X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
Odpowiedz

🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭

Oceń ten wątek:
  • Bella_89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj boli z tym elektrykiem, to prawda że teraz jak ma ktoś zrobić dobrze to się ceni. Też boję się prądu, mój wujek tak zginął😔

Bigbrowneyes duża dziewczynka❤️ moja ostatnio też była głową do dołu, ale ona wierci się cały czas.

Bigbrowneyes lubi tę wiadomość

• EwelinaNowa 😊 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_89 wrote:
    Tu trzeba by wrócić do głupot które opowiadała ta baba😅 Otóż wczoraj usłyszałam że: za dużo już przytyłam(11kg), kilkanaście lat temu to już by mnie skierowała do szpitala na odchudzanie bo przez całą ciążę nie powinno się przytyć więcej niż 12kg😂 To właśnie wtedy musiałam się hamować żeby nie parsknąć śmiechem, położna słyszała i się uśmiała(później w gabinecie swoim kazała mi się tym nie przejmować bo dobrze wyglądam i tak ma być). Na zarzuty swojej nie mej wagi powiedziałam że winne są chyba upały i opuchlizna bo nie czuje się na te 76kg. To kazała mi zrobić ten kwas moczowy🤷‍♀️ Swoją drogą, ciekawe czemu moja mama nie była w szpitalu na takim odchudzaniu a w pierwszej pojedynczej ciąży przytyła 30kg😂
    Haha skierowanie na odchudzanie 😁 nie wiem skąd ta kobieta się urwała 😂
    W sumie jak już masz skierowanie na ten kwas moczowy to bym zrobiła bo ja lubię się badać na wszystko ale płatnego badania bym nie robiła

👱‍♀️31l 👱‍♂️30l
    21.10.2016 Bartosz 👶

23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)

24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
    29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
    03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
    26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
    18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
    12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷

11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc

age.png
  • Nat96 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bigbrowneyes rośnie pannica, super ♥️

Ja po wizycie u fizjo, to na szczęście nie jest rozejście spojenia łonowego. Pokazała mi pare ćwiczeń, wymasowała :D

Bella_89, Bigbrowneyes, Rozaline, Arieen, Malinkaaa, .aś. lubią tę wiadomość

34 cs 🍀

age.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arieen,BigBrowneyes cieszę się,ze z dziewczynkami wszystko dobrze :)

Ewelina czemu mnie to nie dziwi.Pewnie dlatego,ze za wszystko bule ostatnio krocie i się zastanawiam jak żyć 🤣😅😅

Bigbrowneyes, Arieen lubią tę wiadomość

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Bigbrowneyes Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, jak można kobietę w ciąży tak krytykować? Przecież każda jest inna, każda inaczej przybiera na wadze- najważniejsze przecież, że maleństwo prawidłowo rośnie i się rozwija. @Bella_89 nie słuchaj głupiej baby

preg.png
  • Bella_89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym ile przytyłam z chłopcami nie mam kompletnie problemu ze swoją wagą😅 ja się tylko zastanawiam skąd ona bierze takie głupoty? Lekarze bardzo lubią oceniać. Wczoraj bratowa mi mówiła że jej lekarz na usg piersi powiedział że jest gruba🤦‍♀️ i to jeszcze facet, myślałam że oni boją się mówić takie rzeczy kobietom😉

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella co za lekarka 🙈 a Twoja bratowa co będzie miała?

Cieszę się że na wizytach wszystko ok ;)

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu.. Ona jakas stara jest? Ja mam znajoma, co przed ciaza patyk.. Zaszla w ciążę to jak ja spotkalam w 9 miesiącu to autentycznie jej nie poznalam.. 30kg.. Miesiąc po porodzie jakby nigdy w ciazy nie była.

Kurcze.. Kazda z nas ma inne predyspozycje. O ile w wynikach badan wszystko jest w porządku, nie ma cukrzycy to widac.. "ten typ tak ma". Ale chyba nic mnie w tym kraju nie dziwi, skoro pewien lekarz potrafił kobiecie wytykać, ze ma nadwagę i zaszla w ciążę. Jakby ciaza dozwolona była tylko szczypiorom..

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Rozaline Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem komentowania wagi przez lekarza zarówno w jedną i w drugą stronę. Za dużo, za mało...jedna kobieta przytyje 8 kg w ciąży a inna 30 kg . Ważne są wyniki badań i ogólny stan zdrowia. Jak czytam na ciążowych grupach, że lekarz rzuca tekstem, że na kolejną wizytę pacjentka ma nic nie przytyć to mnie coś bierze. Nawet przy diecie i aktywności waga może skoczyć i co wtedy?

Wczoraj zaniedbałam kolację i znowu pobudka o 5 🤷 Nie pomaga też sąsiadka, która pali w nocy/rano i wszystko leci nam do sypialni. Dziś korzystając z tego, że jestem na chodzie wyleciałam na balkon sprawdzić, kto to, ale prawdopodobnie ktoś pali w mieszkaniu, więc nic nie zrobię. Mam na tyle wyczulony węch, że takie coś potrafi mnie obudzić w nocy. Wkurza mnie to, bo niedługo ma być z nami dziecko i nie chcę, żeby mu do pokoju leciał zapach papierosów 🤦

Wczoraj po raz pierwszy opuchly mi nogi. Ostatnio dużo siedzę i te upały. Mam nadzieję, że to przez to. Jeszcze został mi miesiąc pracy, więc mam nadzieję, że uda się dociągnąć bez dramatów 🤞

No i dziś studniówka 💃✨ Jeszcze nie wiem, jak będziemy świętować, ale cieszę się, że już tyle za nami i wszystko z córeczką dobrze. Oby tak do końca ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 05:58

Malinkaaa lubi tę wiadomość

age.png

27.03 - pierwsze dwie kreski <3
    3.04 - beta HCG 1549
    5.04 - beta HCG 3365 (+117,2%)
    6.04 - pierwsze USG: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    20.04 - 1.17 cm człowieczka z <3
    15.05 - 3.77 cm ludzika machającego rączkami
    25.05 - I prenatalne: 5.8 cm bobasa z niskimi ryzykami
    28.07 - II prenatalne: 402 g energicznej dziewczynki 💗
    2.10 - 1774 g panienki 💞
    19.11 - 3100 g szczęścia 💗
  • Bigbrowneyes Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozaline wrote:
    Nie rozumiem komentowania wagi przez lekarza zarówno w jedną i w drugą stronę. Za dużo, za mało...jedna kobieta przytyje 8 kg w ciąży a inna 30 kg . Ważne są wyniki badań i ogólny stan zdrowia. Jak czytam na ciążowych grupach, że lekarz rzuca tekstem, że na kolejną wizytę pacjentka ma nic nie przytyć to mnie coś bierze. Nawet przy diecie i aktywności waga może skoczyć i co wtedy?

Wczoraj zaniedbałam kolację i znowu pobudka o 5 🤷 Nie pomaga też sąsiadka, która pali w nocy/rano i wszystko leci nam do sypialni. Dziś korzystając z tego, że jestem na chodzie wyleciałam na balkon sprawdzić, kto to, ale prawdopodobnie ktoś pali w mieszkaniu, więc nic nie zrobię. Mam na tyle wyczulony węch, że takie coś potrafi mnie obudzić w nocy. Wkurza mnie to, bo niedługo ma być z nami dziecko i nie chcę, żeby mu do pokoju leciał zapach papierosów 🤦

Wczoraj po raz pierwszy opuchly mi nogi. Ostatnio dużo siedzę i te upały. Mam nadzieję, że to przez to. Jeszcze został mi miesiąc pracy, więc mam nadzieję, że uda się dociągnąć bez dramatów 🤞

No i dziś studniówka 💃✨ Jeszcze nie wiem, jak będziemy świętować, ale cieszę się, że już tyle za nami i wszystko z córeczką dobrze. Oby tak do końca ❤️
    Witaj w klubie Rozaline- ja też od 5 nie śpię 🙄 i gratuluje 100dniówki 🥳 mam wrażenie, że teraz czas przyspiesza i nawet się nie obejrzymy a będziemy odliczać ostatnie dni do porodu.
    Ja dzisiaj idę do dentysty- nienawidzę tam chodzić…

preg.png
  • Bella_89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 bratowa nie jest w ciąży, była po prostu kontrolnie na usg. Ma duże piersi i jest pulchniejsza, ale w życiu bym o niej nie powiedziała że jest gruba🤦‍♀️ lekarz pewnie pozazdrościł bo żona ma małe i już😅 niestety z tym komentowanie wagi to jest nagminne. Pamiętam, że jak kumpela była w ciąży to chodziła prywatnie do jakiegoś polecanego doktorka. Przy każdej wizycie jej mówił że nie może przytyć, albo że za dużo, później wyszła jej cukrzyca to wyrzuty że się objada🤦‍♀️ ja to jej mówiłam że musj go zmienić bo ją wpędzić w depresję. A dziewczyna dba o zdrowie, zdrowo się odżywia a w ciąży to zero słodyczy. Ta baba z przychodni jest około 60 i ma jakieś dziwne teorie😅

• Elenaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie od dziś wiadomo że szczupłym jest "łatwiej", ale lekarz który komentuje i zwraca uwagę na wagę pacjenta dla mnie jest niekompetentny... nigdy nie wiadomo z czego wynika pulchność danej osoby, bo równie dobrze może być zdrowa ale mieć w genach to po prostu, a druga rzecz ro może być choroba z którą ktoś się boryka i jest mu ciężko z tego powodu i do lekarza idzie po pomóc a nie po uszczypliwe komentarze na swój temat... ale cóż dzisiaj taki świat, w gazetach pokazują tylko szczyple i piękne osoby i taki jest przykład idealnego człowieka w tych czasach...

Widzę że dużo nas wizytuje w moje urodziny haha mam nadzieję że to dla wszystkich będzie udany dzień 🤣

24 👩🏼‍🌾 | 30 👨🏻‍🌾
    Badania ✅️

👩🏼‍🤝‍👨🏽05.2017

💍09.2020

💒03.2022

Starania od 09.2022

02.03 - ⏸️❤️
    07.11.23 - Wiktor 🤱🏼 54cm, 3340g 🥰

age.png
  • Rozaline Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_89 wrote:
    Angelka93 bratowa nie jest w ciąży, była po prostu kontrolnie na usg. Ma duże piersi i jest pulchniejsza, ale w życiu bym o niej nie powiedziała że jest gruba🤦‍♀️ lekarz pewnie pozazdrościł bo żona ma małe i już😅 niestety z tym komentowanie wagi to jest nagminne. Pamiętam, że jak kumpela była w ciąży to chodziła prywatnie do jakiegoś polecanego doktorka. Przy każdej wizycie jej mówił że nie może przytyć, albo że za dużo, później wyszła jej cukrzyca to wyrzuty że się objada🤦‍♀️ ja to jej mówiłam że musj go zmienić bo ją wpędzić w depresję. A dziewczyna dba o zdrowie, zdrowo się odżywia a w ciąży to zero słodyczy. Ta baba z przychodni jest około 60 i ma jakieś dziwne teorie😅

Mój brat po urodzeniu też miał się odchudzać, bo za szybko przybierał 😂 Miał 13 kg jak miał rok i wyglądał jak pączek, ale widocznie tyle potrzebował. Też lekarka była z tych starszych. Teraz po latach tak go wyciągnęło, że jest drobny i ta lekarka by go nie poznała 😄 Ps. Nie, nie odchudzaliśmy go 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 08:05

age.png

3.04 - beta HCG 1549
    2.10 - 1774 g panienki 💞
  • Rozaline Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elenaa wrote:
    Kurde nie od dziś wiadomo że szczupłym jest "łatwiej", ale lekarz który komentuje i zwraca uwagę na wagę pacjenta dla mnie jest niekompetentny... nigdy nie wiadomo z czego wynika pulchność danej osoby, bo równie dobrze może być zdrowa ale mieć w genach to po prostu, a druga rzecz ro może być choroba z którą ktoś się boryka i jest mu ciężko z tego powodu i do lekarza idzie po pomóc a nie po uszczypliwe komentarze na swój temat... ale cóż dzisiaj taki świat, w gazetach pokazują tylko szczyple i piękne osoby i taki jest przykład idealnego człowieka w tych czasach...

Widzę że dużo nas wizytuje w moje urodziny haha mam nadzieję że to dla wszystkich będzie udany dzień 🤣

Dokładnie, szczególnie, że nie wiadomo, ile ta kobieta przeszła, żeby być w ciąży. Z czym się zmaga. Lekarz nie jest od tego, żeby komentować kwestie wizualne czy cyferki, ale pomagać w zachowaniu zdrowia, a nie dobijać. Z reguły każdy ma lustro i większość ma wagę, więc nikt nie musi nam tego uświadamiać.

age.png

3.04 - beta HCG 1549
    2.10 - 1774 g panienki 💞
  • Bella_89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się czasy zmieniają i lepiej ma się body positive🙂 znaczna część kobiet mających problemy z tarczycą zmaga się z nadmierną lub zbyt małą wagą. Mnie wpedzali w depresję bo schudłam, moja przysadka nie dbała o mój cykl menstruacyjny i oczywiście zaczął się problem z tarczycą. Wmawiali mi że to moja wina bo schudłam. Próbując przytyć jadłam dwa razy tyle co mój mąż i nic🤦‍♀️ w końcu trafiłam na cudowną lekarkę, która powiedziała, że to nie moja wina, że przysadka sama wróci do normy i waga też jak unormuje tarczycę. A kobiecina miała wtedy z 65/70 lat❤️

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_89 wrote:
    Ok, pomyślałam o ciąży bo coś mi się kojarzy, że kiedyś pisałaś że twoja bratowa lub szwagierka jest w ciąży?

No lekarze to czasem nie wiedzą co mówią i jaka krzywdę mogą tym zrobić drugiej osobie.

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Bella_89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona brata mojego męża jest w ciąży, ma termin na koniec grudnia😉

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama przed ciążą że mną ważyła 49 kg, i była bardzo szczupła, w ciazy orzytyla 30 kg. Ona się cieszyła bo mówiła, że w końcu nogi wygladaja jak nogi a nie jak patyk i może ubrać krótsza spódniczkę. Miała nadzieję, że tak zostanie. Ale mówi, że jak tylko po porodzie odsłoniła kołdrę i zobaczyła nogi to się wystraszyła, to wszystko była woda i opuchlizna, która w momencie zeszła i znów była chuda. Waga zależy od różnych czynników więc takie komentowanie jest jest nie miejscu. A chudzi też łatwiej nie mają. Ja mam dość ciągłych komentarzy od zawsze, jedz coś, ty coś w ogóle jesz ? Wiatr Cię porwie itp. Bo wcale nie jem malo

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_89 wrote:
    Żona brata mojego męża jest w ciąży, ma termin na koniec grudnia😉
    A no to coś mi tam dobrze świtało;) widzą co będą mieli ?

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Moja mama przed ciążą że mną ważyła 49 kg, i była bardzo szczupła, w ciazy orzytyla 30 kg. Ona się cieszyła bo mówiła, że w końcu nogi wygladaja jak nogi a nie jak patyk i może ubrać krótsza spódniczkę. Miała nadzieję, że tak zostanie. Ale mówi, że jak tylko po porodzie odsłoniła kołdrę i zobaczyła nogi to się wystraszyła, to wszystko była woda i opuchlizna, która w momencie zeszła i znów była chuda. Waga zależy od różnych czynników więc takie komentowanie jest jest nie miejscu. A chudzi też łatwiej nie mają. Ja mam dość ciągłych komentarzy od zawsze, jedz coś, ty coś w ogóle jesz ? Wiatr Cię porwie itp. Bo wcale nie jem malo

Skad ja to znam.. Ja przed ciaza z Zuza ważyłam 45kg. Przytyłam 9kg. Mialam nadzieję, ze zostanie mi chociaz ze 2kg, a jak po porodzie ważyłam sie i każdego dnia widzialam o 1kg mniej to bylam przerażona! Ostatecznie wróciłam do wagi sprzed ciazy i.. wcale nie bylam zadowolona 😔

I potwierdzam, ze te komentarze o jedzeniu, zdmuchnieciu przez wiatr tez potrafią irytować.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ