🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznic dużo szczęścia i miłości na kolejne lata
Arien ja nie mam jeszcze żadnego kącika a później będzie tylko łóżeczko w sypialni i nic więcejBigbrowneyes, Arieen, Rozaline, EwelinaNowa 😊 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje rocznic🥳 mam nadzieję że świętowanie się udało
Arieen też nie mam czego wstawić, u nas po porodzie stanie tylko dostawka przy łóżku. Jak ogarnę komodę i pakowanie to wtedy się pochwalę.
Powiem Wam, że przez tą chorobę chłopców i moją rwę jeszcze bardziej skurczył mi się czas do porodu. Nigdy nie wiadomo co się wydarzy więc biorę się do roboty. Od przyszłego tygodnia chłopcy wracają do żłobka i muszę wtedy ogarnąć przytulanki i zrobić paczki dla przyjaciółek. O całej reszcie to już nie wspomnę. Wczoraj byłam w takim stanie, że nawet jakby pies zrobił 💩 na środku pokoju to nie dałabym rady tego sprzątnąć. Dziś starałam się zrobić cokolwiek ale pot mnie zalewa i puls skacze do 140 więc wszystko powolutku...Bigbrowneyes lubi tę wiadomość
-
My będziemy mieć lozeczko tak jak teraz w sypialni.
Bardziej przygotowujemy sie teraz na pokoj dla Zuzi niz kacik dla malej 😅
Ale w głowie mam już caly plan, tylko czasu coraz mniej na realizację.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:My będziemy mieć lozeczko tak jak teraz w sypialni.
Bardziej przygotowujemy sie teraz na pokoj dla Zuzi niz kacik dla malej 😅
Ale w głowie mam już caly plan, tylko czasu coraz mniej na realizację. -
nick nieaktualnyU nas też to będzie po prostu kolyska w sypialni, a dodatkowo zwykle łóżeczko z przewijankiem i myślę czy kupić takie organizery materiałowe na łóżeczko czy może jakiś koszyczek na te gadżety do pielęgnacji i przewijania 🤔
Bella już bliżej nic dalej, jeszcze troszkę dasz radę!
Ewelina jak u Ciebie z zębem?
Powiem wam, że miałam dziś dymy z jedną babą. Czekałam w kolejce do złożenia wniosku o nowe prawko i tak czekam na swój numerek i czekam. Aż pojawił się numerek gdzie nikt się nie zgłosił więc podeszłam do urzędniczki czy mogę. Oczywiście zaprosiła mnie bo w ciazy i spoko. Ale nie zdążyłam usiąść, a jakaś starsza babka podleciała, że ona się nie zgadza i ona chce teraz 🙄 Urzędniczka do niej, że tutaj pani jest w ciąży i ona nie chce przyjmować porodu w razie czego. A babka dalej że się nie zgadza. W końcu zajarzyła, że jestem w ciazy i zaczęła mnie przepraszać, że niby nie zauważyła, że ja w ciąży...🤷♀️ Kurcze rozumiem, że nie mam bardzo dużego brzucha ale jednak wydaje mi się, że widać. No cóż. -
Arieen ja kupiłam taki organizer na łóżeczko. Przy synku nie miałam ale wtedy korzystał z naszej komody a teraz wszystkie rzeczy są w pokoju synka (wspólnym) a do organizera dam najpotrzebniejsze rzeczy.
Zachowania babynie skomentuje, ludzie są okropniArieen lubi tę wiadomość
-
Angelka93 wrote:Mój ma swój pokój ale ciężko go przestawić żeby tam spał 🙈
Ja nie wiem jak będzie, zobaczymy 😅 więc muszę to ogarnąć na tyle wcześniej, zeby to przeprocesować przed porodem 🙈Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Dziewczyny wstawiam zdjęcie wózka i łóżeczka😊 co prawda łóżeczko narazie złożone, materac jeszcze w foli i posciel nie wyprana bo stwierdziłam że nie ma co tak wcześnie prac. Ale już wszystko dopięte na ostatni guzik 👌🏼😁
https://ibb.co/dDygpTq
https://ibb.co/HNd4GYgAngelka93, Malinkaaa, Arieen, EwelinaNowa 😊, Nat96, Bella_89 lubią tę wiadomość
-
Elenaa wrote:Dziewczyny wstawiam zdjęcie wózka i łóżeczka😊 co prawda łóżeczko narazie złożone, materac jeszcze w foli i posciel nie wyprana bo stwierdziłam że nie ma co tak wcześnie prac. Ale już wszystko dopięte na ostatni guzik 👌🏼😁
https://ibb.co/dDygpTq
https://ibb.co/HNd4GYg -
Arieen wrote:U nas też to będzie po prostu kolyska w sypialni, a dodatkowo zwykle łóżeczko z przewijankiem i myślę czy kupić takie organizery materiałowe na łóżeczko czy może jakiś koszyczek na te gadżety do pielęgnacji i przewijania 🤔
Bella już bliżej nic dalej, jeszcze troszkę dasz radę!
Ewelina jak u Ciebie z zębem?
Powiem wam, że miałam dziś dymy z jedną babą. Czekałam w kolejce do złożenia wniosku o nowe prawko i tak czekam na swój numerek i czekam. Aż pojawił się numerek gdzie nikt się nie zgłosił więc podeszłam do urzędniczki czy mogę. Oczywiście zaprosiła mnie bo w ciazy i spoko. Ale nie zdążyłam usiąść, a jakaś starsza babka podleciała, że ona się nie zgadza i ona chce teraz 🙄 Urzędniczka do niej, że tutaj pani jest w ciąży i ona nie chce przyjmować porodu w razie czego. A babka dalej że się nie zgadza. W końcu zajarzyła, że jestem w ciazy i zaczęła mnie przepraszać, że niby nie zauważyła, że ja w ciąży...🤷♀️ Kurcze rozumiem, że nie mam bardzo dużego brzucha ale jednak wydaje mi się, że widać. No cóż.
Mnie na poczcie jedna baba zmierzyła i dalej czekała w kolejce ale do toalety jakaś starsza pani spytała czy chcę iść pierwsza ❤️ oprócz tej sytuacji jeszcze nikt nigdzie mnie nie chciał przepuścić. Na klatce sąsiedzi czekają z otwartymi drzwiami za to dość częstoArieen lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
My już kończymy ogarniać w domku. Łóżeczko będziemy wstawiać dopiero na początku listopada ale miejsce już jest uszykowane 🙂
Arieen co do zęba to rana goi się ładnie. Już widzę że dziura robi się mniejsza i dziąsło jest na etapie zarastania. Tyle że boli mnie jeszcze cała lewa dolna kość. Łącznie z zębami które były obok siódemka i piątka 🙄 no ale pocieszeniem jest to, że ból zszedł z innych miejsc bo miałam napuchnięte nawet górne dziąsło. Sprawdzę jeszcze w czwartek crp żeby mieć pewność że nic się nie dzieje bo w razie czego będę dzwonić do chirurga żeby na to spojrzał 🙂Arieen lubi tę wiadomość
👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
Malinkaaa wrote:Mnie na poczcie jedna baba zmierzyła i dalej czekała w kolejce ale do toalety jakaś starsza pani spytała czy chcę iść pierwsza ❤️ oprócz tej sytuacji jeszcze nikt nigdzie mnie nie chciał przepuścić. Na klatce sąsiedzi czekają z otwartymi drzwiami za to dość często👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
-
Księgowa wrote:Ja nie wiem jak będzie, zobaczymy 😅 więc muszę to ogarnąć na tyle wcześniej, zeby to przeprocesować przed porodem 🙈
ale tak czy inaczej ja tam śpię więc nie zwracajcie uwagi na niepościelone łóżko. A jak męża nie ma w domu to śpimy z Bartkiem razem w salonie 🫣 szczerze jeszcze nie myślałam jak to ogarnąć jak się Lilka urodzi 😁Bella_89, .aś. lubią tę wiadomość
👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
-
EwelinaNowa 😊 wrote:My właśnie skończyliśmy Bartka pokój więc z typowo dziecięcego zrobił się już młodzieżowy 😁
ale tak czy inaczej ja tam śpię więc nie zwracajcie uwagi na niepościelone łóżko. A jak męża nie ma w domu to śpimy z Bartkiem razem w salonie 🫣 szczerze jeszcze nie myślałam jak to ogarnąć jak się Lilka urodzi 😁
Faktycznie, pokoj dużego chłopaka. Super!
-
nick nieaktualny
-
Ewelina super że już lepiej z tym zębem, a właściwie jego brakiem. Pokój starszaka super🙂
Czasami ludzie są okropni, będą wwiercać wzrok w podłogę lub sufit żeby tylko nie widzieć brzucha🤦♀️ a inni to wręcz zmuszają do korzystania z pierwszeństwa. Mam taką jedną kasjerkę w sklepie, że jak mnie widzi to od razu krzyczy że tu ta pani pierwsza, ostatnio nawet chciała cofać komuś dwa produkty które już nabiła 🙈 na szczęście pan z kasy obok zareagował i puścił mnie przed siebie🙂
Arieen ja musze się w końcu zebrać i zrobić to zdjęcie do prawka🤦♀️ może w przyszłym tygodniu jak dzieci pójdą do żłobka...
Dziwnie dziś się czuję. Nie wiem czy to przez ten masaż i ból czy może jednak złapałam coś od dzieci... Na pocieszenie przyszła mi sukienka ciążowa już na długi rękaw i rajtki🙂 -
nick nieaktualny