Mirena
-
Hej dziewczynki! Nie wiem czy taki watęk już sie pojawił ale zapytac musze. O co chodzi: 5 lat temu urodziłam synka, kilka miesięcy później zdecydowałam się na założenie 5-letniego systemu Mirena. Pierwsze 6mscy z wkładką było uciążliwe, notoryczne plamienia, bóle podbrzusza itd, po tym czasie organizm zaakceptował obecnośc wkładki, co więcej przez kolejne 4 lata nie miałam w ogóle miesiączek, mój cykl zupelnie się zatrzymał. 5 mscy temu postanowiłam wyjąc wkładke. Okres pojawił się po 2 dniach od usunięcia Mireny i pojawia się każdego miesiąca do dnia dzisiejszego, co prawda jest on troszke nieregularny ale odkąd pamietam zawsze taki był. Od czerwca staramy sie z partnerem o drugie dziecko i nic. Przy ostatnim badaniu lekarz stwierdził bardzo cienkie endometrium 3.8mm ;/ Kiedy zakładałam wkładke zapewniano mnie, że płodnośc wraca max do 3mscy. Czy któras z Was miała Mirene i udało jej się zajsc w ciąze po usunięciu tego systemu???? Jeśli tak to w którym cyklu? ile jeszcze mam czekac???
Isia1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFatalnie ! Generalnie po roznowie w klinice kazali po prostu czekać aż machina ruszy ! No wszystkie wyniki mam książkowe tylko to endo ! Aczkolwiek dr mówił ze nie jego wielkość a receptywnosc ma znaczenie . Mówił mi o badania h ze jeśli kobieta jest zdrowa ma regularne owulacje i miesiączki i wszytko gra to jak włączamy stymulację i inne suplementowanie hormonami to odsetek ciąż spada ! Bo np jeśli w naturalnej owulacji ciało żółte produkuje progesteron po to by przygotować endo do przyjęcia zarodka to w naturze wyliczone jest wszystko na tup top ze ilość wyprodukowanego proga da idealne warunki na zagnieżdżenie no w 6dp a jeśli podanmy proga w tablach co robi 99% ginekologów to idealne warunki będą np w 5 dp ale tego dnia jeszcze nie będzie tan zapłodnionego jaja i dupa z zagnieżdżeniem . Ponoć proga daje się tylko i wyłącznie jak ciałko żółte jest niewydolne a gin wała go prawie każdej pacjentce . Tak samo jeśli mamy normalny poziom estrogenów i podajemy estrofem to tylko możemy zablokować naturalna owulke . Fakt ze ten cykl poddałam się stymulacji żeby przekonać się czy endo ruszy . Ale nie ruszyło ... wiec zostaje mi czekać na cud
-