Mezoterapia jajników
-
Cześć. Miałam robioną mezoterapię jajnika u dr Wyroby. W drugim cyklu bezpośrednio po zabiegu udało się uzyskać dwie dojrzałe komórki (zawsze tylko jedna), co dało nam pierwszy raz blastkę. Niestety świeży transfer nie dał ciąży 😞 7 m-cy później mini stymulacja w EF uzyskano 6 komórek (4 blastki). Pierwszy transfer w EF dał ciążę (poronienie zatrzymane w 13 tyg. ciąży, serduszko przestało bić 💔 z badania macierzy genetycznej kosmówki - zdrowa dziewczynka 😥). Ja, nie żałuję zrobienia mezoterapii jajnika i kasy, która na to poszła. Efekt mówi sam za siebie.
Przed zabiegiem miałam robione badanie łamliwego chromosomu oraz wszystkie wymazy i badania wymagane przez anestezjologa.Adgam lubi tę wiadomość
-
paulik1507 wrote:Cześć. Miałam robioną mezoterapię jajnika u dr Wyroby. W drugim cyklu bezpośrednio po zabiegu udało się uzyskać dwie dojrzałe komórki (zawsze tylko jedna), co dało nam pierwszy raz blastkę. Niestety świeży transfer nie dał ciąży 😞 7 m-cy później mini stymulacja w EF uzyskano 6 komórek (4 blastki). Pierwszy transfer w EF dał ciążę (poronienie zatrzymane w 13 tyg. ciąży, serduszko przestało bić 💔 z badania macierzy genetycznej kosmówki - zdrowa dziewczynka 😥). Ja, nie żałuję zrobienia mezoterapii jajnika i kasy, która na to poszła. Efekt mówi sam za siebie.
Przed zabiegiem miałam robione badanie łamliwego chromosomu oraz wszystkie wymazy i badania wymagane przez anestezjologa.
Cześć, dziękuję Ci za odpowiedź. I przykro mi z powodu poronienia. Sama przez to przechodziłam. 💔
Szukam tutaj jakiegoś punktu zaczepienia, choć wiem że każdy przypadek jest inny. Mnie również nie udaje się uzyskać w stymulacji większej ilości dojrzałych komórek. Za pierwszym razem były dwie, ale w piątej dobie po zapłodnieniu jedna odpadła. A po drugiej stymulacji uzyskałam już tylko jedna, którą zamroziliśmy. Obecnie ok. tydzień temu wykonałam mezoterapię jajników. Niestety lekarka przed zabiegiem kazała wykonać tylko badanie AMH i nic więcej. I po 6 tygodniach też tylko badanie AMH. Uważam, że to trochę za mało. Szukam jeszcze porady u innego lekarza.
Pozdrawiam.paulik1507 lubi tę wiadomość
-