🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaStokrotka wrote:Elenaa zawsze możesz powiedzieć, że podobno znów więcej zakażeń 🤭🤭🤭
MałaStokrotka, Incognitka, agentka93 lubią tę wiadomość
-
niemamnicku wrote:Hej dziewczyny
trochę mnie tu nie było.
Ale wszystko u nas okej!
Miałam trudny czas, ciągnąca się grypa w całej rodzinie, dopadły mnie do tego straszne mdłości. Moje ciążowe samopoczucie jest fatalne, jeszcze tak złej ciąży nie miałam. Ale lekarz pociesza, że to dobrze wróży
Moja larwa przetrwała krwotok, przetrwała tydzień ciężkiej grypy z gorączką, we wtorek na usg miała już 10mm i serduszko pięknie bije.
Co jak co, ale to dziecko jest naprawdę uparte i waleczne.
Gratuluje Wam wszystkim pozytywnych testów, nie jestem w stanie Was nadrobic i każdej z osobna gratulować, więc wybaczcie mi błagam ten hurt 🙏❤️
Cieszę sie, że ten marzec był taki obfity i dobry dla nas.
Mam nadzieje, trzymam kciuki, że z zagnieżdżonymi już fasolkami wszystko będzie dobrze, a te niezafasolkowane szturmem podbiją kwiecień.
Przytulam Was mocno! -
Lilka1298 wrote:Dziewczyny, jak przetrzymałam kilka godzin sika 9/10 dpo I siknęłam na patyka i jest cień taki sam jak rano to mogę uznać, że jednak negatyw, prawda?
Na mnie mąż krzyczy że do sklepu nie chcę jechać bo boję się za dużo chodzić i wolę leżeć a za to do pracy chcę jutro normalnie jechać. Ma w sumie trochę racji, ale co mam poradzić.. -
Bella_89 wrote:U mnie wielki stres po badaniu. Nie widziałam ❤️, zarodek ma 0,44cm, 6+2tc, teoretycznie powinno być już serduszko. Jestem strasznie rozbita, nie mogę sobie zająć myśli 😔 wiem że w gabinecie na NFZ to ten sprzęt nie jest najlepszy, ale strasznie się martwię. Próbuje się umówić prywatnie do pani dr która prowadziła poprzednią ciążę
-
Arieen wrote:Jak wyglada taka karta ciąży? To jakaś książeczka?
Arieen lubi tę wiadomość
-
Arieen a do jakiej babki idziesz ? Może do tej,co ja miałam teleporadę. Ona pracuje w wolskim i w soboty przyjmuje na Gwiaździstej. Kochana,a IGG pamiętasz jakie miałaś ? Powtarzałaś je teraz czy tylko IGM? Ja oznaczałam wczoraj i mam IGM ujemne,a IGG niższe,co świadczy o tym,że przeszłam już zakażenie. Moim zdaniem powinnaś oznaczyć jeszcze IGA. Mnie tak zaleciła ta lekarz z zakaźnego,bo wtedy wiadomo czy zakażenie miałaś miesiąc temu,3 miesiące temu,pół roku temu,czy 9 miesięcy temu. Ja już tego nie oznaczałam,bo nie zdążyłam....
Spokojnie,nie przejmuj się Kochana,bo to najgorsze co może być! Jaki masz ten wynik? Ja pierwszy IGM miałam 1,23 - norma do 1, a teraz mam 0,53 po 3 tygodniach.12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url]
-
No na pewno nie wytrzymam 2 tygodni😬 niestety moja pani dr jest na L4 i terminy dopiero na maj. Udało mi się umówić wizytę na wtorek u innej pani, z którą też miałam styczność w pierwszej ciąży. Do wtorku zrobię dwa razy betę (sobota i poniedziałek) może to mnie trochę uspokoi
-
nick nieaktualnyPaucia wrote:Arieen a do jakiej babki idziesz ? Może do tej,co ja miałam teleporadę. Ona pracuje w wolskim i w soboty przyjmuje na Gwiaździstej. Kochana,a IGG pamiętasz jakie miałaś ? Powtarzałaś je teraz czy tylko IGM? Ja oznaczałam wczoraj i mam IGM ujemne,a IGG niższe,co świadczy o tym,że przeszłam już zakażenie. Moim zdaniem powinnaś oznaczyć jeszcze IGA. Mnie tak zaleciła ta lekarz z zakaźnego,bo wtedy wiadomo czy zakażenie miałaś miesiąc temu,3 miesiące temu,pół roku temu,czy 9 miesięcy temu. Ja już tego nie oznaczałam,bo nie zdążyłam....
Spokojnie,nie przejmuj się Kochana,bo to najgorsze co może być! Jaki masz ten wynik? Ja pierwszy IGM miałam 1,23 - norma do 1, a teraz mam 0,53 po 3 tygodniach.
Igm mam 1,4 niestety. Igg nie powtarzalam, mialam 650. Awidnosc 87%. Nic juz nie zrobię..najwyżej dostanę antybiotyk jeśli faktycznie teraz przechodzę. A lekarka nazwisko na J. i tez pracuję w Wolskim. Jest stres ale muszę nad nim panować bo nie mam wpływu na to żadnego.
Liczę, że ta lekarka zna się na rzeczy i coś poradzi. -
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, ale już ze mnie taki nerwus😔 jeszcze jutro przyjedzie do nas teściowa i szwagierka, zaraz zobaczą, że coś jest nie tak ze mną. Mąż też widzę że przeżywa 😔 byle do wtorku...
Elenaa bardzo ładna karta i teczucha, ja dostałam taką malutką. Będzie się lekarz trudził żeby wszystko tam zmieścić(o ile będzie co) -
Elenaa wrote:No nadszedł czas na powiedzenie w domu teściom... 🙄
Powiem wam że nie lubię takich sytuacji, wgl nie lubię składania życzeń bo czasem to takie sztuczne jest 😅 i trzeba się całować że wszystkimi po 3 razy 🤣 jak był covid to było dobrze bo się mówiło że wirus i nie wolno się całować 🤣🙈Elenaa lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
Bella_89 wrote:Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, ale już ze mnie taki nerwus😔 jeszcze jutro przyjedzie do nas teściowa i szwagierka, zaraz zobaczą, że coś jest nie tak ze mną. Mąż też widzę że przeżywa 😔 byle do wtorku...
Elenaa bardzo ładna karta i teczucha, ja dostałam taką malutką. Będzie się lekarz trudził żeby wszystko tam zmieścić(o ile będzie co) -
nick nieaktualny
-
niemamnicku wrote:Hej dziewczyny
trochę mnie tu nie było.
Ale wszystko u nas okej!
Miałam trudny czas, ciągnąca się grypa w całej rodzinie, dopadły mnie do tego straszne mdłości. Moje ciążowe samopoczucie jest fatalne, jeszcze tak złej ciąży nie miałam. Ale lekarz pociesza, że to dobrze wróży
Moja larwa przetrwała krwotok, przetrwała tydzień ciężkiej grypy z gorączką, we wtorek na usg miała już 10mm i serduszko pięknie bije.
Co jak co, ale to dziecko jest naprawdę uparte i waleczne.
Gratuluje Wam wszystkim pozytywnych testów, nie jestem w stanie Was nadrobic i każdej z osobna gratulować, więc wybaczcie mi błagam ten hurt 🙏❤️
Cieszę sie, że ten marzec był taki obfity i dobry dla nas.
Mam nadzieje, trzymam kciuki, że z zagnieżdżonymi już fasolkami wszystko będzie dobrze, a te niezafasolkowane szturmem podbiją kwiecień.
Przytulam Was mocno!Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
Incognitka wrote:17 latego
też miałam 17.02 i dzisiaj mam 6t0d
Dziewczynki cieszę się z Waszych wizyt. Może jutro odżyję, bo dzisiaj ejstem dętka2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Bella_89 wrote:U mnie wielki stres po badaniu. Nie widziałam ❤️, zarodek ma 0,44cm, 6+2tc, teoretycznie powinno być już serduszko. Jestem strasznie rozbita, nie mogę sobie zająć myśli 😔 wiem że w gabinecie na NFZ to ten sprzęt nie jest najlepszy, ale strasznie się martwię. Próbuje się umówić prywatnie do pani dr która prowadziła poprzednią ciążęStarania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
Lilka1298 wrote:Dziewczyny, jak przetrzymałam kilka godzin sika 9/10 dpo I siknęłam na patyka i jest cień taki sam jak rano to mogę uznać, że jednak negatyw, prawda?
Kasia111 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
Arieen wrote:Ja nigdy w życiu nie badałam szyjki. Boje się tam grzebać.
Wstyd się przyznać, ale jak pierwszy razem „znalazłam” szyjkę, to pobiegłam do gina, bo myślałam, że to jakiś guz 😅🤦🏻♀️Arieen lubi tę wiadomość