X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Mezoterapia jajników
Odpowiedz

Mezoterapia jajników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Adgam Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Czy któraś z Was miała robioną mezoterapię jajników i jakie efekty tego zabiegu miałyście? Czy robiono Wam przed zabiegiem jakieś badania, jeśli tak to jakie? Z góry dziękuję za każdą informację.

• paulik1507 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Miałam robioną mezoterapię jajnika u dr Wyroby. W drugim cyklu bezpośrednio po zabiegu udało się uzyskać dwie dojrzałe komórki (zawsze tylko jedna), co dało nam pierwszy raz blastkę. Niestety świeży transfer nie dał ciąży 😞 7 m-cy później mini stymulacja w EF uzyskano 6 komórek (4 blastki). Pierwszy transfer w EF dał ciążę (poronienie zatrzymane w 13 tyg. ciąży, serduszko przestało bić 💔 z badania macierzy genetycznej kosmówki - zdrowa dziewczynka 😥). Ja, nie żałuję zrobienia mezoterapii jajnika i kasy, która na to poszła. Efekt mówi sam za siebie.
    Przed zabiegiem miałam robione badanie łamliwego chromosomu oraz wszystkie wymazy i badania wymagane przez anestezjologa.

Adgam lubi tę wiadomość

• Adgam Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulik1507 wrote:
    Cześć. Miałam robioną mezoterapię jajnika u dr Wyroby. W drugim cyklu bezpośrednio po zabiegu udało się uzyskać dwie dojrzałe komórki (zawsze tylko jedna), co dało nam pierwszy raz blastkę. Niestety świeży transfer nie dał ciąży 😞 7 m-cy później mini stymulacja w EF uzyskano 6 komórek (4 blastki). Pierwszy transfer w EF dał ciążę (poronienie zatrzymane w 13 tyg. ciąży, serduszko przestało bić 💔 z badania macierzy genetycznej kosmówki - zdrowa dziewczynka 😥). Ja, nie żałuję zrobienia mezoterapii jajnika i kasy, która na to poszła. Efekt mówi sam za siebie.
    Przed zabiegiem miałam robione badanie łamliwego chromosomu oraz wszystkie wymazy i badania wymagane przez anestezjologa.

Cześć, dziękuję Ci za odpowiedź. I przykro mi z powodu poronienia. Sama przez to przechodziłam. 💔
    Szukam tutaj jakiegoś punktu zaczepienia, choć wiem że każdy przypadek jest inny. Mnie również nie udaje się uzyskać w stymulacji większej ilości dojrzałych komórek. Za pierwszym razem były dwie, ale w piątej dobie po zapłodnieniu jedna odpadła. A po drugiej stymulacji uzyskałam już tylko jedna, którą zamroziliśmy. Obecnie ok. tydzień temu wykonałam mezoterapię jajników. Niestety lekarka przed zabiegiem kazała wykonać tylko badanie AMH i nic więcej. I po 6 tygodniach też tylko badanie AMH. Uważam, że to trochę za mało. Szukam jeszcze porady u innego lekarza.
    Pozdrawiam.

paulik1507 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ