Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Myo-Inozytol
Odpowiedz

Myo-Inozytol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Annasz Znajoma

Wysłany: 30 stycznia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Dziewczyny, jaka dawka mio-inozytolu jest wskazana aby poprawić jakość komórek? 2000mg czy 4000mg ?

Gregorka lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annasz wrote:
    Cześć,
    Dziewczyny, jaka dawka mio-inozytolu jest wskazana aby poprawić jakość komórek? 2000mg czy 4000mg ?
    Hej,

W czwartek mam wizytę u pani doktor, bo mam podejrzenie IO,więc dam znać,bo tez pewnie bede brać 😊

• Annasz Znajoma

Wysłany: 30 stycznia, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hej,

W czwartek mam wizytę u pani doktor, bo mam podejrzenie IO,więc dam znać,bo tez pewnie bede brać 😊

Dziękuję i czekam na wieści 🙂

• IssGreen Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annasz wrote:
    Cześć,
    Ja brałam 4000.

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej zacząć od 2g i zwiększyć do 4g po jakimś czasie. Najlepiej żeby był mio i chiro- inozytol w stosunku 40:1.

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Annasz Znajoma

Wysłany: 30 stycznia, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mieszkam w Pl i tu takie rzeczy są mało (lub wcale) dostępne. Udało mi się dostać Babystart FertilOva. W składzie 1 saszetki jest 2000mg mio-inozytolu i kwas foliowy. Zalecane są 2 saszetki dziennie. Mi zależy na poprawie komórek (jestem po 3 poronieniach) i zastanawiam się, czy 1 saszetka byłaby wystarczająca.

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej😊
    Jestem właśnie po wizycie u swojej Pani endo-gin,zaleciła 2000, ale ja dodatkowo dostałam gluvophage 2×500mg ze wzgledu na słabe wyniki po obciążeniu glukozy I insuliny, więc jeśli nie bierzesz żadnej metforminy to powinnaś te 4000 przyjmować🤔, chociaż jak zaczniesz 2000 na pewno przyniesie też poprawę 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 16:30

• Annasz Znajoma

Wysłany: 1 lutego, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hej😊
    Jestem właśnie po wizycie u swojej Pani endo-gin,zaleciła 2000, ale ja dodatkowo dostałam gluvophage 2×500mg ze wzgledu na słabe wyniki po obciążeniu glukozy I insuliny, więc jeśli nie bierzesz żadnej metforminy to powinnaś te 4000 przyjmować🤔, chociaż jak zaczniesz 2000 na pewno przyniesie też poprawę 😊

Dziękuję za info. 😊

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ