Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
Odpowiedz

🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭

Oceń ten wątek:
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerryCherry wrote:
    Hej! Dzięki za wiadomość. Wiesz..ja zwalam winę na Encorton bo tak na prawdę od czasu przyjmowania zaczęły się moje problemy z cyklem,który wcześniej był praktycznie jak w zegarku. Nie wiem ..może to nie Encorton, wszystko możliwe. Możliwe też, że na różne osoby działa różnie. W działaniach niepożądanych na pewno są zaburzenia cyklu i mnie to właśnie spotkało. Od odstawienia minął ponad miesiąc i w sumie ostatni cykl już mi się skrócił i jest chyba lepiej. Oby tak dalej, najważniejsze żeby owulacja była ❤️
    A z jakich powodów w ogóle go przyjmujesz???
    No jesli zauwazylas zmiany zaraz po tym jak zaczelas go przyjmowac to troche zmienia postac rzeczy...calkiem prawdopodobne ze to on moze byc przyczyna twoich problemow. Co innego gdyby bylo kilka zmian to wtedy mozna by sie doszukiwac ,a tak jak tylko to no to moze byc winowajca. wkoncu jednak to steryd. ma duzy wplyw na organizm . Ja mialam to szczescie ze tylko przez miesiac sie wszystko rozjechalo a pozniej juz na szczescie wrocilo do normy. Tak jak mowisz na kazdego moze roznie dzialac dana sybstancja

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2023, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    To może faktycznie odpuść już w tym cyklu owulaki,zeby się bardziej nie denerwowac? Plan i tak już jest na lubudubu,wiec nic nie zmienisz.
    U mnie pewnie w nastepnym siku będzie piczor ale co z tego jak stary w Wawie… takze tez mam nastrój kiepski.
    Mam taki pomysł,żeby to wszystko olać i się już nie wkurzać ale chcę mieć jakiś pogląd na ten cykl,żeby móc odpowiedzieć o moich obserwacjach na wizycie u lekarza. A z drugiej strony podejrzewam,że mnie wyśmieje za to mierzenie temperatury i sikanie na owulaki. Oni się uważają za wszechwiedzących a tymczasem bywa że mylą torbiel z pęcherzykiem ciążowym więc hmm. Dziś już owulaka nie robię, robię za to seksy😁

rozalaa, Jagodecka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    A z jakich powodów w ogóle go przyjmujesz???
    No jesli zauwazylas zmiany zaraz po tym jak zaczelas go przyjmowac to troche zmienia postac rzeczy...calkiem prawdopodobne ze to on moze byc przyczyna twoich problemow. Co innego gdyby bylo kilka zmian to wtedy mozna by sie doszukiwac ,a tak jak tylko to no to moze byc winowajca. wkoncu jednak to steryd. ma duzy wplyw na organizm . Ja mialam to szczescie ze tylko przez miesiac sie wszystko rozjechalo a pozniej juz na szczescie wrocilo do normy. Tak jak mowisz na kazdego moze roznie dzialac dana sybstancja
    Ja brałam z polecenia reumatologa, ze względu na przeciwciała ANA. Szkoda gadać i nie ma co szukać winnych jest jak jest😖. Owulacje raczej mam,ale wkurza mnie to, że cykle się wydłużyły i wszystko się slimaczy. Może zrobiły mi się policystyczne jajniki? Plan już mam. Czekam na owulke,okres i robię badania. Potem wizyta u ginekologa. 💪

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerryCherry wrote:
    Mam taki pomysł,żeby to wszystko olać i się już nie wkurzać ale chcę mieć jakiś pogląd na ten cykl,żeby móc odpowiedzieć o moich obserwacjach na wizycie u lekarza. A z drugiej strony podejrzewam,że mnie wyśmieje za to mierzenie temperatury i sikanie na owulaki. Oni się uważają za wszechwiedzących a tymczasem bywa że mylą torbiel z pęcherzykiem ciążowym więc hmm. Dziś już owulaka nie robię, robię za to seksy😁

Dlaczego miałby Cię wyśmiał z sikaniem na owulaki? 🫣Dopóki nie wiedziałam że nie pękają mi pęcherzyki i mam zaburzenia owulacji to docent sam zalecił mi robienie testow owu po jakimś czasie wyszło że pęcherzyki nie pękają i nie ma wyrzutu piku więc uznał że nie ma sensu robić tych testów i w moim przypadku potrzebna jest częstsza ocena owulacji. Co do mierzenia temp się nie wypowiem bo ja nie mierzyłam ale musiał by być jakiś drętwienie lekarz żeby Cię wyśmiał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2023, 12:12

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-17kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025
  • Andzia93 Znajoma

Wysłany: 1 marca 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    Jeszcze troszkę brakuje.Premom pokazuje,ze jest high,ale nie peak.Ale jak ustrzele to zrobie,wrzucę po pracy bo na tel to ja nie umiem 😅

Z ciekawości tez wrzuciłam do Premom i tez mam high, No czekamy może uda się wyłapać piczora 😂

👩🏼 29 l.
    👱🏻‍♂️ 30 l.

💘10.2018

Cykle +/- 35 dni
    Starania od 09/2022

NAC
    Zioła Ojca Sroki nr 3
    Olej z wiesiołka
    Ovarin
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerryCherry wrote:
    No i dobra,seksy wyjdą Ci na zdrowie :)

A powiedz mi: badanie Ana miałaś zlecone przez lekarza? Czy sama placilas?

U mnie mama i ciocia maja choroby autoimmunologiczne,ciocia w lutym była nawet w szpitalu na badaniach.Mówią mi,żebym sobie zrobiła to Ana,ale są chyba trzy rodzaje i nie wiem w co celować.

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:

U mnie mama i ciocia maja choroby autoimmunologiczne,ciocia w lutym była nawet w szpitalu na badaniach.Mówią mi,żebym sobie zrobiła to Ana,ale są chyba trzy rodzaje i nie wiem w co celować.

Ja zrobiłam na własną rękę, najpierw ana1 a potem od razu Ana 4, żeby był pełny obraz.

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Ja zrobiłam na własną rękę, najpierw ana1 a potem od razu Ana 4, żeby był pełny obraz.
    A ana4 zrobiłaś dlatego,ze coś wyszło w ana1?

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:

Ja zrobiłam sobie sama, bo lekarze nie kazali mi grzebać w immunologii a ja się jednak zawzięłam - czułam, że coś jest nie tak. U mnie moja mama ma Rzs😏. Zbadaj sobie od razu ANA2 mi tak doradziły babeczki w labie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2023, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Dlaczego miałby Cię wyśmiał z sikaniem na owulaki? 🫣Dopóki nie wiedziałam że nie pękają mi pęcherzyki i mam zaburzenia owulacji to docent sam zalecił mi robienie testow owu po jakimś czasie wyszło że pęcherzyki nie pękają i nie ma wyrzutu piku więc uznał że nie ma sensu robić tych testów i w moim przypadku potrzebna jest częstsza ocena owulacji. Co do mierzenia temp się nie wypowiem bo ja nie mierzyłam ale musiał by być jakiś drętwienie lekarz żeby Cię wyśmiał.
    Eh..powiem ci że już na niejednego lekarza trafiłam i czasem te ich uśmieszki i miny pt. "Ale się Pani wygłupia" są oczywiste. No ,ale trafiłam też na wielu super specjalistów ,którzy byli nawet pod wrażeniem tego że tyle wiem i się interesuje swoim zdrowiem. Obym tym razem trafiła dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia. Jeżeli wyjdą ci ANA2 dodatnie to wtedy się robi ANA 3 lub 4 gdzie wychodzi ci czarno na białym jakie masz przeciwciała,ich miano i jaką chorobę mogą oznaczać ..😖. U mnie jest to mieszana choroba tkanki łącznej, tak na prawdę nie mam typowych przeciwciał dla żadnej określonej choroby.

• Bialeekk Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w sklepie niedawno i mamy sukces😂 Wygrałam z pragnieniem kupienia testów!
    Tak się da jednak dziewczyny😂😂
    Czekam cierpliwie na tą wredna @ (znaczy nie czekam, niech się ode mnie odpimpa)🫠🤣

Kinusia_25, .aś., Evondita82 lubią tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerryCherry wrote:
    Natosia. Jeżeli wyjdą ci ANA2 dodatnie to wtedy się robi ANA 3 lub 4 gdzie wychodzi ci czarno na białym jakie masz przeciwciała,ich miano i jaką chorobę mogą oznaczać ..😖. U mnie jest to mieszana choroba tkanki łącznej, tak na prawdę nie mam typowych przeciwciał dla żadnej określonej choroby.
    No to jesteśmy w domu. U mnie jest to samo . Tylko wg przeciwcial reumatolog postawił diagnozę że toczeń. Od kad mam diagnozę i leki to jeszcze w ogóle mi się nie udało zajść ...nawet biochema nic.... Immunologia to jest dziadostwo...moje cykle też się wydłużyły z 28 do 33dc ....a do tego toczeń wywołał endometrioze...

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Elenaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam co piszecie i mnie glowa nie boli 😅 tylko strasznie chce mi się pić i się męczę... nie ukrywam ja jestem non stop w ruchu ale dzisiaj i wczoraj to naprawdę przeszłam się kawałek i się zmęczyłam 🙈😅

24 👩🏼‍🌾 | 30 👨🏻‍🌾
    Badania ✅️

👩🏼‍🤝‍👨🏽05.2017

💍09.2020

💒03.2022

Starania od 09.2022

02.03 - ⏸️❤️
    07.11.23 - Wiktor 🤱🏼 54cm, 3340g 🥰

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2023, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    No to jesteśmy w domu. U mnie jest to samo . Tylko wg przeciwcial reumatolog postawił diagnozę że toczeń. Od kad mam diagnozę i leki to jeszcze w ogóle mi się nie udało zajść ...nawet biochema nic.... Immunologia to jest dziadostwo...moje cykle też się wydłużyły z 28 do 33dc ....a do tego toczeń wywołał endometrioze...
    Przykro mi. Tak, myślę że immunologia to najgorsze co się może przydarzyć bo niestety nie mamy na to wpływu. Wiesz co jest najlepsze? Ja zaszłam w ciążę wtedy kiedy już wiedziałam że mam te chorobę i kiedy miałam najgorsze objawy. Organizm był wykończony, przez miesiąc miałam gorączki i bóle stawów. Myślałam że nie ma opcji aby tak wykończony organizm mógł zajść w ciążę. I niestety stało się. Oczywiście ciąża się nie utrzymała, ja dopiero zaczynałam brać Encorton i myślę, że nic nie było wtedy w stanie tej ciąży uratować bo ja byłam wrakiem człowieka a burza przeciwciał i stan zapalny był zbyt duży. Od tego czasu minęło już ponad pół roku. Od jakichś 4 miesięcy wznowiliśmy starania i póki co nie udaje się. Ja się czuję dobrze, nie mam żadnych objawów,leki mogłam odstawić. Chociaż dobre i to że nie muszę już łykać tego świństwa.
    Jakieś leki bierzesz? Mój reumatolog prowadził niejedną ciążę z toczniem,więc nie martw się. Jest duża szansa że się uda❤️

• Lipcowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerryCherry wytrwałości - owulka może wystrzelić z dnia na dzień, a żołnierzyki też potrafią przetrwać kilka dni 💪🏻

Paucia bardzo cieszę się, że dogadaliście się 😊 w staraniach musicie być drużyną 😊

Dziewczyny witam oficjalnie w marcu - miesiącu, w którym wszystko budzi się do życia 🌻🌺🤰🏻🥰
    I dołączam do teamu bolących cycków to chyba jakieś przesilenie wiosenne albo coś 😅
    Bo mnie bolą jakoś tak wewnętrznie - to chyba starość 🤣

Paucia, Emka06, MerryCherry, Spencer, Paprota9418, rozalaa, Beezi, Evondita82 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 28 lat 🙋🏻‍♂️ 29 lat

AMH 5,03 ✅
    Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
    ❄️ 4.2.2. ✨

🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
    👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerryCherry wrote:
    Ok dzięki,czyli najpierw ana2.Ja byłam wczoraj u rodzinnego to powiedział,ze mi nie da skierowania,żebym miała za darmo bo nie może 😂 super,ciagle wszystko robie prywatnie,badania krwi tez- liczyłam,ze chociaż to się uda na NFZ

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

age.png
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerryCherry wrote:
    Eh..powiem ci że już na niejednego lekarza trafiłam i czasem te ich uśmieszki i miny pt. "Ale się Pani wygłupia" są oczywiste. No ,ale trafiłam też na wielu super specjalistów ,którzy byli nawet pod wrażeniem tego że tyle wiem i się interesuje swoim zdrowiem. Obym tym razem trafiła dobrze.

Fakt trafić na takiego lekarza z powołania jest naprawdę ciężko. Trzymam kciuki żeby Twój taki był żebyś w końcu trafiła dobrze ✊️😍 Ja się cieszę że tak trafiłam bo widzę że docent chce naprawdę pomóc i się angażuje. Nawet na wizycie się przyznał że stresuję się moją sytuacją i niepowodzeniami bo chce żebyśmy w końcu doczekali się zdrowej ciąży i zrobi wszystko żeby mi w tym pomóc 🥰

MerryCherry lubi tę wiadomość

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-17kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025
  • Ally92 Debiutantka

Wysłany: 1 marca 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Powodzenia wszystkim w tym pięknym marcu ♥️

Proszę o wpisanie na testowanko na 23.03 ✊🏻

U mnie wczoraj mąż sam zainicjował rozmowę o potencjalnym in vitro (co jest nie lada szokiem bo unikał tematu jak ognia), więc myśle ze damy sobie ten miesiąc szanse, a już w kolejnym jakieś konsultacje w klinice może…zobaczymy 😌

rozalaa, Evondita82 lubią tę wiadomość

Starania od 09/2021

ONA: 31 l
    - owulacja potwierdzana USG
    - SONO HSG - 07/2022, oba jajowody drożne
    - AMH 3,14
    - euthyrox 50, bromocorn

ON: 29 l
    - badanie nasienia- prawidłowe
    - aktywny tryb życia
    - bez nałogów
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerryCherry wrote:
    Przykro mi. Tak, myślę że immunologia to najgorsze co się może przydarzyć bo niestety nie mamy na to wpływu. Wiesz co jest najlepsze? Ja zaszłam w ciążę wtedy kiedy już wiedziałam że mam te chorobę i kiedy miałam najgorsze objawy. Organizm był wykończony, przez miesiąc miałam gorączki i bóle stawów. Myślałam że nie ma opcji aby tak wykończony organizm mógł zajść w ciążę. I niestety stało się. Oczywiście ciąża się nie utrzymała, ja dopiero zaczynałam brać Encorton i myślę, że nic nie było wtedy w stanie tej ciąży uratować bo ja byłam wrakiem człowieka a burza przeciwciał i stan zapalny był zbyt duży. Od tego czasu minęło już ponad pół roku. Od jakichś 4 miesięcy wznowiliśmy starania i póki co nie udaje się. Ja się czuję dobrze, nie mam żadnych objawów,leki mogłam odstawić. Chociaż dobre i to że nie muszę już łykać tego świństwa.
    Jakieś leki bierzesz? Mój reumatolog prowadził niejedną ciążę z toczniem,więc nie martw się. Jest duża szansa że się uda❤️
    Kurcze ale masz przejścia z dziadostwem. Mocno trzymam kciuki,zeby historia już się nie powtórzyła.Wazne,ze jesteś pod kontrola specjalisty.

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

age.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ