X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Myo-Inozytol
Odpowiedz

Myo-Inozytol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Annasz Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Dziewczyny, jaka dawka mio-inozytolu jest wskazana aby poprawić jakość komórek? 2000mg czy 4000mg ?

Gregorka lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annasz wrote:
    Cześć,
    Dziewczyny, jaka dawka mio-inozytolu jest wskazana aby poprawić jakość komórek? 2000mg czy 4000mg ?
    Hej,

W czwartek mam wizytę u pani doktor, bo mam podejrzenie IO,więc dam znać,bo tez pewnie bede brać 😊

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Annasz Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hej,

W czwartek mam wizytę u pani doktor, bo mam podejrzenie IO,więc dam znać,bo tez pewnie bede brać 😊

Dziękuję i czekam na wieści 🙂

• IssGreen Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annasz wrote:
    Cześć,
    Ja brałam 4000.

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej zacząć od 2g i zwiększyć do 4g po jakimś czasie. Najlepiej żeby był mio i chiro- inozytol w stosunku 40:1.

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
    10.2025 💔 6tc (FET 3.1.2)
  • Annasz Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mieszkam w Pl i tu takie rzeczy są mało (lub wcale) dostępne. Udało mi się dostać Babystart FertilOva. W składzie 1 saszetki jest 2000mg mio-inozytolu i kwas foliowy. Zalecane są 2 saszetki dziennie. Mi zależy na poprawie komórek (jestem po 3 poronieniach) i zastanawiam się, czy 1 saszetka byłaby wystarczająca.

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej😊
    Jestem właśnie po wizycie u swojej Pani endo-gin,zaleciła 2000, ale ja dodatkowo dostałam gluvophage 2×500mg ze wzgledu na słabe wyniki po obciążeniu glukozy I insuliny, więc jeśli nie bierzesz żadnej metforminy to powinnaś te 4000 przyjmować🤔, chociaż jak zaczniesz 2000 na pewno przyniesie też poprawę 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2024, 16:30

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Annasz Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2024, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hej😊
    Jestem właśnie po wizycie u swojej Pani endo-gin,zaleciła 2000, ale ja dodatkowo dostałam gluvophage 2×500mg ze wzgledu na słabe wyniki po obciążeniu glukozy I insuliny, więc jeśli nie bierzesz żadnej metforminy to powinnaś te 4000 przyjmować🤔, chociaż jak zaczniesz 2000 na pewno przyniesie też poprawę 😊

Dziękuję za info. 😊

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ