🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
ChocoMonster wrote:Dziękuje 😘 Nie wiem kiedy to zleciało 🥹
Tak bardzo czekam na Twoje kreseczki! Beezi, Emka, Claire, o Was również pamietam i zaciskam kciuki ✊🤞🍀ChocoMonster lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Beezi wrote:As, kciuki zaciśnięte i nie puszczam ✊🍀 Wszystko będzie dobrze ❤️
Białek, wręcz najlepiej 1-2 dni wcześniej niż w dniu owu. 😉
Choco 🥺❤️
Emka, ja się mocno obawiałam, bo jednak 30% nocy w miesiącu nie przesypia, jedzenie na wynos na dyżurach itp, a tu piękne wyniki. A w sumie w sobotę byliśmy na imprezie z alko plus noc przed badaniem też miał dyżur. 🤷♀️ W takim razie ja się badam dalej i zobaczymy.
Kil, mam nadzieję, że jednak coś przetrwało, leczcie się do końca i za miesiąc czekamy na efekty ❤️🤞
Akczi, pytaj, chociaż logicznie myśląc to nie wiem czy są sposoby na wystymulowanie tylko jednego jajnika... powodzenia, oby jak najwięcej owulacji było z drożnej strony 🤞🍀
No właśnie jak to jest z tymi jajnikami. Ja od roku się monitoruje i albo nie mam pęcherzyka wcale albo po stymulacji tylko z lewej strony. To może jest jakiś sposób żeby pobudzić ten drugi jajnik do działania ? -
Dziękuję dziewczyny, jesteście kochane ❤️
Powiem Wam, że jakoś innaczej do tego podeszłam niż ostatnim razem (w tedy było z zaskoczenie, i wszystko było innaczej)...
Jestem zmotywowana jak nigdy, wezmę się porządnie za siebie bo mam sporo do schudnięcia a w między czasie zgłosimy się już do kliniki by zacząć procedurę i będzie dobrze 😊 na razie boję się próbować z tym lewym jajowodem jak tego prawego nie będzie...ale kto wie może mi się odmieni i spróbuję...zobaczymy co z tego wyjdzie...
Bardzo się cieszę że mam ogromne wsparcie w rodzicach, którzy powiedzieli ze pomiga finansowo ze swojej strony w sprawach in vitro i wogole że mnie wspierają...No i mój kochany Mąż który jest obok dużo mi daje mimo że mu również ciężko..Paucia, Beezi, MerryCherry, Elenaa, alauda, Akczi, Bella_89, MałaStokrotka, Niaha lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
SandraH.97 wrote:Dziękuję dziewczyny, jesteście kochane ❤️
Powiem Wam, że jakoś innaczej do tego podeszłam niż ostatnim razem (w tedy było z zaskoczenie, i wszystko było innaczej)...
Jestem zmotywowana jak nigdy, wezmę się porządnie za siebie bo mam sporo do schudnięcia a w między czasie zgłosimy się już do kliniki by zacząć procedurę i będzie dobrze 😊 na razie boję się próbować z tym lewym jajowodem jak tego prawego nie będzie...ale kto wie może mi się odmieni i spróbuję...zobaczymy co z tego wyjdzie...
Bardzo się cieszę że mam ogromne wsparcie w rodzicach, którzy powiedzieli ze pomiga finansowo ze swojej strony w sprawach in vitro i wogole że mnie wspierają...No i mój kochany Mąż który jest obok dużo mi daje mimo że mu również ciężko..Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
Beezi wrote:Emka, ja się mocno obawiałam, bo jednak 30% nocy w miesiącu nie przesypia, jedzenie na wynos na dyżurach itp, a tu piękne wyniki. A w sumie w sobotę byliśmy na imprezie z alko plus noc przed badaniem też miał dyżur. 🤷♀️ W takim razie ja się badam dalej i zobaczymy.
Ja też się bardzo obawiałam tych wyników ze względu na pracę, jaką mój wykonuje, a tu miłe zaskoczenie. Jedynie to HBA jeszcze mi nie daje spokoju. Niektórzy lekarze w ogóle tego parametru nie biorą pod uwagę, inni twierdzą, że nic się z tym nie da zrobić, a na wątku czytałam historie dziewczyn, których faceci suplementacją poprawili HBA z 44% do 78%. No i ciągle mam w głowie Oloskę🤰🏼❤️Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Sandra, jesteś taka silna! Bardzo się cieszę, że masz taką waleczną postawę i wsparcie najbliższych ❤️ No i pamiętaj, że jesteśmy, jakbyś potrzebowała się wygadać ☺️
SandraH.97 lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Paucia, Niesia90, rozalaa, SandraH.97, Lilka1298, Spencer, JaMiNi, .aś., Beezi, listek🍃, Emka06, Kasia111, Elenaa, MerryCherry, alauda, Lipcowa, Niezapominajka95, gattina, Natosia, Bella_89, ChocoMonster, Bambi92, Abietis, WonderWoman, MałaStokrotka, Incognitka, bialy_wilczek, Niaha, pluto_nova, malutka203 lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
JaMiNi wrote:A co myślicie o tym moim śluzie taka kawa z mlekiem przy podcieraniu od wczoraj wzięłam sobie duphaston ale nie mam możliwości się w tym tygodniu do lekarze 😞
Ja kiedyś korzystałam z receptomatu właśnie po luteinę. Dość sprawnie to szło, ale musisz mieć jakąś podkładkę, żeby dostać receptę, np. poprzednią receptę albo wyniki badań, że faktycznie tego potrzebujesz. Jakbyś miała betę zrobioną, to myślę, że bez problemu dostaniesz, ewentualnie proga bym jeszcze zbadała 🙂 -
Dziewczyny, dziękuję za kciuki! ❤️ Rozmiar z USG dokładnie pokrywa się z owulacja i mamy bijące ❤️ 😍 nadal nie mogę w to uwierzyć zwłaszcza, że poza totalna śpiączka i marznieciem nie mam żadnych objawów. Tak strasznie bym chciała, żeby każda z nas mogła tego doświadczyć jak najszybciej ❤️
Niesia90, rozalaa, Paucia, SandraH.97, Lilka1298, Spencer, JaMiNi, Beezi, Arieen, Avelinee, Emka06, Putka2022, Elenaa, Kasia111, MerryCherry, alauda, Lipcowa, Niezapominajka95, gattina, Akczi, Bella_89, ChocoMonster, Abietis, WonderWoman, MałaStokrotka, malutka203 lubią tę wiadomość
♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
Zosis wrote:Dziewczyny,
czy któraś z Was zagłębiała się w interpretację wyniku AMH? Bo im więcej czytam - tym głupsza jestem.
Czy jesteście w stanie mi powiedzieć, czy jest ok w moim przypadku?
Mam wynik 3,390 ng/ml
Norma dla mojego wieku: 30 - 34 lata: 0,711 - 7,590 ng/ml
... ale dalej jest info: kobiety z PCOS: 2,410 - 17,100 ng/ml
To jest ok czy nie jest? Oto jest pytanie... 🤔 🤷♀️
Moim zdaniem to nie jest PCOS. Przy PCOS liczy się jeszcze chociażby USG jajników, czy tam widać tą wielotorbielowatość, czy jak to tam się zwie 🤔 a z tego co kojarzę, to kiedyś pisałaś, że u ciebie jajniki były ok 🙂 ja przy moim PCOS miałam AMH 14 🤣 -
.aś. wrote:Dziewczyny, dziękuję za kciuki! ❤️ Rozmiar z USG dokładnie pokrywa się z owulacja i mamy bijące ❤️ 😍 nadal nie mogę w to uwierzyć zwłaszcza, że poza totalna śpiączka i marznieciem nie mam żadnych objawów. Tak strasznie bym chciała, żeby każda z nas mogła tego doświadczyć jak najszybciej ❤️
A masz foteczke dzidziutka?Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
Sandra bardzo mi przykro 💔 🥹
Znowu wskazuje wszystko na CP bardzo się cieszę,że masz takie wsparcie i siłę walki 🤩
Aś trzymam kciuki za wizytę 🤞🍀❤️ dawaj znać po,co i jak
Bialeekk na pewno się wstrzeliliście:) my działaliśmy dwa dni i dzień przed owu i było cudownie 🤩 szkoda,że do czasu
No ale,wszystko przed nami ❤️❤️12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url] -
Będę tu z Wami I tak cały czas, lubię czytać co tam u Was ^^
Będę łapać od każdej wiruski i jak później zajdę w zdrowa ciążę to bachne od razu bliźniaki, a co mi tam ^^rozalaa, Spencer, Nataliii, Paucia, .aś., Elenaa, Lipcowa, Bella_89, ChocoMonster, agentka93, MałaStokrotka, Niaha, balbina28 lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
Beezi wygląda na to że badania są baardzo ok.☺️ Będziesz szukać dalej przyczyny niepowodzeń, czy chwila przerwy?
Akczi podobno jajniki jakoś potrafią przechwytywać te jajeczka, chyba nie da się stymulować konkretnego jajnika, po prostu stymulacja idzie na dwa z automatu 😕
Aś wspaniałe informacje - gratulacje mamusiu 😍
Wonderwoman Stooo lat! Miłości, radości i spełnienia marzeń - szczególnie tego największego 🤗
SandraH przykro mi, że musisz przez to przechodzić. Super, że masz plan i energię do działania. nam tu zostaje mocno trzymać kciuki za Was bez względu na to jaką decyzje podejmiecie ☺️ 🙂
U mnie 8 dzień cyklu, @ nareszcie sobie poszła, więc startuję z mierzeniem tempki. Owulaczków też machnę kilka, ale to bliżej weekendu, na spokojnie. Zamówiłam sobie fajny komplecik bielizny co by było fajniej tańczyć miłosne mambo 😅
SandraH.97, WonderWoman lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜