X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na poprawienie sluzu :)
Odpowiedz

Na poprawienie sluzu :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • anuska1.2 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie zastanawiam czy znacie dziewczynki cos dobrego i sprawdzonego na poprawe sluzu plodnego ?

anuska1.2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...i pić duużo wody :)

Landryneczka lubi tę wiadomość

• anuska1.2 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie bralam ostatni cykl wiesiolek ale jakos nie bylo sluzu nie wiem czy to trzeba przrz dluzszy omres moze brac

anuska1.2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem trzeba kilka cykli i koniecznie pamiętać, żeby odstawić wiesiołek po owulacji.

• werni Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję ze i mi pomoże siemię jak dostane paczkę.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wiesiołek pomagał, ale szału nie było.
    Szał mam w tym cyklu, nigdy nie lubiłam pić wody, a niedawno sobie postanowiłam i w każdym pomieszczeniu domu stoi butelka, żeby zawsze mieć pod ręką i nie zapomnieć.

1,5-2l samej wody dziennie gdzieś wypijam i od razu widzę dużą poprawę.

• vanessa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ocet jabłkowy :)
    A po za tym zależy też od przyczyny braku śluzu bo jeżeli skąpy sluz lub jego brak wiąże się z nieprawidłowym poziomem hormonów to żadne wiesiołki octy siemienia nie pomogą.

Jeżeli brak śluzu jest spowodowany słabym nawodnieniem organizmu to woda wystarczy więc musisz popróbować różnych specyfików ponieważ u każdej osoby poprawić śluz może coś całkiem innego bo brak jest z innej przyczyny :)

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • EwaLauren Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomoglo siemie lniane .
    Wody pije duzo tak gdzies od poczatku roku , siemie lniane pije codziennie w pracy , tak gdzies od 2 cykli i dopiero teraz widze poprawe jakosci sluzu.
    Dzis mam owulke i mam istna powodz sluzu, ktory sie mega rozciaga :)
    Pierwszy raz obserwuje az taaaki sluz ,wiec mi woda akurat w tym nie pomogla. Choc musze przyznac ze sluz zawsze mialam jedynie nietaki ksiazkowy,ktory walsnie teraz mam :)
    Ja tam wierze w siemie. Wiesiolka nie probowalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 10:57

7e2313663fc403a57b7a77ae1c773239.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaLauren wrote:
    Mi pomoglo siemie lniane .
    Jakie bierzesz siemie lniane? w kapsułkach czy zaparzasz mielone?

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • anuska1.2 Debiutantka

Wysłany: 15 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny od dzisiaj wiesiołek, siemię no i oczywiście woda :) mam nadzieję że coś zadziała :)

anuska1.2
  • anuska1.2 Debiutantka

Wysłany: 15 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak myślę że chyna lepiej jest pić siemię niż łykać te w kapsułkach - myślę że lepsze działanie bedzie miało

anuska1.2
  • gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja drugi cykl biorę wiesiołka - w pierwszym cyklu szczególnej poprawy nie zauważyłam ale za to w tym dziś pierwszy raz od kąd zaczęłam brać tabletki anty czyli 8 lat temu - zauważyłam u siebie śluz przezroczysty i rozciągliwy jak białko SZOK!!! - w tym cyklu biorę go wraz z syropem głajazyl - 1 łyżeczka dziennie dziś mam 7dc - test owu negatywny, temperatura dziś podskoczyła - pierwszy dzień... och gdyby teraz się udało to głową wybiłabym sufit!!!

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mnie działają kwasy omega3 w kapsułkach, a w tym miesiącu zamieniłam je na tran w kapsułkach i jest nawet lepiej. Wiesiołek o dziwo zadziałał odwrotnie czyli nic się nie pojawiło więc go odstawiłam. Siemie lniane kiedyś na mnie SUPER działało - wtedy piłam z innego powodu i nie starałam się. Teraz już tak dobrze nie działa, myślę że psychika robi swoje :)

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi baaardzo pomogło siemię. Piję co rano 2 łyżki zalane ciepłą wodą i widziałam już w pierwszym miesiącu śluz naprawdę dobrej jakości, szklisty, rozciągliwy, a wcześniej miałam z tym problem. Widzę, że ogólnie jestem lepiej "nawilżona", nie tylko w dni płodne ;) ale także podczas współżycia w inne dni. Wcześniej brałam tabsy i na nich to była masakra, duże problemy z suchością, a po odstawieniu nie od razu wróciło to do normy.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ