Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
Odpowiedz

🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭

Oceń ten wątek:
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki 😊 wpadłam zobaczyć co tam u Was, widzę że pięknie rośniecie, fotki cudo 😍

Elenaa przykro mi, że musisz teraz przechodzić z mężem przez taki trudny czas, wspierajcie się 😥 wiem, że na ten moment brzmi to abstrakcyjnie, ale z czasem będzie lepiej.

Do wszystkich moich pięknych, pozdrawiam i przytulam Was mocno mocno mocno😘😘😘. Cały czas trzymam za Was mocno kciuki, żeby wizyty były samymi pięknymi momentami, brzuchy rosły jak trzeba, a mężowie masowali stopy 😚

Bella_89, nick nieaktualny, Rozaline, .aś. lubią tę wiadomość

starania o pierwsze👶 od 2022r
    👩 30 | 🧔 31 |
    IVF #1 – 07.2024 → 2❄️
    FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
    IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
    FET 3.02❄️5bb 👎
    FET 3.03❄️4bc + ❄️4bb 👎
    FET 21.07❄️2x4cc 👎
    FET 18.08❄️4bc + ❄️3bb 👎
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    Hej mamuśki 😊 wpadłam zobaczyć co tam u Was, widzę że pięknie rośniecie, fotki cudo 😍

Elenaa przykro mi, że musisz teraz przechodzić z mężem przez taki trudny czas, wspierajcie się 😥 wiem, że na ten moment brzmi to abstrakcyjnie, ale z czasem będzie lepiej.

Do wszystkich moich pięknych, pozdrawiam i przytulam Was mocno mocno mocno😘😘😘. Cały czas trzymam za Was mocno kciuki, żeby wizyty były samymi pięknymi momentami, brzuchy rosły jak trzeba, a mężowie masowali stopy 😚

Dziękujemy Rozalko i trzymamy kciuki za majowe kreseczki u Ciebie 🥰

rozalaa lubi tę wiadomość

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Bella_89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    Co do spodni ciążowych to kupiłam w zH&M zarówno czarne spodnie jak j legginsy,alurat miałam urodzinowy bon.Przez neta ale ja zawsze mam ten sam rozmiar ciążowych z H&M takze są idealne:) byłam w reserved i sinsayu ale stacjonarnie nie ma działów ciążowych i w końcu zaryzykowałam z Sinsaya bo alurat był taki fason jak chciałam- takie bardziej mom fity z przetarciami.I oprocz tego „kołnierza” w pasie maja jeszcze gumki przy zapięciu takze są fajne :) będę jeszcze polować na jedne jeansy typu rurki:)
    Właśnie nad nimi myślałam i bałam się że będą niewygodne. Niby mi brzuch jeszcze nie urósł ale mi w moich mom fitach jakoś tak niewygodnie... Ja ogólnie przy dzieciakach biegam głównie w dresach i legginsach, ale fajnie mieć jakieś ubrania "do ludzi". Wiecie, takie bez przyklejonych chrupków kukurydzianych i plan z sosu pomidorowego 😅

• Bella_89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arieen wrote:
    Dla mnie plec dziecka jest obojętna, ale już wybraliśmy imię dla dziewczynki i zaczęłam się łapać na tym, że mówię już czasem do malucha tym imieniem ..😅Ale wiadomo, że lepiej się nie nastawiać. Najwyżej zmienimy na synusiowi imię.
    Ja to mam chyba jakieś rozdwojenie😅 cały czas myślę że to będzie chłopiec, ale jak rozmawia o nim to mówię jak o dziewczynce😅 już nie wspomnę o tym że mówię o drugim dziecku kiedy ono jest trzecie🤦‍♀️ urodziłam dwójkę z jednej ciąży i mi się rachunek nie zgadza😂

• Bella_89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abietis wrote:
    received-230624866238836.jpg
    A to nasz bąbel
    Super zdjęcie ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2023, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś tak, na pewno wam dac znać czy zdecydowałam się na NIPT. Mój partner mówi, że to moja decyzja i jeśli mi to pomoże to mogę zrobić. On jest zawsze dobrej myśli. Trzymam się tego, że na usg nie było nic niepokojącego. A pappa jak pappa, wiadomo statystyka.
    Plusem NIPT na pewno byłoby poznanie płci na 100%. Lekarz na pewno nie powie mi nic innego niż to pani decyzja.

• Bella_89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:

Trzymam kciuki żeby i Tobie mąż masował stopy z tego właśnie powodu😘

• Spencer Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Elena trzymam mocno kciuki za Twoja jutrzejsza wizytę!

Arieen dzięki za dobre słowo, ale możliwe, że badanie się jutro nie odbędzie. Dzisiaj coś mnie tknęło i sprawdziłam lekarza, do którego mnie zapisali w przychodni i on nie ma certyfikatu FMF.
    Nie ma nawet takiej usługi jak USG ciąży genetyczne w I trymestrze. Wiec muszę jutro rano zadzwonić i to wyjaśnić, ale pewnie nici z jutrzejszej wizyty.

👩🧔‍♂️ 28 l.

preg.png

4.03 ⏸️ beta 52,3 mIU/ml 🥹
    6.03 beta 131 mIU/ml (↗️ 173.1%) 😍
    8.03 beta 416 mIU/ml (↗️ 217,6%)🥳
    30.03 13 mm kropka z ♥️
    13.04 3 cm człowieczka ❤️
    04.05 1 prenatalne - 6,5 cm dzidziula 😍 niskie ryzyka 🥳
    26.06 2 prenatalne - dziewczynka 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2023, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spencer wrote:
    Hej Dziewczyny!

Arieen dzięki za dobre słowo, ale możliwe, że badanie się jutro nie odbędzie. Dzisiaj coś mnie tknęło i sprawdziłam lekarza, do którego mnie zapisali w przychodni i on nie ma certyfikatu FMF.
    Nie ma nawet takiej usługi jak USG ciąży genetyczne w I trymestrze. Wiec muszę jutro rano zadzwonić i to wyjaśnić, ale pewnie nici z jutrzejszej wizyty.
    O kurcze, ciekawe co powiedzą. Nawet nie wiedziałam, że te badanie może przeprowadzić lekarz bez certyfikatu. U mnie miał bo też go sprawdziłam. Daj znać jutro.

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spencer wrote:
    Hej Dziewczyny!

O matko jak to. To bardzo dziwne. Dobrze, że sprawdziłaś

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Spencer Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arieen wrote:
    O kurcze, ciekawe co powiedzą. Nawet nie wiedziałam, że te badanie może przeprowadzić lekarz bez certyfikatu. U mnie miał bo też go sprawdziłam. Daj znać jutro.

No właśnie wydaje mi się, online nie można się do tego lekarza zapisać na usg 1 trymestru, nie ma po prostu takiej opcji. Prawdopodobnie błąd w rejestracji przy zapisywaniu.
    Dam znać jutro co mi powiedzą rano.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👩🧔‍♂️ 28 l.

preg.png

4.03 ⏸️ beta 52,3 mIU/ml 🥹
    6.03 beta 131 mIU/ml (↗️ 173.1%) 😍
    8.03 beta 416 mIU/ml (↗️ 217,6%)🥳
    30.03 13 mm kropka z ♥️
    13.04 3 cm człowieczka ❤️
    04.05 1 prenatalne - 6,5 cm dzidziula 😍 niskie ryzyka 🥳
    26.06 2 prenatalne - dziewczynka 🩷
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, Spencer, szkoda, że takie przygody, ale dobrze, że zauważyłaś. Zdążysz jeszcze wyjaśnić w razie czego i ewentualnie gdzie indziej może zrobić to USG?

Arieen, a ku jakiej decyzji się skłaniasz bardziej na ten moment?

Rozalaa, za Ciebie też trzymam kciuki! ❤️

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?4cs (od 11.2025)

3x zielone światło na zajście w ciążę po 3cc
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS

Plan na 3cs:
    1) Wit. D
    2) Pueria Duo
    3) zasypianie o 23
    4) <94kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Jejku, Spencer, szkoda, że takie przygody, ale dobrze, że zauważyłaś. Zdążysz jeszcze wyjaśnić w razie czego i ewentualnie gdzie indziej może zrobić to USG?

Arieen, a ku jakiej decyzji się skłaniasz bardziej na ten moment?

Rozalaa, za Ciebie też trzymam kciuki! ❤️
    Nie wiem bo ryzyko nie jest wysokie, ale nie jest też niskie i bądź tu mądra. Myślę o SANCO bo szybko są wyniki z tego co czytałam.

• Natosia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spencer wrote:
    Hej Dziewczyny!

o masz, no co ty? koniecznie nam tu pisz jak będziesz jutro wiedziała co i jak

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arieen wrote:
    Nie wiem bo ryzyko nie jest wysokie, ale nie jest też niskie i bądź tu mądra. Myślę o SANCO bo szybko są wyniki z tego co czytałam.

mam aplikację preglife i tam mi się ciągle wyświetla jakiś rabat (10 albo 15%) na te badania sanco. Może pobierz sobie i w razie jaklbyś się zdecydowała to skorzystasz?

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

age.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arieen wrote:

A od kiedy się zaczynają niskie ryzyka? 1:1000? Ja robiłam jak miałam 1:77 z USG, więc nie było takich wątpliwości. U Ciebie to prawie na pewno kwestia wieku i tej statystyki. Pytanie czy wytrzymasz w niepewności do porodu?

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?4cs (od 11.2025)

3x zielone światło na zajście w ciążę po 3cc
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS

Plan na 3cs:
    1) Wit. D
    2) Pueria Duo
    3) zasypianie o 23
    4) <94kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia dzięki, tak mam apke i dziś patrzyłam na ten rabat właśnie 😉

Aś 1:1000 chyba. Po przemyśleniu zdecydowałam się na SANCO. Od razu płeć będzie pewna.

.aś. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2023, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorzystałam z rabatu na preglife i jutro lecę na Sanco. Trzymajcie kciuki za wynik. Ma być w ciągu 5 dni roboczych.

• Bigbrowneyes Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2023, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arieen wrote:
    Skorzystałam z rabatu na preglife i jutro lecę na Sanco. Trzymajcie kciuki za wynik. Ma być w ciągu 5 dni roboczych.
    Wszystko będzie dobrze 😊 trzymam kciuki ✊🏻

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elenaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wasze wizyty, Arien za ciebie trzymam podwójnie 🤞🏼🤞🏼🤞🏼❤️

nick nieaktualny, Spencer lubią tę wiadomość

24 👩🏼‍🌾 | 30 👨🏻‍🌾
    Badania ✅️

👩🏼‍🤝‍👨🏽05.2017

💍09.2020

💒03.2022

Starania od 09.2022

02.03 - ⏸️❤️
    07.11.23 - Wiktor 🤱🏼 54cm, 3340g 🥰

age.png
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ