Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Miovarian
Odpowiedz

Miovarian

Oceń ten wątek:
  • AnnaZ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jak bierzecie Miovarin to bierzecie jeszcze kwas foliowy? Nie zapytałam o to lekarza. Mi dał na 30 dni i po tym czasie mam wrócić z relacją co do działania. Najpierw chciał dać mi luteinę pod język, ale ostatecznie dał miovarin. Osobiście podejrzewam, że mam problem z zagnieżdżeniem. Pierwsza ciąża po duphastomie 2 opakowania - szczęśliwa, druga naturalna nawet nie jakoś wystarana bez żadnych farmaceutyków - obumarła w 9 tyg. i wielki szok na prenatalnych po tej wiadomości. Teraz 5 cykl starań takich z premedytacją i nic :(

2013 Córka - największa miłość
    7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
    12.2017 cp
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna przykro mi :(
    Dwie saszetki miovarianu uzupełniają zapotrzebowanie na kwas foliowy

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ja piję już 5 opakowanie miovarianu. Przepisał mi lekarz po poronieniu. Moje cykle były zawsze dłuższe. Teraz zaczynają się normować. Nie mam żadnych skutków ubocznych. Do tego kazał mi brać witaminę D3. I czekamy, nie nastawiam się że to właśnie dzięki miovarianowi zajdę, ale na pewno jakoś to ureguluje mój organizm.

3i49krhm19wid3ce.png
  • AnnaZ Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa a ile saszetek dziennie pijesz? Mi zalecił jedną saszetkę dziennie i przypomniałam sobie, że jednak plus jeszcze folik kazał łykać. A w jakim celu d3?
    Ja mam cykle dość regularne, ostatnio 28-24-27-28, ale od 3mcy bolesny PMS, zwłaszcza piersi.

12.2017 cp

Wysłany: 20 listopada 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaZ piję jedną saszetkę. Po monitoringu kazal mi łykać D3. Szczerze to nie dopytywalam.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D3 to niby witamina płodności. Teraz zaczyna się sezon na jej niedobór a ten może skutecznie blokować zajście w ciążę

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart

Wysłany: 20 listopada 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo no to czad. Czytałam coś o D3 właśnie. No to niech mnie wspomaga!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie ;) chociaż wydaje mi się, że sam jej dobry poziom ciąży nie gwarantuje a zwyczajnie niedobór (jak i wielu innych witamin i minerałów) może przeszkadzać

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile trzeba brać tej witaminy d3? ja biorę ovarin i tam jej jest tyle -> 25 mcg - 1000 IU (500 % RWS), to wystarczy czy osobno też trzeba brać ?

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • AnnaZ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze dziewczyny, to ja już w nic nie wierzę z tych cudownych leków na płodność. Staramy się 5 cykl i nic, a wcześniej udało się niespodziewanie, więc chyba prawdą jest, że wszystko tkwi w głowie. Chyba, że uwierzysz w moc tych witamin, efekt placebo poluzuje głowę. Ja na ten czas mam tylko nadzieję, że miovarin pomoże mi uniknąć w tym cyklu bólu piersi, bo w poprzednim to był taki dramat, że ja spać nie mogłam, ćwiczyć już nie mówiąc o seksie.

12.2017 cp
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna to zależy od diagnozy itp bo jak np może pomóc lek/ziołko /suplement na podtrzymanie ciąży skoro ktoś ma problem z owulacja i odwrotnie.
    Ja nie wierzę z kolei we wrzucanie na luz, bo u mnie to absolutnie nie działa

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • AnnaZ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letitbe w coś wierzyć trzeba, najważniejsze, żeby ta czy inna wiara doprowadziła nas do posiadania dziecka :)

12.2017 cp

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdej coś innego na pewno pomaga na zajście w ciążę. Jedna wrzuciła na luz i się udało a druga piła 1 cykl jakiś suplement i uzna że to jej pomogło. A prawda jest taka, że trzeba mieć po prostu szczęście a do tego trzeba dobrze się 'wstrzelić'. :)Także każdej z nas tego życzę.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Ja wierzę w Boga i jego plan na mnie i tylko to mi daje siłę :)

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 12:08

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • sald Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja biorę Miovarian już 2 cykl. W pierwszym zażywałam go 1 raz dziennie, w drugim biorę 2 razy dziennie.
    Czy słyszałyście o negatywnych skutkach ubocznych tego leku? Pytam, bo dostałam okropnej wysypki na plecach (taka kaszka) w tym miesiącu... nigdy w życiu nie miałam czegoś takiego :( Zastanawiam się czy to może być jego wina...? Przedawkowanie? ;)

0d1y9jcgj994h7bo.png
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije dwie saszetki dziennie i nic sie nie dzialo a jestem typowym alergikiem ale każdy organizm jest inny ;)

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • gozomalta Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam dwa miesiące miovarian, teraz przerwa na inofem i dalej nie wiem co będzie. u mnie też występują policystyczne jajniki, byłam w tym cyklu na stymulacji clo. W tym cyklu doszło do owulacji, kochaliśmy się w dobre dni. Pozostaje czekać. Staramy się od października, diagnozę poznałam po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych :((

ov72hlz.png
  • sald Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie kobietki a czy to prawda, że Miovarian może powodować spadek TSH ?? Mój zawsze był w normie a teraz nagle poniżej :(
    Trochę się obawiam, bo udało nam się zobaczyć 2 kreseczki, niedługo wizyta u endokrynologa to może poleci zmienić ten lek...

0d1y9jcgj994h7bo.png
  • beciaczka Nowa

Wysłany: 21 lutego 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem, ja brałam Ovarin ,powiem szczerze nawet nie słyszałam o tym Miovarianie , tu sobie poczytaj jaki ma skład Ovarin http://ovarin.pl/

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ