NAC, inozytol i dwie kreseczki :D
-
Gratuluje!!

Nie wiem jak NAC, ale inozytol mozna brac w ciazy, moze pomoc w regulacji insuliny i zapobiec cukrzycy ciazowej.
Jak dlugo bralas te suplementy? Biore inozytol od 2 miesiecy i teraz dolozylam NAC, mam nadzieje, ze to skroci starania
-
Mamacita wrote:Gratuluje!!

Nie wiem jak NAC, ale inozytol mozna brac w ciazy, moze pomoc w regulacji insuliny i zapobiec cukrzycy ciazowej.
Jak dlugo bralas te suplementy? Biore inozytol od 2 miesiecy i teraz dolozylam NAC, mam nadzieje, ze to skroci starania
No właśnie w pierwszym cyklu, jak zaczęłam brać suplementy. Wcześniejsze cykle trwały u mnie po ok 88 dni (czasem więcej, czasem mniej). Suple zaczęłam brać w październiku i po tygodniu dostałam miesiączki.
Kolejny cykl był już owulacyjny i zobaczyłam dwie krechy, więc to baaaardzo wczesne dwie kreseczki.
Oprócz mio i d-chiroinozytolu i NAC, brałam też omega3 i niepokalanek z czerwoną koniczyna i dong quai.
Mamacita lubi tę wiadomość
-
modziaks wrote:A tak spytam czym jest ten NAC i inozytol?
NAC - N-acetylocysteina
Mioinozytol i d chiro inozytol w proporcji 40:1
Oba zazywane jako suplementy wspierają gospodarkę hormonalną przy PCOS, pomagają zajść w ciążę, pomagają przywrócić cykle owulacyjne -
W jakiej dawce brałaś NAC? Zastanawiam się czy nie dołożyć, ale nie mam raczej PCOS więc nie wiem czy jest cel 🤔🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple