Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nabożeństwo do św. Rity-patronki rodzin i spraw beznadziejnych
Odpowiedz

Nabożeństwo do św. Rity-patronki rodzin i spraw beznadziejnych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Piszę w może nietypowej sprawie, ale być może wam znanej ;) w najbliższy czwartek 22.06 będę na nabożeństwie ku czci św. Rity w pobliskiej parafii. Jak wiemy św. Rita jest patronką rodzin i spraw beznadziejnych :) oczywiście wspomnę jej o was i forum :D jeśli któraś z was chciałaby abym indywidualnie jej sprawę zaniosła do niej-piszcie komentarze ;) a jeśli jakaś kobitka by chciała przyjść/przyjechać to zapraszam do Gliwic :D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja w zeszłym miesiącu byłam na takiej mszy u nas w Krakowie. Maj jest miesiącem Sw.Rity i była taka naprawdę uroczysta długa msza, nawet przyjechał jeden zakonnik z Włoch. Były naprawdę tluuumy ludzi. Modliłam się coprawda głównie w innej sprawie bliskiej mi osoby, ale również oczywiście o to, żebyśmy zostali rodzicami. Dostałam obrazek z krótką modlitwę do Rity i wierzę, że w końcu nam się uda :)
    Nie wiem czy to za sprawą modlitwy czy innych okoliczności, ale osoba o którą się modliłam ma się lepiej :) wierzę w moc modlitwy i myślę, że jeszcze kiedyś pójdę na taką mszę

terka lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina-bardzo się cieszę, że czujesz jej opiekę i obdarzasz nią innych ;) myślę, że to nie przypadek, że po modlitwach ta osoba ma sie lepiej ;) poza tym poczucie wsparcia jest potrzebne i ważne, jakoś tak łatwiej w życiu :) ja na taką mszę idę teraz w czwartek, tutaj co miesiąc je mamy, mamy też relikwie dla zainteresowanych ;) myślę że warto korzystać jeśli jest taka możliwość :)

Selina lubi tę wiadomość

• strawberry Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 20:54

terka lubi tę wiadomość

„Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.” Syr 1,23
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry wrote:
    Terka proszę pomodl sie w mojej intencji, odwdziecze sie tym samym:) ja odmawiam krotka modlitwe za wstawiennictwem sw. Rity o dar potomstwa
    Od siostry dostałam książke z modlitwami oraz koronke do sw. Rity:) musze do niej wrócić

Oczywiście kochana ;):) z całego serce polecam Ci także wrócić do niej, jest niesamowitą patronką, która lubi o swoich "podopiecznych" się upomnieć czy przypomnieć o swojej chęci wstawiennictwa gdy zapominamy ;) mój mąż mi tak mówił o niej ale z początku nie wierzyłam że może się jakiś patron tak przypominać ale z czasem zauważyłam , że to niesamowita prawda, czuje, że opiekuje się naszym małżeństwem i chce, po prostu chce się opiekować :) a skoro naszym to zapewne niejednym innym też ;)
    PS piękny cytat Syracha w opisie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam polecam jeszcze modlitwę do sw.Dominka. Jest on patronem kobiet starających się o dziecko. Jest tutaj też wątek nt.temat. Podczas starań kobieta nosi zawiązany na brzuchu pasek sw.Dominika, pisze się prośbę do sióstr dominikanek w Krakowie (albo można do nich podejść) o taki pasek i wysyłają poczta wraz z obrazkiem i modlitwą :) Ja noszę go już 1,5 miesiąca

terka lubi tę wiadomość

• Fuma Foch Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka ja też proszę o modlitwę za mnie.W czwartek mam imieniny to może akurat jakiś prezent w postaci łaski się trafi ;). Już prawie 5 lat się staramy o dziecko,często proszę o wstawiennictwo św. Ritę.

Ale też odnoszę wrażenie,że naszym małżeństwem "opiekuje się " św. Jan Paweł II , wiele razy mogliśmy to odczuć.

terka lubi tę wiadomość

Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprze­ciwiać. (Jan Paweł II)

o0eht8hid2k53nzz.png

• terka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuma Foch wrote:
    Terka ja też proszę o modlitwę za mnie.W czwartek mam imieniny to może akurat jakiś prezent w postaci łaski się trafi ;). Już prawie 5 lat się staramy o dziecko,często proszę o wstawiennictwo św. Ritę.

Ale też odnoszę wrażenie,że naszym małżeństwem "opiekuje się " św. Jan Paweł II , wiele razy mogliśmy to odczuć.

Oczywiście ;)super sprawa jak czuje się takie wstawiennictwo jakiegoś świętego co? Mnie to bardzo umacnia :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ