X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Mezoterapia jajników
Odpowiedz

Mezoterapia jajników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Adgam Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Czy któraś z Was miała robioną mezoterapię jajników i jakie efekty tego zabiegu miałyście? Czy robiono Wam przed zabiegiem jakieś badania, jeśli tak to jakie? Z góry dziękuję za każdą informację.

• paulik1507 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Miałam robioną mezoterapię jajnika u dr Wyroby. W drugim cyklu bezpośrednio po zabiegu udało się uzyskać dwie dojrzałe komórki (zawsze tylko jedna), co dało nam pierwszy raz blastkę. Niestety świeży transfer nie dał ciąży 😞 7 m-cy później mini stymulacja w EF uzyskano 6 komórek (4 blastki). Pierwszy transfer w EF dał ciążę (poronienie zatrzymane w 13 tyg. ciąży, serduszko przestało bić 💔 z badania macierzy genetycznej kosmówki - zdrowa dziewczynka 😥). Ja, nie żałuję zrobienia mezoterapii jajnika i kasy, która na to poszła. Efekt mówi sam za siebie.
    Przed zabiegiem miałam robione badanie łamliwego chromosomu oraz wszystkie wymazy i badania wymagane przez anestezjologa.

Adgam lubi tę wiadomość

• Adgam Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulik1507 wrote:
    Cześć. Miałam robioną mezoterapię jajnika u dr Wyroby. W drugim cyklu bezpośrednio po zabiegu udało się uzyskać dwie dojrzałe komórki (zawsze tylko jedna), co dało nam pierwszy raz blastkę. Niestety świeży transfer nie dał ciąży 😞 7 m-cy później mini stymulacja w EF uzyskano 6 komórek (4 blastki). Pierwszy transfer w EF dał ciążę (poronienie zatrzymane w 13 tyg. ciąży, serduszko przestało bić 💔 z badania macierzy genetycznej kosmówki - zdrowa dziewczynka 😥). Ja, nie żałuję zrobienia mezoterapii jajnika i kasy, która na to poszła. Efekt mówi sam za siebie.
    Przed zabiegiem miałam robione badanie łamliwego chromosomu oraz wszystkie wymazy i badania wymagane przez anestezjologa.

Cześć, dziękuję Ci za odpowiedź. I przykro mi z powodu poronienia. Sama przez to przechodziłam. 💔
    Szukam tutaj jakiegoś punktu zaczepienia, choć wiem że każdy przypadek jest inny. Mnie również nie udaje się uzyskać w stymulacji większej ilości dojrzałych komórek. Za pierwszym razem były dwie, ale w piątej dobie po zapłodnieniu jedna odpadła. A po drugiej stymulacji uzyskałam już tylko jedna, którą zamroziliśmy. Obecnie ok. tydzień temu wykonałam mezoterapię jajników. Niestety lekarka przed zabiegiem kazała wykonać tylko badanie AMH i nic więcej. I po 6 tygodniach też tylko badanie AMH. Uważam, że to trochę za mało. Szukam jeszcze porady u innego lekarza.
    Pozdrawiam.

paulik1507 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ