Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Mój Detektor Płodności
Odpowiedz

Mój Detektor Płodności

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anka1986 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ze wskazówek detektora wynika że "chyba" mam dziś owulację ale nie jestem pewna jeżeli jest to możliwe to proszę napiszcie co o tym myślicie no więc:

Wskaźnik płodności potwierdzające owulację:
    -statystyka-tak
    -temperatura-tak
    -ślus-nie
    -szyjka macicy-tak

a to mój wykres

9be682372777df1d4b421ee5b5298756.png[/url]

Z góry bardzo dziękuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2013, 18:51

Co ma być to będzie siłę znajdę wszędzie :D
  • carola Znajoma

Wysłany: 25 lutego 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna uwaga, jak śluz rozciąga się na ponad 1 cm to zaznacz jako rozciągliwy. Jeśli masz problemy z określeniem rodzaju śluzu to zapisuj sobie w notatkach dwa wskaźniki: przejrzystość oraz kolor. Ważne jest tez odczucie, ponieważ śluz może mieć konsystencje wody.
    18 dnia masz śluz typu bardziej płodnego.
    Jak bardzo jesteś przekonana co do badania szyjki? Ciężko cokolwiek powiedzieć o twoim wykresie, bo temperatura jest mierzona dopiero od 13 dnia cyklu.

• Anka1986 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważem że szyjkę dobrze impretuję wyczuwam czy jest wysoko w jakim stopniu jest czy miękka czy twarda no niestety dopiero w 12 dniu cyklu znalazłąm tą stronę i postanowiłam zacząć działać :) a poza tym będę obserwowała śluz 2 razy dziennie jak napisałaś

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, chcialam zobaczyc Twoj wykres, ale samych temperatur nei widze, nie zaleznie od komputera przez wiekszosc dnia nie widze nawet wlasnego wykresu, wy tez tak macie od kilku dni?

• Anka1986 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę swój wykres ale chwilę muszę poczekać aż wskoczy może dlatego że jest dużo użytkowników zalogowanych na tej stronie w opisie mam swój link do wykresu to link:

https://ovufriend.pl/graph/9be682372777df1d4b421ee5b5298756

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też widzę dobrze wszystko.
    fakt za późno zaczęłaś mierzyć i trudno powiedzieć śluz wskazuje na inny dzień owulacji niż temperatura , ale zaznaczył Ci przerywana linią czyli prawdopodobnie :-)
    gdybyś miała wtedy śluz płodny to byłoby bardziej pewne :-)

• Anka1986 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem chciałabym to bardzo zmienić...mam nadzieję że teraz się uda :)

9be682372777df1d4b421ee5b5298756.png[/url]

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ