🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
anita_pe wrote:Kochana ja wiem ze to jest przybliżenie. I trochę mam pojęcia o usg. I dla mnie to albo głowica jest ujowa albo ta doktor nie potrafi robić usg. Nie martw się na zapas. To jest zarodek i na pewno jest wszystko dobrze. Spróbuj poszukac innego lekarza. Nie mówię ze na stałe ale doraźnie żeby sprawdzić co i jak.
Przepraszam ze tak monotematyczne ale daliście mi cień szansy ze nasze maleństwo tam jest 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2023, 17:02
-
JaMiNi wrote:Popatrzyłam na twoje usg i twoje jakoś inaczej wyglada a tu gdzie niby u mnie jest zarodek to lekarka jakoś przybliżała i przybliżała, nawet mi kazała pieści pod pupę podłożyć żeby unieść biodra.
Wiecie lekarka robi usg prenatalne ma te certyfikaty to uznałam ze to super specjalista od usg👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
Tylko ta moja biała kropka jakby o dołu jakaś niewyraźna była, w pierwszej ciąży poszłam na usg jak syn już fikał a badanie miałam przez brzuch
-
JaMiNi wrote:Ja już mam od dawna umówiona wizytę u innego lekarza na 25 kwietnia, małe miasto i terminy prywatnie odległe znany lekarz u nas nie istnieje, a nie chce trafić do lekarza z jeszcze gorszym sprzętem i się bardziej zestresować. Tak mnie zastanawia jeśli nie była pewna czy to echo zarodka to czym innym to się może okazać ze co mierzyła?
Przepraszam ze tak monotematyczne ale daliście mi cień szansy ze nasze maleństwo tam jest 🥺JaMiNi lubi tę wiadomość
👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
Kurcze.. Jamini, ale ja kojarzę, ze w ciazy z corka jak lekarz mi powiedział, ze nie jest pewny "echa zarodka" to mial na mysli bicie serca, a nie sam zarodek.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Kurcze.. Jamini, ale ja kojarzę, ze w ciazy z corka jak lekarz mi powiedział, ze nie jest pewny "echa zarodka" to mial na mysli bicie serca, a nie sam zarodek.
Doczytałam na szybko echo zarodka to obraz zarodkaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2023, 17:15
-
Mysle,ze jej chodziło o serce właśnie, po mojemu ze zdjęć to zarodek jest.A co do wielkości to
przy tak małych wymiarach wystarczy milimetr obsuwy i już robi różnice.Jamini spokojnie,ale tak jak pisałam- jesli masz się denerwowac to poszłabym do innego lekarza.2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Ja już chyba poczekam ten sam sprzęt będzie ale inna lekarka, za tydzień jak ma być wszystko ok powinno już być lepiej widać, boje się iść zaraz na początku przyszłego tygodnia ze będzie kolejne rozczarowane bo sprzęt gorszy albo lekarz nie taki, tu mi się wydawało ze super lekarz i super sprzęt na pierwszej wizycie lekarka nie była pewna czy to zarodek jest to co widzi ale zmierzyła miało 0,07 mm teraz tez nie jest pewna zarodka
-
Może ona mi to zaznaczyła i opisała crl dla drugiej lekarki żeby wiedziała ze coś tam widziała ale nie wiedziała co? bo kazała mi zabrać to usg na kolejna wizytę ,wiec może nie ma co się do tego przywiązywać tak. No i dziwne ze pęcherzyk ciążowy starszy a zarodek by był młodszy? Tym bardziej ze owulacje miałam szybciej bo w 11 dc to ciąża powinna być starsza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2023, 17:51
-
JaMiNi, mam nadzieję, że wszystko będzie ok i faktycznie chodziło o ❤️, a za kilka dni będzie piękny zarodek z serduszkiem. Moje USG z tego etapu wyglądało bardzo podobnie
Jednocześnie nie jest łatwo zdobyć certyfikat do robienia badan prenatalnych, wcale nie tak dużo lekarzy je posiada, więc to nie jest byle jaki specjalista. Ona tego robi setki miesięcznie i ma doświadczenie, więc robienie z niej teraz jakiegoś amatora, który nie ogarnia sprzętu jakoś mnie razi. Wiadomo, że lekarz ma też prawo do pomyłki, ale nawet w opisie USG jest CRL, a CRL to wymiar zarodka.Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
.aś. wrote:JaMiNi, mam nadzieję, że wszystko będzie ok i faktycznie chodziło o ❤️, a za kilka dni będzie piękny zarodek z serduszkiem. Moje USG z tego etapu wyglądało bardzo podobnie
Jednocześnie nie jest łatwo zdobyć certyfikat do robienia badan prenatalnych, wcale nie tak dużo lekarzy je posiada, więc to nie jest byle jaki specjalista. Ona tego robi setki miesięcznie i ma doświadczenie, więc robienie z niej teraz jakiegoś amatora, który nie ogarnia sprzętu jakoś mnie razi. Wiadomo, że lekarz ma też prawo do pomyłki, ale nawet w opisie USG jest CRL, a CRL to wymiar zarodka. -
JaMiNi na tym ostatnim zdjęciu USG to chyba zarodek jest, wpisała CRL, a to tyczy się wymiarów zarodka, które na ten tydzień by się zgadzały. Moim zdaniem chodziło jej o to, że nie jest pewna, czy już się pojawiło bicie serca. Za tydzień będzie, zobaczysz!
-
nesairah wrote:JaMiNi na tym ostatnim zdjęciu USG to chyba zarodek jest, wpisała CRL, a to tyczy się wymiarów zarodka, które na ten tydzień by się zgadzały. Moim zdaniem chodziło jej o to, że nie jest pewna, czy już się pojawiło bicie serca. Za tydzień będzie, zobaczysz!
-
JaMiNi wrote:Chyba zarodka bo to co jest zdjęcie zarodka mówiła ze nie jest pewna czy to jest to
Masz za sobą taki sztab kciuków, że musi być dobrze 🤞Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nick nieaktualnyJamini mam nadzieję, że chociaż troszkę Cie dziewczyny uspokoiły. Zrob dla siebie coś miłego w ten weekend.
Ja dziś kupilam miękkie biustonosze w TK Maxx i co za ulga..Już nie dawałam rady z tymi obolałymi piersiami w fiszbinach. Teraz kupilam takie jak druga skóra. -
.aś. wrote:JaMiNi, mam nadzieję, że wszystko będzie ok i faktycznie chodziło o ❤️, a za kilka dni będzie piękny zarodek z serduszkiem. Moje USG z tego etapu wyglądało bardzo podobnie
Jednocześnie nie jest łatwo zdobyć certyfikat do robienia badan prenatalnych, wcale nie tak dużo lekarzy je posiada, więc to nie jest byle jaki specjalista. Ona tego robi setki miesięcznie i ma doświadczenie, więc robienie z niej teraz jakiegoś amatora, który nie ogarnia sprzętu jakoś mnie razi. Wiadomo, że lekarz ma też prawo do pomyłki, ale nawet w opisie USG jest CRL, a CRL to wymiar zarodka.
Arieen lubi tę wiadomość
-
Arieen wrote:Jamini mam nadzieję, że chociaż troszkę Cie dziewczyny uspokoiły. Zrob dla siebie coś miłego w ten weekend.
Ja dziś kupilam miękkie biustonosze w TK Maxx i co za ulga..Już nie dawałam rady z tymi obolałymi piersiami w fiszbinach. Teraz kupilam takie jak druga skóra.
Wygoda najważniejsza🙂 -
Cześć dziewczyny, troszke mnie tu nie bylo, ale wracam pełna sił do działania 😁 od pol roku staramy sie z mezem o dzidzie narazie bezskutecznie.
Nurtuje mnie jednak jedna rzecz.
Ogolnie moje cykle wynosza ok. 35 dni.
Owulacja w tym miesiacu wypadla 4 kwietnia.
Dzis jest 10 dzien po owulacji, test ciazowy robiony rano - negatywny.
Okres ma pojawic sie za 5 dni.
Od kilku dni mam dosc wrazliwe piersi, a dzis wieczorem dodatkowo zauwazylam u siebie brazowy sluz (zazwyczaj brazowy sluz pojawial sie u mnie dzien przed okresem, tutaj do okresu jeszcze pare dni). Czy to moze byc objaw implantacji? Szczerze powiedziawszy stracilismy juz z mezem nadzieje w tym cyklu, a tutaj taka sytuacja. Dodatkowo od ok. 2 dni boli mnie podbrzusze (tak jak na okres).
Jak to wygladalo u Was? Czy ktoras z Was zauwazyla krwawienie implantacyjne a pozniej okazalo sie ze faktycznie bedzie dzidzia? 🙂
Starania od 11.2022 r.
👩 33l
🧑 30l
Niepłodność idiopatyczna -
nick nieaktualny