X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Mirena

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Roomanoowa Nowa

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Nie wiem czy taki watęk już sie pojawił ale zapytac musze. O co chodzi: 5 lat temu urodziłam synka, kilka miesięcy później zdecydowałam się na założenie 5-letniego systemu Mirena. Pierwsze 6mscy z wkładką było uciążliwe, notoryczne plamienia, bóle podbrzusza itd, po tym czasie organizm zaakceptował obecnośc wkładki, co więcej przez kolejne 4 lata nie miałam w ogóle miesiączek, mój cykl zupelnie się zatrzymał. 5 mscy temu postanowiłam wyjąc wkładke. Okres pojawił się po 2 dniach od usunięcia Mireny i pojawia się każdego miesiąca do dnia dzisiejszego, co prawda jest on troszke nieregularny ale odkąd pamietam zawsze taki był. Od czerwca staramy sie z partnerem o drugie dziecko i nic. Przy ostatnim badaniu lekarz stwierdził bardzo cienkie endometrium 3.8mm ;/ Kiedy zakładałam wkładke zapewniano mnie, że płodnośc wraca max do 3mscy. Czy któras z Was miała Mirene i udało jej się zajsc w ciąze po usunięciu tego systemu???? Jeśli tak to w którym cyklu? ile jeszcze mam czekac???

Isia1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam pytanie jestem w identycznej sytuacji !! Endo max 3 mm pomimo owulacji i stymulacji leyrozolem i suplementacja estrogenami. Dziś 13 dc endo 3 mm a 5 pęcherzyków !

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane u mnie to samo :( migrena wyjęta w kwietniu i dalej problem z Endo. Trochę w tym stylu pomogła bemfola bo po clo jeszcze gorsze :(

Ja pije wino, jem orzechy, biorę acard itp i nic

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalnie ! Generalnie po roznowie w klinice kazali po prostu czekać aż machina ruszy ! No wszystkie wyniki mam książkowe tylko to endo ! Aczkolwiek dr mówił ze nie jego wielkość a receptywnosc ma znaczenie . Mówił mi o badania h ze jeśli kobieta jest zdrowa ma regularne owulacje i miesiączki i wszytko gra to jak włączamy stymulację i inne suplementowanie hormonami to odsetek ciąż spada ! Bo np jeśli w naturalnej owulacji ciało żółte produkuje progesteron po to by przygotować endo do przyjęcia zarodka to w naturze wyliczone jest wszystko na tup top ze ilość wyprodukowanego proga da idealne warunki na zagnieżdżenie no w 6dp a jeśli podanmy proga w tablach co robi 99% ginekologów to idealne warunki będą np w 5 dp ale tego dnia jeszcze nie będzie tan zapłodnionego jaja i dupa z zagnieżdżeniem . Ponoć proga daje się tylko i wyłącznie jak ciałko żółte jest niewydolne a gin wała go prawie każdej pacjentce . Tak samo jeśli mamy normalny poziom estrogenów i podajemy estrofem to tylko możemy zablokować naturalna owulke . Fakt ze ten cykl poddałam się stymulacji żeby przekonać się czy endo ruszy . Ale nie ruszyło ... wiec zostaje mi czekać na cud

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ