Niaha wrote:Ojej, a czemu dostałaś bana? Słyszałam, że właśnie po hsg są największe szanse. Ja mam zaplanowane to badanie na poniedziałek.
Tak jak Meggi pisze- u mnie nie sono, a rtg, więc dopiero od nowego cyklu jazda 💃🏻
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Paucia wrote:Koniecznie 🥰 w ogóle się nie orientuje,jak to powinno przyrastać...podpowiecie mi dziewczyny? 😘❤️
Paucia lubi tę wiadomość
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3) -
Koniec dnia takze jeszcze raz dziekuje za wszystkie życzenia ) oby się spełniły
Ale niestety nie poświetuje,terminy i praca wzywają.2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Cześć Dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Byłam aktywna ma forum przez jakiś czas do ok. rok temu, potem od czasu do czasu podczytywałam forum. Teraz nie ukrywam skusił mnie tytuł wątku 😻 oby był szczęśliwy 😻
Króciutko o mnie. Staramy się z M. od kilku lat, najpierw tylko przestaliśmy się nie starać a potem przyszedł czas w końcu zacząć się badać. Ja mam PCOS, IO. Mam włączony Glucophage, przyjmuję Miositogyn, biorę Puerię Uno i Acard.
Moim pierwszym problemem był brak owulacji - miałam cykle stymulowane Aromkiem, udało się uzyskać owulacje - udało się nawet zajść w ciążę ponad rok temu. Niestety, cb 💔 od tamtej pory nic. Jedyny i spory plus taki, że wróciły mi naturalne owulacje. Natomiast od czasu cb nic. Wyszłam z forum, miałam miesiące, kiedy absolutnie nic nie kontrolowałam a M. dodatkowo zabraniał robić testy ciążowe, żebym się nie nakręcała.
Zaczęłam badać immunologię, mam zalecenia encortonu od pozytywnego testu, jak nie bedzie efektu po 3-4 cyklach, będę brać cały cykl. W poniedziałek idę na sono HSG (nie mogłam się pół roku zebrać, żeby się umówić..) i niesamowicie się boję..
To tak w niesamowicie wielkim skrócie.
Mam nadzieję, że mogę tutaj przycupnąć. życzę Wam i sobie owocnego miesiąca! i gratuluję pozytywnychrozalaa, Niaha, .aś. lubią tę wiadomość
-
Witamy 😘 zapraszamy serdecznie, zostań aby nie na długo 😊 u każdego recepta na sukces jest inna - widocznie w Twoim przypadku nie jest to słynne ,,odpuszczenie”, mam nadzieję, że po sono będzie już tylko z górki ☺️❤️
MałaStokrotka lubi tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Paucia, nesairah gratulacje ❤️ piękne bety!
Paucia lubi tę wiadomość
-
SandraH.97 wrote:Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie, staram się myśleć pozytywnie ale co ma być to będzie i tak się cieszę że od CP w maju coś zaskoczyło, bo to znaczy, że nie jest źle tak jak myślałam ^^ pozostaje teraz czekać...mam tylko nadziejęz że nie będzie to znowu CP bo mam stracha mega
Tak w sobotę powtórzę betę, jak robiłam dzisiaj około 11 to w sobotę tak samo czy te kilka godzin nie będzie mieć większego znaczenia? (Im szybciej rano zrobię tym szybciej będą wyniki😅)
Będę trzymać za Ciebie i Kropka mocno kciuki 🤞🤞SandraH.97 lubi tę wiadomość
-
MałaStokrotka wrote:Cześć Dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Byłam aktywna ma forum przez jakiś czas do ok. rok temu, potem od czasu do czasu podczytywałam forum. Teraz nie ukrywam skusił mnie tytuł wątku 😻 oby był szczęśliwy 😻
Króciutko o mnie. Staramy się z M. od kilku lat, najpierw tylko przestaliśmy się nie starać a potem przyszedł czas w końcu zacząć się badać. Ja mam PCOS, IO. Mam włączony Glucophage, przyjmuję Miositogyn, biorę Puerię Uno i Acard.
Moim pierwszym problemem był brak owulacji - miałam cykle stymulowane Aromkiem, udało się uzyskać owulacje - udało się nawet zajść w ciążę ponad rok temu. Niestety, cb 💔 od tamtej pory nic. Jedyny i spory plus taki, że wróciły mi naturalne owulacje. Natomiast od czasu cb nic. Wyszłam z forum, miałam miesiące, kiedy absolutnie nic nie kontrolowałam a M. dodatkowo zabraniał robić testy ciążowe, żebym się nie nakręcała.
Zaczęłam badać immunologię, mam zalecenia encortonu od pozytywnego testu, jak nie bedzie efektu po 3-4 cyklach, będę brać cały cykl. W poniedziałek idę na sono HSG (nie mogłam się pół roku zebrać, żeby się umówić..) i niesamowicie się boję..
Mam nadzieję, że mogę tutaj przycupnąć. życzę Wam i sobie owocnego miesiąca! i gratuluję pozytywnych
Masz podobną historię do mnie + również idę w poniedziałek na hsg.
Trzymam kciuki 🍀🤞🤞🍀
Edit. //Robisz hsg w invicta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2023, 21:54
-
rozalaa wrote:Dziewczyny, wieczorna rozkmina 😁 bo widzę, że często po owu jaracie się pobolewaniem podbrzusza po stronie z której była owulka 🤭 no więc czy zatem kropek wbija się bardziej z jednej lub z drugiej strony? 🧐🤔🤔*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
rozalaa wrote:Witamy 😘 zapraszamy serdecznie, zostań aby nie na długo 😊 u każdego recepta na sukces jest inna - widocznie w Twoim przypadku nie jest to słynne ,,odpuszczenie”, mam nadzieję, że po sono będzie już tylko z górki ☺️❤️
Zobaczymy, pewnie cały weekend będę się stresować bo ja i szpitale to brrrr... -
rozalaa wrote:Witamy 😘 zapraszamy serdecznie, zostań aby nie na długo 😊 u każdego recepta na sukces jest inna - widocznie w Twoim przypadku nie jest to słynne ,,odpuszczenie”, mam nadzieję, że po sono będzie już tylko z górki ☺️❤️
Bosheeee jestem uczulona na to "odpuszczenie", ile ja tego słyszałam, odpuść a zajdziesz w ciążę... Siedzi Ci w głowie.
Tyle że pierwsze cykle były na luzie itp, a odpuszczenie nie uwolni od zrostow, nie udrożni jajowodow czy nie poprawi nasienia.Bella_89, Amunicja, MałaStokrotka, Bambi92, Niaha, Lipcowa, balbina28, Spencer lubią tę wiadomość
Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Niaha wrote:Mam mieć hsg z USG, nikt nic nie wspominał o RTG. Więc chyba powinnam dostać zielone światło 🧐
Rtg w szpitalu mogą tylko zrobić, bo tam mają sale. A tak w klinice to pod usg.
Niaha lubi tę wiadomość
Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
MałaStokrotka wrote:Cześć Dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Byłam aktywna ma forum przez jakiś czas do ok. rok temu, potem od czasu do czasu podczytywałam forum. Teraz nie ukrywam skusił mnie tytuł wątku 😻 oby był szczęśliwy 😻
Mam nadzieję, że mogę tutaj przycupnąć. życzę Wam i sobie owocnego miesiąca! i gratuluję pozytywnych
Nie ma się czego bać drożności, ja miałam już 5 razy, trzeba różnymi metodami ( 2 razy sono w klinice pod usg i za pomocą płynu fizjo, 2 razy w szpitalu pod rtg i za pomocą kontrastu i mikronarzedzia i raz też w szpitalu ale pod usg za pomocą błękitu metylowego) i żyję 😅. My kobiety jesteśmy twarde, dużo zniesimy by uzyskać cel ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2023, 22:15
Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Meggi110818 wrote:Bosheeee jestem uczulona na to "odpuszczenie", ile ja tego słyszałam, odpuść a zajdziesz w ciążę... Siedzi Ci w głowie.
Tyle że pierwsze cykle były na luzie itp, a odpuszczenie nie uwolni od zrostow, nie udrożni jajowodow czy nie poprawi nasienia.Paucia, Kasia111, Pfry, balbina28 lubią tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Meggi110818 wrote:Bosheeee jestem uczulona na to "odpuszczenie", ile ja tego słyszałam, odpuść a zajdziesz w ciążę... Siedzi Ci w głowie.
Tyle że pierwsze cykle były na luzie itp, a odpuszczenie nie uwolni od zrostow, nie udrożni jajowodow czy nie poprawi nasienia. -
Meggi110818 wrote:Nie ma się czego bać drożności, ja miałam już 5 razy, trzeba różnymi metodami ( 2 razy sono w klinice pod usg i za pomocą płynu fizjo, 2 razy w szpitalu pod rtg i za pomocą kontrastu i mikronarzedzia i raz też w szpitalu ale pod usg za pomocą błękitu metylowego) i żyję 😅. My kobiety jesteśmy twarde, dużo zniesimy by uzyskać cel ❤️
Dziękuję za wsparcie ❤️ -
rozalaa wrote:Ja tak samo, aż mnie telepie jak ktoś tak gada i do tego zawsze ma ZNAJOMYCH którzy starali się kilka lat i nagle odpuścili i odrazu zaszła 🤨
Tak i ta "Ktosia" sama zaszła w ciążę od samego patrzenia na męża 😏 i wie jakie to trudne starać się miesiącami 🤦♀️Karina, Niaha, rozalaa lubią tę wiadomość
Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Oj tak kochane,trzymajcie mocno kciuki za moją sobotę gdzieś mnie wzięła rozkmina,czy to nie resztki Ovi i radość zaczęła się mieszać ze smutkiem,aż głowa mnie rozbolała i dopiero wstałam niby moja beta miesiąc temu wynosiła w tym samym dniu 0,36,a dziś 13,80 także staram się pocieszać...
Natosia raz jeszcze STO LAT 🥰
Arieen,bezpiecznego powrotu 🥰
Laski,trzymam kciuki za kolejne testujące 🥰
Dziękuję Wam dziewczyny za gratulacje! ❤️12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏