X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Mleko w piersiach (?) a kolejna ciąża
Odpowiedz

Mleko w piersiach (?) a kolejna ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulinalin Nowa

Wysłany: 29 marca 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Staramy się z mężem o drugie dziecko od października. Udało nam się w grudniu ale poroniłam w styczniu i staramy się od nowa póki co bez powodzenia. Kilka dni po owulacji zauważyłam plamkę na bluzce w miejscu gdzie brodawka. Raczej bezbarwna. Przyjrzałam się piersiom i są widoczne kanaliki mleczne, widze takie białe kropki. Dodam, że pierwsze dziecko karmilam prawie 2 lata, koniec był około 7 miesięcy temu. Nie kojarzę żebym miała taką sytuację przed poronieniem. Po poronieniu miałam odczucie wilgotności w okolicy sutka ale nie widziałam plamy więc myślałam że mi się wydaje i może tak było. Czy to może być za wysoka prolaktyna? I czy trzeba ją wyregulować aby zwiększyć szanse na zajście w ciążę? Dodam też ze okresy mi się zmieniły po poronieniu i zaczynają się od brązowego plamienia przed dwa dni. Poziom prolaktyny sprawdzalam 3 dnia cyklu i wynosił 7,36 ng/ml. Z góry dzięki! ☺️

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ