Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne MRI z kontrastem, a starania, ciąża
Odpowiedz

MRI z kontrastem, a starania, ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agatis22 Debiutantka

Wysłany: 1 października, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, zakładam ten wątek, bo może któraś z Was była w podobnej sytuacji albo może powiedzieć coś więcej na ten temat.
    Od ponad tygodnia boli mnie głowa, mam trochę podwyższone ciśnienie chociaż nadal w normie (ja zawsze mam niskie) jestem w okresie owulacji. Zaczęliśmy z mężem starania o 2 dziecko. Jednak zaczęłam bardzo niepokoić się tym bólem głowy. Chciałabym zrobić rezonans, jednak wiem ze tylko kontrast w przypadku guza ma jakąś wartość diagnostyczną. Rezonans wykonywałabym 3 dni po owulacji. Czy badanie z kontarstem, kiedy jeszcze nie doszło do zapłodnienia jest bezpieczne? Czy lepiej zaczekać z tym badaniem. jednak jeżeli okaże się, że jestem w ciąży, musiałabym czekać kolejne 3 miesiące do 2 trymestru. Z drugiej strony wiem, że starania mogą trwać dlatego nie chciałam ich przerywać. Doradźcie coś bo zwariuje

12.2021 👼🏼
    10.2022 Mia 💗
    07.2024 💔 (puste jajo)
    10.2024💔 (biochem)

🧬 mutacja MTHFR i PAI (heterozygota) 💉 heparyna od pozytywnego testu
    🧬 kir BX (4/5 kir implantacyjny)
    🧬 białko C i S w normie
    🧬 ANA ujemne
    🧬 zespół antyfosfolipidowy wykluczony

Do wykonania:
    🔘 Allo MLR
    🔘 Cross match

💊witamina D3+K2 4000 j.
    💊 B complex
    💊Zinc
    💊DHA
    💊 FerrC+
    💊 Folate
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 7 października, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przełożyłabym na Twoim miejscu na początek cyklu. Byś się potem nie obwiniała. Ja robiłam rezonans przed owulacją.

💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta

PAI homo
    ANA typ homogenny 1:640
    IBS

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 wizyta nfz
    09.12.2024 wizyta
    13.12.2024 prenatalne

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ