SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Myo-Inozytol
Odpowiedz

Myo-Inozytol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Annasz Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Dziewczyny, jaka dawka mio-inozytolu jest wskazana aby poprawić jakość komórek? 2000mg czy 4000mg ?

Gregorka lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annasz wrote:
    Cześć,
    Dziewczyny, jaka dawka mio-inozytolu jest wskazana aby poprawić jakość komórek? 2000mg czy 4000mg ?
    Hej,

W czwartek mam wizytę u pani doktor, bo mam podejrzenie IO,więc dam znać,bo tez pewnie bede brać 😊

3×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    👼👼
    FET 🩵🤱
  • Annasz Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hej,

W czwartek mam wizytę u pani doktor, bo mam podejrzenie IO,więc dam znać,bo tez pewnie bede brać 😊

Dziękuję i czekam na wieści 🙂

• IssGreen Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annasz wrote:
    Cześć,
    Ja brałam 4000.

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej zacząć od 2g i zwiększyć do 4g po jakimś czasie. Najlepiej żeby był mio i chiro- inozytol w stosunku 40:1.

03.2023💔 6tc ciąża naturalna
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 7tc (FET 3.1.1) 👧🏼
    10.2025 💔 8tc (FET 3.1.2)
    03.2026 💔 8tc ciąża naturalna

🔸niepłodność immunologiczna
    🔸adenomioza
  • Annasz Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mieszkam w Pl i tu takie rzeczy są mało (lub wcale) dostępne. Udało mi się dostać Babystart FertilOva. W składzie 1 saszetki jest 2000mg mio-inozytolu i kwas foliowy. Zalecane są 2 saszetki dziennie. Mi zależy na poprawie komórek (jestem po 3 poronieniach) i zastanawiam się, czy 1 saszetka byłaby wystarczająca.

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej😊
    Jestem właśnie po wizycie u swojej Pani endo-gin,zaleciła 2000, ale ja dodatkowo dostałam gluvophage 2×500mg ze wzgledu na słabe wyniki po obciążeniu glukozy I insuliny, więc jeśli nie bierzesz żadnej metforminy to powinnaś te 4000 przyjmować🤔, chociaż jak zaczniesz 2000 na pewno przyniesie też poprawę 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2024, 16:30

3×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    👼👼
    FET 🩵🤱
  • Annasz Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2024, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hej😊
    Jestem właśnie po wizycie u swojej Pani endo-gin,zaleciła 2000, ale ja dodatkowo dostałam gluvophage 2×500mg ze wzgledu na słabe wyniki po obciążeniu glukozy I insuliny, więc jeśli nie bierzesz żadnej metforminy to powinnaś te 4000 przyjmować🤔, chociaż jak zaczniesz 2000 na pewno przyniesie też poprawę 😊

Dziękuję za info. 😊

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ