Nabożeństwo do św. Rity-patronki rodzin i spraw beznadziejnych
-
Cześć. Piszę w może nietypowej sprawie, ale być może wam znanej w najbliższy czwartek 22.06 będę na nabożeństwie ku czci św. Rity w pobliskiej parafii. Jak wiemy św. Rita jest patronką rodzin i spraw beznadziejnych oczywiście wspomnę jej o was i forum jeśli któraś z was chciałaby abym indywidualnie jej sprawę zaniosła do niej-piszcie komentarze a jeśli jakaś kobitka by chciała przyjść/przyjechać to zapraszam do Gliwic
Magdzia85F lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
nick nieaktualnyHej ja w zeszłym miesiącu byłam na takiej mszy u nas w Krakowie. Maj jest miesiącem Sw.Rity i była taka naprawdę uroczysta długa msza, nawet przyjechał jeden zakonnik z Włoch. Były naprawdę tluuumy ludzi. Modliłam się coprawda głównie w innej sprawie bliskiej mi osoby, ale również oczywiście o to, żebyśmy zostali rodzicami. Dostałam obrazek z krótką modlitwę do Rity i wierzę, że w końcu nam się uda
Nie wiem czy to za sprawą modlitwy czy innych okoliczności, ale osoba o którą się modliłam ma się lepiej wierzę w moc modlitwy i myślę, że jeszcze kiedyś pójdę na taką mszęterka lubi tę wiadomość
-
Selina-bardzo się cieszę, że czujesz jej opiekę i obdarzasz nią innych myślę, że to nie przypadek, że po modlitwach ta osoba ma sie lepiej poza tym poczucie wsparcia jest potrzebne i ważne, jakoś tak łatwiej w życiu ja na taką mszę idę teraz w czwartek, tutaj co miesiąc je mamy, mamy też relikwie dla zainteresowanych myślę że warto korzystać jeśli jest taka możliwość
Selina lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
strawberry wrote:Terka proszę pomodl sie w mojej intencji, odwdziecze sie tym samym:) ja odmawiam krotka modlitwe za wstawiennictwem sw. Rity o dar potomstwa
Od siostry dostałam książke z modlitwami oraz koronke do sw. Rity:) musze do niej wrócić
Oczywiście kochana z całego serce polecam Ci także wrócić do niej, jest niesamowitą patronką, która lubi o swoich "podopiecznych" się upomnieć czy przypomnieć o swojej chęci wstawiennictwa gdy zapominamy mój mąż mi tak mówił o niej ale z początku nie wierzyłam że może się jakiś patron tak przypominać ale z czasem zauważyłam , że to niesamowita prawda, czuje, że opiekuje się naszym małżeństwem i chce, po prostu chce się opiekować a skoro naszym to zapewne niejednym innym też
PS piękny cytat Syracha w opisiehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
nick nieaktualnyJa Wam polecam jeszcze modlitwę do sw.Dominka. Jest on patronem kobiet starających się o dziecko. Jest tutaj też wątek nt.temat. Podczas starań kobieta nosi zawiązany na brzuchu pasek sw.Dominika, pisze się prośbę do sióstr dominikanek w Krakowie (albo można do nich podejść) o taki pasek i wysyłają poczta wraz z obrazkiem i modlitwą Ja noszę go już 1,5 miesiąca
terka lubi tę wiadomość
-
Terka ja też proszę o modlitwę za mnie.W czwartek mam imieniny to może akurat jakiś prezent w postaci łaski się trafi . Już prawie 5 lat się staramy o dziecko,często proszę o wstawiennictwo św. Ritę.
Ale też odnoszę wrażenie,że naszym małżeństwem "opiekuje się " św. Jan Paweł II , wiele razy mogliśmy to odczuć.terka lubi tę wiadomość
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. (Jan Paweł II)
-
Fuma Foch wrote:Terka ja też proszę o modlitwę za mnie.W czwartek mam imieniny to może akurat jakiś prezent w postaci łaski się trafi . Już prawie 5 lat się staramy o dziecko,często proszę o wstawiennictwo św. Ritę.
Ale też odnoszę wrażenie,że naszym małżeństwem "opiekuje się " św. Jan Paweł II , wiele razy mogliśmy to odczuć.
Oczywiście ;)super sprawa jak czuje się takie wstawiennictwo jakiegoś świętego co? Mnie to bardzo umacniahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -