Mega pilne pytanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc, mam mega pilne pytanie. Za 40 min mam wizyte u internisty. Chce go poprosic o skierowanie na badanie hormonow. Ponoc w 3dc sie powinno jakies zbadac.
O co mam go poprosic?
Mam net w telefonie i ciezko mi forum przeszukac.
Bede zobowiazana za pomoc.08.09 - transfer
-
nie ma sensu progesteronu badać w 3dc - najlepiej progesteron 7dpo, w 3dc zbadaj sobie TSH, LH, FSH, estradiol, prolaktyne i testosteron
-
lilirose wrote:Interniści wypisują teraz też na ft3 i ft4, nie tylko na TSH.
Pod warunkiem, ze jestez potencjalna pacjentka do otrzymania karty onkologicznej. Z 'koszyka' badan, od tak, internista nie wypisze nic wiecej poza TSH, morfologia i badaniem moczu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 19:00
-
Idgie wrote:Dostalam za to karteczke od pani w recepcji z wyliczeniem kpsztu badan
Pewnie ze 4 stowy.
Grunt to co miesiac placic kase na Luxmed i potem chciec cos od nich dostac.
Dlatego ja zrezygnowałam z LuxMedu po roku jak mi się abonament skończył a jak zadzwonili do mnie z przedłużeniem to im powiedziałam co o nich myślę... Niby prywatna opieka a do endokrynologa po 4 miesiące się czeka. W innej przychodni (też prywatnej) miesiąc.
Badania zrób w Diagnostyce, LuxMed też do nich wysyła z tym, że w Diagnostyce np za badanie moczu płacę 6zł a w LuxMedzie jest cena 18zł...
Niedawno robiłam TSH, FT3 i FT4 w Diagnostyce - każde po 23zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 19:38
-
albo można też spóbować by ginekolog dał skierowanie do szpitala na badania hormonalne i wtedy nic nie płacisz, mnie na początku drogi rozpoznawania przyczyny niepłodności ginekolog dała skierowanie do szpitala i tam porobili mi w 3 dniu cyklu badania hormonalne"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II